S.O.S.  Ο ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ... ΧΩΡΟ ΤΑΦΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ!!!

S.O.S. Ο ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ... ΧΩΡΟ ΤΑΦΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ!!!

26 Απριλίου, 2024 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,301
Μοίρασέ το

 

«Στα μουλωχτά» η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει να «φορτώσει» στις Περιφέρειες πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα της Βουλγαρίας;

Στρατηγική Μελέτη… αμέτρητων σελίδων και μόνο στα αγγλικά, εστάλη στις 13 Περιφέρειες για γνωμοδότηση

Το κείμενο είναι ιδιαιτέρως τεχνικό και μάλιστα στα Αγγλικά ενώ απαιτούνται δεξιότητες που μόνον ο Δημόκριτος γνωρίζει.

Δεν μπορεί… ο Θεός μας κάνει πλάκα… από τη ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΨΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ;

ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ…ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ… ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ… ΜΑΣ ΡΗΜΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ (ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΕΜΠΩΝ – ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ κλπ)…  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ…

 

ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ…

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ… ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ…

ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΣ…

ΖΟΜΠΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ…

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΟΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ;;;

ΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ;;;

ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Ή ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;;;

 

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρκείται μόνο στο να κάνει την Ελλάδα… Βουλγαρία, φτωχοποιώντας συστηματικά τους Έλληνες, όπως κατέδειξε πολύ ωμά η εμπεριστατωμένη ανάλυση των Financial Times, αλλά επιθυμεί να «γίνει» και Βουλγαρία, για να «διαχειριστεί» τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητά της!

Οι χιλιάδες σελίδες της «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας», είναι γραμμένες μόνο στα αγγλικά, με τη συγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη να τίθεται σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 5 Μαρτίου, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας, καθώς αυτό έγινε σχεδόν σιωπηρά!

Η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζουν ρητά ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν επί του θέματος όμορες χώρες που μπορεί να κινδυνεύσουν από τον τρόπο διαχείρισης που θα επιλεγεί.

Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, «Η μελέτη με τις οι πληροφορίες που αναφέρονται στην περιγραφή του σχεδίου και κάθε πληροφορία σχετικά με τις ενδεχόμενες διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό ή εξάλειψη των εν λόγω επιπτώσεων, είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου».

Επαναλαμβάνουμε ότι η μελέτη αναρτήθηκε μόνο στα αγγλικά (σε «ζιπαρισμένο» αρχείο) και έτσι εστάλη στις 13 Περιφέρειες της χώρας για γνωμοδότηση!

Απορίες προκαλεί και το γεγονός ότι το ΥΠΕΝ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι οι απόψεις των ενδιαφερόμενων έπρεπε να σταλούν σε συγκεκριμένο email και όχι να διατυπωθούν δημόσια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν από τις πρώτες που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να γνωμοδοτήσει θετικά, αλλά υπό όρους, ενώ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζήτησε από το ΥΠΕΝ «πρόσθετο χρόνο για διαβούλευση έως ότου μας προωθηθεί γνωμοδότηση από οιαδήποτε αρμόδια Αρχή ή Φορέα, που επίσης θα επιληφθεί του εν λόγω ζητήματος».

  • Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου:

Αναμένονται προσεχώς και οι γνωμοδοτήσεις από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Μέχρι τότε,

  • μπορεί κάποιος να απαντήσει στο τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το θέμα και τι σημαίνει αυτό για τις Περιφέρειές μας;
  • Τι βάρος θα κληθούν να σηκώσουν και πώς θα γίνει η διαχείριση των «εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας»;

 

 

Πηγή

 

 

Ανησυχίες στην Κρήτη και άλλες περιοχές για «αποθήκες» πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας

Ανησυχίες στην Κρήτη και άλλες περιοχές για «αποθήκες» πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας

Φωτογραφία αρχείου από διαδήλωση στη Σόφια κατά της πυρηνικής ενέργειας. (AP Photo/Valentina Petrova)

Ερωτήματα θέτουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα που αφορούν την αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων της Βουλγαρίας

Αφορμή είναι η δημόσια διαβούλευση -αλλά σιωπηρή ωστόσο- της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας προς τις 13 ελληνικές περιφέρειες.

Συγκεκριμένη αναφορά με ιδιαίτερη ανησυχία κάνει –μεταξύ άλλων- η ιστοσελίδα της Κρήτης neakriti.gr στην οποία και γίνεται αναφορά σε ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ημερομηνία 5 Μαρτίου του τρέχοντος έτους στο οποίο αναφέρει:

Η ανακοίνωση αυτή στις 5 Μαρτίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει: «Στο πλαίσιο του άρθρου 8 της ΚΥΑ υπ’ αρ. 107017/2006 (Β’ 1225) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων και προγραμμάτων, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2001/42/ΕΚ, όπως τροποποιημένη ισχύει, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει σε διαβούλευση με το κοινό και τις δημόσιες Αρχές τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, δεύτερο θέμα για λήψη απόφασης είναι το “Σχέδιο επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΠΑ 24705/1637/5-3-2024 έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ΔΙΠΑ”.

Το θέμα βέβαια δεν αφορά μόνον την Κρήτη αφού όπως καταγγέλλεται πρόκειται για εν κρυπτώ διαβούλευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας», όπως αναφέρεται από το avgi.gr

Αντικείμενό της ένα εξαιρετικά δύσκολο και τεχνικό θέμα το οποίο αφορά στη διαχείριση πυρηνικών και ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας, θέμα για το οποίο σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία θα πρέπει να τοποθετηθούν επισήμως και με σοβαρότητα όμορες χώρες που μπορεί να κινδυνεύσουν από τον τρόπο διαχείρισης που θα επιλεγεί για τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα.

 

Πρόκειται για τη μελέτη με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην περιγραφή του σχεδίου και κάθε πληροφορία σχετικά με τις ενδεχόμενες διασυνοριακές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό ή εξάλειψη των εν λόγω επιπτώσεων.

Όπως επισημαίνεται δεν έχει αναρτηθεί η μελέτη αλλά δίνεται σε διαβούλευση link στα αγγλικά και η διαβούλευση δεν είναι δημόσια και ερωτούνται οι 13 περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το ίδιο το δημοσίευμα η πρώτη που αντέδρασε ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που αρνήθηκε να τοποθετηθεί αν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το Περιβάλλον ο τρόπος που η Βουλγαρία επέλεξε να διαχειριστεί τα πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα.

Επισημαίνεται μάλιστα στην απάντησή τους πως το κείμενο είναι ιδιαιτέρως τεχνικό και μάλιστα στα Αγγλικά ενώ απαιτούνται δεξιότητες που μόνον ο Δημόκριτος γνωρίζει.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται θετική ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου μετά από θετική γνωμοδότηση του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θέτοντας ωστόσο όρους όπως «την πρόληψη επιβλαβών επιπτώσεων στο προσωπικό, τον πληθυσμό, το περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές, τη χρήση εξελιγμένων καυσίμων για μείωση των ποσοτήτων ραδιενεργών αποβλήτων και την καταγραφή σχεδίων για αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων».

 

 

Πηγή

 

Παραθέτω  και το παρακάτω θέμα, από το … 2015, τότε που και το άλλο το ψυχοπαθές ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός, ήθελε να φέρει…ΓΙΑ … ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ… ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΘΕΝΑΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… 

ΤΩΡΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ…

ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ… Ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΣΤΕΙ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Εισαγόμενα Ραδιενεργά απόβλητα / “Φιλοξενία” με δέλεαρ αντισταθμιστικά οφέλη

 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ – ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ*

 

Επειδή είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρηνικοί αντιδραστήρες πλην του “Δημοκρίτου” και η ποσότητα των ιατρικά ραδιενεργών αποβλήτων δεν είναι τεράστια, αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να πρότεινε κάτι τέτοιο ΤΩΡΑ και ποια αντισταθμιστικά οφέλη μπορούν να καλύψουν αυτό τον αιώνια θανάσιμο κίνδυνο για οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι καύσιμα και ραδιενεργά κατάλοιπα παράγονται κυρίως από πυρηνικά εργοστάσια που ΔΕΝ έχει η Ελλάδα. Αντιθέτως, στην Ε.Ε. 143 πυρηνοηλεκτρικοί σταθμοί σε 14 κράτη παράγουν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ε.Ε., αλλά, ταυτόχρονα, και 7.000 περίπου κυβικά μέτρα ραδιενεργά απόβλητα τον χρόνο.

Σήμερα, τα απόβλητα αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου αποθηκεύονται σε κέντρα στην επιφάνεια του εδάφους ή σε μικρό βάθος, αλλά αυτή είναι προσωρινή λύση μέχρι να μειωθεί κάπως η θερμοκρασία και η ραδιενέργεια. Γι’ αυτό και συχνά μεταφέρονταν κρυφά με τρένα (που σταματούσαν με διαδηλώσεις ακτιβιστών) προς λιμάνια της Ιταλίας, όπου με πλοία μεταφέρονταν σε χώρες της Αφρικής και συχνά ναυαγούσαν (κάποτε σκόπιμα) στη Μεσόγειο και την περιοχή του Ιονίου, ενώ μετά την κατάρρευση της Σ. Ένωσης χώροι αποθήκευσής τους δημιουργήθηκαν και σε φτωχές χώρες των Βαλκανίων. Ας σημειωθεί ότι πρακτικά κάθε πυρηνικό εργοστάσιο χρησιμοποιείται και σαν χώρος πρώτης αποθήκευσης των ραδιενεργών του αποβλήτων (που συχνά ποτέ δεν μεταφέρονται κάπου αλλού λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους).

Δεδομένου ότι τα ραδιενεργά απόβλητα παραμένουν επικίνδυνα μέχρι και για ένα εκατομμύριο χρόνια (όλη η ανθρώπινη Ιστορία αριθμεί μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια, ενώ μόνο 70 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη πυρηνική δοκιμή), η ασφαλέστερη μακροχρόνια λύση είναι η αποθήκευσή τους βαθιά στο έδαφος, όπου οι κίνδυνοι ατυχημάτων, πυρκαγιών ή σεισμών είναι περιορισμένοι.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει τέτοια εμπειρία, όμως το σχέδιο για τη διάθεση χρησιμοποιημένων ράβδων καυσίμου από τις εμπορικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, αλλά και αποβλήτων υψηλής ραδιενέργειας σε βάθος 500 μέτρων στο βουνό Yucca στη Νεβάδα το 2009, αποδείχθηκε ότι απέτυχε αφού είχαν ήδη δαπανηθεί 90 δισ. δολάρια. Η κυβέρνηση εξετάζει τώρα την επέκταση της χρήσης των ενδιάμεσων «στεγνών βαρελιών» για την αποθήκευση των αναλώσιμων πυρηνικών καυσίμων, ενώ συζητείται σαν μόνιμη λύση ακόμη και η αποστολή τους στο διάστημα! Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση μέχρι να μπορέσει να βρει ένα νέο σημείο ασφαλούς αποθήκευσης με πιθανή έναρξη κατασκευής το 2048.

Στην Ε.Ε. η δημιουργία χώρων αποθήκευσης ραδιενεργών υλικών βασικά βρίσκεται σε στάδιο προγραμματισμού και χώρες όπως η πρωτοπόρος Φινλανδία, υπολογίζεται ότι θα έχουν κατασκευάσει τον πρώτο σταθμό μέχρι το 2029, ενώ όλο το πρότζεκτ έχει στοιχίσει από το 1990 μέχρι σήμερα γύρω στο 7,4 δισ. δολάρια (!) η Γερμανία -η οποία έχει δεσμευθεί ότι θα κλείσει όλα της τα πυρηνικά εργοστάσια μέχρι το 2022- προς το παρόν στέλνει τα ραδιενεργά της απόβλητα σε Γαλλία και Βρετανία για επεξεργασία με την υπόσχεση να κατασκευάσει δικό της χώρο μέχρι το 2035!

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να σταματήσει την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Εύβοια και αντιδρά στην κατασκευή ακόμη και χώρων επεξεργασίας κοινών αποβλήτων στη γειτονιά του, είναι σίγουρο ότι θα αντιταχθεί σε μια τόσο παράλογη πρόταση.

 

* Η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,301


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα