Παίρνει φωτιά η Μολδαβία: Επίσημο αίτημα Ανεξαρτησίας της Υπερδνειστερίας με το ρωσικό Στρατό “ante portas”!

Παίρνει φωτιά η Μολδαβία: Επίσημο αίτημα Ανεξαρτησίας της Υπερδνειστερίας με το ρωσικό Στρατό “ante portas”!

4 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:754
Μοίρασέ το

Ανοίγει νέο μέτωπο στην περιοχή

 

 

 

Και… “ξαφνικά” θέλουν όλες οι χώρες που βρίσκονταν εκτός Ε.Ε., να μπουν στην ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ Ε.Ε.!

Και αυτά, πιστεύετε πως γίνονται τυχαία;;;

ΤΟ ΦΙΤΙΛΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, Θ’ ΑΝΑΨΕΙ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ… είναι θέμα χρόνου για να ξεκινήσει…

Δεν είναι τυχαίος ο εξοπλισμός της Γερμανίας με 100 δις…

Ενώστε τα κομμάτια του παζλ… κάποια από αυτά, παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης, και θα αντιληφθείτε πως ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΜΕΝΟ!

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Εξαπλώνεται η φωτιά στην περιοχή καθώς οι Αρχές της Υπερδνειστερίας διέκοψαν κάθε διαπραγμάτευση με την Μολδαβία και ανακοίνωσαν πως υπέβαλαν αίτηση στον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της χώρας.

Μάλιστα καλούν την Μολδαβία να “αναγνωρίσει την αυτοδιάθεση του λαού της Υπερδνειστερίας και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την χώρα”.

Αιτία των ραγδαίων εξελίξεων είναι το επίσημο αίτημα ένταξης στην ΕΕ που κατέθεσε η Μολδαβία.

Γι αυτό η Tiraspol, πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της Υπερδνειστερίας απαιτεί άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας της ως απάντηση στην προσπάθεια της Μολδαβίας για είσοδο στην ΕΕ. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Υπερδνειστερία έχει καταθέσει εδώ και καιρό επίσημο αίτημα στη Ρωσία για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας και της εθνικής της κυριαρχίας και, ακολούθως, την ένωσή της με τη Ρωσία. Αυτό πριν δεν ήταν εφικτό. Τώρα όμως;

Πιο αναλυτικά, οι αρχές στην Τιρασπόλ ανακοίνωσαν  σε δελτίο τύπου, ότι δεν συμφωνούν με το αίτημα της Μολδαβίας να ενταχθεί στην ΕΕ και ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Υπερδνειστερίας.

 

Το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών στην Τιρασπόλ δήλωσε ότι είναι δυσαρεστημένο που δεν ζητήθηκε η γνώμη της πλευράς της Υπερδνειστερίας και κάλεσε το Κισινάου σε διάλογο «για ένα πολιτισμένο διαζύγιο και τη δημιουργία διακρατικών σχέσεων».

Δείτε εδώ το βίντεο με την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας Υπερδνειστερίας-Ουκρανίας όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το WarNews247

 

Το ανακοινωθέν των Αρχών της Υπερδνειστερίας:

“Θεωρούμε την υποβολή αίτησης ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την ηγεσία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ως μια γεωπολιτική απόφαση που οδηγεί σε αλλαγή των διεθνών συνόρων και σφαιρών επιρροής στον περιφερειακό χώρο και σε ριζική αλλαγή των συνθηκών της τελικής διευθέτησης των σχέσεων Μολδαβίας-Υπερδνειστερίας.

Αντιμετωπίζουμε την απόφαση της ηγεσίας της γειτονικής δημοκρατίας με κατανόηση.

Εν τω μεταξύ, η αίτηση της Μολδαβίας για ένταξη στην ΕΕ έγινε στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας ανεπίλυτης σύγκρουσης μεταξύ Υπερδνειστερίας και Μολδαβίας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη μας και εκτός του πλαισίου των διαβουλεύσεων με την πλευρά μας.

 

“Τελείωσε κάθε διαδικασία διευθέτησης”

Δεν υπήρξε καμία συζήτηση στις υφιστάμενες μορφές διαπραγμάτευσης , συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς πλατφόρμας της «Μόνιμης Διάσκεψης», γεγονός που θέτει τέλος στη διαδικασία διευθέτησης, η οποία απαιτεί επείγουσα διεθνή νομική επισημοποίηση.

Η απόφαση των αρχών της Μολδαβίας σημαίνει πως υπάρχει βούληση να μεταβιβαστεί η κυριαρχία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στα υπερεθνικά όργανα των Βρυξελλών. Ακολουθεί μετάβαση στην τελική Δυτικής μορφής στρατιωτικο-πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης του εδάφους της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Το αίτημα για ένταξη στην ΕΕ υποδηλώνει την άρνηση της Μολδαβίας σε διάλογο με την Υπερδνειστερία όσον αφορά τις παραμέτρους της κοινής συμβίωσης, όπως επιβεβαιώνεται από την τρέχουσα κατάσταση κρίσης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, την παράλυση του σχήματος «5 + 2», την απόρριψη συναντήσεων υψηλού επιπέδου , τη μη εκπλήρωση του “πακέτου Βερολίνο Plus», την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων αποκλεισμού κατά της Υπερδνειστερίας.

Θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι ο λαός της Υπερδνειστερίας καθόρισε τη μοίρα του με πολιτισμένο και δημοκρατικό τρόπο στις 2 Σεπτεμβρίου 1990, σταμάτησε τη στρατιωτική επίθεση της Μολδαβίας το 1991-1992, υπερασπίστηκε την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, επιβεβαίωσε το απαραβίαστο της πορείας προς την διεθνή αναγνώριση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Υπερδνιεστερίας στο εθνικό δημοψήφισμα της 17ης Σεπτεμβρίου 2006.

 

“Είμαστε δύο ανεξάρτητα κράτη”

Στις τρέχουσες νέες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργούνται από τις ενέργειες της ηγεσίας της Μολδαβίας, καλούμε τη μολδαβική πλευρά να ξεκινήσει διάλογο με την Υπερδνειστερία για μια τελική πολιτισμένη διευθέτηση των σχέσεων που βασίζεται στην ειρηνική, καλή γειτονία δύο ανεξάρτητων κρατών με την υπογραφή μια συνολικής διακρατικής συμφωνίας.

Ταυτόχρονα, καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΑΣΕ, τους μεσολαβητές και τους παρατηρητές στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα που υπάρχει εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια με τη μορφή της Υπερδνειστερίας .

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας, να διασφαλίσει τον σεβασμό του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του λαού της Υπερδνειστερίας και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Υπερδνειστερία” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Την ένωσή της με τη Ρωσία ζητά η Υπερδνειστερία | Athens Voice

Πηγή

 

Πατήστε με το ποντίκι του υπολογιστή σας πάνω σε κάθε τίτλο και θα διαπιστώσετε ΠΟΣΟ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!!! Η ελεγχόμενη από τους Rothschild σκακιέρα: Καταστρέφοντας την Αμερική υπέρ της συμμαχίας Ισραήλ-Ρωσίας-Κίνας

 

Τάξη από το Χάος: Πώς η Σύγκρουση στην Ουκρανία Σχεδιάστηκε για να Ωφελήσει τους Παγκοσμιοποιητές

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟ. Η σχολή της Φρανκφούρτης, ο Σόρος και η διάλυση των Δυτικών Κοινωνιών

 

Να προλάβουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο: Οι εταιρικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από την κρίση στην Ουκρανία είναι οι ίδιες που οδήγησαν στον Πρώτο και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

 

 

Προβολές : 754


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα