Την 25η Μαρτίου 1821, την τιμάς, κρατώντας ενεργή τη μνήμη... Ένα βίντεο, μόνο για ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.

Την 25η Μαρτίου 1821, την τιμάς, κρατώντας ενεργή τη μνήμη... Ένα βίντεο, μόνο για ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.

25 Μαρτίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:300
Μοίρασέ το

 

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ένα μεγάλο Ιστορικό γεγονός ή το Μεγαλύτερο του 19ου αιώνα;

 

“Λαός που ξεχνά την Ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει”…

Και ο ελληνικος λαός, έχει μνήμη …χρυσόψαρου… και στο πέρασμα των αιώνων  και των χιλιετιών, πρόσθεσε άλλο ένα “προτέρημα”… την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Φρόντισαν γι αυτό οι γνωστοί διαλυτές της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, της ίδιας της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ, θα το ακούσετε στο εξαιρετικό βίντεο που ακολουθεί με προσωπικότητες κύρους.

Ας κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη, ακούγοντάς τους να καταθέτουν την ΙΣΤΟΡΙΑ… αυτή που φρόντισαν οι ίδιοι δυαλυτές να αφαιρέσουν ακόμα και από τα σχολικά βιβλία…

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…

Για όσους η ΕΛΛΑΔΑ και η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ζει μέσα τους, τιμούν όχι μόνο τη σημερινή μέρα, αλλά και κάθε μέρα τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Με την ελπίδα πως η Ιστορική Μνήμη θα ενδυναμώσει την ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

 

 

Στις “Αντιθέσεις” , μια μεγάλη συζήτηση παραμονή της 25ης Μαρτίου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τα σημεία καμπής της και την διαδρομή του Ελληνικού Έθνους ως σύγχρονη κρατική οντότητα σε μια ιστορική διαδρομή 202 χρόνων.

 

 

Ήταν η Ελληνική Εθνεγερσία ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός της εποχής ή το μεγαλύτερο της ιστορίας του 19ου αιώνα ;

 

Πόσο μακριά είμαστε από το 1821 και την “κακοτυχία” της δολοφονίας του Καποδίστρια;

 

 

Μήπως μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και την “Οδύσσεια” δύο αιώνων ξενοκρατίας, κυριαρχίας υπό επιτροπεία των Παγκόσμιων δρώντων, εμφυλίων, το πελατειακό και κομματοκρατικό σύστημα την κλεπτοκρατία και την σύγχρονη χρεοκρατία τελικά, είμαστε στην περίοδο της “χαριστικής βολής”κατά του νεοελληνικού κράτους; 

 

 

Kατά πόσο η τροχιά εξάρτησης και κυριαρχίας των ελίτ της εξουσίας ως παρακολούθημα των ισχυρών ξένων “ελεγκτών” μπορεί να αντιστραφεί για να τεθούν ξανά στο πολιτικό τραπέζι τα αιτήματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821;

 

 

Στο στούντιο των “Αντιθέσεων”, ο Ιστορικός Ερευνητής – συγγραφέας Θεόδωρος Παναγόπουλος, άλλοτε δικαστής.

 

 

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι: – Παναγιώτης Ήφαιστος Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά – Πολιτική Θεωρία του Διεθνούς Συστήματος///Κρατική Θεωρία – Στρατηγική Θεωρία –

 

 

Γεώργιος Κοντογιώργης Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης – Πρώην Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 

 

 

Γιώργος Μαργαρίτης Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ – Χρόνης Βάρσος Φιλόλογος – Ιστορικός Ερευνητής

 

 

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ένα μεγάλο Ιστορικό γεγονός ή το Μεγαλύτερο του 19ου αιώνα;

 

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 300


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα

Δεν βρέθηκαν άρθρα.