Σύνδεσε τα κομμάτι ραγιαδάκο μου, και θα καταλάβεις τι παιχνιδι παίζεται σε βάρος σου...

Σύνδεσε τα κομμάτι ραγιαδάκο μου, και θα καταλάβεις τι παιχνιδι παίζεται σε βάρος σου...

5 Ιουνίου, 2024 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:785
Μοίρασέ το

 

Καλλιόπη Σουφλή: Διαβάζω και … αναρωτιέμαι αν οι ραγιάδες, έχουν την ικανότητα να  ενώσουν τα κομμάτια τιου παζλ ώστε να συνειδητοποιήσουν πως ο… “προξενητής Μητσοτάκης” έβαλε τον Μυτιληναίο στα ΕΛΠΕ, και ο Μυτιληναίος, έβαλε την Μητσοτακική Λατινοπούλου στην μάχη των ευρωεκλογών…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…

 

 

 

 

 

Με «προξενητή» τον Μητσοτάκη μπαίνει ο Μυτιλιναίος στα ΕΛΠΕ παίρνοντας το 20%!

Οι κάκιστες σχέσεις της Μαριάννας με τον αδερφό της Σπύρο Λάτση και η καταβολή έως τώρα 80 εκατ. ευρώ από τον Βαγγέλη για το 3% των διυλιστηρίων. Μοιράζει τις δουλειές η κυβέρνηση σε όλους για να μην «κλαίει» κανένας.

Σήμερα θα σας ενημερώσω για ένα παρασκήνιο που λίγοι γνωρίζουν. 

Σε λίγες ημέρες, και για την ακρίβεια στις 7 Ιουνίου του 2024, συμπληρώνονται 6 μήνες από την ημέρα που ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean OIL, από κοινού, παραχώρησαν το 10% των μετοχών των ΕΛΠΕ, μέσω Placement.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημανθεί ότι στους όρους του placement, περιλαμβάνονταν η υποχρέωση των δυο πλευρών να μην το επαναλάβουν (lock up period) για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Στο placement που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, ο όμιλος Mytilineos  εξαγόρασαν συνολικά το 1% των μετοχών των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του edolio5, από εκείνη την ημέρα έως σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει ανέλθει στο 3%.

Αμέσως μετά την 7η Ιουνίου, οι δυο βασικοί μέτοχοι των ΕΛΠΕ, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 31,18% και η Paneuropean Oil (Σπύρος, Μαργαρίτα και Μαριάννα Λάτση) που κατέχει 40,41%, δύνανται να προχωρήσουν σε νέο placement.

Πληροφορίες αναφέρουν πράγματι οι δυο μέτοχοι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις μεταξύ τους, να πραγματοποιήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα νέο placement της τάξης του 20%.

Όπως αναφέρουν τώρα συγκεκριμένες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο επικεφαλής της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, εμφανίζεται ως ενδιαφερόμενος για το ποσοστό του 20% των ΕΛΠΕ.

Ήδη η Μytilineos, σύμφωνα με πηγές που δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης, κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της το 3% των μετοχών, συνολικής αξίας 80 εκατ. ευρώ.

Φυσικά σε όλο αυτό προξενητής είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης.

Οι σχέσεις Σπύρου Λάτση και Μαριάννας Λάτση εδώ και κάποια χρόνια έχουν «διαταραχθεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν έχουν επανέλθει ακόμα.

Τα δυο αδέλφια «συγκρούστηκαν» το 2020 με αφορμή διαφωνία τους στο θέμα της διοίκησης της Lamda Development.

Η πλευρά της Μαριάννας έθεσε θέμα συνδιοίκησης στη LAMDA, κάτι που διαφώνησε ο Σπύρος Λάτσης.

Επακόλουθο της σύγκρουσης ήταν η Μαριάννα Λάτση, στις 24 Ιουλίου του 2020, να ρευστοποιήσει 8.900.000 χαρτιά της LAMDA και στη συνέχεια, λίγες ημέρες αργότερα, πούλησε επιπλέον 5.900.000 μετοχές.

Το συνολικό τίμημα που εισέπραξε η βαθύπλουτη κληρονόμος ανήλθε στα 83,4 εκατ. ευρώ.

Πρακτικά, το family office της Λάτση αποχώρησε οριστικά από την μετοχική σύνθεση της Lamda.

Ήδη έχουν περάσει 4 χρόνια από εκείνη την ημερομηνία όμως οι σχέσεις Σπύρου και Μαριάννας παραμένουν «παγωμένες».

Μάλιστα η Μαριάννα Λάτση δεν έχει και κανένα πρόβλημα να «δημοσιοποιήσει», έμμεσα φυσικά, την διαμάχη με τον αδελφό της.

Η απουσία της ιδίας και των παιδιών της από το event της τελετής εγκαινίων των έργων του Ελληνικού τον Οκτώβριο του 2022, (που μίλησε ο αδελφός της μέσω video call απο την Ελβετία ενώ ήταν παρούσα η αδελφή της), δημιούργησε αίσθηση και χαρακτηρίστηκε «εκκωφαντική».

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται η πάντα χαμηλών τόνων Μαργαρίτα Λάτση.

Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τα δυο της αδέλφια.

Όπως έχει δείξει και το παρελθόν, ο Σπύρος Λάτσης έχει την απόλυτη ευθύνη των επενδύσεων της οικογένειας και, φανερά τουλάχιστον, δεν υπάρχει διαφωνία από την πλευρά της Μαργαρίτας.

Πρακτικά, μπορεί ο Σπύρος και Μαργαρίτα να συμφωνούν σε θέματα στρατηγικής, όμως υπάρχει πάντα η διαφορετική θέση της Μαριάννας.

Φυσικά, Σπύρος Λάτσης και Μαργαρίτα Λάτση, με δεδομένο ότι η Paneuropean τους ανήκει κατά τα 2/3, μπορούν να ρευστοποιήσουν την θέση τους, χωρίς να πειραχτεί το ποσοστό της Μαριάννας.

Ουδείς γνωρίζει εάν πράγματι το placement που έγινε τον Δεκέμβριο του 2023 υπήρξε συμφωνία και της Μαριάννας Λάτση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μυτιλιναίος θα πρέπει πλέον να είναι ευχαριστημένος από το deal που έκανε με την κυβέρνηση και αυτό εκφράζεται εκ μέρους του κάθε φορά λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ευρώπης.

 

 

Πηγή

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 785


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα