Παράνομα κυκλώματα στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ;;;

Παράνομα κυκλώματα στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ;;;

7 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:214
Μοίρασέ το

 

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που εκβιάζει ΜΜΕ και επιχειρηματίες που δεν είναι «αρεστοί» – Εμπλέκονται στελέχη της ΑΑΔΕ!

Αποκαλύψεις-«φωτιά» για το κύκλωμα που έχει πλοκάμια στο Μαξίμου!

Αυτό δεν λέγεται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;;;

Τι λένε οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου γι αυτό;;;

Συνδέστε το θέμα με το προηγούμενο εδώ και θα έχετε την απάντηση για την οποία η δικαιοσύνη, ΣΙΩΠΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Με υπόγειες διαδρομές και μαφιόζικους τρόπους επιχειρεί να εξοντώσει ΜΜΕ και επιχειρηματίες που δεν είναι αρεστοί στο Μαξίμου, το κύκλωμα εκβιαστών για το οποίο έρχονται στο φως τρομερές καταγγελίες.

Σε δημοσίευμά του το Documento κάνει λόγο για κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται εφοριακοί, οι οποίοι λαμβάνουν εντολές για φορολογικούς ελέγχους σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που δεν είναι φιλικά στην κυβέρνηση.

Πρόκειται δηλαδή για ωμή προσπάθεια φίμωσης ανεξάρτητων εφημερίδων που κάνουν τη δουλειά τους, ασκώντας κριτική που σε κάποιους δεν αρέσει.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, η κομπίνα ξεκινάει από την ΑΑΔΕ και τις υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου, με ανώνυμες επιστολές που επικαλούνται στοιχεία από κατασκευασμένα και παραπολιτικά άρθρα. Αυτά τα δήθεν στοιχεία γίνονται ξαφνικά αφορμή να παρακαμφθεί το πρωτόκολλο ελέγχων και να ξεκινήσουν φορολογικοί έλεγχοι. Και τότε είναι που διαπιστώνονται με αυθαίρετο τρόπο λογιστικές διαφορές, για τις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα μαμούθ. Φυσικά, στόχος είναι η πλήρης οικονομική εξόντωση των προσώπων και των εταιρειών.

Με πλοκάμια στο Μαξίμου

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τρεις περιπτώσεις όπου μεγάλοι επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ για πρόστιμα τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα ευρήματα των ελέγχων.Μάλιστα, σύμφωνα το Documento επικαλείται επιστολές που έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώνεται ότι τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι διατηρούν σχέσεις με πρόσωπα του Μαξίμου.

Στο στόχαστρο του κυκλώματος έχουν βρεθεί μέχρι τώρα τρεις εφημερίδες που δεν είναι αρεστές στην κυβέρνηση, ακριβώς επειδή παρουσιάζουν την αλήθεια, επιχειρώντας να ξεσκεπάσουν κυβερνητικά σκάνδαλα. Πρόκειται για την εφημερίδα  «Δημοκρατία», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έλαβαν μια ανώνυμη επιστολή  εναντίον του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη το 2019, ενώ ακολούθησε και δεύτερη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έλεγχος στην εφημερίδα.

 

Ο έλεγχος που διενήργησε η Α΄ ΔΟΥ Αθηνών δεν έδειξε τίποτα το μεμπτό, με τον εκδότη Κ. Βαξεβάνη να ζητάει να ενημέρωση για τον έλεγχο, παρουσία του δικηγόρου του.

Ο ίδιος έλαβε διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχαν ευρήματα και ότι το πόρισμα θα παραδοθεί μέχρι τις 27 Ιουλίου 2022 ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Τον Σεπτέμβριο ο εκδότης ζήτησε εξηγήσεις με την εφορία να απαντάει ότι η υπόθεση πέρασε στο 1ο ΕΛΚΕ. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, μετά την επίσκεψη του εκδότη στη ΔΟΥ, δόθηκε εντολή  να σταματήσουν όλοι οι έλεγχοι και να δοθεί προτεραιότητα στους ελέγχους που αφορούσαν τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο έλεγχος του Documento συνεχίστηκε με τον ίδιο ελεγκτή ο οποίος είχε μετατεθεί στο Α’ ΕΛΚΕ. Όταν μετά από μήνες ο λογιστής κλήθηκε να παραλάβει το πόρισμα, αρνήθηκαν να του το δώσουν υποστηρίζοντας ότι η έρευνα δεν ήταν προτεραιοποιημένη, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε εκτός των κριτηρίων προτεραιοποίησης!

Ακολούθησε επικοινωνία του λογιστή του Documento με το Α΄ ΕΛΚΕ, όπου ενημερώθηκε ότι ο ελεγκτής Βασίλης Τόζιος, ο οποίος διενεργούσε την έρευνα ήταν αναρμόδιος και τελικά ορίστηκαν νέοι στη θέση του! Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ελεγκτής ζητούσε από το ΣΔΟΕ και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες πληροφορίες για τον έλεγχο του Documento, με τις αρχές να απαντούν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του.

Νέα στοχοποίηση μέσω επιστολών

Τότε, στις 9/11/2023 έρχεται μια νέα επιστολή για έλεγχο στο Documento, ενώ στις 13/11/2023 ακολουθεί δεύτερη επιστολή για την «Εφημερίδα των Συντακτών» και στις 20/11/2023 μια νέα στοχοποιεί τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Εστία» του Ιωάννη Φιλιππάκη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, στις 17/11 έγινε καταγγελία στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη να δίνει εντολή για έλεγχο. Στην καταγγελία αναφέρεται το όνομα του Νίκου Μπατσίλα, στέλεχος της ΑΑΔΕ, ως το πρόσωπο που προτεραιοποιεί ανώνυμες καταγγελίες και ξεκινά ελέγχους με αυθαίρετα κριτήρια. Παράλληλα, στην καταγγελία κατονομάζονται και δύο πρόσωπα του Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μπατσίλας είναι ο εφοριακός που έκανε έρευνα για την εμπλοκή του  Σταύρου Παπασταύρου στη Λίστα Λαγκάρντ και είχε καταγγελθεί ότι πίεζε ελεγκτή της ΣΔΟΕ να βάλει στο συρτάρι την υπόθεση για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην HSBC.

 

Μάλιστα, σε βάρος του είχε κατατεθεί μήνυμα για για παράβαση καθήκοντος όταν ο Μπατσίλας μαζί με τον ελεγκτή Κωνσταντίνο Νέλλα βεβαίωσαν ψευδώς ότι όλα πήγαιναν καλά στην επιχείρηση γνωστού επιχειρηματία.

 

Οι δυο ελεγκτές δεν δικάστηκαν καθώς το αδίκημα παραγράφηκε και τελικά κατέληξαν να αναλάβουν πόστα σε ανώτερες θέσεις της ΑΑΔΕ…

 

 

Πηγή

Προβολές : 214


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα