Ο Ποιόόόόόόός;;; Βρε σεις, θα μας τρελλάνετε;;;

Ο Ποιόόόόόόός;;; Βρε σεις, θα μας τρελλάνετε;;;

6 Μαΐου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,203
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και ψάχνω για χάπια πίεσης, αλλά μου τέλειωσαν…

Ο φίλος της Ελλάδας, Κάρολος: Πώς η γιαγιά του, πριγκίπισσα Αλίκη, τον μύησε στην Ορθοδοξία

Οι τακτικές επισκέψεις στο Βατοπέδι και η βυζαντινή μουσική στην τελετή ενθρόνισής του  

email sharing button
Βρε παίδες, θέλετε να μας τρελλάνετε πουρνό πουρνό;;; Τι αγιογραφία του Καρόλου είν’ τούτη;;;
“Φίλος” ή ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ;;;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ;
Βλέπουμε εικόνα και πιστεύουμε σε λόγια ΑΡΧΙΜΑΣΣΟΝΟΥ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Εντατικά μαθήματα, εδώ:

ΕΔΩ…

Μια φωτογραφία, αποδεικνύει ποιός κυβερνά την Αγγλία…

 

ΕΔΩ…

Η σκοτεινή ιστορία των Βασιλέων… ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ.

ΕΔΩ…

 

Οι Windsor είναι Χαζάροι!!!

Κι αν έχετε όρεξη για γνώση, κάντε κλικ εδώ και θα έχετε άφθονη…

 

 

Ο Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, η στέψη του οποίου γίνεται σήμερα, είναι φίλος της Ελλάδας. Κάποιοι μάλιστα ψιθυρίζουν πως αν ήταν στο χέρι του, τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα είχαν ήδη επαναπατρισθεί.

  • εφημερίδα «Εστία»

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας πάντως, το έδειξε όταν ήλθε, ως Πρίγκηπας της Ουαλίας, επίσημος προσκεκλημένος στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Η ειδική σχέση του με την Ορθοδοξία έχει καταδειχθεί πολλές φορές. Τακτικές ήσαν οι επισκέψεις του στο Άγιο Όρος και ειδικώς στην Μονή Βατοπεδίου, τόσο που κάποιες λαϊκές εφημερίδες του Λονδίνου έφθασαν κατά καιρούς να υπονοήσουν ότι μπορεί να είναι κρυπτορθόδοξος.

Εκ της θέσεως του βέβαια είναι ο Προστάτης της Πίστεως (Protector of the Faith) και εννοείται η πίστη στην Αγγλικανική Εκκλησία η οποία συμβολίζει για τους Άγγλους την αποτίναξη του καισαροπαπισμού του Βατικανού. Κατά τούτο είναι δομικό στοιχείου του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και κατά τρόπο διαφορετικό προς αυτόν με τον οποίο η Ορθοδοξία αποτελεί συστατικό στοιχείο του ελληνικού έθνους.

Όμως η κατανοήση του Καρόλου του Γ’ για την Ορθοδοξία είναι βαθειά και πνευματική. Για αυτό και είναι επιθυμία του, στην τελετή της στέψεως να ενσωματωθούν βυζαντινοί ψαλμοί που άλλωστε είναι σε απόλυτη αρμονία με το όλο τυπικό, που οι ρίζες του χάνονται στις εποχές της ακμής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Άλλωστε στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ όπου γίνεται η στέψη υπάρχει ο τάφος ενός Παλαιολόγου, ενώ η «Ελληνική όδος» στο κέντρο του Λονδίνου θυμίζει την εποχή που κάποιοι καταδιωγμένοι από τους Τούρκους κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως έφθασαν και κατοίκησαν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Καταλυτική για την κατανόηση της Ορθοδοξίας από τον νεαρό Κάρολο υπήρξε η παρουσία της γιαγιάς πριγκίπισσας Αλίκης η οποία το 1967 και μέχρι το τέλος της ζωής της εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και δίπλα της μεγάλωσε ο σημερινός Βασιλεύς ο οποίος από αυτήν μυήθηκε στο πνευματικό περιεχόμενο της ορθόδοξης πίστης.

 

Η πριγκίπισσα Αλίκη, σύζυγος του πρίγκιπα Ανδρέα, εξορίσθηκε μαζί του μετά το 1922 αλλά το καλοκαίρι του 1938, επέστρεψε στην Ελλάδα. Κατά την γερμανική κατοχή  αρνήθηκε να φύγει με την βασιλική οικογένεια και από το σπίτι της στην οδό Ακαδημίας διοργάνωνε και διένειμε συσσίτια, με προσωπικά έξοδα και προμήθειες που τις έστελνε ο αδερφός της, ο πανίσχυρος Λόρδος Μάουντμπάτεν.

Μάλιστα η Αλίκη, το 1943 έκρυψε στο σπίτι της μέχρι την απελευθέρωση την οικογένεια Κοέν, για να την προστατεύσει κατά τον διωγμό των Εβραίων. Η Αλίκη δεν μίλησε ποτέ για αυτό, αλλά η ιστορία έγινε γνωστή κατά την δεκαετία του ’90 όταν ο Μίκαελ Κοέν την αποκάλυψε.

Μετά την απελευθέρωση, η Αλίκη ζούσε στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 61 στο Κολωνάκι και ντυνόταν ως μοναχή. Μετακόμισε για λίγους μήνες στην Τήνο, όπου προσπάθησε να ιδρύσει μοναστήρι σε ιδιόκτητο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου. Το καλοκαίρι του 1949 αποφάσισε  να επιστρέψει στην Αθήνα και να ιδρύσει εκεί το μοναστήρι της. Προκειμένου να βρει χρηματικούς πόρους έκανε ταξίδια σε όλο τον κόσμο για να συγκεντρώσει χρήματα.

Το αποτύπωμα της Ορθοδοξίας ακολουθεί τον Κάρολο. Στην κατοικία του στο κτήμα Χάιγρόουβ, στα νοτιοδυτικά του Tέτμπουρυ στο Γκλωστερσάιρ της Αγγλίας, υπάρχει μια γωνιά αφιερωμένη στην θρησκεία των Ελλήνων, με εικόνες και κειμήλια που του έχουν χαρίσει μοναχοί και ηγούμενοι του Άγιου Όρους. Και δεν είναι τυχαίο ότι ένα μικρό πέτρινο καταφύγιο σε σχήμα σταυρού έχει χτιστεί ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους σε μια κοιλάδα του Χάιγρόουβ.

Οι πνευματικοί δεσμοί του Βασιλιά Καρόλου με την Ορθοδοξία είναι αδιαμφισβήτητοι. Οι συχνές -πάντα ανεπίσημες- επισκέψεις του στο Άγιο Όρος και σε διάφορες εκκλησίες και μοναστήρια στην Αγγλία, την Ελλάδα και τη Σερβία, έχουν τραβήξει κατά καιρούς τα φώτα των διεθνών μέσων ενημερώσεως, αλλά πάντα το παλάτι ανακοινώνει ότι γίνονται ιδιωτικά στο πλαίσιο της αγάπης του Καρόλου για τις Τέχνες και τις διάφορες πολιτισμικές εκφάνσεις του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Όμως ο ίδιος έχει πει: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο αίμα μου». Και δεν υπάρχει τίποτε πιο ιδιωτικό από την θρησκευτική πίστη του κάθε ενός. Είτε είναι βασιλιάς, είτε στρατιώτης.

Πηγή

Προβολές : 1,203


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα