Σκανδαλώδης ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Μητσοτάκη!!! Ξηλώνουν την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» για να μην την ελέγχει ο Δούκας! Από τον Δήμο την υπαγάγουν στην κυβέρνηση!

Σκανδαλώδης ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Μητσοτάκη!!! Ξηλώνουν την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» για να μην την ελέγχει ο Δούκας! Από τον Δήμο την υπαγάγουν στην κυβέρνηση!

19 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:296
Μοίρασέ το

 

Χάρης Δούκας: Τιμωρούν τους πολίτες γιατί δεν τους ψήφισαν! Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη τροπολογία για την “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε». Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει”

 

Κ. Ζαχαριάδης: Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πια στο μενού της οικογένειας

 

Έντονες αντιδράσεις

Να κλάψω, να γελάσω ή να εξοργιστώ;

Αντ’ αυτών των συναισθημάτων, προτιμώ να σας παραπέμψω στην ανάρτηση των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, μερικούς μήνες πριν, που αποκάλυπτε ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ…

Διαβάστε τη εδώ… και θα καταλάβετε… κι αν θέλετε διαβάστε και εδώ… και θα νοιώσετε τα ίδια συναισθήματα…

 

Και για την ιστορία, απλά να υπενθυμίσω, πως ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, βγήκε με … 14%!!!

 

 

Για γέλια, για κλάματα και να μας πάρει όλους ο διάολος, είμαστε σαν χώρα – χώρος, γιατί μένουμε απαθείς ότι και να μας κάνουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Σάλο προκάλεσε νυχτερινή τροπολογία της κυβέρνησης στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους που μεταφέρει την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» από τον έλεγχο του Δήμου Αθηναίων στον έλεγχο της κυβέρνησης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στις 11 παρά 5 το βράδυ! Έντονες είναι οι αντιδράσεις του εκλεγμένου δημάρχου Χάρη Δούκα, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Ζαχαριάδη και της Νέας Αριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την τροπολογία η εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα …έργα, αλλάζει χέρια “νύχτα” και περνάει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο. Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

 

Χάρης Δούκας: Τιμωρούν τους πολίτες γιατί δεν τους ψήφισαν!

 

«Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη τροπολογία για την “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε». Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει», τονίζει ο Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της. Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία».

 

Μάντζος: Έχετε λίγες ώρες να την αποσύρετε

 

Σε παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος μεταξύ άλλων είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ενημερώστε τον συνάδελφό σας των Οικονομικών και τον πρωθυπουργό τον ίδιο ότι έχουν μόνο λίγες ώρες για να αποσύρουν την κατάπτυστη νυχτερινή τροπολογία για την απομάκρυνση από το ΔΣ της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. του δημάρχου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Αθηναίων! Η Αθήνα ανήκει στους πολίτες της, όχι στην κυβέρνηση! Δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο και σε καμία απρόσωπη εταιρεία. Η Ανάπλαση δεν μπορεί να γίνει ερήμην της ίδιας της πόλης». «Επιτέλους σταματήστε να σαμποτάρετε τη νέα Δημοτική Αρχή. Σταματήστε να εξακολουθείτε να διαχειρίζεστε την πρωτεύουσα ως παράρτημα της κυβέρνησης. Αποσύρετε την τροπολογία άμεσα», κατάληξε.

 

Ζαχαριάδης: Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πια στο μενού της οικογένειας

«Ας το καταλάβουν, ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πια στο κυριακάτικο μενού της οικογένειας», σχολίασε δεικτικά ο Κώστας Ζαχαριάδης (στο Χ). «Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η ετυμηγορία των πολιτών στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αθηναίων. Είναι προφανές πως αυτό που επιχειρείται με την απόφαση αυτή είναι να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα Δημοτική Αρχή και παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προτίθενται να διενεργήσουν στην εταιρεία αυτή και τα πεπραγμένα της», τόνισε και πρόσθεσε: «ο κ. Μπακογιάννης οφείλει να πάρει τώρα θέση και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποσύρει τώρα την τροπολογία».

Ηλιόπουλος: Μεθοδολογία νύχτας από Μητσοτάκη

Για «μεθοδολογία “νύχτας” από την κυβέρνηση», έκανε λόγο (στο Χ) ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «πετάνε ουσιαστικά την δημοτική αρχή της Αθήνας εκτός της “Ανάπλασης Α.Ε.”, μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 296


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα