Συγκλονιστική κατάθεση  ψυχής του Κωνσταντίνου Βαθιώτη, για τα τρία χρόνια  από την παραίτησή του από την έδρα του Καθηγητή Πανεπιστημίου, μετά την ελεεινή στοχοποίησή του από το καθεστώς Μητσοτάκη...

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του Κωνσταντίνου Βαθιώτη, για τα τρία χρόνια από την παραίτησή του από την έδρα του Καθηγητή Πανεπιστημίου, μετά την ελεεινή στοχοποίησή του από το καθεστώς Μητσοτάκη...

3 Φεβρουαρίου, 2024 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,175
Μοίρασέ το

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Τρία χρόνια εκτός αμφι-θεάτρου

Μια ελληνική πρωτιά που έμοιαζε με αποκοτιά (αλλά δεν ήταν)

Ας πούμε λοιπόν δημοσίως, αυτά που θα σου έλεγα κατά πρόσωπον, αγαπητέ Κωνσταντίνε Βαθιώτη…
Η ρήση του γίγαντα της φιλοσοφίας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, βρίσκει στο πρόσωπό σου, την απόλυτη ταύτιση…
Κι επειδή θεωρώ πως τίποτα στη ζωή μας δεν γίνεται τυχαία, θεωρώ πως η ακεραιότητα της συνείδησής σου, σε οδήγησε σε μια παραίτηση, για να σου ανοίξει άλλους δρόμους, πιό φωτεινούς, ίσως πιο κακοτράχαλους, αλλά πιο δημιουργικούς και πιο ευλογημένους… 
Και ίσως η ταπεινότητα που σε διακρίνει να μην σου επιτρέπει να υπερηφανευθείς για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που έσωσες με τα εξαιρετικά άρθρα και τις συγκλονιστικές ομιλίες σου, αλλά να είσαι βέβαιος, πως ενέγραψες παρακαταθήκη στα επουράνια της αιώνιας ψυχής σου…
Ήταν πολύ μικρός ο πανεπιστημιακός χώρος για σένα, Κωνσταντίνε Βαθιώτη… και ο Θεός, σου έδειξε τον δρόμο που ήθελε να φωτίσεις…
Εύχομαι από την ψυχή μου, να φωτίσεις όλη την ΕΛΛΑΔΑ… το πως, θα σου το δείξει και πάλι ο Θεός…
Και να θυμάσαι την ρήση του μεγάλου μας φιλοσόφου ΣΩΚΡΑΤΗ…:
“Όπως όσοι βαδίζουν στον ήλιο ακολουθούνται από την σκιά τους, έτσι και όσοι είναι άξιοι, ακολουθούνται από τον φθόνο”…
Πολλοί σε φθόνησαν και θα σε φθονήσουν…
Συνέχισε στον φωτεινό δρόμο που επέλεξες, και άφησέ τους να κοιτούν την πλάτη σου…
Με σεβασμό και εκτίμηση,
Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι.
Σε μια Βαβέλ δεμένους μας κρατάνε
κακά στοιχειά· το μάγεμά τους λύσε
[…]
Στη γη που πιάνει και προκόβει ο σπόρος
κάθε λογής τζουτζέδων και πιερρότων,
κ’ εγώ φτυτρώνω ανάξιος ριμαδόρος
μαύρων θυμών και πορφυρών ερώτων
(Κωστής Παλαμάς, Σατιρικά Γυμνάσματα 1912)

Αν προσπαθήσει ο νεοέλληνας ραγιάς να μετρήσει πόσοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, αρνούμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο υγειοναζιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε στον πλανήτη μετά την 11η Μαρτίου 2020, θα διαπιστώσει πόσο δίκιο είχε ο Γεώργιος Π. Δράκος, ο οποίος το 1985, στο βιβλίο του «Αποστάγματα μιας ζωής» 1 έγραφε ότι η παραίτηση είναι «κάτι σπάνιο».

Στην πραγματικότητα, είναι ένα εν δυνάμει σπάνιο φάρμακο, αφού το άθροισμα πολλών παραιτήσεων οδηγεί ένα τυραννικό καθεστώς σε μια περίλαμπρη κατάρρευση.

Αλλά για να λειτουργήσει αυτή η λογική της θετικής συσσώρευσης, θα πρέπει να υπάρχουν μονάδες πρόθυμες να θυσιασθούν για τον κοινό σκοπό. Τούτες υπάρχουν, όμως, μόνο όταν ο κοινός σκοπός παρουσιάζεται από τους ειδικούς υπό τον μανδύα ενός μιλιταριστικού λεξιλογίου που αποβλέπει στην στρατολόγηση των τρομοκρατημένων πολιτών στον «πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού».

Επομένως, προσκλητήρια συλλογικής συμμετοχής πιάνουν σήμερα τόπο, μόνο όταν ο πολίτης καλείται να «πολεμήσει στο πλευρό του κράτους».

Αντιθέτως, όταν πρόκειται να «πολεμήσει ενάντια στο κράτος», το πολεμικό εμβατήριο δεν λειτουργεί σαγηνευτικά αλλά ενοχλητικά. Διότι ο πολίτης προτιμά να παραμείνει στον καναπέ του και να ασκείται στην υπνοπαιδεία, πληκτολογώντας εναλλάξ μπροστά στις τρεις οθόνες του: της τηλεόρασης, του υπολογιστή και του κινητού του.

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια που βρίσκομαι εκτός αμφι-θεάτρου:

Στις 3 Φεβρουαρίου 2021, είχα υποβάλει την παραίτησή μου από την θέση του αναπληρωτή καθηγητή Ποινικού Δικαίου στην Νομική Σχολή της Κομοτηνής μετά την ελεεινή στοχοποίησή μου από το πανάθλιο καθεστώς της μητσοτακικής Νέας Δικτατορίας που χρησιμοποίησε έναν δήθεν «Ανένταχτο Φοιτητή Νομικής» (ή μήπως Ανένταχτη [διάβαζε ανάποδα: απολύτως ενταγμένη] Φοιτήτρια Νομικής;) για να καταγγείλει έναν αφοσιωμένο στο διδακτικό έργο του διδάσκοντα ως δήθεν διασπορέα ψευδών ειδήσεων, προπαγανδιστή και μη αντικειμενικό κριτή για τις επικείμενες εξετάσεις.

Τελευταία φωτογραφία στο αμφιθέατρο όπου δίδασκα επί 16 χρόνια

Η παραίτηση αυτή ήταν προϊόν συνειδησιακής αναφυλαξίας στην πρωτοφανή απόπειρα να φιμωθεί η ακαδημαϊκή μου ελευθερία και, ενώ κανέναν γάιδαρο δεν είχα δεμένο, όπως έσπευσαν κάποιοι αηδιαστικοί σχολιαστές του πεζοδρομίου να πουν για μένα (όντας προφανώς ανίκανοι να σκεφθούν ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι Έλληνες που τολμούν να ριψοκινδυνεύσουν τον βιοπορισμό τους βάζοντας πάνω από αυτόν την αξιοπρέπειά τους):

Λίγες ημέρες μετά την υποβολή της φοιτητικής καταγγελίας, μου απαγορεύθηκε να διδάξω στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών μάθημα που είχα ετοιμάσει με το ακόλουθο αντικείμενο:

«Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΚΙΝΔΥΝΩΔΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ».

Τα Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού και Εξαπάτησης αρχικώς έθαψαν προκλητικά την είδηση της παραίτησής μου και, εν συνεχεία, προέβησαν σε μια εμετική διαστρέβλωση της παραγματικότητας, αφού, μεταξύ των άλλων, με εμφάνιζαν να έχω αποκαλέσει την τότε υπουργό Παιδείας «σατανίστρια», ενώ είχα κάνει λόγο για «παγκόσμιες σατανικές οδηγίες» που ακολουθούσε2.

Όποιος ακολουθεί σατανικές οδηγίες δεν είναι φυσικά κατ’ ανάγκην σατανιστής! Αλλά οι ζογκλέρ της προπαγάνδας γνωρίζουν άριστα πώς παίζεται το παιχνίδι της.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, μολονότι της παραιτήσεώς μου δεν φαίνεται να είχε προϋπάρξει άλλη παραίτηση-διαμαρτυρία κατά της υγειονομικής κτηνωδίας από κάποιον πανεπιστημιακό, είτε της Ελλάδος είτε του εξωτερικού, και άρα η συγκεκριμένη παραίτηση διεκδικούσε μια ιδιαίτερη αντιστασιακή πρωτιά παγκοσμίου εμβελείας, κάποιοι ηχηροί πολέμιοι του νεοδικτατορικού καθεστώτος, όπως οι Γιώργος Τράγκας και Στέφανος Χίος, τήρησαν σιγήν ιχθύος.

Σημειωτέον ότι ακόμη αναμένεται να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη τόσο επί της μηνύσεως που έχω υποβάλλει εναντίον 50 και πλέον ιστοσελίδων και εφημερίδων που κηλίδωσαν την τιμή και την υπόληψή μου, χλευάζοντάς με ή αλλοιώνοντας τα λεγόμενά μου, όσο και επί της αγωγής που έχω καταθέσει εναντίον του Δημοκριτείου Πανεπιστημιου Θράκης, το οποίο με αθέμιτο τρόπο αρνήθηκε να μου αποκαλύψει ποιος (ή ποια) ήταν ο δήθεν ανένταχτος φοιτητής (ή η δήθεν ανένταχτη φοιτήτρια) της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, ο οποίος (ή η οποία) τόλμησε να με καταγγείλει, επειδή δίδασκα στους φοιτητές μου τις ορθόδοξες θέσεις που είναι καταγεγραμμένες σε κλασικά εγχειρίδια Ποινικού και Συνταγματικού Δικαίου, εξηγώντας π.χ. γιατί:

το λοκντάουν, η υποχρεωτική χρήση «μάσκας παντού», η υποχρεωτική γνωστοποίηση της μετακίνησης του πολίτη από το σπίτι του σε εξωτερικούς χώρους και ο πειραματικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού (προαιρετικός τε και υποχρεωτικός) αποτελούν μέτρα αντισυνταγματικά ή/και αξιόποινα.

Η τριετής απουσία μου από το αμφι-θέατρο είχε ένα μεγάλο παράπλευρο όφελος: την συγγραφή δύο βιβλίων που κυκλοφορούν αμφότερα ήδη σε τρίτη έκδοση από τον εκδοτικό οίκο ΑΛΦΕΙΟΣ, αλλά και την δημιουργία αυτού εδώ του ιστολογίου, στο οποίο φιλοξενούνται κείμενα γραμμένα όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους πολίτες που βλέπουν τα πλοκάμια του νεοδικτατορικού τέρατος να περισφίγγουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας.

Εν τω μεταξύ, το αμφιθέατρο έχει εκφυλιστεί σε προπαγανδιστικό αμφι-θέατρο, αφού ορισμένοι συνάδελφοι ασκούν πλέον απροκάλυπτα προπαγάνδα υπέρ του θαυμαστού καινούργιου κόσμου που η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να επιβάλει στους λαούς.

Όπως αναφέρει η Γαλλίδα Nathalie Heinich στο εκπληκτικό βιβλίο της «Γουοκισμός». Ο νέος ολοκληρωτισμός; (Εναλλακτικές Εκδόσεις, μτφ.: Χριστίνα Σταματοπούλου, Αθήνα 2023, σελ. 70 επ. – το βιβλίο αυτό θα παρουσιασθεί προσεχώς από τον γράφοντα):

Η σύγχυση του ακαδημαϊκού με το πολιτικό-ιδεολογικό πεδίο, με άλλα λόγια: η μόλυνση της γνώσης από την ιδεολογία, εμφανίζεται στα αμφιθέατρα, τις αίθουσες διδασκαλίες και τα συνέδρια, με σκοπό να υποταχθεί ο επιστημονικός τρόπος παραγωγής και διάδοσης των γνώσεων σε έναν πολιτικό στόχο υπεράσπισης των πάλαι ποτέ καταπιεζόμενων-θυμάτων διακρίσεων (που, όμως, τώρα θέλουν να επιτύχουν το ακριβώς αντίστροφο: να γίνουν οι καταπιεστές της σιωπηρής πλειοψηφίας).

Η Γαλλίδα κοινωνιολόγος αποκαλεί τους καθηγητές-προπαγανδιστές της νεοταξίτικης woke ατζέντας ακαδημοακτιβιστές!

Δυστυχώς, στις φρικώδεις ημέρες που διανύουμε η ακαδημαϊκή ελευθερία υπάρχει μόνο «στα χαρτιά». Όποιος τολμήσει να εναντιωθεί στην νεοταξίτικη ατζέντα, που θα καταντήσει την κοινωνία έναν νερόβραστο χυλό, διαπομπεύεται και αποπέμπεται3 ή εξωθείται στην παραίτησή του.

Όπως με πληροφορούν κάποιοι συνάδελφοι όχι μόνο από πανεπιστήμια της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού, πρέπει να μετράνε μέχρι και το τελευταίο τους κόμμα, για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιον φανατικό θιασώτη της πολιτικής (διάβαζε: φασιστικής) ορθότητας.

Έτσι, στον Σατανικό Ανάποδο Κόσμο μας όσοι κατάφεραν να εκπληρώσουν το μεγάλο τους όνειρο, δηλαδή να γίνουν καθηγητές πανεπιστημίου που θα μεταλαμπαδεύουν στους φοιτητές την κοινή λογική και την ορθόδοξη αλήθεια, βιώνουν σήμερα έναν πρωτοφανή εφιάλτη, αφού καταπιέζονται να υπηρετούν την παράνοια και το εωσφορικό σκότος.

Και, βεβαίως, ο διαχρονικός εφιάλτης των καταλήψεων, καθώς και η δυστοπική κληρονομιά των τηλεμαθημάτων ή τηλεξετάσεων συνεχίζονται.

Ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια επετράπη να είναι συνδικαλιστικά φυτώρια απ’ όπου τα κόμματα αντλούν τους μελλοντικούς δυνάστες του λαού παρέλκει να σχολιασθεί. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι εκείνοι που προκάλεσαν ή ανέχθηκαν την κατάσταση αυτή, σήμερα ετοιμάζονται να προϋπαντήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Πληκτικά προβλέψιμη η νεοταξίτικη συνταγή της επιτυχίας: Προκαλώ/διαιωνίζω το πρόβλημα και, επιτέλους, σπάω τα ταμπού, εν προκειμένω των ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Η είσοδος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής: Κλασική ντροπιαστική εικόνα ελληνικού πανεπιστημίου (φωτογραφία τραβηγμένη στις 24.1.2024)

Τέλος, ένα ακόμη μεγάλο παράπλευρο όφελος της παραιτήσεώς μου είναι οι ομιλίες που μπορώ και εκφωνώ ενώπιον απλών πολιτών, οι οποίοι διψούν να μάθουν ποια τεχνάσματα εφαρμόζει το ελληνικό και παγκόσμιο κονκλάβιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενάντια στον λαό.

Τέτοια περίπτωση αποτελεί η πρόσφατη ομιλία (20.01.2024) στην πόλη της Λάρισας με θέμα την βρεφοποίηση ως ύπουλο μέσο χειραγώγησης των πολιτών.

Ένα απόσπασμα από την ομιλία αυτά παρατίθεται ακολούθως.

 

Κ. Βαθιώτης, Η βρεφοποίηση ως ύπουλο μέσο χειραγώγησης των πολιτών / Λάρισα 2024, Μέρος Α΄

 

Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας όλους εκείνους τους πολίτες που, κατά την διάρκεια αυτής της τριετίας, είχαν να πουν έναν καλό λόγο για την μεγάλη προσπάθεια αντίστασης ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς της Νέας Δικτατορίας και της εν γένει μισάνθρωπης Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πολύ περισσότερο ευχαριστώ ολόθερμα όλους εκείνους που συνέβαλαν και εμπράκτως στην κοπιώδη αντίσταση.

Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε το μυαλό μας στην θέση του, ο υβριδικός-μασκοφορεμένος ολοκληρωτισμός θα αποτύχει παταγωδώς! Τον στόχο αυτόν θα προσπαθήσω να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και στην συνέχεια.

 

1

Ρετρό 12.0 / «Κάτι σπάνιο: Η παραίτηση»

Ρετρό 12.0 / «Κάτι σπάνιο: Η παραίτηση»

·
11 Απριλίου 2023
Read full story

 

3

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του απολυθέντος Γερμανού καθηγητή Ιατρικής Αντρέας Ζένιξεν

Η αποκαλυπτική συνέντευξη του απολυθέντος Γερμανού καθηγητή Ιατρικής Αντρέας Ζένιξεν

Read full story

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,175


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα