Η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τη Θράκη – Μέγας εθνικός κίνδυνος η νίκη του τουρκόφιλου DEB σε Ξάνθη και Ροδόπη στις Ευρωεκλογές. Αφυπνισθείτε επιτέλους…

Η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια τη Θράκη – Μέγας εθνικός κίνδυνος η νίκη του τουρκόφιλου DEB σε Ξάνθη και Ροδόπη στις Ευρωεκλογές. Αφυπνισθείτε επιτέλους…

14 Ιουνίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:240
Μοίρασέ το

 

Με τις πλάτες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το τουρκοκίνητο κόμμα DEB κατοχύρωσε ακόμα μια πρωτιά που θα χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» για τις τουρκικές διεκδικήσεις…

 Πριν κάμποσα χρόνια θεωρούταν απαγορευμένη ακόμα και η λέξη «τουρκική» σε ζητήματα μειονότητας και τώρα έχουμε ένα επίσημο «τσιφλίκι» του Ερντογάν σε 2 νομούς της πατρίδας μας. Την ίδια στιγμή οι Έλληνες ψηφίζουν το κόμμα της… παραλίας, με αποχή σχεδόν 60%…

 

 

Γράφει ο Παντελής Λαμψιώτης

 

Τρεις μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, προειδοποιούσαμε για τα επικίνδυνα «μαγειρέματα» που ετοιμάζονταν στη Θράκη με το φιλοτουρκικό κόμμα DEB (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

 

Το DEB-ΚΙΕΦ βγήκε και πάλι πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη, και μάλιστα με μεγάλες διαφορές. Το ίδιο είχε γίνει και στις Ευρωεκλογές του 2019, δείχνοντας ότι στη Θράκη έχει παγιωθεί το φιλοτουρκικό μπλοκ και συνεχίζει να ενεργεί προβοκατόρικα, με την ανοχή κυβέρνησης και πολιτείας.

 

Συγκεκριμένα, το DEB, παρά τις απώλειες που σημείωσε σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, κατάφερε και έβαψε ξανά στα χρώματά του τον εκλογικό χάρτη αποσπώντας το 27,16% των ψήφων σε Ξάνθη και το 36,10% σε Ροδόπη με σημαντικές διαφορές από τη δεύτερη ΝΔ.

 

Με δεδομένο ότι στις Ευρωεκλογές συμμετείχαν 31 κόμματα και το DEB βγήκε 15ο στην κατάταξη, σίγουρα είναι ένα δυνατό καμπανάκι για τη χώρα μας, που δυστυχώς δεν ακούνε τα 3 μνημονιακά κόμματα. Και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα κόμμα που ούτε καν θα έπρεπε να κατεβαίνει στις εκλογές, διότι απειλεί ευθέως την εθνική συνοχή και την ασφάλεια της χώρας μας.

 

Σχολιάζοντας την πρωτιά του DEB στους 2 νομούς, η πρόεδρος του DEB, Τσιγδέμ Ασάφογλου προχώρησε σε άθλιες δηλώσεις, μιλώντας για «τουρκική» μειονότητα που έστειλε μήνυμα σε Αθήνα και Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε «τούρκο» όποιον ψήφισε το DEB!

 

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του μορφώματος που κινεί ο Ερντογάν είπε:

«Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την ”τουρκική” (sic) μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν».

 

«Επιμένετε στον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως ”τουρκικής” παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης;», ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο και η Ασάφογλου απάντησε: «Βέβαια, σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: ”Είμαι Τούρκος”».

 

Μπορεί το συνολικό ποσοστό του DEB να παραμένει πολύ χαμηλό (0,72% στην Επικράτεια, με 40.211 ψήφους), ωστόσο η πρωτιά του σε Ξάνθη και Ροδόπη δημιουργεί σημαντική βάση για να εγείρουν ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας, στηριζόμενοι στη διαφοροποίηση του εκλογικού χάρτη.

Το θλιβερό είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν σταματάει τη δράση ενός – σαφέστατα – προδοτικού κόμματος που λειτουργεί ως μακρύ χέρι της Άγκυρας. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ακόμη ένα όπλο στην επικοινωνιακή φαρέτρα του Ερντογάν που ξέρει να εργαλειοποιεί στο έπακρο τέτοια «δώρα» από την Ελλάδα.

 

Στα τηλεοπτικά πάνελ όλοι αναμασούσαν την καραμέλα της δήθεν «ακροδεξιάς» για να υποβιβάσουν τη θεαματική άνοδο των δεξιών κομμάτων, και κανείς δεν μιλούσε για τον πραγματικό ακροδεξιό κίνδυνο, δηλαδή το εθνικιστικό, πρακτορικό και τουρκοκίνητο κόμμα DEB που επιδιώκει την κοσοβοποίηση της Θράκης.

 

Η απαράδεκτη πρωτιά του DEB, ήρθε με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν για πρώτη φορά τις τελευταίες δυο δεκαετίες να μην συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους για τις Ευρωεκλογές μειονοτικό υποψήφιο. Αλλά ήρθε και με το σιγοντάρισμα της ΝΔ, που έστειλε μια άπειρη και νέα υποψήφια (Σουρόγλου Νουρτζάν), η οποία σε καμία περίπτωση δεν είχε το «εκτόπισμα» για να χτυπήσει το DEB.

 

Την ώρα που το ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, τα τουρκικά ΜΜΕ αφιέρωσαν σειρά από ρεπορτάζ για το DEB, παρουσιάζοντας το ως το κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας».

Πριν κάμποσα χρόνια θεωρούταν απαγορευμένη ακόμα και η λέξη «τουρκική» σε ζητήματα μειονότητας και τώρα έχουμε ένα επίσημο «τσιφλίκι» του Ερντογάν σε 2 νομούς της πατρίδας μας.

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες ψηφίζουν το κόμμα της… παραλίας, με αποχή σχεδόν 60%…

 

ellinikiafipnisis.blogspot.com

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 240


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα