Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή;

Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή;

2 Ιουλίου, 2024 18 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:884
Μοίρασέ το

 

 

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ… ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

 

 

 

 

Ήδη, ο Μακρόν έχει σχηματίσει μέτωπο αλληλοϋποστήριξης με την αριστερά. Το βέβαιο είναι ότι οι ψηφοφόροι της -δήθεν “αντισυστημικής”!- αριστεράς, θα υποστηρίξουν αναφανδόν τους υποψηφίους του κόμματος του Μακρόν, σε όποιες περιφέρειες είναι αυτοί αντίπαλοι με τους υποψηφίους της Λεπέν.

Θα τα γράφω, θα τα ξαναγράφω, μέχρι ν’ αρχίσουν να γίνονται συνείδηση κάποια πράγματα…

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ… ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ…

Καλλιόπη Σουφλή

Σίγουρα, οι περισσότεροι-ες έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, κι έχετε καταλάβει τα βασικά.

Δεν θα σας πω, λοιπόν, όσα σας είναι ήδη γνωστά, αλλά θα αναφερθώ στα “μυστικά” του δευτέρου γύρου, σ’ αυτά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Θ’ αρχίσω με μια πολύ σημαντική παρατήρηση, που έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της Ελλάδος: αν στις εκλογές ψήφιζαν μόνο οι Γάλλοι και οι Γαλλίδες, κι όχι οι… εκ μεταγραφής “Γάλλοι”/”Γαλλίδες” εξ Αφρικής (πάνω από 5 εκατομμύρια, ήτοι το 7,5% του πληθυσμού της χώρας), το ποσοστό της Λεπέν θα άγγιζε το 50%!

Παράγοντας 1ος: ο λεγόμενος “αέρας της νίκης”. Σαφώς, τον έχει η Λεπέν!

Παράγοντας 2ος: κατά πόσον θα υπάρξει “κομματική πειθαρχία”. Ήδη, ο Μακρόν έχει σχηματίσει μέτωπο αλληλοϋποστήριξης με την αριστερά. Το βέβαιο είναι ότι οι ψηφοφόροι της -δήθεν “αντισυστημικής”!- αριστεράς, θα υποστηρίξουν αναφανδόν τους υποψηφίους του κόμματος του Μακρόν, σε όποιες περιφέρειες είναι αυτοί αντίπαλοι με τους υποψηφίους της Λεπέν. Ωστόσο, το ερώτημα είναι κατά πόσον θα υπακούσουν οι ψηφοφόροι του Μακρόν στην υποστήριξη των αριστερών υποψηφίων, όπου αυτοί έχουν αντιπάλους τους υποψηφίους της Λεπέν. Εις ότι αφορά τους ψηφοφόρους του “γκωλικού” κόμματος (που απέφυγε να δώσει κατεύθυνση ψήφου), το σίγουρο είναι πως θα κατευθυνθούν μαζικά στην Λεπέν.

Παράγοντας 3ος: που θα κατευθυνθεί η ψήφος των… εκ μεταγραφής “Γάλλων”/”Γαλλίδων”; Εδώ, τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα: αυτό το “target group” θα ψηφίσει κατά 99% κατά της Λεπέν!

Παράγοντας 4ος: ο μεγαλύτερος “γρίφος” των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, είναι η ψήφος των Εβραίων. Οι Εβραίοι της Γαλλίας είναι μια διόλου ευκαταφρόνητη μειονότητα: γύρω στις 500.000. Μάλιστα, στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται τα μη εβραϊκά μέλη των εβραϊκών νοικοκυριών (σε “μεικτούς” γάμους), καθώς επίσης και όσοι Εβραίοι δεν είναι μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων.

 

Παραδοσιακά, από την εποχή της υπόθεσης Ντρέυφους (Affaire Dreyfus), η μεγάλη πλειοψηφία των Εβραίων της Γαλλίας ψήφιζε το Σοσιαλιστικό Κόμμα και δευτερευόντως το Κομμουνιστικό Κόμμα. Τα τελευταία χρόνια, μετά την περιθωριοποίηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι Εβραίοι ψηφίζουν σχεδόν “μονοκούκι” τον Μακρόν – όπως άλλωστε έπραξαν κι εχθές. Αλλά…

Στις προηγούμενες εκλογές, είχαν ψηφίσει μαζικά κατά της Λεπέν. Ωστόσο μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023 και τα μετέπειτα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα ακολουθήσουν την “γραμμή” του Μακρόν για υπερψήφιση των υποψηφίων της αριστεράς, όπου αυτοί είναι αντίπαλοι με υποψηφίους της Λεπέν, καθώς βασική συνιστώσα του “Νέου Λαϊκού Μετώπου” είναι το αριστερίστικο κόμμα “Ανυπότακτη Γαλλία” του Μελανσόν, που τάσσεται σφόδρα κατά του Ισραήλ.

Επειδή πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι οριακό, ίσως η ψήφος των Εβραίων καθορίσει και τον νικητή / την νικήτρια των εκλογών!

Παράγοντας 5ος: πόσο θα επηρεάσει η τρομοκρατία της αριστεράς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Σίγουρα θα ακούσατε ή θα διαβάσατε ότι μετά την ανακοίνωση των exit polls, μεγάλα επεισόδια μεταξύ “διαδηλωτών” και αστυνομίας, ξέσπασαν σε γειτονιές του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, από άτομα που “διαμαρτύρονταν για το εκλογικό αποτέλεσμα” – όπως πολύ “κομψά” λένε και γράφουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Παρόμοια επεισόδια είχαν ξεσπάσει και την νύχτα των ευρωεκλογών, λόγω της πρωτιάς της Λεπέν.

 

 

Τα επεισόδια αυτά δεν είναι καθόλου αυθόρμητα! Είναι οργανωμένα από την αριστερά, για να περάσει το τρομοκρατικό μήνυμα στους πολίτες: “Αν βγει η Λεπέν, θα τα σπάσουμε όλα! Αν θέλετε την ησυχία σας, μην ψηφίζετε Λεπέν”!

Αυτά είχα να πω εν ολίγοις και τα συμπεράσματα δικά σας!

 

Αμαλία (Χ)

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 884


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα