Ξεκίνησε η ενσωμάτωση ανθρώπινων ιστών σε μηχανές: Ο πρώτος βιοεπεξεργαστής στον κόσμο χρησιμοποιεί 16 οργανοειδή ανθρώπινου εγκεφάλου!

Ξεκίνησε η ενσωμάτωση ανθρώπινων ιστών σε μηχανές: Ο πρώτος βιοεπεξεργαστής στον κόσμο χρησιμοποιεί 16 οργανοειδή ανθρώπινου εγκεφάλου!

30 Μαΐου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:362
Μοίρασέ το

 

 

 

Αυτό σημαίνει πως η τεχνική νοημοσύνη θα σου λέει, ότι πρέπει να μάθεις για να σκέφτεσαι τόσο, όσο μπορείς να ζήσεις και αυτό γιατί όλα πλέον είναι αυτοματοποιημένα από τις στρατηγικές της τεχνητής νοημοσύνης. (θυμηθείται τον Χαράρι που έλεγε: Τι θα τους κάνουμε τόσους άχρηστους ανθρώπους χωρίς κανένα νόημα στη ζωή τους; Θα πρέπει να τους δίνουμε ναρκωτικά και βιντεοπαιχνίδια).

Θα γίνουμε οι ίδιοι ανθρωποειδή δηλαδή.

Ας θυμηθούμε πως το είχε γράψει ο παρακάτω εβραίος.

ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ…

ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Όπως με ενημέρωσε ένα φίλος, που ασχολείται με την τεχνολογία, αυτή είναι μια σοβαρότατή είδηση, καθώς ξεκίνησε η ενσωμάτωση ανθρώπινων ιστών στε μηχανές:

 

 

Η αρχή είχε γίνει πριν απο μια δεκαετία με σχετικό Ευρωπαικο πρόγραμμα που καλλιέργησε ανθρώπινα νευρικά κύτταρα σε τριβλια με ηλεκτρόδια αλλά εδώ υπάρχει πλέον το μεγάλο κλου, που είναι ο ενεργειακό κόστος! “

Αυτο όπως μου είπε ο ίδιος συνδεεται με τους τεράστιους λογαριασμούς ρεύματος για τα διάφορα gpt κλπ, αναγκαστικά θα μας οδηγήσουν σε τέτοιες ’υβριδικές’ λύσεις. κι αυτά είναι μόνον η αρχή…

Μια ελβετική νεοσύστατη εταιρεία βιο-υπολογιστών εγκαινίασε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε 16 οργανοειδή ανθρώπινου εγκεφάλου. Η FinalSpark ισχυρίζεται ότι η Neuroplatform της είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στον κόσμο που παρέχει πρόσβαση σε βιολογικούς νευρώνες απο άνθρωπο. Επιπλέον, τέτοιοι βιοεπεξεργαστές «καταναλώνουν ένα εκατομμύριο φορές λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς ψηφιακούς επεξεργαστές», λέει η εταιρεία.

 

 

Η FinalSpark λέει ότι η Neuroplatform της είναι ικανή να μαθαίνει και να επεξεργάζεται πληροφορίες και λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, θα μπορούσε να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υπολογιστών…

Σε μια πρόσφατη ερευνητική εργασία σχετικά με τις εξελίξεις του, το FinalSpakr ισχυρίζεται ότι η εκπαίδευση ενός μόνο LLM όπως το GPT-3 απαιτούσε περίπου 10 GWh – περίπου 6.000 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από ό,τι χρησιμοποιεί ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης σε έναν ολόκληρο χρόνο. Τέτοιες ενεργειακές δαπάνες θα μπορούσαν να μειωθούν μαζικά μετά την επιτυχή ανάπτυξη βιοεπεξεργαστών.

Η λειτουργία της Neuroplatform βασίζεται επί του παρόντος σε μια αρχιτεκτονική που μπορεί να ταξινομηθεί ως wetware: η ανάμειξη υλικού, λογισμικού και βιολογίας. Η κύρια καινοτομία που παρέχεται από τη Νευροπλατφόρμα είναι μέσω της χρήσης τεσσάρων Συστοιχιών Πολλαπλών Ηλεκτροδίων (MEAs) που στεγάζουν τον ζωντανό ιστό – οργανοειδή, που είναι τρισδιάστατες κυτταρικές μάζες εγκεφαλικού ιστού.

 

 

Κάθε ΜΕΑ περιέχει τέσσερα οργανοειδή, τα οποία συνδέονται με οκτώ ηλεκτρόδια που χρησιμοποιούνται τόσο για διέγερση όσο και για καταγραφή. Τα δεδομένα μεταφέρονται πέρα ​​δώθε μέσω ψηφιακού αναλογικού μετατροπέα (ελεγκτής Intan RHS 32) με συχνότητα δειγματοληψίας 30 kHz και ανάλυση 16 bit. Αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικού σχεδιασμού υποστηρίζονται από ένα μικρορευστικό σύστημα υποστήριξης ζωής για τα ΜΕΑ και από κάμερες παρακολούθησης.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι πως μια στοίβα λογισμικού επιτρέπει στους ερευνητές να εισάγουν μεταβλητές δεδομένων και στη συνέχεια να διαβάζουν και να ερμηνεύουν την έξοδο του επεξεργαστή.

Το FinalSpark έδωσε πρόσβαση στην πλατφόρμα απομακρυσμένων υπολογιστών του σε εννέα ιδρύματα για να βοηθήσει στην προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης βιοεπεξεργασίας. Με τη συνεργασία τέτοιων ιδρυμάτων, ελπίζει να δημιουργήσει τον πρώτο ζωντανό επεξεργαστή στον κόσμο. Υπάρχουν ήδη τρεις δωδεκάδες πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται για την πρόσβαση στη Νευροπλατφόρμα.

 

 

Για πρόσβαση στη Νευροπλατφόρμα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να εγγραφούν με 500$ για κάθε χρήστη.

Τα οργανοειδή βιολογικού επεξεργαστή «ζουν» περίπου 100 ημέρες

Τα τσιπ πυριτίου μπορούν να διαρκέσουν χρόνια, μερικές φορές δεκαετίες . Οι νευρωνικές δομές που σχηματίζουν βιοεπεξεργαστές λέγεται ότι έχουν επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά είναι «κατάλληλες μόνο για πειράματα που εκτελούνται για κάποιους μήνες», λέει ο FinalSpark. Αρχικά, τα ΜΕΑ της εταιρείας θα διαρκούσαν μόνο λίγες ώρες, αλλά οι βελτιώσεις στο σύστημα σημαίνουν ότι μια οργανοειδής διάρκεια ζωής αναμένεται επί του παρόντος να είναι περίπου 100 ημέρες.

 

 

Τι σημαίνουν όλα αυτα;

Αυτό σημαίνει πως η τεχνική νοημοσύνη θα σου λέει, ότι πρέπει να μάθεις για να σκέφτεσαι τόσο, όσο μπορείς να ζήσεις και αυτό γιατί όλα πλέον είναι αυτοματοποιημένα από τις στρατηγικές της τεχνητής νοημοσύνης. (θυμηθείται τον Χαράρι που έλεγε: Τι θα τους κάνουμε τόσους άχρηστους ανθρώπους χωρίς κανένα νόημα στη ζωή τους; Θα πρέπει να τους δίνουμε ναρκωτικά και βιντεοπαιχνίδια).

Θα γίνουμε οι ίδιοι ανθρωποειδή δηλαδή, κάτω από ένα σύστημα κανόνων, που ορίζει και επικυρώνει ο προγραμματισμός της τεχνητής νοημοσύνης.

 

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 362


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα