Παγκόσμιο σοκ από τη φρίκη Ισραήλ στη Rafah

Παγκόσμιο σοκ από τη φρίκη Ισραήλ στη Rafah

28 Μαΐου, 2024 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:584
Μοίρασέ το

Netanyahu: Κάτι πήγε τραγικά λάθος…

Αναγνωρίζουν κράτος Παλαιστίνης

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ…
ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ… ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ … ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ…
Η φρικη που προκαλεί αυτή η φάρα θα σταματήσει, όταν και ο τελευταίος οβριός αφανιστεί από τη γη.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Δεν είναι τυχαίο που ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα κτηνώδη υβρίδια… είναι η φάρα του…
Υ.Γ.2. Η φωτογραφική σύνθεση, είναι των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.
5_95.jpg
Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνωρίζουν επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης
Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι φρικιαστικές εικόνες με τα καμένα και διαμελισμένα πτώματα, με παιδιά με κομματιασμένα κεφάλια από θραύσματα εξαιτίας του βομβαρδισμού που εξαπέλυσαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σε καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη συνοικία Tell al Sultan, στα βορειοδυτικά της Rafah.
Αν και οι αντιδράσεις της Δύσης είναι οργισμένες με ολοένα και περισσότερα κράτη να ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, το Ισραήλ ανασκεύασε εν μέρει τις αρχικές του δηλώσεις, και από εκεί που υποστήριζε πως είχε εξοντώσει σημαντικούς τρομοκράτες της Hamas, πλέον υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 249.
Αν και σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu παραδέχθηκε πως … κάτι πήγε λάθος, ο IDF εξαπέλυσε και νέα αεροπορικά πλήγματα στη Rafah το τελευταίο 24ωρο – στον ίδιο προσφυγικό καταυλισμό καθώς και στο Ινδονησιακό νοσοκομείο – με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άλλους 16 νεκρούς Παλαιστίνιους.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα ισραηλινά τανκ προωθήθηκαν από τις νότιες συνοικίες στο κέντρο της Rafah.
Την ίδια στιγμή, σήμερα Τρίτη 28/5 η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία πρόκειται να αναγνωρίσουν και επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης, όπως είχαν προαναγγείλει πριν μερικές ημέρες.

Σοκ

Οι εικόνες από τον προσφυγικό καταυλισμό είναι πραγματικά σοκαριστικές

Απανθρακωμένα πτώματα, διαμελισμένοι άνθρωποι, παιδιά με ανοιγμένα κεφάλια από θραύσματα μέσα σε ένα σκηνικό κόλασης με φωτιές, με σίδερα να λιώνουν και με ουρλιαχτά να ακούγονται από παντού.
Περισσότεροι από τους μισούς από τους 45 νεκρούς είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους 249 τραυματίες νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

Netanyahy: Κάτι πήγε λάθος

Σε δηλώσεις του στο ισραηλινό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu είπε ότι «κάτι πήγε δυστυχώς τραγικά λάθος» με τον αεροπορικό βοβμαρδισμό.

«Ερευνούμε το περιστατικό και θα φτάσουμε σε συμπεράσματα, διότι αυτή είναι η πολιτική μας» υποστήριξε ο Netanyahu, αναφέροντας πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση για απώλειες αμάχων.
«Στη Rafah έχουν ήδη εκκενώσει περίπου 1 εκατομμύριο άμαχους κατοίκους και παρά την κάθε δυνατή προσπάθεια να μη βλάψουμε τους άμαχους, κάτι πήγε δυστυχώς τραγικά λάθος» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Αρχικά οι Ισραηλινοί είχαν υποστηρίξει πως με την αεροπορική τους επίθεση είχαν καταφέρει να εξοντώσουν δύο σημαντικούς τρομοκράτες της Hamas.
Στο κέντρο της Rafah τα ισραηλινά τανκ

Παρά τη διεθνή κατακραυγή, παρά τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες από το «λάθος χτύπημα», παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που ζήτησε την άμεση παύση των εχθροπραξιών στη Rafah, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν καταιγιστικά και πάλι το τελευταίο 24ωρο τη Rafah, και μάλιστα τον ίδιο προσφυγικό καταυλισμό και το Ινδονησιακό νοσοκομείο που βρίσκονται στη συνοικία Tell al Sultan.
Πληροφορίες  αναφέρουν πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους νέους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών τη στιγμή που πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να διαφύγουν από την περιοχή.

Μάλιστα, διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν πως τα ισραηλινά τανκ προωθήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, καθώς νωρίτερα είχαν καταλάβει ανατολικές συνοικίες της πόλης.Να σταματήσει αυτή η φρίκη

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν δεκάδες αθώους αμάχους, που το μόνο που ζητούσαν ήταν απλά να προστατευτούν απ’ αυτό τον φονικό πόλεμο.
Δεν υπάρχει ασφαλής τοποθεσία στη Γάζα.

Αυτή η φρίκη πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres, με τον Martin Griffiths, αναπληρωτή γενικό γραμματέα να υποστηρίζει πως «το να λέγεται ότι επρόκειτο για «λάθος» δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς που σκοτώθηκαν, για αυτούς που πενθούν, για αυτούς που προσπαθούν να σώσουν ζωές».
Όπως είπε, είναι απόλυτα απαράδεκτος ο βομβαρδισμός καταυλισμού εκτοπισμένων.
Για το περιστατικό αυτό θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τρίτη 28/5 το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ο ΟΗΕ έχει ζητήσει να διενεργηθεί «πλήρης και διαφανής» έρευνα για τον βομβαρδισμό του καταυλισμό.7_74.JPG
5_95.jpg
Διεθνής κατακραυγήΗ επίθεση των Ισραηλινών προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
Οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ισραήλ να «λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις για την προστασία των αμάχων», ο Καναδάς εξέφρασε τη «φρίκη» του, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell ζήτησαν να γίνει σεβαστή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Rafah ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron εξέφρασε την «αγανάκτηση» του, ζητώντας να σταματήσουν αμέσως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και να υπάρξει άμεσα εκεχειρία.
Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Volker Turk εξέφρασε τη φρίκη του, αναφέροντας πως το Ισραήλ δεν αλλάζει την τακτική του.
«Οι εικόνες από τον καταυλισμό είναι φρικιαστικές και δείχνουν ότι οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ, που ήδη οδήγησαν σε τόσους πολλούς θανάτους αμάχων, δεν αλλάζουν», τόνισε ο Turk.
Την επίθεση καταδίκασαν μεταξύ άλλων και η Αίγυπτος, η οποία έκανε λόγο για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και το Κατάρ, το οποίο τόνισε ότι το πλήγμα αυτό θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τις διαπραγματευτικές προσπάθειες.Αναγνωρίζουν το Κράτος της ΠαλαιστίνηςΕν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη αναγνώριση από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία του κράτους της Παλαιστίνης.
Και τα τρία ευρωπαϊκά κράτη υποστηρίζουν πως η κίνηση αυτή είναι συμβολική, πως θα συμπαρασύρει και άλλα κράτη της Ευρώπης και πως η μόνη λύση για να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι αυτή της δημιουργίας δύο κρατών.
Η αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης γίνεται στα σύνορα όπως αυτά ήταν χαραγμένα πριν από το 1967, με την Ιερουσαλήμ να είναι η πρωτεύουσα και των δύο κρατών.
Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του Ισραήλ, το οποίο απορρίπτει την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, αν δεν προηγηθούν πρώτα διαπραγματεύσεις.
Ήδη το Ισραήλ έχει ανακαλέσει τους πρέσβεις του από αυτές τις τρεις χώρες.Στην … ουρά – Ποιοι ακολουθούνΤο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Σλοβενία ενδέχεται σύντομα να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος υποστήριξε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Ρωσία, Abdel Hafiz Nofal.
«Περιμένουμε αυτές τις ημέρες τη Σλοβενία ενώ στο εγγύς μέλλον θα ακολουθήσει και το Λουξεμβούργο.
Περιμένουμε επίσης το Βέλγιο και την Πορτογαλία.
Οι Ευρωπαίοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Γιατί το Ισραήλ κάνει το ίδιο με αυτό που συνέβη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά το Ολοκαύτωμα και όλα αυτά;
Γιατί το κάνουν αυτό;
Και αυτό έχουν αρχίσει να ρωτάνε και στην Ευρώπη» είπε ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης.
Έως σήμερα 144 από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει ένα Παλαιστινιακό κράτος, αν και ο δυτικός κόσμος (ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία, τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, η Ιαπωνία) απέχει από μια τέτοια κίνηση.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 584


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα