Η Ελλάς παραιτείται σιωπηρώς από τα δικαιώματά της στα νησιά του Αιγαίου! (ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, κύριε Κοττάκη... Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!)

Η Ελλάς παραιτείται σιωπηρώς από τα δικαιώματά της στα νησιά του Αιγαίου! (ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, κύριε Κοττάκη... Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!)

24 Απριλίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:372
Μοίρασέ το

 

Η ουσία της πρωθυπουργικής δήλωσης κρύβεται ακριβώς στην τελευταία παράγραφό της. Ότι τα παράθυρα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι «πάντα ανοιχτά σε προσεγγίσεις».

Είναι ευτύχημα ότι η αξιωματική Αντιπολίτευση, που δεν έχει ευαισθησίες για το τι μπορεί να είναι ο στρατός σε προεκλογική περίοδο, δεν διατύπωσε την παραμικρή διαμαρτυρία. Και ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, άλλως τε, προτίμησε την σιγουριά του Ιονίου, καθώς η Κέρκυρα δεν… αμφισβητείται ακόμη από τους Τούρκους, και τσούγκρισε τα αυγά του την ημέρα του Αγίου Πάσχα με στρατεύσιμους του Πολεμικού Ναυτικού σε φυλάκιο της πόλης.

 

Υ.Γ. Ξεχνάς να πεις κύριε Κοττάκη, πως πίσω από τους τουρκαλάδες, βρίσκονται οι προαιώνιοι εχθροί μας οι οβριοί, που θέλουν να δημιουργήσουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ…
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΑΚΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…
ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΟ2…

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αφιέρωσε μια μόλις παράγραφο στις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, για να στείλει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

Όπως τόνισε, «μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε ουσιαστικά ταυτόχρονα με τους γείτονές μας και το αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα στείλει και ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Ένα μήνυμα ότι μένουμε σταθεροί στα εθνικά μας δίκαια, αλλά και περιμένουμε ειλικρίνεια και σχέσεις καλής γειτονίας, και όχι παλινδρομήσεις από την Τουρκία. Με τις πόρτες κλειστές στις προκλήσεις, όμως τα παράθυρά μας πάντα ανοιχτά σε προσεγγίσεις».

Η ουσία της πρωθυπουργικής δήλωσης κρύβεται ακριβώς στην τελευταία παράγραφό της. Ότι τα παράθυρα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι «πάντα ανοιχτά σε προσεγγίσεις».

Είχε προηγηθεί κάτι ασυνήθιστο, πρωτόγνωρο και πρωτοφανές μεταπολιτευτικώς για τις ημέρες του Αγίου Πάσχα.

Μια εβδομάδα εσκεμμένης απουσίας κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων, της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου, αλλά και ανωτάτων στρατιωτικών, από δυο κρίσιμες περιοχές που αφορούν στην εθνική μας κυριαρχία: από τα νησιά τα οποία οι Τούρκοι έχουν βαφτίσει «γκρίζες ζώνες», με το επιχείρημα ότι αυτά δεν αναφέρονται στην Συνθήκη της Λωζάννης όπως το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, οι Οινούσσες και άλλα. Από τα νησιά, επίσης, τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν ότι, βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ, η Ελλάς υποχρεούται να τα έχει αποστρατιωτικοποιημένα.

Κατά παράβαση του εθίμου που τηρείται δεκαετίες τώρα, και θέλει την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου να τσουγκρίζει τα αυγά της με τους φαντάρους μας και τους αξιωματικούς μας, που υπηρετούν σ’ αυτές τις δυο κρίσιμες ομάδες των νησιών του Αιγαίου (συνήθως τα επισκέπτονταν οι υφυπουργοί Αλκιβιάδης Στεφανής και Νίκος Χαρδαλιάς και ο ΑΓΕΕΘΑ), αυτήν την φορά η Ελλάδα έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα ότι αποδέχεται σιωπηρώς την βάση των διεκδικήσεών της και δεν την προκαλεί!

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για του λόγου το αληθές: στο παρελθόν ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκεπτόταν τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Σάμο και άλλα νησιά, ενώ ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Φλώρος το Πάσχα του 2020 επισκέφθηκε την Λήμνο και τα γειτονικά νησιά μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ τα Χριστούγεννα του 2022 επισκέφτηκε την Ρόδο και το Καστελλόριζο, προκαλώντας τότε την οργή της Άγκυρας!

 

Αντί αυτού, αντί του Αιγαίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συνόδευσε το φετινό Πάσχα τον κύριο Μητσοτάκη φορώντας την στολή του σε επίσημη επίσκεψη που έκανε ο Πρωθυπουργός την Τρίτη του Πάσχα, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του (ασχέτως αν εκείνη την στιγμή δεν είχαν προκηρυχθεί επισήμως εκλογές), στην διοίκηση και στην μονάδα εκπαίδευσης της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) στον Σκαραμαγκά και στο Μεγάλο Πεύκο. Κίνηση σωστή και επιβεβλημένη, καθώς το έργο που έχουν να επιδείξουν οι άνδρες της ομάδας αυτής είναι τεράστιο, ωστόσο έγινε σε λάθος συγκυρία.

Είναι ευτύχημα ότι η αξιωματική Αντιπολίτευση, που δεν έχει ευαισθησίες για το τι μπορεί να είναι ο στρατός σε προεκλογική περίοδο, δεν διατύπωσε την παραμικρή διαμαρτυρία. Και ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, άλλως τε, προτίμησε την σιγουριά του Ιονίου, καθώς η Κέρκυρα δεν… αμφισβητείται ακόμη από τους Τούρκους, και τσούγκρισε τα αυγά του την ημέρα του Αγίου Πάσχα με στρατεύσιμους του Πολεμικού Ναυτικού σε φυλάκιο της πόλης.

Επισκέψεις πολιτικών και στρατιωτικών αυτήν την ημέρα, όπως διαπιστώθηκε από το πρόγραμμα του Πενταγώνου, έγιναν μόνο σε μονάδες της ηπειρωτικής Ελλάδος!

Σιωπηρή συμφωνία

 

Τι συμβαίνει λοιπόν; Η «Εστία της Κυριακής» αποτάθηκε σε όλους όσοι γνωρίζουν άριστα το παρασκήνιο αυτού του άτυπου μορατόριουμ, το οποίο δεν βασίζεται σε υπογραφές, και πληροφορήθηκε ότι τα δυο μέρη, Ελλάδα και Τουρκία, έχουν προχωρήσει σε μια σιωπηρή συμφωνία και έχουν καταλήξει σε μια σιωπηρή συναίνεση, χωρίς να έχει προηγηθεί διαπραγμάτευση, προκειμένου να αποφευχθούν «κακοτοπιές» κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. «Κακοτοπιές» που θα αύξαναν την ένταση.

Το ενδιαφέρον είναι τι ορίζει ως «κακοτοπιές» η Άγκυρα. Η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια διαμαρτύρεται σταθερά στην ελληνική κυβέρνηση, κάθε φορά που ένας αξιωματούχος της –είτε ονομάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε υπουργός Άμυνας, είτε υφυπουργός Άμυνας είτε Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων– επισκέπτεται νησιά, τα οποία –μέ βάση όλα όσα υποστηρίζει στις επιστολές της προς τον ΟΗΕ– θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

Η τουρκική διπλωματία έχει μετρήσει μέχρι τώρα 11 επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων, για τις οποίες έχει διαμαρτυρηθεί, απαιτώντας από την Αθήνα να παραιτηθεί του δικαιώματός της να μεταβαίνουν σε έδαφος ελληνικών νησιών του Αιγαίου ανώτατοι αξιωματούχοι! Λογική καθαρά αποικιοκρατική, που παραπέμπει σε καθεστώς φινλανδοποίησης της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Άγκυρα επιθυμεί να περιλάβει στο πακέτο των διαφορών που θα ήθελε να παραπεμφθούν στην Χάγη και το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νήσων (το οποίο συνδέει με την αίρεση της κυριαρχίας), αλλά και των γκρίζων ζωνών. Συγκεκριμένα, θα ήθελε τα θέματα αυτά να περιληφθούν στο ειδικό συνυποσχετικό, στο οποίο θα καταλήξουν μετεκλογικά οι δυο κυβερνήσεις!

Και τούτο, διότι θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει οριοθέτηση χωρικών υδάτων από την Ελλάδα, έστω και μονομερής, καθώς και οριοθέτηση θαλάσσιων οικονομικών ζωνών, αν προηγουμένως δεν επιλυθεί το ζήτημα των γραμμών βάσεων, δηλαδή ποια νησιά, ποια μικρονήσια και ποιες βραχονησίδες δικαιούνται να έχουν χωρικά ύδατα!

Στο μυαλό της οι βραχονησίδες δεν έχουν χωρικά ύδατα. Για να δυσκολέψει μάλιστα ακόμα περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση και να την δεσμεύσει προς την κατεύθυνση αυτήν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου, επαναφέροντας στην πραγματικότητα παλαιότερες δηλώσεις που έκανε το 2021 για την παραπομπή στην Χάγη, τόνισε ξεκάθαρα ότι σε μια συμφωνία-πακέττο παραπομπής των διαφορών στο διεθνές δικαιοδοτικό όργανο πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριληφθούν και όλα αυτά τα θέματα!

Στην ουσία, καλείται η Ελλάς να θέσει υπό την κρίση τρίτων, έστω κι αν αυτοί είναι το Δικαστήριο της Χάγης, κάτι δικό της, την από αιώνων κυριαρχία της σε ελληνικά νησιά! Η δήλωση Τσαβούσογλου έφερε σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, γι’ αυτό και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δημόσια δήλωσή του μάλωσε ευγενικά τον ομόλογό του για το γεγονός ότι με τις δηλώσεις του δυσχεραίνει μετεκλογικά τις πιθανότητες συνεννόησης των δυο πλευρών.

Διαφορά μεταξύ Μαξίμου και Υπουργείου Εξωτερικών

 

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να παρατηρήσει κανείς και την ευδιάκριτη διαφορά μεταξύ Μαξίμου και Υπουργείου Εξωτερικών, υπό την παρούσα ηγεσία του, σε ὅ,τι αφορά στην ελληνική θέση για το Αιγαίο. Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας μιλά σταθερά για μια και μόνη διαφορά, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών (εννοώντας την υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη μόνον), ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα αφαίρεσε την λέξη «οικονομικών» και μίλησε γενικώς για «οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών». Κάτι που, όπως λένε οι γνωρίζοντες, συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, για τα οποία όμως, όπως είναι γνωστό, το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει ότι είναι μονομερές δικαίωμα της παράκτιας χώρας και όχι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

 

Οι τρεις όροι που θέτει η Ελλάς για να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία

Τι συμβαίνει, λοιπόν, εδώ; Τι κρύβεται πίσω από την εσκεμμένη απουσία επισκέψεων Ελλήνων αξιωματούχων (πλην του Α/ΓΕΝ, που πήγε στην Λέσβο) στα νησιά, στα μικρονήσια και στις βραχονησίδες του Αιγαίου, την ημέρα του Πάσχα και τις επόμενες ημέρες; Η επίσκεψη είναι άσκηση κυριαρχίας. Και αυτήν την κυριαρχία στα επίμαχα νησιά που διεκδικεί να αφοπλίσει η Άγκυρα δεν την ασκήσαμε. Αντιθέτως, ικανοποιηθήκαμε με το γεγονός ότι και ο Πρόεδρος Ερντογάν την ίδια περίοδο δεν επισκέφτηκε τα κατεχόμενα στην Κύπρο!

Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ; ξαναρωτάμε! Παραιτείται η Ελλάς των δικαιωμάτων της στα νησιά του Αιγαίου σιωπηρώς; Δέχεται επί της αρχής συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση Σημίτη, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που έστελνε στο Σταίητ Ντηπάρτμεντ ο πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς το 1997;

Σύμφωνα, πάντως, με όσα διοχετεύονται μέχρι στιγμής στους συμμάχους από την Κυβέρνηση, οι τρεις όροι που θέτει η Ελλάς για να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία είναι η άρση του casus belli, η αναίρεση του τουρκολιβυκού μνημονίου και, τέλος, η αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας των βασικών αρχών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης δεν περιλαμβάνεται στους τρεις όρους.

Το μέγα πρόβλημα που ανακύπτει, ωστόσο, και που θα κληθεί να λύσει στο μέλλον το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εφόσον τα δυο μέρη καταλήξουν σε συνυποσχετικό, είναι πως ερμηνεύει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Υπό το πρίσμα του γεγονότος μάλιστα ότι θα ελέγχει την προεδρία του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ), ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο σε ζητήματα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, τα οποία συνδέονται ευθέως με ζητήματα κυριαρχίας και εύρους χωρικών υδάτων.

Έλληνες πολιτικοί που επισκέφτηκαν πρόσφατα το Σταίητ Ντηπάρτμεντ στην αμερικανική πρωτεύουσα αποκόμισαν την εντύπωση ότι αυτό το οποίο επιδιώκει η γείτων, χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζει αντίσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η… συνιδιοκτησία του Αιγαίου!

Μια σειρά ενδείξεις που υπάρχουν αυτήν την στιγμή, μάλιστα, πιστοποιούν ότι η παραπομπή στην Χάγη (που αποτελεί το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ το οποίο πάντοτε λαμβάνει αποφάσεις όχι μόνο με νομικά κριτήρια αλλά και με άλλα, τέμνοντας στη μέση τις διακρατικές διαφορές) διευκολύνεται από την σταδιακή ρυμούλκηση της Τουρκίας στο λιμάνι της Δύσης.

Η εισήγηση του Σταίητ Ντηπάρτμεντ στο Κογκρέσσο υπέρ της Τουρκίας για μέρος της προμήθειας των F-16, η ξαφνική κάθοδος του κεμαλικού υποψηφίου Ιντζέ στις εκλογές, ο οποίος διευκολύνει την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, και το «πάγωμα» της υποθέσεως της τράπεζας Halkbank, που «καίει» τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι σημάδια ότι η Ουάσιγκτων προσεκτικά και με μέθοδο προσπαθεί να ρυμουλκήσει ξανά τους ισλαμιστές στο λιμάνι της Δύσης. Και με σκοπό να εξυπηρετήσει το δικό της εθνικό συμφέρον, γεγονός απολύτως δικαιολογημένο. Για αυτό και είναι λίαν πιθανόν να μεροληπτήσει υπέρ της γείτονος και εναντίον ημών σε μια πιθανή διαπραγμάτευση.

Όσο ο στρατηγικός ορίζων διαμορφώνεται λοιπόν κατά αυτόν τον τρόπο, ασχέτως αν οι Έλληνες πολίτες χαμένοι στην λογική της «κλειδαρότρυπας και της κρεβατοκάμαρας», αδυνατούν να διακρίνουν τα ουσιαστικά διακυβεύματα, το μέγα ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: τι κερδίζει η Ελλάς με την σιωπηρή παραίτηση των δικαιωμάτων της στα νησιά του Αιγαίου;

Τι κερδίζει η Ελλάς από την απόφασή της να μην στείλει Έλληνες αξιωματούχους σε νησιά που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένα; Στην ουσία, αναγνωρίζει την βάση της τουρκικής διεκδικήσεως ότι το νομικό καθεστώς τους είναι αμφισβητούμενο και διαφιλονικούμενο; Κερδίζει κάτι;

Τα «παράθυρα» της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, είναι ανοιχτά για προσεγγίσεις. Ωστόσο, με βάση όσα βλέπουμε επί του πεδίου, οι Τούρκοι μπαίνουν στο σπίτι μας από την κυρίως πόρτα! Τους την ανοίγουμε εμείς!

 

Πηγή

 

Τα δημοσιεύματα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, από το 2020…

 

Παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν επειδή αποκάλυψε την αλήθεια για το ORUC REIS;

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά το μπάχαλο δηλώσεων με τις «έρευνες» του Oruc Reis …

Ουδέτερη ζώνη για 28 νησιά του Αιγαίου! Επιβεβαιώνεται το ΕΦΤΙΑΛΤΙΚΟ σενάριο της Χρυσούλας Μπουκουβάλα;

Ουδέτερη ζώνη για 28 νησιά του Αιγαίου! Επιβεβαιώνεται το ΕΦΤΙΑΛΤΙΚΟ σενάριο της Χρυσούλας Μπουκουβάλα;

Κυοφορείται μια συμφωνία «ειρήνης» μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας με την οποία η Ελλάς θα κληθεί: …

ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Έρχεται συμφωνία Τουρκίας - Ισραήλ που θα εξαφανίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου;

ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Έρχεται συμφωνία Τουρκίας – Ισραήλ που θα εξαφανίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου;

  ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙ …

Μήπως είναι ώρα να σημάνει συναγερμός σύμπαντος του Ελληνισμού;

Μήπως είναι ώρα να σημάνει συναγερμός σύμπαντος του Ελληνισμού;

Είναι “έσχατη ώρα” για την πατρίδα και είναι ανάγκη όλοι να υψώσουμε φωνές οργής. Ώστε η κυβέρνηση να πάρει ΕΓΚΑΙΡΑ το μήνυμα και όχι εκ των υστέρων, όταν θα έχουμε …

Στον «χορό του θανάτου» με διακύβευμα Αιγαίο και Θράκη!!!

Στον «χορό του θανάτου» με διακύβευμα Αιγαίο και Θράκη!!!

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που – για χάρη της μεγαλοϊδεατικής πολιτικής του – είναι διατεθειμένος να παρασύρει σ’ έναν χορό θανάτου” την Ελλάδα με δέλεαρ (και δικό μας διακύβευμα) τη …

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ. Ο πιο ουσιώδης μάρτυρας, αποκαλύπτει: «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΟΝΟΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». (βίντεο)

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ. Ο πιο ουσιώδης μάρτυρας, αποκαλύπτει: «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΟΝΟΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». (βίντεο)

Ένα βίντεο, που  ο πιο σημαντικός μάρτυρας, με τα πλέον συγκλονιστικά στοιχεία, θα αποκαλύψει πως ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ …

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: "Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ (ΜΑΣ) ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ"!.. (Από τον παππού, στον ... εγγονό, κάμποσες ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, δρόμος.) (βίντεο)

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ (ΜΑΣ) ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”!.. (Από τον παππού, στον … εγγονό, κάμποσες ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, δρόμος.) (βίντεο)

      Όταν εκστόμιζε τα παρακάτω ο πρώην επίτιμος, ο λαός άκουγε παθητικά & αδιάφορα σαν χάνος.   Και μετά ο ίδιος “σοφός” λαός επέλεξε τον γιο του – …

ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ…ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

    Οι νενέκοι της πολιτικής και οι σύγχρονοι εφιάλτες, στο όνομα της δήθεν ειρήνης, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν θαλάσσια εθνική επικράτεια στην Τουρκία, νομικά διεθνώς κατοχυρωμένη από τις υπάρχουσες διεθνείς …

Όλα στημένα ... και σύ φοβάσαι για πόλεμο ... ο πόλεμος είναι εδώ και μεθοδεύεται εκ των έσω

Όλα στημένα … και σύ φοβάσαι για πόλεμο … ο πόλεμος είναι εδώ και μεθοδεύεται εκ των έσω

Τέσσερις «Έλληνες» βουλευτές …και σύ φοβάσαι για πόλεμο … ο πόλεμος είναι εδώ και μεθοδεύεται εκ των έσω … ΜΟΝΟ στην (αγ)ελλάδα γίνονται αυτά!   …

Αυτός εκπροσωπεί τον ... "ελληνικό στρατό"; ΤΙ ΖΟΥΜΕ;;;

Αυτός εκπροσωπεί τον … “ελληνικό στρατό”; ΤΙ ΖΟΥΜΕ;;;

… κι αυτός , στα βήματα του Αποστολάκη, βαδίζει;;; …

Οἱ τουρκαλᾶδες ἁλωνίζουν στό Αἰγαῖο μας καί ὁ Καιρίδης τό βιολί του...

Οἱ τουρκαλᾶδες ἁλωνίζουν στό Αἰγαῖο μας καί ὁ Καιρίδης τό βιολί του…

Ὁ Καιρίδης,ὅμως,ἔχει ἄλλη ἄποψιν ἐπί τοῦ θέματος : «Το Ορούτς Ρέις κινείται σε διεθνή ύδατα. Η υφαλοκρηπίδα είναι ο βυθός. Το ύδωρ πάνω από το βυθό είναι διεθνές και ο …

Πόσο ... προφητικό και επίκαιρο οκτώ μήνες μετά...! Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και οι επιπτώσεις της στην διεθνή πολιτική και την διασφάλιση της ειρήνης

Πόσο … προφητικό και επίκαιρο οκτώ μήνες μετά…! Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και οι επιπτώσεις της στην διεθνή πολιτική και την διασφάλιση της ειρήνης

Το αυτονόητο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ είναι η κατάθεση στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ η κατάλληλη επιστολή ανακήρυξης ΑΟΖ της Ελλάδος συνοδευόμενη από χάρτη. Η Ελλάς μέχρι σήμερα, δεν έχει …

Ο Καραμάν Αλής, πηγαίνει πεζοπορία, όταν ο κουμπάρος του Ερντογάν, διεκδικεί το Αιγαίο και ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Ο Καραμάν Αλής, πηγαίνει πεζοπορία, όταν ο κουμπάρος του Ερντογάν, διεκδικεί το Αιγαίο και ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Η πεζοπορία για τον Κώστα Καραμανλή στον Όλυμπο με «εκλεκτή» παρέα και το «ραντεβού» για την επόμενη φορά …

Εικόνα κλιμακούμενης ελληνοτουρκικης κρίσης στο Αιγαίο. Συναγερμός στην Αθήνα Επιστρέφει στην Αθήνα εσπευσμένα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Εικόνα κλιμακούμενης ελληνοτουρκικης κρίσης στο Αιγαίο. Συναγερμός στην Αθήνα Επιστρέφει στην Αθήνα εσπευσμένα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Αιτία του πολεμικού συναγερμού είναι η έξοδος 10 τουρκικών πολεμικών πλοίων από το ναύσταθμο του Ακσάζ, αλλά και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στο Καστελόριζο.  …

Εκπομπή σεισμός με αποκαλύψεις της Καλλιόπης Σουφλή, για ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, για τον ΕΛΛΗΝΑ διαμάντι Νίκο Αντωνιάδη και τον... Τσιόδρα... (βίντεο).

Εκπομπή σεισμός με αποκαλύψεις της Καλλιόπης Σουφλή, για ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, για τον ΕΛΛΗΝΑ διαμάντι Νίκο Αντωνιάδη και τον… Τσιόδρα… (βίντεο).

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, που δεν ήταν μια συνηθισμένη πυρκαγιά, αλλά μια ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥ, και η …

«Απειλές και εκβιασμοί για συγκάλυψη της τραγωδίας στο Μάτι». «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε. Η Δούρου θα σου ανοίξει τα καπούλια» (βίντεο)

«Απειλές και εκβιασμοί για συγκάλυψη της τραγωδίας στο Μάτι». «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε. Η Δούρου θα σου ανοίξει τα καπούλια» (βίντεο)

Δημοσίευμα «φωτιά» για την καταστροφή στο Μάτι Γίνεται λόγος για αφόρητες πιέσεις στο πρόσωπο του κ. Λιότσου, ακόμα και απειλές, προκειμένου να σταματήσει την έρευνά του. Στις απειλές, μάλιστα, σύμφωνα …

Ο Μητσοτάκης μοιραίος και αδύναμος νομοθετεί φασιστικά, ενώ σπρώχνει τη χώρα σε οικονομική διάλυση, πείνα και πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις

Ο Μητσοτάκης μοιραίος και αδύναμος νομοθετεί φασιστικά, ενώ σπρώχνει τη χώρα σε οικονομική διάλυση, πείνα και πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις

Ο κατά φαντασίαν πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τον Σάντσο – λοιμωξιολόγο, θα αναμετρηθεί σύντομα με τον ανεμόμυλο των Θεών. Ήδη, αποδέχτηκε και κουβεντιάζει παρασκηνιακά, τη «μειωμένη επήρεια», δηλαδή μειωμένη εθνική …

Γιατί η ελληνική ολιγαρχία προδίδει τη χώρα; (Η απάντηση είναι απλή)

Γιατί η ελληνική ολιγαρχία προδίδει τη χώρα; (Η απάντηση είναι απλή)

  Ποιος λοιπόν είναι ο κυρίαρχος στόχος της σημερινής Ελλάδας, με βάση τον οποίο πορευόμαστε ως κράτος;   Δυστυχώς, λυπάμαι γι’ αυτό που θα πω. Ο κυρίαρχος στόχος σήμερα που …

Η Αγια-Σοφιά, ο Ερντογάν και μια ακόμη ευκαιρία αφύπνισης. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Η Αγια-Σοφιά, ο Ερντογάν και μια ακόμη ευκαιρία αφύπνισης. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Αν είσαι στοιχειωδώς υφιστάμενο κράτος και θες να το δείξεις, κατεδαφίζεις εν μια νυκτί το μίασμα του Βοτανικού στην Αθήνα και μετατρέπεις σε αποχωρητήριο το φερόμενο ως σπίτι του μεγαλοφασίστα …

Τι είπε Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Ροζάκης, για το Καστελλόριζο;;; "ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ"!!!!!!!!!!!!! Ως πότε θα ανεχόμαστε την εποχή Σημίτη; (βίντεο)

Τι είπε Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Ροζάκης, για το Καστελλόριζο;;; “ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ”!!!!!!!!!!!!! Ως πότε θα ανεχόμαστε την εποχή Σημίτη; (βίντεο)

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο», αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ, Χρήστου Ροζάκη, για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε σχέση με τα …

Καλά, μη φωνάζετε… Καταργούμε την κυριαρχία από μόνοι μας…

Καλά, μη φωνάζετε… Καταργούμε την κυριαρχία από μόνοι μας…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν είναι παράξενο που αναρωτιέμαι όλο και πιο συχνά τελευταία: – Πώς περιμένουμε να μας σεβαστούν οι ξένοι, όταν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τον …

Το βρόμικο παιχνίδι με το διεθνές δίκαιο

Το βρόμικο παιχνίδι με το διεθνές δίκαιο

Η Ελλάς εντέλλεται να χάσει αυτόν τον χώρο στο όνομα μιας νέας γεωπολιτικής «συμμαχίας» που θα περιλαμβάνει την ίδια, την Τουρκία και την Κύπρο υπό τις ευλογίες της προξενήτρας Δύσης …

Προσπαθούν να φιμώσουν τους Έλληνες για να μην αντιδράσουν στο διαμελισμό της Ελλάδας (βίντεο)

Προσπαθούν να φιμώσουν τους Έλληνες για να μην αντιδράσουν στο διαμελισμό της Ελλάδας (βίντεο)

  Κάθε καθεστώς που πέφτει, προχωρά σε ακρότητες για να κρατηθεί λίγο παραπάνω στην εξουσία. Είναι βέβαιο, ότι το σάπιο Ελληνόφωνο πολιτικό καθεστώς, θα παίξει τα ρέστα του πριν πέσει …

Ο Δένδιας έτοιμος να δώσει το μισό Αιγαίο στη Τουρκία . Η Πρόταση Προδοσίας σε ... βίντεο!!!

Ο Δένδιας έτοιμος να δώσει το μισό Αιγαίο στη Τουρκία . Η Πρόταση Προδοσίας σε … βίντεο!!!

Ο Δένδιας και οι Φωστήρες συνεργάτες του έβαλαν τον όρο Επήρεια που σημαίνει ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΟΖ.. Όλα είναι έτοιμα για την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τινάζοντας το Δίκαιο της Θάλασσας.. Ο Δένδιας …

ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. Πώς συνδέεται το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! (βίντεο)

ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. Πώς συνδέεται το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! (βίντεο)

“ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ, ήταν ένα σαφές μήνυμα από τους … “επικυρίαρχους”, ότι… “ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ”!!! “ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟ, ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ Ο …

ΣΚΑΙ: ...Προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη για υποχωρήσεις στη Χάγη για το Αιγαίο. Έρχεται ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

ΣΚΑΙ: …Προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη για υποχωρήσεις στη Χάγη για το Αιγαίο. Έρχεται ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

    «Βεβαίως ὑπάρχουν οἱ ἀμοιβαῖες ὑποχωρήσεις, ἐννοεῖται. Τὸ πιὸ χαρακτηριστικὸ είναι….Ναι…Ναι…   Ἔτσι προετοιμάζεται καὶ ἡ δική μας κοινὴ γνώμη καὶ ἐμεῖς, ὅτι ἂν πᾶμε ποτὲ κάποια στιγμὴ στὴν …

 

 

 

 

Προβολές : 372


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα