Ποιοι και γιατί δεν θέλουν τον εθελοντισμό , τον οργανωμένο εθελοντισμό στην Ελλάδα;  «Να εκκενώσουμε τη χώρα»; Σκληρές αλήθειες για τις φωτιές από τον Ν.Σαχινίδη

Ποιοι και γιατί δεν θέλουν τον εθελοντισμό , τον οργανωμένο εθελοντισμό στην Ελλάδα; «Να εκκενώσουμε τη χώρα»; Σκληρές αλήθειες για τις φωτιές από τον Ν.Σαχινίδη

28 Ιουλίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:467
Μοίρασέ το

 

Ποιοι και γιατί δεν θέλουν τον εθελοντισμό , τον οργανωμένο εθελοντισμό στην Ελλάδα;

Ο Νίκος Σαχινίδης προσπάθησε να το κάνει και για αρκετά χρόνια το κατάφερε με επιτυχία. Είχε δημιουργήσει το ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών).

 

 

Το Νίκο Σαχινίδη, τον γνώρισα μέσω του αειμνηστου Διοικητή του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν. Βουτζά – Προβάλινθου, της Νέας Μάκρης… αυτός είναι ο λόγος που η πρώτη φωτογραφία είναι τιμής ένεκεν στον Γιάννη Δαμιανόγλου…
Αξίζει να διαβάσετε μια σημαντική ανάρτηση εδώ, για να καταλάβετε τι βρώμικα παιχνιδια παίζονται σε βάρος ΑΝΘΡΩΠΩΝ – ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως ο Νίκος Σαχινίδης και ο αείμνηστος ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΓΛΟΥ…
Και οι δυο, πολεμήθηκαν λυσσαλέα από τις πολιτικές κυβερνητικές και τοπικές εξουσίες…
Λέτε να είναι τυχαίο το γεγονός πως για άλλη μια φορά κυνηγήθηκαν ανηλεώς οι εθελοντές κάτοικοι που έτρεξαν να βοηθήσουν στις φωτιές;;;
ΟΙ ΟΒΡΑΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ… ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ…
Ο Νίκος Σαχινίδης, επετέλεσε τεράστιο έργο… και έπρεπε να τιμωρηθεί γι αυτό…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί επιτρέπουν χιλιάδες ΜΚΟ και εθελοντισμό για την εισβολή των λαθρο και όχι για την υπεράσπιση της Πατρίδας;;;

Η επιλογή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι μία: «Εκκενώστε»! Ακόμη και τα F-16 στην Αγχίαλο!

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονται και πρώτα απ΄ όλα οι νέοι εκπλήσσουν ευχάριστα με την αποφασιστικότητα τους να μείνουν στο πεδίο της φωτιάς και να σώσουν ότι σώζεται από τον τόπο τους.

Το βλέπουμε αυτές τις ημέρες αυτό το «άτακτο σώμα εθελοντών» που αρνείται να αφήσει το χωριό, το σπίτι του, την περιουσία του, χωρίς καν να προσπαθήσει να το σώσει.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι παραπονούνται για έλλειψη συντονισμού…

Γιατί δεν αξιοποιούμε αυτή τη δύναμη των ανθρώπων;

Ο Νίκος Σαχινίδης προσπάθησε να το κάνει και για αρκετά χρόνια το κατάφερε με επιτυχία. Είχε δημιουργήσει το ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών).

 

Ξεκίνησε το 1999 και έφθασε να δημιουργήσει ένα κανονικό και οργανωμένο πυροσβεστικό εθελοντικό σώμα , που είχε φτάσει να έχει μέχρι 1.500 δασοπυροσβέστες με σταθερό πυρήνα 600 εκπαιδευμένων ατόμων, αλλά και εξοπλισμό και οχήματα.

 

Η προσπάθεια σταμάτησε από μία ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο κ.Σαχινίδης και η σύζυγος του είχαν αποκομίσει χρήματα από αυτή την προσπάθεια.

 

Μετά από πολύχρονη έρευνα και ταλαιπωρία για τον κ.Σαχινίδη , όλα αυτά αποδείχτηκαν ψευδή. Κάποιοι δεν ήθελαν το ΕΣΕΠΑ.

 

Το πιο αστείο; Το 2021 ,όταν πάλι η χώρα καιγόταν ο κρατικός μηχανισμός τηλεφώνησε στον κ.Σαχινίδη και ζήτησε τη βοήθεια τουΕΣΕΠΑ!!!

 

Μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν αυτά…

Ο κ.Σαχινίδης μιλά στο militaire channel όχι τόσο για την περιπέτεια του , αλλά για τα στραβά και ανάποδα της δασοπυρόσβεσης που αποδεικνύεται κάθε χρόνο αναποτελεσματική. Γιατί;

Απαντά στο ερώτημα αν είναι ορθή η μεγάλη σημασία που δίνουμε στην αεροπυρόσβεση, περιφρονώντας τα επίγεια τμήματα πυρόσβεσης . Εξηγεί γιατί είναι λάθος αυτή η αντιμετώπιση.

Αναφερόμενος στα CL-215, λέει ότι «αν οι πιλότοι τους πετάξουν με αυτά στο εξωτερικό ,μπορεί να συλληφθούν για …αρχαιοκαπηλία».

Ποιοι και γιατί δεν θέλουν τον εθελοντισμό , τον οργανωμένο εθελοντισμό στην Ελλάδα; Ο λόγος στον κ.Νίκο Σαχινίδη.

Ο κ.Σαχινίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις φωτιές που εκδηλώνονται στην περιοχή του Ασπρόπυργου !

Έκανε αυτή την επισήμανση την ώρα που μία τέτοια φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή και με το 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Εξηγεί ότι αυτό δεν αρκεί!

«Εκεί που θα έπρεπε να απομακρύνουν τους κατοίκους δεν το κάνουν»,λέει και εξηγεί ποιοι είναι οι κίνδυνοι.

 

 

Πηγή

Προβολές : 467


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα