ΕΕ και ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

ΕΕ και ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

23 Απριλίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,018
Μοίρασέ το

 

Κοινό μέτωπο ΕΕ και ΗΠΑ κατά Μητσοτάκη για διαφθορά – Κόλαφος το State Department

 Το Μαξίμου αμφισβητεί την έκθεση

Μήπως η διαταγή Ρότσιλντ, λέει “ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΜΠΣΔΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΥ ΕΒΡΑΙΟ ΔΕΝΔΙΑ”;;;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ, ΔΗΛΑΔΗ;;;

Ίδωμεν… το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει πολύ σασπένς αλλά και… πολύ αίμα…

ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Οι… κιουρίες στην Α-δικαιοσύνη το πήραν το μήνυμα ή είναι ανεπίδεκτες μαθήσεως;;;

Μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, η έκθεση του State Department προκαλεί πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχει μπει στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Μέσα από μια έκθεση 46 σελίδων που εστιάζουν στο κράτος δικαίου που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ΗΠΑ προκαλούν ακόμα ένα πλήγμα στο φιλελεύθερο προφίλ της κυβέρνησης, τη στιγμή μάλιστα που έχει μπει στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.
Μετά το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ήρθε και η έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα που βασίζεται σε μια σειρά καταγγελιών κατά της κυβέρνησης.

 

Οι ΗΠΑ (χώρα-συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη) διαπιστώνουν παραβιάσεις των κανόνων δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αστυνομική βία, διαφθορά, πλημμελή λειτουργία της δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος.

 

«Το 2022 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλαβε 3.513 καταγγελίες για υποτιθέμενη διαφθορά, απάτη και κακοδιοίκηση (3.057 το 2021) και διενήργησε 575 ελέγχους και επιθεωρήσεις (393 το 2021), εκ των οποίων 13 (21 το 2021) παραπέμφθηκαν για ποινική δίωξη.

 

Υπήρξαν 32 καταδικαστικές αποφάσεις είτε σε επίπεδο έφεσης είτε σε πρώτο βαθμό (24 το 2021) και 15 αθωωτικές αποφάσεις (21 το 2021).

 

Η φυλάκιση ανεστάλη σε 28 από τις 32 καταδικαστικές αποφάσεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, αμφισβητεί την αμερικανική έκθεση, αρνούμενο να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, «ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα».

 

Στη συνέχεια επιτίθεται στο State Department υποστηρίζοντας ότι «η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα».

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση του State Departhment για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Όσον αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα της αμερικανικής έκθεσης είναι χαρακτηριστικό για όσα ακολουθούν στη συνέχεια.
«Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

 

 

Τα σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλάμβαναν αξιόπιστες αναφορές για: σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κρατουμένων στις φυλακές και μεταναστών και αιτούντων άσυλο από τις αρχές επιβολής του νόμου- εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία με στόχο μέλη εθνικών, φυλετικών ή εθνοτικών μειονοτικών ομάδων- και εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία ή απειλές βίας με στόχο λεσβίες, ομοφυλόφιλα, αμφιφυλόφιλα, τρανσέξουαλ, ομοφυλόφιλα ή ίντερσεξ άτομα.

 

 

Η κυβέρνηση λάμβανε τακτικά μέτρα για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την τιμωρία αξιωματούχων που διέπρατταν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε στις δυνάμεις ασφαλείας είτε αλλού στην κυβέρνηση.

 

 

Υπήρχαν, ωστόσο, καταγγελίες από μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς σχετικά με την αποτυχία της κυβέρνησης να διερευνήσει αποτελεσματικά τις καταγγελίες για αναγκαστικές επιστροφές αιτούντων άσυλο και να θέσει τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους» αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης.

 

 

Το State Department επικαλείται στην έκθεση του δημοσιεύματα ως πηγές για την επιβεβαίωση των καταγγελιών που υπάρχουν, όπως ένα δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» σχετικά με 374 περιστατικά απώθησης στα σύνορα του Έβρου με την Τουρκία, αλλά και ένα βίντεο που δημοσίευσε η New York Times όπου η Ελληνική Ακτοφυλακή φέρεται να μεταφέρει 12 μετανάστες και αιτούντες ασύλου, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών από ένα φορτηγό σε μια σχεδία, να τους βγάζει στη θάλασσα και να τους εγκαταλείπει.

 

Η υπόθεση Predator

Στην έκθεση των ΗΠΑ γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση των υποκλοπών και στο Predator. Ειδικότερα, το State Department καταγράφει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ανέφερε ότι η χώρα χρησιμοποίησε κατασκοπευτικό λογισμικό εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών, αλλά και εξήγαγε το spyware σε χώρες με κακές επιδόσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση της πρώην υπαλλήλου της Meta, Artemis Seaford, η οποία έπεσε θύμα του Predator.

 

«Τον Ιούλιο η Αρχή Προστασίας Δεδομένων παρουσίασε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το 2022 τουλάχιστον 92 Έλληνες πολίτες έπεσαν θύματα προσπάθειας να στοχευθούν με το Predator, με την Αρχή να δηλώνει πως δεν έχει στοιχεία που να δείχνουν την προέλευση αυτών των προσπαθειών» σημειώνει η έκθεση προσθέτοντας ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 

 

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης

 

Με μια ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την έκθεση του State Department και επισημαίνει ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος.

 

Ακριβώς λόγω της αδιάκριτης αυτής καταγραφής, εμφανίζεται ότι σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένο κράτος δικαίου υφίστανται σοβαρά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα.

 

Αν και αναγνωρίζεται σε πολλά επίπεδα η πρόοδος σε σχέση με την προστασία δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ⁠η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα.

 

Διαχρονικά, οι εκθέσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν ανάλογα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαιτέρως την περίοδο 2016-2019 παραθέτονταν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες σταδιακά εξέλιπαν.

 

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εμβαθύνοντας την ουσιαστική ισότητα των πολιτών και τα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής τους».

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,018


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα