Μητσοτάκη, πέταξε τον Γεωργιάδη από την κυβέρνησή σου. Μόνο στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν υπουργοί στις θέσεις τους

Μητσοτάκη, πέταξε τον Γεωργιάδη από την κυβέρνησή σου. Μόνο στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν υπουργοί στις θέσεις τους

22 Σεπτεμβρίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:773
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και όργίζομαι…

Παράνομος εργοδότης η εταιρία Γεωργιάδη!

Μέγα θέμα για τον λαλίστατο υπουργό την ώρα που εισηγείται το εργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή

Μητσοτάκη, ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΗΓΕΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ, ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ, ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ…
ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ… ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ…
ΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΕΡΘΕΙ ΤΟΣΟ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΤΩΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ…
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…
ΕΤΣΙ, ΑΔΩΝΑΪ… ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ…
ΜΙΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ … ΞΕΡΕΙΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ PENIS!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ…

 

Μια δικαστική απόφαση, που έγινε πλέον αμετάκλητη, κυνηγά από το παρελθόν τον υπουργό Εργασίας Αδωνι Γεωργιάδη, την ώρα που εισηγείται σήμερα στη Βουλή το αντεργατικό του νομοσχέδιο που έχει βγάλει τον κόσμο στους δρόμους. Ας δούμε προσεκτικά αυτή τη διδακτική ιστορία.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ο Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης, «το παιδί του λαού», είναι ο μνημονιακός πολιτικός που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μπει στα σπιτικά όλων μας έως τις εσχατιές της χώρας -πέραν των τηλεοπτικών συζητήσεων, όπου πρωταγωνιστεί με εριστικό και υστερικό ύφος-, ειδικώς μέσω των πολυετών εκπομπών τηλεπωλήσεων, μόνος του ή μαζί με τον αδελφό του.

Πρόκειται, θυμίζουμε, για τη γνωστή επιχείρηση εκδόσεων και πώλησης νομισμάτων που διατηρούσε με τον αδελφό του, Λεωνίδα Γεωργιάδη. Από τις εκλογές του Ιουνίου (27/6/2023), ο λαϊκός αγωνιστής της παράταξης και β΄ αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είναι και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Σ.Α. Γεωργιάδης, όπου βρεθεί και όπου σταθεί στον δημόσιο λόγο του, από τα «πέτρινα χρόνια» του μέχρι σήμερα, κομπορρημονεί και καυχιέται ότι «ξέρει από αγορά», ότι είναι ο ίδιος «ελεύθερος επαγγελματίας» και ότι κατανοεί και νιώθει τον πόνο των ανθρώπων του χώρου. Υπενθυμίζεται ότι από δεκαετίες δήλωνε -ή τουλάχιστον έτσι υποστήριζε δημόσια- ότι από κοινού με τον αδελφό του, Λεωνίδα, κατείχε την επιχείρηση αρχικά επί της οδού Σόλωνος, στη συνέχεια στην οδό Ακαδημίας, πάλι στο κέντρο της Αθήνας, και τέλος -πριν μετακομίσει στην Κηφισιά- επί της οδού Λένορμαν 114.

Το περιστατικό

Ας περάσουμε τώρα και στο «ψαχνό». Στην οδό Λένορμαν, η επιχείρηση προσέλαβε τον Φεβρουάριο του 2006 ως διορθωτή κειμένων και απασχολούσε μέχρι τον Μάιο του 2013 τον Κ.Χ.Π. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας).

Η ίδια επιχείρηση από 1/1/2012 (όταν ο Αδωνις είχε την πρώτη υπουργική θητεία του στην κυβέρνηση Παπαδήμου) εμφανίζεται σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ότι (α) «μονομερώς και παράνομα τροποποίησε το ωράριο του εργαζομένου από πλήρες σε μειωμένο», (β) «μονομερώς και αυθαιρέτως μείωσε τον μισθό του από 1.000 ευρώ (καθαρά) σε 500 ευρώ», (γ) «τροποποίησε μονομερώς και παρανόμως τα καθήκοντα του εργαζομένου από διορθωτή κειμένων σε υπάλληλο διαχείρισης τηλεφωνικών παραγγελιών» και (δ) στη συνέχεια «απέλυσε παράνομα τον εργαζόμενο, χωρίς να του καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση».

Στο μεσοδιάστημα, στα γραφεία της Λένορμαν, ο εργαζόμενος (στις 19/11/2012) έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος, όταν παραπάτησε στο κλιμακοστάσιο και υπέστη κατάγματα στα άκρα, σπάζοντας πόδι και χέρι. Το ΙΚΑ τού χορήγησε αναγκαστικά πεντάμηνη αναρρωτική άδεια, εποπτευόμενη κάθε μήνα από τις υγειονομικές επιτροπές του. Τι έκανε τότε η επιχείρηση Γεωργιάδη;

Στη διάρκεια της (πρώτης) τρίμηνης αναρρωτικής άδειας ασθενείας, στις 20/2/2013, φέρεται ότι δήλωσε στον ΟΑΕΔ πως ο εργαζόμενος είχε «αποχωρήσει οικειοθελώς», αν και φυσικά γνώριζε για το εργατικό ατύχημα και, ταυτόχρονα, κατήγγειλε τη σύμβαση και τον απέλυσε. Ο εργαζόμενος κατήγγειλε εγγράφως το περιστατικό (8/4/2013) στην Επιθεώρηση Εργασίας και συντάχθηκαν μάλιστα και τα σχετικά δελτία εργατικής διαφοράς. Ποια η τύχη των διοικητικών προστίμων και της διαβίβασης αμφοτέρων προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά της επιχείρησης; Κανείς δεν έμαθε ποτέ. Η τύχη τους και σήμερα ακόμα αγνοείται…

Αγωγή

Ο εργαζόμενος άσκησε στη συνέχεια αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και το δικαστήριο με την απόφασή του (3764/2014) απέρριψε το σκέλος της αγωγής που υποστήριζε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι «αφανής εταίρος» της εταιρίας στην οποία διέπρεψε ως τηλεοπτικός πωλητής. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έκανε δεκτές όλες εν μέρει τις αξιώσεις του εργαζομένου και του επιδίκασε το ποσό των 21.655,31 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα το ποσό των 10.000 ευρώ ως προσωρινώς εκτελεστό!

Η αμετάκλητη απόφαση από το 2020 δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο νέος γύρος που ακολούθησε. Το Εφετείο στο οποίο προσέφυγε η επιχείρηση Γεωργιάδη το 2015 έκρινε, ύστερα από δύο χρόνια (4ο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, Τμήμα Εργατικών Διαφορών, Απόφαση 5101/14.11.2017), ότι η εν λόγω επιχείρηση υποχρεούται «να καταβάλει τους μισθούς υπερημερίας, λόγω της άκυρης τροποποίησης του ημερήσιου ωραρίου της εργασίας του υπαλλήλου της».

Επιπροσθέτως, αναγνώρισε την «παράνομη και καταχρηστική απόλυση του υπαλλήλου λόγω εκδικητικότητας», αναγνώρισε επίσης την «ηθική βλάβη» του και του αναγνώρισε και αποζημίωση 1.000 ευρώ λόγω «προσβολής της προσωπικότητάς του, της μείωσης της τιμής και της υπόληψης και της επαγγελματικής υπόστασης έναντι των συναδέλφων του», και τελικώς του επιδίκασε και 900 ευρώ για δικαστική δαπάνη.

Η απόφαση κατέστη αμετάκλητη το 2020, όταν ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Το γεγονός τον εκθέτει, έστω έμμεσα, αν πιστέψει κανείς ότι ο εθνοπατέρας δεν είναι πλέον μέτοχος της εταιρίας. Πώς ανέχεται αυτές τις αντεργατικές συμπεριφορές στον οικογενειακό του κύκλο; Οικογενειακή ευθύνη προφανώς δεν νοείται. Ούτε όμως και άγνοια για ένα μαγαζί στου οποίου τη βιτρίνα ο ίδιος στεκόταν μέχρι χθες…

Οσο για τον άτυχο, όπως περιγράφεται, υπάλληλο, δεν έχει εισπράξει τίποτα από πλευράς Γεωργιάδη, δεν έχει καταφέρει να πάρει καν τη σύνταξή του, λόγω των προβλημάτων και των εμποδίων που θέτει διαρκώς η οικογένεια Γεωργιάδη, και σήμερα βιοπορίζεται υπό άκρως δυσμενείς συνθήκες. Την ίδια ώρα, από το 2017, το ποσό των 21.655 ευρώ που του χρωστάνε με τους νόμιμους τόκους έχει ξεπεράσει τα 30.000 ευρώ! Μπορεί ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης να κάνει το… παγόνι και να παριστάνει τον αναμορφωτή της απασχόλησης στην Ελλάδα;

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

 

Πηγή

 

 

 

Το κακό παράδειγμα του «βιβλιοπώλη» Άδωνι

Μόνο στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν υπουργοί στις θέσεις τους

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντί να αποπεμφθεί κακήν κακώς από τον πρωθυπουργό για το κακό παράδειγμα που δίνει στους πολίτες με τους λόγους και τα πεπραγμένα του, απειλεί με μηνύσεις και αγωγές πολιτικούς που… τολμούν να αναφερθούν σε εκείνον.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης στον πρόεδρο του κόμματος ΝΙΚΗ, Δ. Νατσιό, ο οποίος στη Βουλή επικαλέστηκε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας», που είχε τίτλο «Παράνομος εργοδότης η εταιρία Γεωργιάδη!». Το δημοσίευμα αναφερόταν στην επιχείρηση εκδόσεων και πώλησης νομισμάτων που διατηρούσε με τον αδελφό του, Λεωνίδα Γεωργιάδη, η οποία καταδικάστηκε σε αστικό δικαστήριο να πληρώσει σε εργαζόμενο, τον οποίο είχε αδικήσει, το ποσό των 21.655,31 ευρώ!

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, που αυτές τις ημέρες… διαφήμιζε το εργατικό νομοσχέδιο, απείλησε τον κ. Νατσιό με μήνυση και αγωγή – προφανώς για να εκφοβίσει και άλλους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με το θέμα της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από την εταιρία του αδελφού του. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο ίδιος είχε αθωωθεί στην ίδια δίκη, επειδή δεν είχε σχέση με αυτή την εταιρία.

Αφού όμως δεν είχε σχέση με την εταιρία, πώς διαφήμιζε -και μάλιστα με πάθος και ένταση φωνής στα όρια της υστερικής κρίσης- τα βιβλία και τα νομίσματά της; Μπορεί τυπικά να μην ήταν συνδεδεμένος με την εκδοτική επιχείρηση του αδελφού του, αλλά για να διαπιστωθεί τι συνέβαινε ουσιαστικά θα πρέπει να απαντηθούν τα ακόλουθα ερωτήματα.

Γνώριζε ή δεν γνώριζε τι είχε συμβεί με τον υπάλληλο της εταιρίας του Λεωνίδα Γεωργιάδη; Οταν καταδικάστηκε ο αδελφός του, ο υπουργός Εργασίας αποδοκίμασε δημόσια τη συμπεριφορά του προς τον υπάλληλο; Αν όχι, προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο;

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι, αφού την επίμαχη περίοδο δεν είχε σχέση με την εταιρία του αδελφού του, ουδεμία συμφωνία ή συνεννόηση έκανε με οποιονδήποτε για την εν λόγω εταιρία; Μόνο στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις παραμένουν υπουργοί στις θέσεις τους, διδάσκοντας ότι δεν υπάρχει ευθιξία…

 

Πηγή

Προβολές : 773


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα