Τώρα και LUX Ξενοδοχεία στο Άγιο Όρος;;;

Τώρα και LUX Ξενοδοχεία στο Άγιο Όρος;;;

2 Δεκεμβρίου, 2023 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:692
Μοίρασέ το

 

ΟΧΙ ΔΕΝ είναι αυτό το Άγιο Όρος που ζήσαμε.
ΔΕΝ είναι αυτό το Άγιο Όρος που αγαπήσαμε.

Είναι τόσο θλιβερό να βλέπεις την άλλοτε αγιότητα, να χάνεται ανεπιστρεπτί …

Η αγιότητα σ’ αυτούς που πιστεύουν πραγματικά, δεν χάνεται…

Αυτοί που ξεπούλησαν ΑΓΙΟΤΗΤΑ, ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ… ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Αισθανόμαστε πραγματικά ντροπή, βλέποντας ένα μέρος που τόσο αγαπήσαμε, να αλλοιώνεται τόσο πολύ τόσο αισθητικά, όσο και σε πνευματικότητα.

Παραθέτουμε τις φωτογραφίες που λάβαμε από ένα ακόμη «συγκρότημα» (που μοιάζει αρκετά για επικείμενο «ξενοδοχείο») στην Καψάλα, στο κελί «Άξιον Εστί» όπως μας ενημέρωσαν.

Τα κάποτε μικρά κατανυκτικά κελιά, με τις λάμπες πετρελαίου και τις λιγοστές ξυλόσομπες κι ένα μόλις καρτοτηλέφωνο σε Δάφνη ή Καρυές, αντικαταστάθηκαν με φωτοβολταϊκά, καλοριφέρ, κινητά και ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις πανηγύρεων.

Τα μικρά γραφικά ρέματα ή ρυάκια, αντικαταστάθηκαν με εργοστάσια παραγωγής εμφιαλωμένου νερού, τα ελάχιστα μαγαζάκια στη Δάφνη και τις Καρυές έγιναν σούπερμάρκετ!!! τα χωμάτινα ή πέτρινα μονοπάτια έγιναν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

«Κονέ» με την εξουσία (ακόμη και με τον αντίχριστο και εκκλησιομάχο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση), ΕΣΠΑ και κονδύλια που θα ανοίξουν μια μέρα και την τελευταία κερκόπορτα, αυτή της εισόδου γυναικών (ήδη τα ταξιδιωτικά καραβάκια ξεναγούν γυναίκες σε πολύ κοντινή απόσταση).

 

Δεν τους έφτανε το πάρκινγκ στο Assos Odeon στο πιο εμπορικό σημείο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επεκτάθηκαν και σε εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού για κυριλέ εστιατόρια … 

Και το χειρότερο. Η ομολογία της Ορθοδόξου πίστεως ενάντια στον τότε λατινόφρονα Πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο, το άλλοτε μαρτύριο, οι φυλακίσεις, η θυσία (δείτε εδώ), έγινε στις μέρες μας μνημόνευση του Βαρθολομαίου (με τις ατελείωτες συμπροσευχές με κάθε είδους αιρετικούς)

αλλά και συλλείτουργα με αχειροτόνητους, σχισματικούς Ουκρανούς, σύμφωνα με τις επιταγές του Φαναρίου και της Δύσης.

 

Προηγήθηκαν φυσικά οι (εκ)διώξεις Αγιορειτών που διέκοψαν την μνημόνευση του πατριάρχη Βαρθολομαίου μετά την ψευδοΣύνοδο στο Κολυμπάρι (2016) (δείτε εδώ).

ΟΧΙ ΔΕΝ είναι αυτό το Άγιο Όρος που ζήσαμε.
ΔΕΝ είναι αυτό το Άγιο Όρος που αγαπήσαμε.

Είναι τόσο θλιβερό να βλέπεις την άλλοτε αγιότητα, να χάνεται ανεπιστρεπτί …
Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»

 

Πηγήhttps://opaidagogos.blogspot.com/2023/12/lux.html

Προβολές : 692


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα