ΠΟΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ με τους 22 «εξαφανισμένους» τόνους χημικού διαλύτη νόθευσης καυσίμων;;;

ΠΟΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ με τους 22 «εξαφανισμένους» τόνους χημικού διαλύτη νόθευσης καυσίμων;;;

25 Απριλίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:987
Μοίρασέ το

 

ΠΟΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

… ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πρόκειται για κατασχεμένη ποσότητα που αγοράστηκε σε πλειστηριασμό λίγες μέρες πριν το δυστύχημα

 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δεν κατονομάζει την εταιρεία που αγόρασε τους 22 τόνους του κατασχεμένου χημικού διαλύτη από το Τελωνείο Προμαχώνα Σερρών λίγες μέρες πριν από το φονικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι πρόκειται για «επιχείρηση που νομιμοποιείται να παραλαμβάνει και να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προϊόντα» δίχως να την κατονομάζει, ενώ παράλληλα επικαλείται τη σχετική νομοθεσία για τη μη δημοσιοποίηση της απόφασης κατακύρωσης του φορτίου στην εταιρεία όπως αναφέρει το Documento.

Όλα αυτά την ώρα που με βάση επίσημα έγγραφα της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τύπος χημικού διαλύτη που αγόρασε η επιχείρηση-φάντασμα χρησιμοποιείται για τη νοθεία καυσίμων.

Με λίγα λόγια πρόκειται για ξυλόλιο ή για τολουόλιο ή και τα δύο μαζί.

H ΑΑΔΕ αρνείται να απαντήσει ενώ ήδη έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη αλλά και μια ερώτηση στη Βουλή.

Ποιος ήταν λοιπόν ο αγοραστής;

Τα ερωτήματα είναι απλά: Ποιος ήταν ο υπερθεματιστής της δημοπρασίας και έναντι ποιου ποσού, πότε παρέλαβε την ποσότητα των χημικών διαλυτών και γιατί ενώ η προκήρυξη της δημοπρασίας είναι αναρτημένη στη Διαύγεια δεν υπάρχει πουθενά η απόφαση κατακύρωσης;

Η ΑΑΔΕ απάντησε στο Documeto περιγράφντας τι συνέβη με τη δημοπρασία, ωστόσο δεν ανέφερε πουθενά το όνομα της αγοράστριας εταιρείας!

Όπως αναφέρεται, το φορτίο του χημικού διαλύτη των 25.747 λίτρων κατασχέθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2023 από το Τελωνείο Σερρών ως «αντικείμενο λαθρεμπορίας», ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών.

Λίγες μέρες μετά το τελωνείο «προχώρησε σε έκτακτη διακήρυξη εκποίησης του κατασχεμένου φορτίου» και διενεργήθηκαν τρεις διαδοχικές δημοπρασίες.

Η πρώτη στις 9 Φεβρουαρίου, η δεύτερη στις 10 Φεβρουαρίου και η τρίτη στις 15 Φεβρουαρίου 2023. Στην τελευταία δημοπρασία αναδείχτηκε υπερθεματιστής για το κατασχεμένο φορτίο μια «επιχείρηση που νομιμοποιείται να παραλαμβάνει και να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προϊόντα», όπως αναφέρεται, αντί 15.460 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ επικαλείται τη σχετική νομοθεσία για να μην απαντήσει.

«Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο διενέργειας των ανωτέρω δημοπρασιών (Απόφαση Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αρ. ΔΤΔ/Β1142884/ΕΞ2016/ΦΕΚ 3420Β/25.10.2016) και τον νόμο 4727/2020 (ΦΕΚ 184Α/23.9.2020) για την ψηφιακή διακυβέρνηση, το πρακτικό ανακήρυξης υπερθεματιστή δεν είναι δημοσιεύσιμη πράξη» αναφέρεται στην απάντηση.

Όλα αυτά καθιστούν ακόμη πιο αξιοπερίεργη την άρνηση της ΑΑΔΕ να κατονομάσει την εταιρεία-υπερθεματιστή, την ώρα που όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος ήταν ο αγοραστής του κατασχεμένου φορτίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχετικό αίτημα κατέθεσε προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών.

Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας ζήτησε από τον ανακριτή να «διατάξει» το Τελωνείο Προμαχώνα Σερρών να απαντήσει εγγράφως «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών από το Τελωνείο Προμαχώνα Σερρών».

Όπως επίσης να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές. Εάν δηλαδή η μεταφορά τους έγινε οδικώς ή με τη μοιραία εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Εκτός από αυτά ο κ. Σούρλας ζήτησε από τον ανακριτή να διερευνήσει «πού μεταφέρθηκαν τα φορτία αυτά, πού αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων, για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών».

Υπενθυμίζεται ότι εξηγήσεις για τις «αδιάθετες» και «χωρίς ευθύνη κατοχής μεγάλες ποσότητες χημικού διαλύτη που βρέθηκαν στον Προμαχώνα λίγες μέρες πριν από το έγκλημα των Τεμπών» ζήτησε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 987


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα