Μια «Αγία Οικογένεια»: Τα τιμολόγια του Πάτση στον καταδικασμένο για λογοκλοπή Ομράν

Μια «Αγία Οικογένεια»: Τα τιμολόγια του Πάτση στον καταδικασμένο για λογοκλοπή Ομράν

7 Ιουνίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:371
Μοίρασέ το

Το iEidiseis αποκαλύπτει τα τιμολόγια που αποδεικνύουν ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ορέστης Ομράν και Ανδρέας Πάτσης είχαν συνεργασία.

Όλα τα καλά παιδιά συνεργάζονται… που είναι το περίεργο;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Πώς το είχε πει ο μεγάλος μας ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ, για το τέρας;;;

“Οταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις. Δυστυχώς συνηθίσαμε το πρόσωπο του τέρατος.”

 

 

Υ.Γ.2. Ψάχνω να  βρω ένα βιογραφικό με την οικογένειά του, και δεν βρίσκω… Το επώνυμο ΟΜΡΑΝ, τι στο καλό είναι;;;

 

 

Το iEidiseis αποκαλύπτει τα τιμολόγια που αποδεικνύουν ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής, Ορέστης Ομράν και Ανδρέας Πάτσης είχαν συνεργασία.

 

Το όνομα του Ορέστη Ορμάν μπορεί στους περισσότερους να μην λέει πολλά. Μπορεί να το άκουσαν ή να το διάβασαν πρώτη φορά στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ή σήμερα στο iEidiseis το οποίο αποκάλυψε πως έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και τελεσίδικα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση.

Για τους πιο… ψαγμένους όμως και σίγουρα για τους παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Ορέστης Ορμάν δεν επιλέχθηκε για το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο επειδή είναι πετυχημένος απόδημος, αλλά επειδή «επικεντρώνεται σε διεθνείς εταιρικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, καθώς και σε ρυθμιστικά θέματα της ΕΕ στους τομείς της ενέργειας, των τραπεζών και των υποδομών» και επειδή «έχει εκπροσωπήσει πελάτες σε επίσημες και ανεπίσημες έρευνες για κρατικές ενισχύσεις και άλλες έρευνες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εθνικών ρυθμιστικών αρχών και σε επακόλουθες διαδικασίες ενώπιον των δικαστηρίων της ΕΕ», όπως αναφέρει το βιογραφικό του.

Έκανε όμως και δουλειές με τον «έκπτωτο» πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο συμμετείχε στην εξαγορά «κόκκινων δανείων» – κάτι το οποίο γνώριζε όπως ο ίδιος είχε πει η ΝΔ – αλλά η εταιρεία του έπαιρνε απευθείας αναθέσεις και από τα ΕΛΤΑ, ενώ συμμετείχε σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, το οποίο φυσικά απαγορεύεται.

Το περασμένο Μάρτιο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αυγή» ανέφερε ότι η εταιρεία DLA Piper, της οποίας ο Ορέστης Ορμάν είναι εταίρος στο βελγικό παράρτημα, συνεργαζόταν με τη δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση.

Την ίδια μέρα ο κ. Ορμάν έστειλε επιστολή με την οποία διέψευδε το σχετικό δημοσίευμα, τονίζοντας πως «ουδεμία σχέση ή συνεργασία υπάρχει μεταξύ της δικηγορικής μας εταιρείας ή εμού και του εν λόγω γραφείου».

Είναι όμως αλήθεια, έτσι;

Το iEidiseis αποκαλύπτει πως όντως υπήρχε συνεργασία μεταξύ της DLA Piper και της δικηγορικής εταιρείας του Ανδρέα Πάτση και παρουσιάζει τα σχετικά τιμολόγια που ήρθαν στην κατοχή μας.

TIMOLOGIO_1_16579.jpgTIMOLOGIO_2_bf536.jpg

Η καταδίκη του Ομράν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Με την απόφαση 3504/2019, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαπίστωσε ότι έκλεψε αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου που οικειοποιήθηκε, υπογράφοντας ο ίδιος ως δήθεν δικά του. Σύμφωνα, μάλιστα με το δικαστήριο, η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων του δικηγόρου ήταν δόλια από τον κ. Ομράν.

Ακολούθησε έφεση από τον Ορ. Ομράν. Ζήτησε αναβολή ισχυριζόμενος ότι νέοι δικηγόροι είχαν μόλις πρόσφατα αναλάβει την υπόθεση, αλλά το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα. Δικάστηκε ερήμην και έκτοτε δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο κατά αυτής. Εξ ου και η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία, ο εκλεκτός υποψήφιος της ΝΔ για την Ευρωβουλή, προσπάθησε να εκφοβίσει το θύμα της λογοκλοπής, με ποινικές διαδικασίες εναντίον του.

Η δόλια – κατά το δικαστήριο – προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, έρχεται να χαλάσει τη βιτρίνα περί «αριστείας» που προβάλλει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζει τις δουλειές με το δημόσιο ο Ομράν

Στις 29 Απριλίου οι Data Journalists αποκάλυψαν πως η δικηγορική εταιρεία Dla Piper, στην οποία ο κ. Ομράν είναι επικεφαλής του γραφείου της στην Ελλάδα, εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών.

Δημιουργούνται, δηλαδή, εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς η ΝΔ να έχει διαγράψει τον Ανδρέα Πάτση για αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, αλλά ενάμιση χρόνο μετά θέτει ως υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον επικεφαλής της εταιρείας που συνεργαζόταν με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, τη στιγμή που και η Dla Piper εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛΤΑ.

«Στις αρχές Ιανουαρίου του 2024 αναρτήθηκε στη Διαύγεια απόφαση των ΕΛΤΑ σχετικά με «δαπάνες παροχής εξειδικευμένων νομικών Υπηρεσιών». Η απόφαση αφορούσε στην καταβολή 74.276,15 ευρώ στη διεθνή δικηγορική εταιρεία Dla Piper για την «παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών», αφού πρώτα η Νομική υπηρεσία των ΕΛΤΑ άναψε το πράσινο φως εκδίδοντας «βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης εργασιών». Η Dla Piper είναι μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες παγκοσμίως. Η σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών μεταξύ Dla Piper και ΕΛΤΑ είχε υπογραφεί το Νοέμβριο του 2022 προκειμένου η δικηγορική εταιρεία να εκπροσωπήσει τα ΕΛΤΑ στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Δικαίου Ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

 

Μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, την νομική αυτή υπόθεση είχαν αναλάβει από κοινού οι δικηγορικές εταιρείες DLA Piper και «Ανδρέας Πάτσης και συνεργάτες», με απευθείας ανάθεση από τα ΕΛΤΑ. Η δικηγορική εταιρεία του Ανδρέα Πάτση ήταν «νόμιμος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα» της Dla Piper, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τα ΕΛΤΑ την περίοδο εκείνη. Οι συμβάσεις αυτές είχαν υπογραφεί επί της πρώτης θητείας της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Πάτσης ήταν βουλευτής Γρεβενών, κάτι που οδήγησε στη διαγραφή του.

Τον Ιανουάριο 2024, αναρτήθηκε στη Διαύγεια μία ακόμη απόφαση των ΕΛΤΑ σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης στην Dla Piper επίσης για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών. Αυτή τη φορά το ύψος της αποζημίωσης ανήλθε σε 18.819 ευρώ. Είχε προηγηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2023 ηλεκτρονικό μήνυμα της Διεύθυνσης Διοίκησης και Οργάνωσης των ΕΛΤΑ, περί βεβαίωσης καλής εκτέλεσης των υπηρεσιών.

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια ακόμη μία απόφαση αποζημίωσης για την Dla Piper, η τρίτη κατά σειρά.

 

Αυτή τη φορά το ύψος της αποζημίωσης ανέρχονταν σε 20.873,02 ευρώ, ενώ λίγο πριν ο νομικός σύμβουλος των ΕΛΤΑ είχε αποστείλει «ηλεκτρονικό μήνυμα περί βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών».

 

Δηλαδή την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024 η Dla Piper έλαβε από τα ΕΛΤΑ ως αποζημίωση περί τα 114.000 ευρώ και ενώ επικεφαλής του γραφείου της δικηγορικής εταιρείας στην Ελλάδα είναι ο Ορέστης Ομράν», ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 371


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα