Σβήνει από τον χάρτη το Κεραμίδι

Σβήνει από τον χάρτη το Κεραμίδι

19 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:564
Μοίρασέ το

 

 

Οργή από τους κατοίκους για κυβέρνηση και Αγοραστό

 

 

 

 

Αν έχετε οργή, βγείτε και δώστε τα ονόματα των νεκρών και των αγνοούμενων…

Δεν νοείται να πλημμυρίζουν χωριά και οι νεκροί να παραμένουν στους 17 ενώ υπάρχουν φήμες για εκατοντάδες νεκρούς…
Αναφέρομαι σε φήμες…
Αν όμως οι φήμες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΗΜΕΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Έρχονται εκλογές σε λίγες μέρες… για να δούμε ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ;;;
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ  ΨΗΦΙΣΑΤΕ… 
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ…

Τα δόντια σφιγμένα, τα άκουγες σχεδόν να τρίζουν, τα μάτια βουρκωμένα με ένα δάκρυ έτοιμο να κυλήσει στο σκαμμένο από τον ιδρώτα της δουλειάς χρόνια τώρα, πρόσωπο του: «Θα το παλέψουμε παλικάρι μου, θα τα φτιάξουμε από την αρχή» έλεγε στο γιό του ο Σωτήρης, βλέποντας τα αγροτικά μηχανήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από την περιφέρεια όπου τα είχε αφήσει να έχουν βρεθεί αναποδογυρισμένα στην αυλή του σπιτιού του.

«Αρκεί ΕΝΑΣ πολιτικός με παντελόνια να μας διαβεβαιώσει πως αν τα ξαναστείσουμε δεν θα έρθει ένα καινούργιος Ντάνιελ ή Ιανός να μας τα ξαναπάρει σε δύο ή τρία χρόνια»

Ο Σωτήρης όπως και εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι του Κεραμιδίου, άνθρωποι αξιοπρεπείς, δουλευταράδες που επενδύσανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κρατήσανε το χωριό ζωντανό, βλέπουν τώρα τα σπίτια τους που μέχρι πριν τρεις μέρες φαινόταν μόνο οι καμινάδες και οι στέγες, μέσα στη λάσπη και προσπαθεί να δώσει ο ένας τον άλλο κουράγιο… : Οσο και να κλάψεις, δεν θα αλλάξει τίποτα, εμείς να είμαστε καλά να το ξαναφτιάξουμε».

«Να μείνω εδώ αν κάνω τι; Να γίνουν αντάρα… θα φύγω και δεν θα ξαναπατήσω» έλεγε ένας άλλος συγχωριανό τους….

Αν εξαιρέσεις κανείς καμιά 20αρια σπίτια που ήταν στις αρχές του βουνού και θύμιζαν πως κάποτε υπήρχε χωριό, το υπόλοιπο είναι βομβαρδισμένο τοπίο: «Βιετνάμ», είπε ο Νικος «κι έχουμε και το κράτος να μας κοροϊδεύει, οι αλήτες. 6.000 δεν φτάνουν ούτε να το καθαρίσω, όλη η ζωή μου είναι αυτό το σπίτι, να μην πατήσει εδώ κανείς τους, άχρηστοι είναι, όπως σου λέω να τα γράψεις».

Μπορεί τα παραπάνω να είναι της πρώτης μέρας του θυμού… όμως αυτό που σίγουρα θα πρέπει να κρατήσει κανείς, είναι πως το Κεραμίδι όπως το ήξεραν… έσβησε από τον χάρτη.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 564


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα