ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ : ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ : ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

14 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:195
Μοίρασέ το

 

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΠΟΡΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ

Με την άγρια ​​ζωή και τους επικονιαστές που δρουν ως διασκορπιστές σπόρων να εξαφανίζονται συνεχώς, η διαδικασία επέκτασης της ανάπτυξης των φυτών και των δέντρων έχει διαταραχθεί επαρκώς, θέτοντας τη βιοποικιλότητα πολλών περιοχών του κόσμου σε αυξημένο κίνδυνο.

 

Image: ECO-COLLAPSE: Fewer seeds are spreading worldwide because animals, pollinators essential for dispersal ARE DYING OFF

 

 

Όταν γίνονται αεροψεκασμοί, όταν δημιουργούνται από την ΜΟΝΣΤΑΝΤΟ υβριδικοί σπόροι, όταν τα φυτοφάρμακα είναι “νέας γενιάς”, είναι φυσικό να καταστρέφεται η πανίδα και η χλωρίδα παγκοσμίως.

Όσο τον κόσμο κυβερνούν παρανοϊκοί και σχιζοφρενή αποκτηνωμένα καθάρματα, δυστυχώς θα καταστρέφεται ο κόσμος που ζούμε.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Μετάφραση blümlifee

Αυτή την στιγμή, στο περιβάλλον διασπείρονται περίπου 60% λιγότεροι σπόροι επειδή τα ζώα και οι επικονιαστές στους οποίους βασίζονται τα φυτά πεθαίνουν.

Η διασπορά των σπόρων είναι ένα σημαντικό γρανάζι για τα οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Τα φυτά διαθέτουν κυριολεκτικά εξαιρετικά εξελιγμένες στρατηγικές για να διασπείρουν τους σπόρους τους μακριά από το μητρικό φυτό. Μερικά από αυτά έχουν βρει τρόπους να βγάλουν τους σπόρους τους, είτε κάνοντας τους αρκετά ελαφρούς ώστε να μεταφέρονται με τον άνεμο είτε βάζοντας τους σπόρους τους σε φρούτα που κυριολεκτικά εκρήγνυνται.

Περισσότερα από τα μισά φυτά βασίζονται στην άγρια ​​ζωή για να διασκορπίσουν τους σπόρους τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα τροπικά δάση, τα δέντρα και η λοιπή χλωρίδα βασίζονται στην άγρια ​​ζωή για να διασκορπίσουν έως και το 90% όλων των σπόρων στην περιοχή.

Αυτή η διασπορά σπόρων συνήθως συμβαίνει όταν τα ζώα τρώνε φρούτα από φυτά ή μεταφέρουν τους ξηρούς καρπούς τους.

Στη συνέχεια, τα ζώα εκκρίνουν ή ρίχνουν τους σπόρους σε άλλη περιοχή, με αποτέλεσμα αυτοί οι σπόροι να ριζώσουν στο σημείο που προσγειώθηκαν και να αναπτυχθούν σε νέα φυτά. (Σχετικό:  Τα πουλιά δεν διασκορπίζουν μόνο τους σπόρους όταν τρώνε φρούτα – μπορούν επίσης να απλώσουν σπόρους κολλημένους στη λάσπη των ποδιών τους .)

 

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΠΟΡΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Science”, η παγκόσμια μείωση της βιοποικιλότητας των πτηνών και των θηλαστικών κάνει τους πληθυσμούς των φυτών σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν πάρα πολύ.

Με την άγρια ​​ζωή και τους επικονιαστές που δρουν ως διασκορπιστές σπόρων να εξαφανίζονται συνεχώς, η διαδικασία επέκτασης της ανάπτυξης των φυτών και των δέντρων έχει διαταραχθεί επαρκώς, θέτοντας τη βιοποικιλότητα πολλών περιοχών του κόσμου σε αυξημένο κίνδυνο. 

Οι ερευνητές φοβούνται ότι μια μέρα, η βιοποικιλότητα θα ήταν το λιγότερο από τα προβλήματά τους και η απώλεια της άγριας ζωής και η διασπορά των σπόρων μπορεί να προκαλέσει ολόκληρες περιοχές να εισέλθουν σε μια καταστροφική πορεία ανατροφοδότησης.

Εάν οι σπόροι δεν έχουν πλέον βιώσιμο τρόπο μεταφοράς σε μέρη όπου μπορούν να βλαστήσουν, η ανάπτυξη των δασών θα μπορούσε να υποβαθμιστεί και ολόκληρα οικοσυστήματα θα μπορούσαν να τεθούν εκτός ισορροπίας. 

Ως αποτέλεσμα, πολλά είδη ζώων θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς βιώσιμες πηγές τροφής, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των πληθυσμών της άγριας ζωής.

“Μόλις αρχίζουμε να παλεύουμε πραγματικά ποσοτικά με αυτόν τον φαύλο κύκλο”, είπε ο Δρ. Evan C. Fricke, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και οικολόγος στο  Πανεπιστήμιο Rice στο Τέξας.

Τα περιβάλλοντα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη έχουν ήδη πληγεί σκληρά κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών περιβαλλοντικών αλλαγών που ήρθαν με την επέκταση των ανθρώπινων πληθυσμών και τη μείωση της άγριας ζωής, ιδιαίτερα των θηλαστικών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η απώλεια πληθυσμών πτηνών και θηλαστικών έχει κάνει τα σαρκώδη φυτά να έχουν 60% λιγότερους σπόρους που διασπείρονται. 

Προειδοποιούν επίσης ότι εάν εξαφανιστούν απειλούμενα είδη που διασκορπίζουν τους σπόρους, η παγκόσμια διασπορά των σπόρων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 15% επιπλέον. 

Μερικά απειλούμενα είδη που είναι κρίσιμα για αυτό περιλαμβάνουν τους  αφρικανικούς θαμνώδεις ελέφαντες, κρανοφόρα καιτους πιθήκους μπονόμπο.

Η μείωση της διασποράς των σπόρων θα επηρεάσει περισσότερο τις περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μαδαγασκάρη. Η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη και η Νότια Αμερική θα επηρεαστούν επίσης.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:
Τα θανατηφόρα φυτοφάρμακα μπορούν να βλάψουν τους πληθυσμούς των μελισσών για γενιές, σύμφωνα με μελέτη.

Ψυχοπαθείς φανατικοί του κλίματος, με αλυσοπρίονο κατέρριψαν 1.000 δέντρα στη Νέα Υόρκη, ενώ ισχυρίζονται ότι το κάνουν για να σώσουν τον πλανήτη .

Διπλή σύγκρουση: Η ποικιλία των καλλιεργειών της παραδοσιακής γεωργίας εξαρτάται από τους επικονιαστές που η ίδια σκοτώνει, απειλώντας την προσφορά τροφίμων.

Κρίσιμη περιβαλλοντική κατάρρευση: Εκατοντάδες εκατομμύρια δέντρα πεθαίνουν στη Βόρεια Αμερική .

Ακούστε το επεισόδιο 87 του podcast “Final Days Report” με τον Scott του SJWellFire που διευκρινίζει πώς οι πύργοι 5G και η διασπορά χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα, ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ευθύνονται για την απομάκρυνση των διασκορπιστών σπόρων και των πληθυσμών των επικονιαστών.

(βίντεο 14:47)


Αυτό το βίντεο προέρχεται από το Final Days Report: στο κανάλι SJWellFire στο  Brighteon.com

Μάθετε περισσότερα για τη σχέση μεταξύ πληθυσμών φυτών και ζώων στο Ecology.news

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

DailyExpose.uk

TheGuardian.com

Health.NSW.gov.au

Brighteon.com

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

 

Προβολές : 195


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα