ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

29 Μαΐου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:423
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αγανακτώ…

«Ενήργησα νόμιμα» ισχυρίζεται ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Από την παραπάνω φωτογραφία που είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, λείπει μια βασική και ουσιώδης φράση…:
“ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ… ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΩΛΟΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Είμαι ένα δισεκατομμύριο της % βέβαιη, πως θα πάρει χρόνια και Η ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, όπως πήρε και συνεχίζει να παίρνει η ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ…
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” ΚΑΠΟΙΟΙ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ  ΜΑΤΙ…
Το βαρυσήμαντο και με πολλές τρομακτικές αλήθειες άρθρο του Μανώλη Κοττάκη,  εδώ … αποκαλύπτει έναν λαό, που ΠΕΘΑΙΝΕΙ…
ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ… ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ…
Υ.Γ.2. Βλέπεις φάτσα και σκέπτεσαι: ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ, ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ…
Υ.Γ.3. ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…
Υ.Γ.4. ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ Σ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ… (εδώ και εδώ…)…
Αλλά ξέχασα… με το ΜΑΤΙ και με τα ΤΕΜΠΗ θα ασχολούμαστε τώρα;;;  “ΠΑΙΔΙ, ΠΙΑΣΕ ΕΝΑ ΦΡΕΝΤΟ… ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ…”…
«Ενήργησα νόμιμα» ισχυρίζεται ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

 

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Μία ώρα διήρκησε η απολογία του πρώην προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Σπύρου Πατέρα ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας για το δυστύχημα στα Τέμπη. Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος γιατί υπέγραψε την μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα και επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης  του ΟΣΕ για τη μετάταξη του συγκεκριμένου σταθμάρχη .

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς λήφθηκε η απόφαση να μεταταχθεί ο Βασίλης Σαμαράς δεδομένου ότι ήταν ήδη 59 ετών και ουσιαστικά δεν είχε καμία γνώση της θέσης του σταθμάρχη πριν αποφασισθεί η μετακίνησή του στη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Απολογήθηκαν επίσης τα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που έκριναν ότι ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν ικανός να μεταχθεί ως σταθμάρχης. Αντιμετωπίζουν και αυτοί την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος .

 

Στην Ελλάδα οι Ιταλοί πραγματογνώμονες

 

Στη Λάρισα φθάνουν αύριο οι δύο Ιταλοί πραγματογνώμονες οι οποίοι έχουν διορισθεί με εντολή του Εφέτη Ανακριτή.

Στα έγγραφα που αποκαλύπτει η zougla  από την ανακριτική διάταξη γίνεται σαφές ότι οι δύο  πραγματογνώμονες θα πρέπει μέσα σε διάστημα 15 ημερών να ανακτήσουν και να αναλύσουν  τα ψηφιακά δεδομένα  από το ειδικό καταγραφικό μηχάνημα του συστήματος ETCS  από την ηλεκτράμαξα της συγκρουσθείσας επιβατικής αμαξοστοιχίας IC 62.

ΟΙ Ιταλοί εμπειρογνώμονες  είναι οι άνθρωποι που  με το πόρισμά τους θα καλύψουν τα όποια κενά υπάρχουν στην ανάκριση σε επίπεδο τι έγινε τα τελευταία λεπτά πριν τη σύγκρουση .

Ένα άλλο μεγάλο κενό στην υπόθεση παραμένει από τι προκλήθηκε η πυρκαγιά  καθώς ο δικαστικός λειτουργός περιμένει το τελικό πόρισμα της Πυροσβεστικής .Το ίδιο πόρισμα αναμένουν και οι πραγματογνώμονες των οικογενειών προκειμένου να προχωρήσουν στα δικά τους συμπεράσματα  στο γιατί δεν λειτούργησε εκείνο το βράδυ καμία ασφαλιστική δικλείδα από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν ο μοιραίος σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί .

 

Πηγή

Προβολές : 423


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα