Σοκαριστικό δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας κατά της οικογένειας Μητσοτάκη!

Σοκαριστικό δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας κατά της οικογένειας Μητσοτάκη!

3 Μαΐου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,436
Μοίρασέ το

 

«Ελλάδα, η μοναδική κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης»! Α πα πα πα…

Ακριβώς αυτό… Η ΦΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

Η ΧΑΖΑΡΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ…

ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Ο… ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ…

ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

 

Και για να γνωρίζετε: Υπάρχουν δυο τάσεις σ’ αυτούς που κυβερνούν την Πατρίδα μας… δηλαδή τους ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ…

 

Η ΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…

 

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ης Μαϊου, θα κριθούν πολλά …

 

Οι φωτογραφίες από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, λένε πολλά περισσότερα…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ρεμάλια, εσείς που τους ψηφήσατε, είστε υπεύθυνοι και για την τραγωδία της Πατριδας των Ελλήνων, και για τον διασυρμό της Πατρίδα μας στο εξωτερικό…

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΡΕΜΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ…

 

Μία από τις παλαιότερες εφημερίδες αυτού του πλανήτη, η αυστριακή Wiener Zeitung, δημοσίευσε χθες ένα άρθρο με το οποίο στηλιτεύει την οικογένεια Μητσοτάκη και με τον ιδιαίτερο τίτλο «Ελληνική κληρονομική δημοκρατία», σχολιάζει τον  νεποτισμό και την οικογενειοκρατία στη χώρα μας!

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, η οποία από το ξεκίνημα δίνει τον τόνο που θα ακολουθήσει, «τα παιδιά έχουν καλές δουλειές, ο μπαμπάς είναι Πρωθυπουργός σαν τον παππού. Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι μια από τις πιο ισχυρές φυλές στην Ελλάδα.

Ο ΠρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκηςπαλεύει πλέον για να παραμείνει έτσι και μετά τις εκλογές».

Με τον καυστικό αυτό τρόπο, οι Αυστριακοί αναφέρονται στη διαχρονική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία κυβερνάται σε πολύ μεγάλο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της από οικογένειες και μία εξ αυτών είναι η οικογένεια Μητσοτάκη.

«Έχει ‘μόνο έναν στόχο’, διακηρύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας για σχεδόν τέσσερα χρόνια: να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα μόνος με τη συντηρητική του Νέα Δημοκρατία (ΝΔ)», γράφει η WZ και στη συνέχεια σχολιάζει την επιλογή της ιδιαίτερης ημερομηνίας των εκλογών, την οποία έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου, η μισή Ελλάδα με το μικρό όνομα Κωνσταντίνος (Κώστας ή Κωστής εν συντομία) γιορτάζει την ονομαστική της εορτή, που είναι πολύ πιο σημαντική από τα γενέθλια σε αυτή τη χώρα. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης όρισε προσωπικά την ημερομηνία των εκλογών. Η ελληνική νομοθεσία του δίνει το μοναδικό δικαίωμα να το κάνει αυτό».

Και εξηγεί γιατί η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι τυχαία, εξιστορώντας την πορεία της οικογένειας Μητσοτάκη:

«Η ημερομηνία των εκλογών δεν είναι τυχαία. Ο προπάππους του πρωθυπουργού λεγόταν Κωνσταντίνος. Ο «Γερο-Κωστής», ο «παλιός Κωστής», είναι ο Γενάρχης, ο ιδρυτής του γένους Μητσοτάκη. Γεννημένος στην Πελοπόννησο το 1845, η οικογένειά του αναγκάστηκε να καταφύγει στην Κρήτη για να γλιτώσει από τους διωγμούς. Εκεί ο Κωστής Μητσοτάκης μετακόμισε στα Χανιά το 1872 και ίδρυσε το «Ξυπόλυτο Κόμμα», όπως απαξιωτικά το αποκαλούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Μεγάλη υποτίμηση. Γιατί ο Κωστής Μητσοτάκης δεν ήταν μόνο χορηγός και στενός έμπιστος του νεότερου Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας επτά φορές από το 1910 έως το 1933 με διακοπές. Ο Κωστής Μητσοτάκης παντρεύτηκε και την αδερφή του Βενιζέλου Κατίγκω. Αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για την εγκαθίδρυση της φυλής Μητσοτάκη στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γράφει στη συνέχεια η WZ: «Ο εγγονός του γενάρχη, που παραδοσιακά πήρε το μικρό όνομα του παππού του, διαμόρφωσε την πολιτική στην Ελλάδα για σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1990 έως το 1993 ως πρωθυπουργός. Γιος του είναι ο Κυριάκος, ο σημερινός Πρωθυπουργός. Βουλευτής ήταν και ο παππούς του, που φυσικά τον έλεγαν και Κυριάκο και ήταν έτσι ο συνονόματός του».

 

 

Το σχόλιο της αυστριακής εφημερίδας στη συνέχεια, είναι κάτι παραπάνω από δηκτικό με αναφορά στο βόλεμα συγγενών, γνωστών και φίλων, αλλά και βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«200 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και περισσότερα από 40 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, η «οικογενειοκρατία» παραμένει τόσο σταθερά αγκυροβολημένη στην αθηναϊκή πολιτική, όσο και ο τοπικός νεποτισμός, ο οποίος περιλαμβάνει και άλλους συγγενείς, γνωστούς ή κολλητούς. Προσφέροντας στους φίλους καλές δουλειές και την ανείπωτη πελατεία που την συνοδεύει. Είτε παγκόσμιοι πόλεμοι είτε περιφερειακοί πόλεμοι, είτε εμφύλιος είτε κρατικές χρεοκοπίες: Στην Ελλάδα η «οικογενειοκρατία» δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Μάλλον έτσι θα παραμείνει.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πάντα παρουσιάζεται παντού ως εκσυγχρονιστής και αποφασισμένος μεταρρυθμιστής, λατρεύει και καλλιεργεί την παράδοση της «οικογενειοκρατίας» τόσο ανάξια μιας σύγχρονης δημοκρατίας δυτικού τύπου – προς όφελος της ίδιας του της οικογένειας – ως ατάραχος καθώς είναι θρασύς».

Ακολούθως αναφέρεται στα παιδιά του Πρωθυπουργού και τις «ονειρεμένες» δουλειές που έχουν αποκτήσει. Σχολιάζουν οι Αυστριακοί μάλιστα την κόρη Σοφία και το πόστο της στην παγκόσμια επενδυτική εταιρεία CVC, «μια ονειρεμένη δουλειά σε μια εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων – χωρίς άμεση σχέση με τις σπουδές της. Πήρε το πόστο αφού ο πατέρας της έγινε πρωθυπουργός».

«Στην πέμπτη γενιά. Ο Κωστής, ο Κυριάκος, ο Κώστας, ο Κυριάκος και σύντομα πιθανότατα πάλι ο Κώστας: η δυναστεία Μητσοτάκη παρείχε πάντα τους ομώνυμους βασιλιάδες στην Ελλάδα, τη μοναδική κληρονομική δημοκρατία της Ευρώπης», κάνει ένα ακόμη σχόλιο η WZ, γράφοντας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη junior,  για τον οποίο γράφει μεταξύ άλλων ότι «απασχολεί ως επί το πλείστον μόνο τα αθηναϊκά ταμπλόιντ επειδή είναι σε σχέση με μία Ελληνίδα τενίστρια».

Περί των οικονομικών της οικογένειας Μητσοτάκη, η αυστριακή εφημερίδα, έχει επίσης καυστικά σχόλια να κάνει:

«Οι κακόβουλες γλώσσες υποστηρίζουν ότι η φυλή Μητσοτάκη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η πολιτική μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματικό μοντέλο στην Ελλάδα. Οι κριτικοί εγείρουν μερικές φορές το ακανθώδες ερώτημα για το πώς οι Μητσοτάκηδες κατάφεραν να γίνουν πλουσιότεροι από γενιά σε γενιά από ό,τι πριν μπουν στην πολιτική.

Λέξη κλειδί: το «Ξυπόλητο Πάρτι» του «παλιού Κωστή». Ένα είναι σίγουρο: το 2020 (δεν υπάρχουν πιο πρόσφατα στοιχεία), ο αρχηγός της κυβέρνησης στην Αθήνα και η σύζυγός τουΜαρέβα, όφειλαν ένα όμορφο 1,3 εκατ. ευρώ σε εμπορικές τράπεζες. Τα προς αποπληρωμή δάνεια συμψηφίστηκαν με 40 ακίνητα, πέντε αυτοκίνητα και πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ αποταμιεύσεις. Το εισόδημα της 56χρονης Μαρέβας το 2020 ήταν αρκετά μέτριο ακόμη και για τα νεοελληνικά μεταπτωχευτικά πρότυπα: 9.244,10 ευρώ».

 

Πηγή

Προβολές : 1,436


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα