Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία του πολέμου

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία του πολέμου

17 Αυγούστου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:403
Μοίρασέ το

 

Οι παράγοντες που ελέγχουν το ποδόσφαιρο ελέγχουν τις κυβερνήσεις, την πολιτική, τις μάζες και τη ροή του χρήματος.

Ερωτήματα δημιουργεί η οργανωμένη κάθοδος των φονιάδων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα

 

 

 

Όποιος αναζητήσει την δημιουργία του ποδοσφαίρου, θα πέσει πάνω στο όνομα ΡΟΤΣΙΛΝΤ…

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ…

ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, ΠΙΟΝΙΑ…

Άντε να δούμε, πότε θα ξυπνήσει η μάζα από την ηθελημένη υποταγή της στους ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ…

ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΜΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Επειδή ουδείς αμφισβητεί την καταλυτική ισχύ του ποδοσφαίρου στην πολιτική, ερωτήματα δημιουργεί η οργανωμένη κάθοδος των φονιάδων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα.

Οι παράγοντες που ελέγχουν το ποδόσφαιρο ελέγχουν τις κυβερνήσεις, την πολιτική, τις μάζες και τη ροή του χρήματος.

 

Τη δεκαετία του 1980, παρά την καθολική δυσαρέσκεια στη χούντα και τους 60.000 «εξαφανισμένους» (Los Desaparecidos) στην Αργεντινή, η κατάκτηση του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού κυπέλλου το 1978 από την Εθνική ομάδα ενέπνευσε τους Αργεντινούς να πολεμήσουν κατά των Βρετανών στη μάχη των Φόκλαντ.

Στο ίδιο πλαίσιο η βίαιη σύγκρουση στις 13 Μαΐου του 1991 μεταξύ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου θεωρήθηκε η αφορμή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, παρότι τα επεισόδια οργανώθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών που σχεδίαζαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και οι οποίες ήδη από τη δεκαετία του 1980 έλεγχαν τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία και στις δύο ομάδες.

 

Σχεδόν το σύνολο των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια στο Ζάγκρεμπ συμμετείχαν στον εμφύλιο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας με την ειδικότητα του σφαγέα αμάχων. Ανάλογο αλλά ποιοτικά διαφορετικό παράδειγμα χώρας σύνδεσης ποδοσφαίρου και πολιτικής αποτελεί η Ελλάδα.

Η διαφοροποίηση με τις προαναφερθείσες χώρες, στις οποίες ο εθνικισμός και ο ναζισμός αποτέλεσαν ή αποτελούν την κινητήριο δύναμη του ποδοσφαίρου, έγκειται στο γεγονός ότι μέσω της μπάλας η ελίτ ελέγχει την πολιτική και συνεπώς τις κυβερνήσεις (μπερλουσκονισμός). Αυτός είναι και ο λόγος που οι εγχώριοι ολιγάρχες είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες πλοίων, μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων και τηλεοπτικών σταθμών.

Με τα πλοία εν καιρώ πολέμου μεταφέρουν καύσιμα, τρόφιμα, πρώτες ύλες και πολεμικό υλικό στους εμπολέμους και, συνεπώς, πλέον των τεράστιων οικονομικών κερδών, αποτελούν ισχυρότατο γεωπολιτικό παράγοντα.

Με τις ποδοσφαιρικές ομάδες ελέγχουν την πολιτική μέσω της ομαδοποίησης των μαζών και της μόχλευσης των χούλιγκαν.

Τέλος, με τους τηλεοπτικούς σταθμούς «διαπαιδαγωγούν» τις μάζες στην πολιτική ορθότητα, που βεβαίως εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Στο εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Σερβία από το ΝΑΤΟ Ελληνες οικονομικοί παράγοντες μέσω Σκοπίων πρωτοστάτησαν στην παραβίασή του αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Ποδοσφαιρικοί φιλικοί αγώνες εκείνη την εποχή προφανώς δεν βασίζονταν σε συναισθηματικούς λόγους, αλλά στο χρηματικό κέρδος που γεννά ο πόλεμος.

Επί τη βάσει των ανωτέρω, η κάθοδος των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα δεν ήταν αυθόρμητη. Αντιθέτως, ήταν πολύ καλά οργανωμένη και είχε συγκεκριμένο πολιτικό σκοπό.

 

Δοθέντος ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα προωθεί την ιστορία «της προγραμματισμένης συνάντησης οπαδών», επειδή έχει σκοπό να καταλογίσει ευθύνες και στην ελληνική ομάδα για την εκτέλεση του άτυχου νέου, τίθενται εύλογα ερωτήματα για το ποιος επωφελείται από τη δολοφονία και την κάθοδο των ναζί στην Αθήνα λόγω της κυβερνητικής στάσης στα γεγονότα. Λόγω των σχέσεων και της αδελφοποίησης των Κροατών χούλιγκαν με το ουκρανικό ναζιστικό τάγμα Αζόφ, ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα ανάρτησε πανό κατά του Αζόφ.

Αυτή η θέση έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική θέση της Ν.Δ., η οποία στηρίζει τα τάγματα του Αζόφ, αφού αφενός η προηγούμενη κυβέρνηση προσκάλεσε τους μαχητές του Αζόφ να μιλήσουν στην ελληνική Βουλή και αφετέρου τους ενισχύει με όπλα από τα ελληνικά νησιά.

Η κάθοδος των Κροατών ναζί στην Αθήνα δεν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός απλού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Το έγκλημα ήδη προκάλεσε οργανωμένες διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική θέση για την Ουκρανία.

Η αφορμή της διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας δόθηκε από προγραμματισμένες συγκρούσεις σε ποδοσφαιρικό αγώνα που οργάνωσαν οι μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ.

Επειδή οι έχθρες στα Βαλκάνια είναι αβυσσαλέες, είναι πιθανό να αποτελέσουν τον επόμενο γεωγραφικό χώρο της σύγκρουσης.

Συνεπώς, η απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα των χούλιγκαν θα αφοπλίσει τους προβοκάτορες.

 

Πηγή

Προβολές : 403


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα