ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: “Η πόλις εάλω, η χώρα εάλω, η ορθοδοξία εάλω!”

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: “Η πόλις εάλω, η χώρα εάλω, η ορθοδοξία εάλω!”

28 Μαΐου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:986
Μοίρασέ το

 

 

Μια συναξη “αρχόντων” που με την αμφίεση του προστάτη της Ορθοδοξίας συναντιούνται για πρωτη φορά στην Ελλάδα… γιατί άραγε;

Μας χλευαζουν , μας προκαλούν και μας φτύνουν στα μούτρα με καθε τρόπο και καθε μέσο…

 

Δεν θέλω να γίνω προάγγελος κακών γεγονότων, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα ζήσει η Πατρίδα μας πολύ άσχημα γεγονότα και εξ αιτίας αυτής της μάζωξης…
“Άρχοντες” … φοβού τους “Άρχοντες” και δώρα φέροντες…
ΟΙ ΕΛΙΤ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ…Ο ΤΣΙΟΡΔΑΣ… 
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Ο Τέρμα το δούλεμα! λέει:

Λόγω της αναφοράς σε “άρχοντα του σκότους” και στον Ιερώνυμο νομιζω ότι η σύναξη των “αρχόντων” που πραγματοποιείται αυτές τις μερες στην Αθήνα χρηζει ιδιαίτερης προσοχής…

 

Μιλάμε για πολύ επικίνδυνες καταστάσεις που βάζουν αλλη μια φορά την Ελλάδα στο επίκεντρο και φυσικά όχι για καλό.

 

Μια συναξη “αρχόντων” που με την αμφίεση του προστάτη της Ορθοδοξίας συναντιούνται για πρωτη φορά στην Ελλάδα… γιατί άραγε;

 

Διαβάστε, δείτε τα ονόματα και πολλά θα καταλάβετε…
https://fimotro.gr/oikoumeniko-patriarcheio-stin-athina-oi-archontes-poioi-einai-kai-olo-to-paraskinio/

 

 

Διαβάστε σχετικά και στους παρακατω συνδέσμους για να σχηματίσετε καλύτερη άποψη για το τι πραγματικά πρεσβεύουν και τι υπηρετούν…

 

https://eleftherostypos.gr/ellada/4o-synedrio-archonton-tou-patriarcheiou-pagkosmio-minyma-thriskeftikis-eleftherias

 

 

https://fosfanariou.gr/index.php/2024/05/14/webinar-putin-patriarch-kirill-and-the-threat-to-global-orthodoxy-may-19/

 

 

https://tasthyras.wordpress.com/2021/06/15/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B9/

 

 

 

https://www.tovima.gr/2024/02/22/world/maik-pompeo-omilitis-sto-archon-international-conference-of-religious-freedom/

 

https://eleftherostypos.gr/ellada/4o-synedrio-archonton-tou-patriarcheiou-pagkosmio-minyma-thriskeftikis-eleftherias

 

Η πόλις εάλω, η χώρα εάλω, η ορθοδοξία εάλω!
Μας χλευαζουν , μας προκαλούν και μας φτύνουν στα μούτρα με καθε τρόπο και καθε μέσο…

 

Πηγή Σχολίου

 

 

4ο συνέδριο Αρχόντων του Πατριαρχείου: Παγκόσμιο μήνυμα θρησκευτικής ελευθερίας

 

Μηνύματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της θρησκευτικής ελευθερίας εστάλησαν χθες από την Αθήνα κατά την έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου που διεξάγεται με τη συμμετοχή της ελίτ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας καθώς και εξέχουσων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον εκκλησιαστικό κόσμο.

 

«Η Ορθοδοξία καλείται σήμερον να λειτουργήσει ως θετική πρόκλησις εις τον σύγχρονον κόσμον, ως μία θεοκίνητος προοπτική ζωής και ελευθερίας εις μίαν εποχήν επαναπροσδιορισμού της ιεραρχήσεως των αξιών, τοποθετώντας εις την κορυφήν της αξιολογικής κλίμακος την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου και την ακεραιότητα της δημιουργίας», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ρόλος

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι ενώ η Εκκλησία δεν ασχολείται με τη πολιτική με τη στενή σημασία του όρου, η μαρτυρία της είναι διαχρονικώς πολιτική. «Αγωνίζεται κατά της φαλκιδεύσεως του ανθρωπίνου προσώπου εις τας ποικίλας όψεις της, στιγματίζει τον ρατσισμόν, τας διακρίσεις, τας συγχρόνους μορφάς δουλείας, ανθίσταται εις τας δυνάμεις και τας τάσεις που υποσκάπτουν την κοινωνικήν συνοχήν και την ειρήνην, προάγει τον πολιτισμόν της αλληλεγγύης και του διαλόγου, της συγκλίσεως και της συνεργασίας».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, στο χώρο της Ορθοδοξίας δεν υπάρχει ενιαία στάση απέναντι στα δικαιώματα του ανθρώπου. «Μπορεί να λεχθεί ότι κυριαρχεί μία «αμυντική» τοποθέτησις απέναντι εις αυτά, μία υποψία ότι αποτελούν απειλήν διά τας κοινοτικάς παραδόσεις μας. Είναι βέβαιον ότι μία συνολικώς απορριπτική στάσις της Ορθοδόξου Εκκλησίας απέναντι εις τα δικαιώματα του ανθρώπου και η θεώρησίς των ως αμέσου απειλής διά τήν ταυτότητά μας εκπηγάζει από παρανόησιν τόσον των δικαιωμάτων του ανθρώπου, όσον και του Ορθοδόξου ήθους. Οφείλομεν νά κατανοήσωμεν οριστικώς, ότι εάν απορρίπτωμεν συλλήβδην τα δικαιώματα του ανθρώπου, απαρνούμεθα εν σημαντικόν τμήμα της ιδικής μας ανθρωπιστικής παραδόσεως. Προφανέστατα, η Εκκλησία αναδεικνύει τήν Αλήθειάν της όταν στηρίζει τα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι όταν συμπλέει με εθνικιστικά ιδεολογήματα».

Ιερώνυμος

Απο την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «η καλλιέργεια συνειδήσεως αγάπης και σεβασμού προς κάθε συνάνθρωπό μας είναι η δική μας απάντηση στο διαφημιζόμενο ιδεώδες της κοινωνίας της ανοχής, ιδεώδες ασφαλώς θετικό, αλλά συχνά άχρωμο και με περιορισμένη επιδραστικότητα στην ανθρώπινη ψυχή». Τόνισε επίσης, ότι η μόνη απάντηση στα προβλήματα του κόσμου είναι η αλήθεια του Ευαγγελίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μίλησε με θερμά λόγια τόσο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών λέγοντας «πρόκειται για δύο μνημειώδεις προσωπικότητες της ορθοδοξίας μας».

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής των Αρχοντων Αμερικής, ο οποίος έκανε λόγο για την απουσία δημοκρατικών αρχών σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, καθώς και για καθεστώτα όπως η Τουρκία που αποτρέπουν την ελεύθερη έκφραση.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ουκρανία, με την υπογραφή του για τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας, χάρισε σε 43 εκατ. Ουκρανούς τη θρησκευτική ελευθερία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, πρόεδρος της Αδελφότητας Παμμακαρίστου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη τόνισε: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λόγω της ηγετικής και χαρισματικής προσωπικότητας του, χαίρει μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης τόσο από την τουρκική κυβέρνηση, ειδικά από τον πρόεδρο Ερντογάν όσο και από την πνευματική και οικονομική ηγεσία της γείτονος χώρας. Η Τουρκία αντιλαμβάνεται τη διεθνή σημασία και απήχηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που σαν θεσμός προϋπήρχε χίλια χρόνια πριν από την οθωμανική αυτοκρατορία. Τολμώ να πω ότι η όποια ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας περνάει μέσα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Στην Αθήνα οι άρχοντες – Ποιοι είναι και όλο το παρασκήνιο

Η πανίσχυρη ομάδα των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει καταλύσει τα τελευταία 24ωρα στα πολυτελή ξενοδοχεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος για τη Διεθνή Διάσκεψη της ερχόμενης εβδομάδας. Τριακόσιοι άνθρωποι από 22 χώρες δίνουν το παρών, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα.

Ηδη έχουν φτάσει στην Αθήνα ο διοικητής Αντώνης Λυμπεράκης, ο αναπληρωτής διοικητής Θεόδωρος Μποζονέλης και ο πνευματικός σύμβουλος του τάγματος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος. Το παρών στις εργασίες της συνόδου, που ξεκινούν αύριο, θα δώσουν επίσης ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης και ο λομπίστας Μάικ Μανάτος. Ορισμένοι άρχοντες έχουν ταξιδέψει από τον Καναδά, άλλοι από τη Ρουμανία, όπως ο επιχειρηματίας Ναουάφ Σαλαμέχ, από τη Βουλγαρία ο Μπόρις Γκούροφ, από το Μονακό ο Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, από το Λονδίνο, όπως ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γραμμένος.

Στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, που έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη, συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας Μάικλ Ψαρρός, ο Πίτερ Βλήτας, υψηλόβαθμο στέλεχος τουριστικού κολοσσού, ο κατασκευαστής Μάικ Αγγελιάδης, ο ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ Ντένις Ασάνης και ο διαπρεπής καρδιολόγος του νοσοκομείου Mount Sinai της Νέας Υόρκης Γιώργος Ντάγκας.

Μέχρι σήμερα ο τίτλος του «άρχοντα» έχει απονεμηθεί τιμητικά σε δύο ξένους ηγέτες, στον άλλοτε πρόεδρο της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ.

Αγνωστοι τίτλοι

Στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα συμμετέχει και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, άρχων οφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο άγνωστος για το ευρύ κοινό τίτλος, όπως και τα οφίκια του μεγάλου λογοθέτη, του χαρτοφύλακα, του πρωτονοτάριου και 40 ακόμα, είναι εκκλησιαστικά τιμητικά παράσημα που απονέμονται από τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε προσωπικότητες που υπηρετούν την πίστη και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Οι άρχοντες σήμερα είναι συνολικά 1.250, οι 700 από τους οποίους προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τίτλοι απονέμονταν από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες και διατηρούνται ακέραιοι εδώ και αιώνες. Μετά το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι διακρίσεις αυτές αποδίδονται σε όσους εργάζονται για το καλό της εκκλησίας, όπως το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στην κορυφή των οφίκιων βρίσκεται αυτό του μεγάλου λογοθέτου και ακολουθούν τα οφίκια του χαρτοφύλακος, του πρωτονοταρίου, του ρήτορος, του ρεφερενδαρίου, του υπομνηματογράφου, του πρωτέκδικου, του ιερομνήμονος, του χαρτουλαρίου, του δικαιοφύλακος, του νομοφύλακος, του ακτουαρίου, του δεπουτάτου.

Οι άρχοντες του Αγίου Ανδρέα οργανώθηκαν επίσημα ως Knights of St. Andrew το 1966, από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο, με πρώτο διοικητή τον Πιέρ Ντε Μετς που παρέμεινε στη θέση αυτή έως το 1976 και είχε τον τίτλο του άρχοντα μεγάλου σκευοφύλακα. Στη συνέχεια η αδελφότητα ονομάστηκε σε Τάγμα του Αγίου Ανδρέα, με διοικητή τον Αντώνιο Μπόρντεν, τον οποίο διαδέχθηκε ο Κρις Φίλιπ, ενώ το 1998 τη διοίκηση ανέλαβε ο δρ Αντώνης Λυμπεράκης.

«Καρδιά και ψυχή»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι υποψήφιοι άρχοντες υποδεικνύονται από άλλους άρχοντες και κληρικούς και κρίνονται ανάλογα με την υπηρεσία τους στην Εκκλησία και την ποιότητα των απαντήσεών τους σε τέσσερις ερωτήσεις που τους θέτει η Επιτροπή Επιλογής, με πληροφορίες για την «καρδιά και την ψυχή» του υποψηφίου έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι ερωτήσεις αφορούν τη θέση τους στην παγκόσμια Ορθοδοξία και ειδικότερα τη σχέση τους με την Εκκλησία στην Αμερική. Επίσης τη δέσμευση των υποψηφίων να προσφέρουν χρόνο, ταλέντο και οικονομική στήριξη στην ιερή αποστολή του Τάγματος ώστε να εξασφαλίζει την ευημερία και τη θρησκευτική ελευθερία της Μητέρας Εκκλησίας. Με τα χρόνια το Τάγμα ανέπτυξε πολύπλευρη στρατηγική αναζήτησης της θρησκευτικής ελευθερίας για την Εκκλησία που περιλαμβάνει προγραμματισμό σε τοπικό επίπεδο κάθε μιας από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και την προώθηση των θεμάτων σε Λευκό Οίκο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κογκρέσο.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Μέλη της Αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος»

Εκτός από τους 700 άρχοντες των ΗΠΑ υπάρχουν άλλοι 550 σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία και την Αυστραλία. Στην Αθήνα οι άρχοντες είναι μέλη της Αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος», με πρόεδρο τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Περίπου 100 από τα μέλη αυτής της αδελφότητας ζουν στην Ελλάδα και είναι διακεκριμένες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος με το ανώτερο οφίκιο του μεγάλου λογοθέτη, ο Νικόλας Πατέρας, άρχων ευταξίας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι άρχων κουροπαλάτης, ο Σπύρος Λάτσης, άρχων ακτουάριος, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, άρχων ρεφερενδάριος, ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας, άρχων πρωτοασηκρήτης, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, άρχων δικαιοφύλαξ, ο δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης από τη Θεσσαλονίκη, άρχων έκδικος, μέλη των οικογενειών Γουλανδρή και Λεμού.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΑ

Στο επίκεντρο η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι εργασίες του συνεδρίου των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανοίγουν σήμερα Δευτέρα, με θέμα την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έναρξη θα γίνει στις 10.00 το πρωί στη Στοά του Αττάλου, ενώ τμήματα του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στην Παλιά Βουλή και στο Ζάππειο. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος θα μιλήσει στους συνέδρους με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα και θα εκπροσωπηθεί στις εργασίες από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ομιλία θα απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 29 Μαΐου. «Η σύνοδος θα είναι μια αναβάπτιση όλων αυτών των προσωπικοτήτων στην Ορθοδοξία, το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό» όπως επεσήμανε στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ανώτερη πηγή του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο, η τοποθέτηση του οποίου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη και ο ρωμαιοκαθολικός αρχιεπίσκοπος Vilnius Gintaras Grusas. Το βράδυ της Δευτέρας θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων από τον Αθανάσιο και τη Μαρίνα Μαρτίνου στο Μουσείο της Ακρόπολης. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί κοκτέιλ στους κήπους της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στο Κολωνάκι και για την Τετάρτη αποχαιρετιστήριο δείπνο στον χώρο του Ζαππείου. Το πρόγραμμα των αρχόντων στην Αθήνα ξεκινάει από σήμερα Κυριακή με θεία λειτουργία στη Μητρόπολη και επίσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Πηγή

 

 

Ο Πούτιν, ο Πατριάρχης Κύριλλος και η απειλή για την Παγκόσμια Ορθοδοξία

Με την ευλογία και υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική και το Κέντρο Ορθοδόξων Χριστιανικών Μελετών του Πανεπιστημίου Fordham διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα “Ο Πούτιν, ο Πατριάρχης Κύριλλος και η Απειλή για την Παγκόσμια Ορθοδοξία”.

Αυτή η διαφωτιστική και εκπαιδευτική παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. (ET) την Κυριακή των Μυροφόρων Γυναικών, 19 Μαΐου 2024.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα χαιρετίσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, ενώ θα μιλήσουν κορυφαίοι κληρικοί και λόγιοι, οι οποίοι θα συζητήσουν για την επέκταση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική και την Ανατολική Ασία και τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ομιλητές θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, ο Δρ.  Αντώνης Λυμπεράκης, Πρόεδρος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Cyril Hovorun, Καθηγητής Εκκλησιολογίας, Διεθνών Σχέσεων και Οικουμενισμού στην Θεολογική Ακαδημία Sankt Ignatios της Θεολογικής Σχολής Στοκχόλμης.

 

Ο Άρχων Δρ. Γεώργιος Δημακόπουλος, καθηγητής και συνιδρυτής του Κέντρου Ορθοδόξων Χριστιανικών Μελετών του Πανεπιστημίου Fordham, θα συντονίσει το διαδικτυακό σεμινάριο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος θα αναφερθεί στην Ρωσική Απειλή για τους Ορθοδόξους στην Κορέα και την Ιαπωνία, ενώ ο Δρ. Λιμπεράκης θα μιλήσει για τις επιθέσεις της Ρωσικής Κυβέρνησης κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθοδοξίας παγκοσμίως.

Webinar: Putin, Patriarch Kirill, and the Threat to Global Orthodoxy, May 19

With the blessing and under the auspices of His Eminence Archbishop Elpidophoros of America, the Archons of the Ecumenical Patriarchate and the Orthodox Christian Study Center of Fordham University will present a webinar, Putin, Patriarch Kirill, and the Threat to Global Orthodoxy. This illuminating and educational presentation will begin at 7:00PM (ET) on the Sunday of the Myrrh-Bearing Women, May 19, 2024.

Moscow Patriarch Kirill’s unambiguous and enthusiastic support for the invasion of Ukraine has exposed the extent to which his office has been diminished into an extension of the Russian government’s aggressive imperialist ambitions. But the use of the Russian Church for political and cultural gain is not limited to the invasion of Ukraine; nor did it start in 2021. This panel will explore the various means by which the Moscow Patriarchate is coordinating with the Russian government to spread disinformation and its own influence across the globe, including here in the United States, and often in direct opposition to the initiatives of the Ecumenical Patriarchate.

Under the auspices of His Eminence Archbishop Elpidophoros, who will introduce the webinar, leading clergy and scholars will in this webinar discuss Russian Church expansion in Africa and East Asia, and the Russian assault of Ukraine.

Distinguished speakers will include His Eminence Ambrosios, Metropolitan of Korea and Exarch of JapanAnthony J. Limberakis, MD, National Commander of the Archons of the Ecumenical Patriarchate; and the Very Rev. Cyril Hovorun, Professor of Ecclesiology, International Relations, and Ecumenism at Sankt Ignatios Theological Academy, Stockholm School of Theology. Archon Dr. George Demacopoulos, professor and co-founder of the Orthodox Christian Study Center, Fordham University, will moderate the webinar.

His Eminence Metropolitan Ambrosios will discuss the Russian Threat for Orthodox Witness in Korea and Japan.

Dr. Limberakis will discuss the Russian Government attacks upon the Ecumenical Patriarchate and Orthodoxy worldwide.

Father Cyril Moscow’s threat to the Holy Church in Africa and on the War in Ukraine as a challenge to Pan Orthodox Unity.

Σύνδεσμος Meeting

 

Πηγή

 

Ο πατρ. Βαρθολομαίος θα βραβεύσει τις ιδιωτικές εταιρείες που θησαυρίζουν πάνω στους θανάτους εκφοβισμένων και παραπληροφορημένων ανθρώπων.

από «Εθνικός Κήρυξ»

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα απονεμηθεί φέτος σε τρεις κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι συνέτειναν τα μέγιστα στην ανακάλυψη των εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και τη θωράκιση της ανθρωπότητας από την επικίνδυνη και θανατηφόρο λοιμική.

 

Συγκεκριμένα, θα τιμηθούν οι εξής τρεις επιστήμονες: Δρ. Αλμπερτ Μπουρλάς, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer, ο Δρ Ugur Sahin συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας BioNTech και ο Δρ Γεώργιος Γιανκόπουλος, επικεφαλής επιστήμονας και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Regeneron.

Υπογραμμίζεται ότι τα βραβεία θα απονείμει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επαινώντας την επιλογή των τριών επιστημόνων δήλωσε πως «προσωπικώς και επίσης εκ μέρους όλης της Εκκλησίας και όλων των ανθρώπων καλής θελήσεως είμαι ευγνώμων σ’ αυτούς τους ευφυείς επιστήμονες. Λόγω της ηγεσίας τους, την επίπονη εργασία των ομάδων τους και με τη χάρη του Θεού, έγιναν οι ηγέτες οι οποίοι παρήγαγαν τα σωτήρια για την ανθρώπινη ζωή εμβόλια. Κανείς φέτος δεν αξίζει να τιμηθεί με αυτό το επιφανές βραβείο παρά τούτοι οι τρεις άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει τόσα πολλά για να απαλλάξουν τον κόσμο από την πανδημία η οποία έχει καταστρέψει τόσες ανθρώπινες ζωές».

Ο διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων, Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης δήλωσε τα εξής: «Ως ιατρός ο ίδιος έχει δει τη φρίκη του κορωνοϊού από πολύ κοντά, κι έτσι γνωρίζω πολύ καλά το μεγάλο καλό που πέτυχαν αυτοί οι άνθρωποι με την ανακάλυψη και προσφορά των εμβολίων στον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τόση ασφάλεια. Η υπηρεσία που παρείχαν είναι πραγματικά μεταμορφωτική και η οποία έχει δώσει ξανά πίσω την ελπίδα στον κόσμο. Τους οφείλουμε όλοι μας ένα τεράστιο χρέος ευγνωμοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεσπίσθηκε το 1986 από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξ’ ονόματος του μεγάλου εκκλησιαστικού ηγέτη του 20ού αιώνα, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Ανάμεσα σ’ αυτούς στους οποίους έχει απονεμηθεί είναι ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν όταν ήταν Αντιπρόεδρος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και η Πρώτη Κυρία Μπάρμπαρα Μπους, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ο Σοβιετικός πρώην ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Νομπελίστας Elie Wiesel και η Μητέρα Τερέζα.

ekirikas.com

 

Πηγή

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 986


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα