ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Το m-volιο της Pfizer κατά του COVID-19 εισέρχεται στα ηπατικά κύτταρα και μετατρέπεται σε DNA

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Το m-volιο της Pfizer κατά του COVID-19 εισέρχεται στα ηπατικά κύτταρα και μετατρέπεται σε DNA

10 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:645
Μοίρασέ το

 

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έδειξαν in vitro ή μέσα σε ένα τρυβλίο Petri πώς ένα m-volιο mRNA μετατρέπεται σε DNA σε μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά ήπατος, κάτι που,για περισσότερο από έναν χρόνο, οι ειδικοί υγείας και οι fact chekers έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί.

 

Μετάφραση blümlifee

Σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Lund, το αγγελιοφόρο RNA (mRNA) από το m-volιο COVID-19 της Pfizer μπορεί να εισέλθει στα ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα και να μετατραπεί σε DNA.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν το m-volιο mRNA εισέλθει στα ανθρώπινα ηπατικά κύτταρα, προκαλεί το DNA του κυττάρου, το οποίο βρίσκεται μέσα στον πυρήνα, να αυξήσει την παραγωγή της έκφρασης του γονιδίου LINE-1 για τη δημιουργία mRNA.

Στη συνέχεια, το mRNA φεύγει από τον πυρήνα και εισέρχεται στο κυτταρόπλασμα του κυττάρου, όπου μεταφράζεται σε πρωτεΐνη LINE-1. Ένα τμήμα της πρωτεΐνης που ονομάζεται ανοιχτό πλαίσιο ανάγνωσης-1, ή ORF-1, επιστρέφει στη συνέχεια στον πυρήνα, όπου προσκολλάται στο mRNA του m-volίου, και μεταγράφεται αντίστροφα σε DNA ακίδας.

Aντίστροφη μεταγραφή ονομάζεται, όταν το DNA κατασκευάζεται από RNA, ενώ η κανονική διαδικασία μεταγραφής περιλαμβάνει ένα τμήμα του DNA που χρησιμεύει ως πρότυπο για την κατασκευή ενός μορίου mRNA μέσα στον πυρήνα.

“Σε αυτή τη μελέτη παρουσιάζουμε στοιχεία ότι το m-volιο mRNA του COVID-19 BNT162b2 μπορεί να εισέλθει στην ανθρώπινη κυτταρική σειρά του ήπατος Huh7 in vitro”, έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο “Current Issues of Molecular Biology”. “Το BNT162b2 mRNA μεταγράφεται αντίστροφα ενδοκυτταρικά σε DNA, ταχέως, μέχρι και 6 [ώρες] μετά την έκθεση στο BNT162b2”.

Το BNT162b2 είναι ένα άλλο όνομα για το m-volιο των Pfizer-BioNTech COVID-19 που διατίθεται στην αγορά με την επωνυμία Comirnaty.

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα γρήγορα μέσα σε έξι ώρες. Η μετατροπή του mRNA του m-volίου σε DNA και βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του κυττάρου είναι κάτι που το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είπε ότι δεν θα συμβεί.

“Tο γενετικό υλικό που παρέχεται από τα m-volλια mRNA δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα των κυττάρων σας”, ανέφερε το CDC στην ιστοσελίδα του με τίτλο “Μύθοι και γεγονότα σχετικά με τα m-volια για τον COVID-19”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έδειξαν in vitro ή μέσα σε ένα τρυβλίο Petri πώς ένα m-volιο mRNA μετατρέπεται σε DNA σε μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά ήπατος, κάτι που,για περισσότερο από έναν χρόνο, οι ειδικοί υγείας και οι fact chekers έλεγαν ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Το CDC λέει ότι “τα m-volια COVID-19 δεν αλλάζουν ούτε αλληλεπιδρούν με το DNA σας με κανένα τρόπο”, υποστηρίζοντας ότι όλα τα συστατικά, τόσο στα m-volια mRNA όσο και στα m-volια ιικού φορέα COVID-19 (που χορηγούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες) απορρίπτονται από το σώμα μόλις παραχθούν αντισώματα. Αυτά τα m-volια παρέχουν γενετικό υλικό που καθοδηγεί τα κύτταρα να αρχίσουν να παράγουν πρωτεΐνες ακίδας που βρίσκονται στην επιφάνεια του SARS-CoV-2 και που προκαλούν τον COVID-19 να παράγει μια ανοσολογική απόκριση.

Η Pfizer δεν σχολίασε τα ευρήματα της σουηδικής μελέτης και αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι το m-volιο mRNA της δεν αλλάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα.

“Το m-volιο μας για τον COVID-19 δεν αλλάζει την αλληλουχία DNA ενός ανθρώπινου κυττάρου”, δήλωσε σε email εκπρόσωπος της Pfizer στους “The Epoch Times”. “Δίνει στο σώμα μόνο οδηγίες για την οικοδόμηση ανοσίας.”

Περισσότερα από 215 εκατομμύρια ή 64,9% των Αμερικανών m-volιάστηκαν πλήρως εως τις 28 Φεβρουαρίου, με 94 εκατομμύρια να έχουν λάβει αναμνηστική δόση.

 

ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

 

Η σουηδική μελέτη βρήκε επίσης πρωτεΐνες ακίδας που εκφράζονται στην επιφάνεια των ηπατικών κυττάρων που οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να στοχοποιούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα, και πιθανώς να προκαλούν αυτοάνοση ηπατίτιδα, καθώς “υπήρξαν αναφορές περιστατικών σε άτομα που ανέπτυξαν αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά τον m-volιασμό τους με το σκεύασμα BNT162b2.” (Comirnaty, των Pfizer/BioNTech)

Οι συγγραφείς της πρώτης αναφερθείσας περίπτωσης μιας υγιούς 35χρονης γυναίκας που ανέπτυξε αυτοάνοση ηπατίτιδα μια εβδομάδα μετά την πρώτη της δόση του m-volίου Pfizer COVID-19 είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα “τα αντισώματα που προέρχονται από ακίδες που προκαλούνται από τον m-volιασμό να πυροδοτούν επίσης, αυτοάνοσες καταστάσεις σε άτομα με προδιάθεση”, καθώς έχει αποδειχθεί ότι “οι σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης από SARS-CoV-2 χαρακτηρίζονται από μια αυτοφλεγμονώδη απορρύθμιση που συμβάλλει στη βλάβη των ιστών”, για την οποία φαίνεται να ευθύνεται η πρωτεΐνη ακίδας του ιού.

Οι πρωτεΐνες ακίδας μπορεί να κυκλοφορούν στο σώμα μετά από μόλυνση ή τον m-volιασμό κατά του COVID-19. Θεωρήθηκε ότι η πρωτεΐνη ακίδας του m-volίου θα παρέμενε ως επί το πλείστον στο σημείο της ένεσης και θα διαρκούσε έως και αρκετές εβδομάδες όπως άλλες πρωτεΐνες που παράγονται στο σώμα.

Αλλά οι ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Η μελέτη βιοκατανομής του ιαπωνικού ρυθμιστικού οργανισμού (pdf) για το m-volιο Pfizer έδειξε ότι μερικά από τα mRNA μετακινήθηκαν από το σημείο της ένεσης, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και βρέθηκαν σε διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, ο σπλήνας, τα επινεφρίδια και οι ωοθήκες των αρουραίων 48 ώρες μετά την ένεση.

Σε μια διαφορετική μελέτη, οι πρωτεΐνες ακίδας που παράγονται στο σώμα μετά τη λήψη ενός m-volίου της Pfizer κατά του COVID-19, βρέθηκαν σε μικροσκοπικά κυστίδια μεμβράνης που ονομάζονται εξωσώματα – τα οποία μεσολαβούν στην επικοινωνία κυττάρου σε κύτταρο, μεταφέροντας γενετικό υλικό σε άλλα κύτταρα – για τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του m-volίου.

Σύμφωνα με ειδικούς στο Doctors for COVID Ethics, έναν οργανισμό που αποτελείται από γιατρούς και επιστήμονες που “επιδιώκουν να τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία, την ασφάλεια των ασθενών και τα ανθρώπινα δικαιώματα ως απάντηση στον COVID-19”, η ανθεκτικότητα της πρωτεΐνης ακίδας στο σώμα “αυξάνει την προοπτική παρατεταμένης φλεγμονής στο εσωτερικό και βλάβης στα όργανα που εκφράζουν την πρωτεΐνη ακίδας”.

“Εφόσον η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να ανιχνευθεί σε κυστίδια μεμβράνης που προέρχονται από κύτταρα, το ανοσοποιητικό σύστημα θα επιτίθεται στα κύτταρα που απελευθερώνουν αυτά τα κυστίδια”, είπαν.

Ο Δρ Peter McCullough, παθολόγος, καρδιολόγος και επιδημιολόγος, έγραψε στο Twitter ότι τα ευρήματα της σουηδικής μελέτης έχουν “τεράστιες επιπτώσεις μόνιμης χρωμοσωμικής αλλαγής και μακροπρόθεσμης σύνθεσης συστατικών ακίδων που ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.”

Το αν τα ευρήματα της μελέτης θα προκύψουν σε ζωντανούς οργανισμούς ή εάν το DNA που μετατρέπεται από το mRNA του m-volίου θα ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του κυττάρου είναι άγνωστο.

Οι συγγραφείς είπαν ότι ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων ζωντανών οργανισμών όπως τα ζώα, για να κατανοηθούν καλύτερα οι πιθανές επιπτώσεις του m-volίου mRNA.

“Σε αυτό το στάδιο, δεν γνωρίζουμε εάν το DNA που μεταγράφεται αντίστροφα από το BNT162b2 είναι ενσωματωμένο στο γονιδίωμα του κυττάρου. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να αποδειχθεί η επίδραση του BNT162b2 στη γονιδιωματική ακεραιότητα, συμπεριλαμβανομένης της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος των κυττάρων που εκτέθηκαν στο BNT162b2, καθώς και των ιστών από ανθρώπινα υποκείμενα που δέχθηκαν m-volιασμό με το σκεύασμα BNT162b2”, ανέφεραν οι συγγραφείς.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 645


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα