Τεράστιος σάλος: Το «Ζούλας Travel» από τη Eurovision έφτασε στη Βουλή

Τεράστιος σάλος: Το «Ζούλας Travel» από τη Eurovision έφτασε στη Βουλή

15 Μαΐου, 2024 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:771
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω… κι αναρωτιέμαι: Μα κάτι πράγματα που γίνονται στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στην οποία ένας λαός γτπ, δεν νοιάζεται που ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Αυτό που θα πρέπει τώρα να απαντήσουν τόσο η ΕΡΤ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Μαρινάκης είναι για ποιον λόγο ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε το συγκεκριμένο ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία;

Ακόμα δεν έχει παραιτηθεί το … ζεύγος;;;

Το βαρέλι των προκλήσεων του Μητσοτάκειου βαρελιού, είναι… ΑΠΑΤΟ…

 

Καλά κάνουν… αφου βρίσκουν μαλάκα λαό που ανέχεται τα καπρίτσια τους και τις παρατυπίες τους και γλεντούν με χρήματα του μαλακολαού…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Τι κακά παιδιά που είστε… πήγε μια βόλτα το κορίτσι ο Ζούλας, και λυσσάξατε…

 

Ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τον Παύλο Μαρινάκη μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» για τα παρατράγουδα στη Eurovision

 

Τα παρατράγουδα (εκτός από τις δηλώσεις δύο εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, που ανέφεραν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν ότι είναι «Ελληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», και τα χασμουρητά με πολιτικές προεκτάσεις της τραγουδίστριας που στείλαμε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό) έφτασαν και στη Βουλή, μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις της «Espresso» για το weekend στο Μάλμε της Σουηδίας του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα και της συμβούλου του Λίνας Παπαδάκη με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων! Ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, με τους Ζούλα – Παπαδάκη να μην έχουν λάβει επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο -και το τονίζουμε- τους CEO των δημόσιων φορέων, ενώ δεν αποτελούσαν καν μέλη της ελληνικής αποστολής!

Χθες λοιπόν, μετά το ρεπορτάζ μας, η υπόθεση έφθασε μέχρι το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον βουλευτή και πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο να καταθέτει ερώτηση και ΑΚΕ προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη με θέμα «Ανάγκη για εξηγήσεις όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη για αποπληρωμή ταξιδιού στη Σουηδία του προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. και της συμβούλου του, κατά το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής της EUROVISION 2024».

Στη σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει επί λέξει: «Κύριε υπουργέ, προς μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Espresso”, έκδοσης της 14/5/2024, πως με αφορμή τον πρόσφατο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της EUROVISION ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κύριος Ζούλας, ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο, με όλα τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού καλυμμένα από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους με τα οποία ο Ελληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την ΕΡΤ, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια και φέρει τίτλο “Απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας”, για το οποίο κάνει λόγο το σχετικό δημοσίευμα.

Προκύπτει, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η προκλητική ενέργεια της κυρίας Σάττι να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε διεθνή καλλιτεχνικό διαγωνισμό έγινε παρουσία του ίδιου του προέδρου της ΕΡΤ στο Μάλμε. Ακόμα χειρότερα, η εγκληματική αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης και του θρησκευτικού χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη από μέλη της ελληνικής αποστολής έγινε, επίσης, ενώ ο κ. Ζούλας βρισκόταν στη σουηδική πόλη! Αξιοσημείωτη είναι, περαιτέρω, η αναφορά στο επίμαχο άρθρο για το ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν είχε λάβει κάποια επίσημη πρόσκληση από τη EBU, καθώς, η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο τους CEO των δημόσιων φορέων, ενώ, φυσικά, τόσο ο ίδιος όσο και η σύμβουλός του δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η ως άνω εφημερίδα αναφέρει δε ότι το κόστος αυτού του διήμερου ταξιδιού ανήλθε συνολικά στα 2.815 ευρώ. Ο αρθρογράφος της ανωτέρω εφημερίδας διατυπώνει επί του παραπάνω άρθρου την εύλογη απορία του ενώπιόν σας σχετικά με το ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε τη δαπάνη για το συγκεκριμένο ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία. Επειδή ασπαζόμαστε την παραπάνω απορία του δημοσιογράφου, κρίνουμε ότι καθίστανται απαραίτητες οι σχετικές διευκρινίσεις της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για το θέμα, ειδικά από τη στιγμή που, παρά την παρουσία του στον διαγωνισμό, δεν προστατεύτηκαν η εικόνα της Ελλάδας και τα εθνικά μας συμφέροντα από τις λαθροχειρίες μελών της αποστολής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος υπουργός: 1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε τη δαπάνη για το ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία, κατά τις ημέρες διεξαγωγής της EUROVISION 2024;

2. Ποιο είναι το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού EUROVISION 2024;

Παρακαλώ να μου καταθέσετε αντίγραφα όλων των παραστατικών που αφορούν τις δαπάνες συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού EUROVISION 2024. Ο ερωτών βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος».

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι τι θα απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός εντός της Βουλής, γιατί μέχρι χθες, και πριν η «Espesso» οδεύσει για το τυπογραφείο, ο πρόεδρος της ΕΡΤ τηρούσε σιγή ιχθύος για τις αποκαλύψεις μας, μη έχοντας απαντήσει γιατί ταξίδεψε μετά της συμβούλου του στη Σουηδία! Γιατί, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, το σίγουρο είναι πως δεν πήγαν για να «κλείσουν» το στόμα από το χασμουρητό της Σάττι και να κατευνάσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνησή της την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου των αποστολών μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης 9 Μαΐου!

 

 

Πηγή

 

 

 

Διήμερο στη Eurovision με χρήματα των φορολογουμένων για τον Ζούλα και την σύμβουλό του
Ο ισχυρός άντρας της κρατικής τηλεόρασης και η Λίνα Παπαδάκη δεν ήταν ούτε μέλη της αποστολής αλλά ούτε καλεσμένοι της EBU
Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά κρατούν. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», μετά τις παραφωνίες δύο εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, που δήλωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν «Ελληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», με τον σάλο να φτάνει μέχρι και στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, και τον ίδιο να λέει πως «οι αντιδράσεις για τους χορευτές είναι δικαιολογημένες και ευτυχώς έγινε επανόρθωση», τα «φάλτσα» στο Ραδιομέγαρο της Αγιας Παρασκευής δεν έχουν τελειωμό!

Σήμερα, λοιπόν, αποκαλύπτουμε πως με αφορμή τον αμφιλεγόμενο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο Λίνα (Αγγελική) Παπαδάκη, με το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση να είναι πως όλα τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού, σύμφωνα και με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», καλύφθηκαν από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους με τα οποία ο Eλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την ΕΡΤ!

Οι αναρτήσεις που έκανε η Λίνα Παπαδάκη τόσο από το Μάλμε όσο και κατά την επιστροφή της με την ελληνική αποστολή και τη Σάττι

Το άλλο εξωφρενικό είναι πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν έλαβε κάποια επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο –και το τονίζουμε- τους CEO των δημοσίων φορέων, ενώ φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και η σύμβουλός του δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής! Παρ’ όλα αυτά Ζούλας και Παπαδάκη, σύμφωνα και με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΤΑ/39144 και με ημερομηνία 9 Μαΐου 2024, πέταξαν για το Μάλμε της Σουηδίας στις 10 Μαΐου και επέστρεψαν την Κυριακή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, με το κόστος του διήμερου ταξιδιού να ανέρχεται συνολικά στα 2.815 ευρώ!

Οι αναρτήσεις που έκανε η Λίνα Παπαδάκη τόσο από το Μάλμε όσο και κατά την επιστροφή της με την ελληνική αποστολή και τη Σάττι

«Εκτός έδρας»

Στο αναρτημένο, λοιπόν, έγγραφο στη «Δι@ύγεια», με τίτλο «Απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας» και αφού έχουν γνωστοποιηθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις σε ΦΕΚ, εκτός από αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ για ανανεώσεις θητειών προϊσταμένων τμημάτων αλλά και την «απόφαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό έγκρισης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 της ΕΡΤ Α.Ε., υπάρχουν και οι σχετικές διατάξεις για «δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας» με τις αποφάσεις:

α) «Εγκρίνουμε τη μετακίνηση εκτός έδρας, των κατωτέρω υπαλλήλων στις έναντι εκάστου αναφερόμενες ημερομηνίες καθώς και τα αναφερόμενα ποσά».
β) «Τόπος προορισμού: ΜΑΛΜΕ – SWEDEN».
γ) «Σκοπός της μετακίνησης: EUROVISION 2024».
δ) «Την απόδοση λογαριασμού μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημέρα επιστροφής τους».
ε) «Ο μετακινούμενος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στον αρμόδιο γενικό διευθυντή στον οποίο υπάγεται η υπηρεσιακή του μονάδα (με κοινοποίηση αντιγράφου στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας) πλήρη αναφορά σε σχέση με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την εκδήλωση στην οποία παρέστη και τα κατά την κρίση του αποτελέσματα αυτής, επισημαίνοντας ειδικότερα τις θέσεις που ανέπτυξε καθ’ αυτή για λογαριασμό της ΕΡΤ. Η παραπάνω αναφορά υποβάλλεται το αργότερο 15 ημέρες από το πέρας της μετακίνησης και συνοδεύεται από αντίγραφα των σχετικών εγγράφων (ημερήσιες διατάξεις σε περίπτωση συνόδων, ενημερωτικά έντυπα κ.ά.). Η ως ανωτέρω υποχρέωση δεν αφορά σε μετακινήσεις για ειδησεογραφική κάλυψη γεγονότων καθώς και αθλητικές μεταδόσεις κατά τις οποίες ο σκοπός μετακίνησης επιβεβαιώνεται από τη ραδιοφωνική/τηλεοπτική μετάδοσή τους»!

Στο ίδιο έγγραφο για τον κύριο Ζούλα αναφέρονται αναλυτικά τα κόστη του διήμερου ταξιδιού (εισιτήρια, διανυκτέρευση και πρόσθετα έξοδα), που φτάνουν στο σύνολο τα 830 ευρώ, ενώ για την κυρία Παπαδάκη (η οποία στο παρελθόν ήταν η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού του Στ. Θεοδωράκη) τα κόστη (υπάρχει μέχρι και αποζημίωση διατροφής) φτάνουν τα 1.985 ευρώ!

Αυτό που θα πρέπει τώρα να απαντήσουν τόσο η ΕΡΤ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Μαρινάκης είναι για ποιον λόγο ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε το συγκεκριμένο ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία;

 

Οι δυο τους πήγαν για να «κλείσουν» το στόμα από το χασμουρητό της Σάττι και να κατευνάσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνησή της την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου των αποστολών μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης 9 Μαΐου;

 

Πηγή: Espresso

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 771


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα