(ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ!!!)  Ανοικτή επιστολή προς τον εφέτη Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

(ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ!!!) Ανοικτή επιστολή προς τον εφέτη Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

4 Νοεμβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:516
Μοίρασέ το

 

 

Κάνετε λόγο για «μεθοδευμένη στοχοποίηση της Δικαιοσύνης» για «γενικόλογες ανακρίβειες» και χαρακτηρίζετε «πρόσχημα» που, ενδεχομένως, να υποκρύπτει σκοπιμότητες, την κριτική για τις καθυστερήσεις στην απονομή της.

Ωστόσο, διεθνείς έρευνες σας διαψεύδουν.

Βέβαια τα ξέσκισε με το γάντι… και πολύ φοβάμαι πως δεν θα αντιληφθεί τίποτα “ο εφετίσκος” Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης…
Βουλγαρίδη, στα είπα λίγο λιμανίσια (εδώ), γιατί ίσως έτσι λιγουλάκι αντιληφθείτε σε τι ΒΟΘΡΟ βρίσκεστε στο μεγαλύτερο ποσοστό σας…
Αν και είμαι απόλυτα βέβαιη, πως μόνον με έναν τρόπο θα καταλάβετε…
ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ… στην καλλίτερη των περιπτώσεων… 
ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Βλάχου

Της Τζώρτζιας Κοντράρου

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι απόψεις, που περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση σας που δημοσιεύτηκε με το λογότυπο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και είχε τίτλο « Η έγκαιρη απονομή της Δικαιοσύνης και οι ανακριβείς γενικεύσεις από μερίδα του Τύπου».

Ωστόσο, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει και μία άλλη – δυστυχώς μεγάλη – μερίδα του Τύπου, η οποία δεν εγκύπτει επαρκώς στα θέματα δικαιοσύνης, τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία του θεσμού, προσβάλλουν το σύνολο του κλάδου, κλονίζουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη και, εν τέλει, προκαλούν σοβαρή ζημιά στην οικονομία της χώρας.

Κάνετε λόγο για «μεθοδευμένη στοχοποίηση της Δικαιοσύνης» για «γενικόλογες ανακρίβειες» και χαρακτηρίζετε «πρόσχημα» που, ενδεχομένως, να υποκρύπτει σκοπιμότητες, την κριτική για τις καθυστερήσεις στην απονομή της.

Ωστόσο, διεθνείς έρευνες σας διαψεύδουν. Έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας (έκθεση Doing Business) για την Ελλάδα, την οποία έχει αναρτήσει στη σελίδα του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και δημοσίευσε σε εκτενές ρεπορτάζ – έρευνα του Τάκη Τσιμπούκη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η χώρα μας κατατάσσεται στην 146η θέση μεταξύ 190 χωρών και τελευταία (27η θέση) ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μελέτη και μόνο της Έκθεσης, καθώς και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, πρόσφατα, είναι συγκεκριμένα καθώς αποκαλύπτουν χιλιάδες περιπτώσεις καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Προφανώς οι εκλεκτοί δικαστικοί λειτουργοί που μετείχαν στο συνέδριο σας, στο Kosta Navarino δεν θα είχαν μελετήσει τη σχετική έκθεση, καθώς οι ομιλητές του συνεδρίου σας και η συγκεκριμενοποίηση της θεματολογίας τους ανακοινώθηκαν δέκα μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του. Τα δε συμπεράσματα του δεν κοινοποιήθηκαν ούτε με ένα σύντομο Δελτίο Τύπου.

Είναι εκ του περισσού να υπενθυμίσουμε τις πρόσφατες περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων, οι οποίες έτυχαν μάλιστα ευρείας προβολής και οξείας κριτικής.

Χαρακτηριστική η υπόθεση της Siemens.Εξάλλου αυτές τις ημέρες εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό υπόθεση απάτης, η οποία βρίσκεται στο παραπέντε της παραγραφής , με κατηγορούμενους μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τόπου, ενώ η δικογραφία παραλίγο να πολτοποιηθεί λίγο πριν την δίκη. (Βλέπε σχετικό ρεπορτάζ https://www.dikastikoreportaz.gr/apisteuto-ypothesi_-eton-17/)

Τέλος, τα δημοσιεύματα και οι έρευνες επιβεβαιώνονται και δικαιώνεται η προβολή τους, κάθε φορά που αποκαλύπτονται περιπτώσεις όπως αυτή που αποκαλύφθηκε στις μέρες μας με την υπόθεση του βιασμού των παιδιών στα Πετράλωνα, που καρκινοβατεί στη δικαιοσύνη από το 2017.

Στις εκθέσεις και μελέτες έχουν επισημανθεί, βεβαίως, και οι ελλείψεις σε τεχνικές υποδομές καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό, κυρίως επικουρικό του έργου των δικαστών, αλλά το πρόβλημα των καθυστερήσεων δεν είναι μόνο τα γραφεία και οι υπάλληλοι. Δυστυχώς.

Τέλος θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνώριζε η κοινή γνώμη ποιες είναι οι απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης σχετικά με τα ζητήματα των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης.

 

Πηγή

Προβολές : 516


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα