Παπαχελάς και Μητσοτάκης, πάνε να αγιοποιήσουν τον ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ;;; ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΥ ’65;;;

Παπαχελάς και Μητσοτάκης, πάνε να αγιοποιήσουν τον ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ;;; ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΥ ’65;;;

22 Ιανουαρίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:548
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και δεν μπορώ παρά να εξοργιστώ…

 

Η Μεταπολίτευση, οι Καραμανλήδες και οι ανιστόρητες Μητσοτακικές… αγιοποιήσεις

Όπως είναι γνωστό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε «τον αρχιερέα της Αποστασίας», Κώστα Μητσοτάκη, έξω από τις διεργασίες της Μεταπολίτευσης.

Πώς να μην εξοργιστείς; Πώς να μην είσαι ανάμεσα σε έμφραγμα και σε εγκεφαλικό, διαβάζοντας τι ετοιμάζουν Παπαχελάς και Μητσοτάκης!!!
Την αγιοποίηση του ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ… ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1965… ΤΟΥ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ… ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ…!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ!!!
Μήπως χρειάζεται να θυμίσουμε και τι εστί … Παπαχελάς;;;
ΜΠΟΧΑ – ΔΥΣΩΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…
Μέλος της ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ… ο Παπαχελάς…
Τι δεν καταλαβαίνεις για τον ρόλο του Σκάι και του Παπαχελά;;;
Ο Παπαχελάς λοιπόν, έγραψε βιβλίο για τον Μητσοτάκη… με συνεντεύξεις που έκανε σ’ αυτό ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ, αλλά με τρόπο που φαινόταν πως στόχος  του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν ήταν να απολογηθεί αλλά να αποδείξει πως όλα επιτρέπονταν σ’ αυτό ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ…
Γι αυτό το βιβλίο της ντροπής, κάνει λόγο ο αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος, της παρούσας ανάρτησης…
Γι αυτό, που όσοι το διάβασαν ΕΦΡΙΞΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και τώρα, ετοιμάζεται από την ίδια “κλίκα”, (ΠΑΠΑΧΕΛΑ – ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) η ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ…
ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ… “ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ”, όπως αποκαλύπτει εφημερίδα…;;;
Εγώ, δεν ξέρω τίποτα…και ως εκ τούτου, δεν τολμώ να τα αποδεχθώ…  τα παράπονά σας, σ’ αυτούς που αποκάλυψαν ΤΗΝ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ…
Εγώ, το μόνο που ευχομαι για όλη την φαμίλια, είναι η παρακάτω φωτο…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία, που λέει: “Μπήκαν τα σκατά στο πιάτο κι έφεραν τα πάνω κάτω…”…
Υ.Γ.2. Όλο το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

Ότι εκδοτικό συγκρότημα σχεδιάζει για τον …Μάρτιο εκδήλωση στο Ναύπλιο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, έγινε γνωστό από ανάρτηση του – έως πρόσφατα ημέτερου – Βασίλη Σκουρή στο Dnews, με το ερώτημα αν επίκειται «αγιοποίηση του πρωθυπουργού».

Κοντά έπεσε. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουν κατά νου οι διοργανωτές – που καλούν όλους τους εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά, από την πλευρά του, o τελευταίος έχει άλλες βλέψεις. Όπως εικάζεται από πολλούς, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του, το τελευταίο διάστημα: Την «αγιοποίησή» του πατέρα του. Κατά τρόπο που μπορείς να το πεις και ιστορικό «ξέπλυμα».

Όπως είναι γνωστό, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε «τον αρχιερέα της Αποστασίας», Κώστα Μητσοτάκη, έξω από τις διεργασίες της Μεταπολίτευσης και φυσικά από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Για πολλούς λογούς. Ο βασικότερος ήταν ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο ίδιος αν είχε δίπλα του το «κάθαρμα του 1965», όπως φώναζαν στους δρόμους οι διαδηλωτές μετά την ανατροπή την λαοπρόβλητης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Αργότερα, βέβαια, τον περισυνέλεξε για να σχηματίσει την «προεδρική πλειοψηφία» του 1980 και, στη συνέχεια, την πλήρωσε το κόμμα του, που είναι πλέον αγνώριστο από την επέλαση των Μητσοτάκηδων. Αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Ο Κώστας Μητσοτάκης έκανε πολλά για βγάλει από πάνω του το στίγμα του κακόφημου πολιτικού και στρατολόγησε ποικίλους βιογράφους – μάλλον ανεπιτυχώς. Αν ληφθεί υπόψη και ο χαρακτηρισμός του 1984 «εφιάλτης» απο τον Ανδρέα Παπανδρέου, γίνεται αντιληπτός ο καημός του για «αποκατάσταση».

Στο τέλος άφησε σε διακεκριμένο δημοσιογράφο μια προφορική εξομολόγηση του πολιτικού βίου του, στην οποία λέει απίστευτα πράγματα για τον εαυτό του και τους αλλους. Με τη δέσμευση να κοινοποιηθεί μετά τον θάνατό του. Το λες και ραδιουργία: Ούτε από τον ίδιο θα μπορούσαν να ζητηθούν εξηγήσεις ούτε οι άλλοι θα ζούσαν για να του απαντήσουν.

Πράγματι η αφήγηση εγινε δίτομο βιβλίο με τον τίτλο «Ο Κώστας Μητσοτάκης με δικά του λόγια» (εκδόσεις Παπαδόπουλος) και οι γνώστες της νεότερης πολιτικής ιστορίας έφριξαν με όσα διάβασαν.

Στον δεύτερο τόμο κυρίως, ο εμπαθής στόχος του είναι εμφανώς να απομυθοποιήσει και να απαξιώσει – αν όχι να διασύρει – τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Προβάλλοντας τον εαυτό του ως… ανώτερό του πολιτικά, του καταλογίζει ότι τον αδίκησε το 1974.

Ειρήσθω εν παρόδω ότι η εξομολόγηση έγινε στον Αλέξη Παπαχελά – υπογράφει και το βιβλίο – που είναι ο οργανωτής της εκδήλωσης στο Ναύπλιο και μέχρι στιγμής έχει πείσει τους πρώην πρωθυπουργούς να πάρουν μερος – με όποιον τρόπο κρίνει ο καθένας – εκτός από έναν: Ο Κώστας Καραμανλης διακριτικά διαχώρισε τη θέση του.

Ίσως δεν βρίσκει τι μπορεί να πει με τον Κ. Σημίτη και τον Γ. Παπανδρέου για τον Καραμανλή, τη Μεταπολίτευση και τα συμφραζόμενα των τριών περιόδων που τέμνει. Ίσως απλώς να υποψιάζεται ότι η κυβερνηση του υιού Μητσοτάκη θα αξιοποιήσει την εκδήλωση για να αναδείξει το ρόλο που – δεν – είχε ο Κώστας Μητσοτάκης στη μετάβαση από τη Χούντα στη Δημοκρατία.

Ένας επίγονος του Καραμανλή μόνο ασμένως δεν μπορούσε να το δεχθεί. Θα ήταν σαν να παγιδεύεται σε μια ανιστόρητη παρουσίαση της Μεταπολίτευσης. Είτε ο παλιός Μητσοτάκης παρουσιαστεί ως διαμορφωτής της Μεταπολίτευσης είτε ο νεότερος ως …συνεχιστής εκτός του πατέρα του και του… Καραμανλή

Η καχυποψία δεν είναι αβάσιμη. Τον Οκτώβριο του 2021 ο «φιλομητσοτακικός» Αχιλλέας Καραμανλής, ως πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή, οργάνωσε μια εκδήλωση για τιμήσει τον ιδρυτη της Ν.Δ. Αλλά εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή, που θα ηταν κύριος ομιλητής – παρόντος του Αντώνη Σαμαρά – ανέβασε στο βήμα και τον Κυριάκο Μητσοτακη ως πρωθυπουργό. Προφανώς για να ενισχύσει τη θεση του υπουργοποιηθέντος υιού του…

Με έκπληξη το κοινό – και ο ανεψιός και συνονόματος του Καραμανλή φυσικά – άκουσε τον υιό Μητσοτάκη να απονέμει στον πάτερά του εύσημα οραματιστή της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Σχεδόν προκλητικά – αν ληφθούν υπόψη ο χώρος και το ακροατήριο – ανέφερε ότι στην «κοινοτική σύνδεση της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν μόνος» και έβαλε στο κάδρο της πορείας προς την Ευρώπη και τον… «Κωνσταντίνο Μητσοτάκη».

Κανείς δεν το είχε φανταστεί ως τότε. Όπως, άλλωστε, δεν είχε φανταστεί αυτά που είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός για το «όραμα» του πατρός του στα ελληνοτουρκικά, το οποίο συνεχίζει ο ίδιος!

 

 

 

Είναι λογικό να φανταστεί κανείς την οικογένεια Μητσοτάκη να αξιοποιεί την εκδήλωση του Ναυπλίου, με τη μιντιακή ισχύ που διαθέτει, για να δημιουργήσει στη χώρα ατμόσφαιρα που θα προβάλει τον αποσυνάγωγο της Μεταπολίτευσης ως βασικό συντελεστή στην ίδρυση της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πείτε αίσθηση της ιστορίας, ευθύνη, ευαισθησία, πάντως ο νεότερος Καραμανλής – επίγονος του ιδρυτη και μακροβιότερος αρχηγός της Ν.Δ. – δεν έδειξε πρόθυμος να οδηγηθεί σε μια εκδήλωση που μπορεί να εξελιχθεί σε μητσοτακική παγίδα. «Αγιοποιείστε τον, χωρίς εμένα…».

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 548


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα