Βερβεσός για τις υπογραφές: Το 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν και φωνή και ψυχή

Βερβεσός για τις υπογραφές: Το 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν και φωνή και ψυχή

5 Ιουνίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:289
Μοίρασέ το

 

Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων θα συντονίσει πρωτοβουλία που θα εισηγηθεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του συλλόγου και της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός, ε.τ. αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ και ο αν. καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου.

Άκουσα όλη τη συνέντευξη τύπου… και με έζωσαν τα φίδια… καθότι ένα τέτοιο “φίδι”, κυκλοφορεί μέσα στην ομάδα  του Βερβεσού…

Το τι εστί ΑΛΕΒΙ-ΖΑΤΟΣ, είναι γνωστό… εβραίος σιωνιστής στο πλευρό του χαζαροΣημίτη, το μέλος της ΜΚΟ του Σόρος, ο υπερασπιστής του  ξεπουλήματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά έχω την αίσθηση πως “κάποιο αόρατο χέρι” εξυπηρετεί καταστάσεις του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ…

ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΒΕΡΒΕΣΟ…

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Με φόντο το 1,5 εκατομμύριο υπογραφές πολιτών που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, Επιτροπή νομικών θα εισηγηθεί αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων θα συντονίσει πρωτοβουλία που θα εισηγηθεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του συλλόγου και της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός, ε.τ. αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ και ο αν. καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου.

«Οι 1.500.000 φωνές και οι 1.500.000 ψυχές δεν μπορούν να περιμένουν την τροποποίηση του Συντάγματος» τόνισε ο κ. Βερβεσός , ο οποίος πρότεινε την προετοιμασία ενός νομοσχεδίου, με υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις, και την κατάθεση ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς της ασυλίας των πολιτικών.

Μάλιστα, ο ο πρόεδρος του συλλόγου και της  Ολομέλειας μίλησε για «πρόσωπα οι οποίοι αρνούνται να κάτσουν σε ένα σκαμνί για να δούμε εάν έχουν ή όχι ευθύνες». «Δεν μπορεί να υπάρχουν μόνον πολιτικές ευθύνες» είπε κάνοντας αναφορά σε αστικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι στην πρόσκληση των συγγενών των θυμάτων ανταποκρίθηκαν ο τομεάρχης δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο τομεάρχης δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κωστής Καρπόζηλος από τη Νέα Αριστερά, ο Βασίλης Βιλιαρδος από την Ελληνική Λύση, Νίκος Βρεττός της Νίκης.

Η καρέκλα που προοριζόταν για εκπρόσωπο της ΝΔ, έμεινε κενή…

 

Δείτε επίσης όλη τη σύνέντευξη τύπου και όλες τις δηλώσεις…

Συνέντευξη τύπου Τετάρτη 5.6.2024 και ώρα 13:30

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 289


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα