Κάτι βγάζει νόημα… Τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Βαρδινογιάννης αγόρασε όλη την Εύβοια!

Κάτι βγάζει νόημα… Τα ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Βαρδινογιάννης αγόρασε όλη την Εύβοια!

11 Ιουνίου, 2024 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,262
Μοίρασέ το

 

 

Περίμεναν μάλλον να περάσουν οι εκλογές για να σας το φέρουν σαν έκπληξη!

Μετά όμως απο την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και οι κάτοικοι της Ευβοιας που εξέλεξαν και πάλι της ΝΔ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, εν γνώση του πλέον ξεπουλούν την Ελλάδα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ας μην διαμαρτυρηθουν για τις νέες φωτιές που θα ακολουθήσουν είναι καλό για τα συμφέροντα του κόμματος τους!

Πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιός φταίει περισσότερο για  την κατάντια της Πατρίδας μας…
Οι πολιτικοί… οι δικαστικοί… οι ψηφοφόροι…
ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ…
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ…
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Διακηρυγμένος στόχος του Ομίλου είναι η δυναμική ανάπτυξη στις ΑΠΕ μέσω επενδύσεων που αφορούν την απόκτηση λειτουργούντων αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων, είτε αδειών καθώς και την αδειοδότηση και κατασκευή νέων, ώστε μεσοπρόθεσμα το χαρτοφυλάκιο του να φτάσει το 1GW συνολικής ισχύος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει το newmoney, στον έλεγχο της MORE έχουν περάσει, μεταξύ άλλων και 9 άδειες για αιολικά πάρκα στην Εύβοια, συνολικής ισχύος 185,3 MW.

 

 

Στην Εύβοιας, λόγω του εξαιρετικού αιολικού δυναμικού, έχουν ολοκληρωθεί, ή βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται αντίστοιχες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από εγχώριους και ξένους ισχυρούς ενεργειακούς ομίλους.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι 9 βεβαιώσεις παραγωγού που «ανανεώθηκαν» από τη ΡΑΕ πριν λίγες ημέρες, αφορούν σε θέσεις των Δημοτικών Ενοτήτων Μαρμαρίου και Στυρέων του Δήμου Καρύστου και για αιολικά πάρκα ισχύος από 8 MW έως 46,2 MW.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Για παράδειγμα, ο ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

 

Οι άδειες αυτές ανήκουν πλέον στην DMX Αιολική (με διαχειριστές τα στελέχη του Ομίλου Motor Oil, Νικόλαο Κοσμαδάκη και Ζήσιμο Μαντά), ωστόσο έχουν διαγράψει μια πολύχρονη διαδρομή.

Οι ανεμογεννήτριες στα καμένα της Εύβοιας

Στις 8/11, στο ΣτΕ εκδικάστηκε η προσφυγή που είχαν καταθέσει σύλλογοι και δήμοι της Εύβοιας ενάντια στην τοποθέτηση περισσότερων από 50 ανεμογεννητριών σε καμένες και πράσινες περιοχές χωρίς να πληρούνται ούτε τα βασικά κριτήρια προστασίας του περιβάλλοντος.

Από τη μία σύλλογοι, δήμοι και ντόπιοι, και από την άλλη η εταιρεία Βαρδινογιάννη. Στο ΤΡΡ μίλησε ο Τρύφωνας Κόλλιας, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δηρού Ζηρού και κατοίκων.Το 2022 εγκρίθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπ. περιβάλλοντος με μία fast track διαδικασία. Τις μελέτες έκανε ένας δασολόγος, που όμως είναι κι ο ίδιος επενδυτής στον τομέα των ΑΠΕ, έχει εταιρεία με αιολικά και φωτοβολταϊκά.

Η κυβέρνηση απο την άλλη, δίνει το πράσινο φως στα μεγάλα ιδιωτικά οφέλη με «φωτογραφικές διατάξεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων έργων ΑΠΕ».

 

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, Τάσος Μπαλτάς αναφέρει επίσης στο ΤΡΡ πως «θα είναι η οριστική αλλοίωση όλου του τοπίου αν τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Υπάρχουν 709 αιολικά σε λειτουργιά.

Έχουμε χάσει το νότιο κομμάτι. Κι έρχονται κι αλλά… Στα έργα που έρχονται κι ένα τρομακτικό έργο με φωτοβολταϊκά που θα καλύψουν τον ευβοϊκό. Θα περνάτε απέναντι περπατώντας».

Αξίζει να πούμε πως μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων έχουν αποτραπεί προσπάθειες να φυτέψουν ανεμογεννήτριες στα καμμένα!

 

 

Θυμάστε που ο Μητσοτάκης μιλούσε για θεωρίες συνομωσίας;

Ε, λοιπόν όλα ήταν ένα σχέδιο, ένα σχέδιο συνωμοσίας της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχουμε προβάλει πολλές φορές, και το οποίο σχεδιάστηκε πριν απο τις πυρκαγιές:

Το αρχείο αυτό έχει ημερομηνία τις 14 Αυγούστου 2021! Δηλαδή, ενώ η πυρκαγιά μόλις έχει τεθεί υπό έλεγχο μια μέρα πριν, χωρίς να έχει αποσβεστεί ο κίνδυνος, ο Σταύρος Μπένος έχει έτοιμους τους Πυλώνες Ανασυγκρότησης, και μάλιστα τους έχει και σε πλήρη γραφιστική αποτύπωση! Από τις 10/8 που ανακοινώθηκε το όνομά του, μέσα σε 4 μέρες, ο κ. Μπένος έφτιαξε ομάδα μελετών, συνεδρίασαν, έθεσαν τις βασικές προτεραιότητες για τις ανάγκες μιας τεράστιας καμένης περιοχής, όπως είναι η Βόρεια Εύβοια, συμφώνησαν, βρήκαν τον γραφίστα, του ζήτησαν τη γραφιστική αποτύπωση, αυτός την έκανε, την ενέκριναν, και βγήκε το διάγραμμα.

Το sxedio. που αποκάλυψαν μέσω του ομώνυμου ντοκιμαντέρ τους, οι Νέλλη Ψαρρού και ο Ιωάννης Λαζάρου και το οποίο “έθαψαν” τα ΜΜΕ, όχι μόνο αυτά που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση αλλά και τα δήθεν αντιπολιτευτικά του Σύριζα!

Μετά όμως απο την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και οι κάτοικοι της Ευβοιας που εξέλεξαν και πάλι της ΝΔ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, εν γνώση του πλέον ξεπουλούν την Ελλάδα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ας μην διαμαρτυρηθουν για τις νέες φωτιές που θα ακολουθήσουν είναι καλό για τα συμφέροντα του κόμματος τους!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ; Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν “ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ” ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δούμε όλοι!

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,262


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα