Τραγωδία στο Μάτι: Το ηχητικό ντοκουμέντο της συγκάλυψης που θα έπρεπε να έχει στείλει στο ΓΟΥΔΗ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ (βίντεο)

20 Ιουλίου, 2020 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:337
Μοίρασέ το

 

Λάθη διαπιστώνει η ανακριτική έρευνα και στο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Αφενός «στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, ενώ γνωρίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, δεν προχωρούν στην εκκένωση της περιοχής την κρίσιμη στιγμή», δηλαδή μεταξύ 17.30 και 17.40. Και αφετέρου «παράλληλα κανείς δεν δίνει εντολή στα πυροσβεστικά πλοιάρια (τέσσερα στον αριθμό) αλλά και σε σωστικές λέμβους των ΕΜΑΚ να μεταβούν στην περιοχή και να συνδράμουν στη διάσωση όσων είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα».

Μόνο ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ, ΟΡΓΗ, ΑΗΔΙΑ, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ, μπορεί να προκαλέσουν οι νέες αποκαλύψεις, που τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, τα έγραφαν σχεδόν από την μέρα της ΑΝΕΙΠΩΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ, που ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αποκαλύψεις, που όχι μόνον αποδεικνύουν περίτρανα τις τρομακτικές ευθύνες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, αλλά ξυπνούν μνήμες και από την άλλη Εθνική Τραγωδία στον Πύργο, και αποκαλύπτουν πως ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΘΕΣ… ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ “ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗΣ” ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ.  (ελάχιστοι παραμένουν ΕΝΤΙΜΟΙ, αλλά φοβούνται την οργή των “ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ” ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ).

ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ… ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΝΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ… γιατί μόνον έτσι θα καθαρίσει Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ, ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ;;;

Υ.Γ.2. Και θα το φωνάζω και θα το ουρλιάζω και θα το γράφω: “ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

ΜΟΝΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ “ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ” ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ.

Eκατόμβη νεκρών στοίχισε η ανικανότητα του κράτους το 2018 που απέτυχε να προστατέψει τους κατοίκους στο Μάτι.

Αυτό από μόνο του είναι εξοργιστικό, πόσο μάλλον όταν υπάρχει «μαγείρεμα» για να μην καταλογιστούν ευθύνες σε κανέναν!

 

Tο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο πυραγός Δημήτρης Λιότσιος, όταν έβαλε το κινητό του τηλέφωνο να γράφει τη συνομιλία του με τον τότε αρχηγό του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο «παίζεται το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 
 
 

Όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα, που κυκλοφόρησε η Καθημερινή, ο Ματθαιόπουλος δίνει «οδηγία» στον εμπειρογνώμονα «να φτιάξει πόρισμα για τη φωτιά, όχι φταίει ο ένας, ο άλλος… Φτιάξε ένα πόρισμα με την εμπειρία σου.. Αν είναι ελλιπή στοιχεία, στ’ α…. σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα».

Και συνεχίζει: «Πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πένρτε αυτά… και δωσ’ το. Και μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ να πάρεις την π…».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει την «οδηγία» που έλαβε από την «Υπουργό»: «Μην γράψεις πουθενά σου λέω, ότι προκύπτουν ευθύνες για τους ανωτέρους σου. Η Υπουργός αυτό μου’ πε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ο καθένας. Ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Ακόμη πιο συγκλονιστική όμως, είναι η παραδοχή Ματθαιόπουλου για τον τρόπο που «παίχτηκε το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τις μεγάλες φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη τα προηγούμενα χρόνια, όπου καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα: «Έχεις 15 χρόνια, 20, για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω. Θα πούνε, στη Σάμο. Ποιος είναι; Ναι. Και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις και τίποτα. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

 

Δυσκολίες με το… καλημέρα

 

Οι έρευνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ξεκινούν την επόμενη της εθνικής τραγωδίας, καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζήτησε από τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο να διερευνήσει «τι συνέβη».

Το επόμενο εικοσιτετράωρο η Εισαγγελία αναθέτει στον αξιωματικό της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσιο, ως εγγεγραμμένο στο μητρώο των εμπειρογνωμόνων, να αναλάβει την έρευνα για το Μάτι.

Ο κ. Λιότσιος δέχεται, αν και έχει γνώση της κρισιμότητας της υπόθεσης, δεν μπορεί ωστόσο να γνωρίζει τα εμπόδια που θα «ξεφύτρωναν» με το… καλημέρα.

Το πρώτο που του κάνει εντύπωση υπήρξε το γεγονός ότι πρόσωπα εμπλεκόμενα στην έρευνα γνωρίζουν μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες με βάση το διοριστηριό του από την Εισαγγελία, ακόμη και αυτού του είδους οι «υπομνήσεις» έρχονται μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο εμπειρογνώμονας ζητά τότε από την Εισαγγελία νέο διοριστήριο για έρευνα εις βάθος, το οποίο εκδίδεται στις 3 Αυγούστου.

Παρά τις υπηρεσιακές «παραινέσεις» που δέχεται το διάστημα της έρευνας και φτάνουν μέχρι την προτροπή «θαψ’τα», ο εμπειρογνώμονας συνεχίζει και έχοντας φτάσει στο πρώτο πόρισμα δυο μήνες μετά την τραγωδία, η έρευνα «παγώνει», αφού η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κρίνει ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ένα διοικητικό πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, που ακόμη εκκρεμεί.

Η εισαγγελική παραγγελία διαρρέεται στον Τύπο και υπό το βάρος των αντιδράσεων η έρευνα συνεχίζεται, μέχρι τη στιγμή που ανακινείται ζήτημα ακυρότητας της πραγματογνωμοσύνης λόγω του βαθμού του εμπειρογνώμονα, αφού ως πυραγός δεν μπορεί να ελέγχει ανώτερους του.

Τελικά, τον Μάρτιο του 2019 το εισαγγελικό πόρισμα καταλήγει σε ποινική δίωξη 20 κρατικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων σε βαθμό πλημμελήματος.

Τότε, την ανάκριση αναλαμβάνει ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής», παρέλαβε εκτός από την υπόθεση και νέα εμπόδια.

 

Αναζητώντας το χαμένο καταγραφικό

 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το περιστατικό, στο οποίο ανακαλύπτει την ύπαρξη δεύτερου καταγραφικού των επικοινωνιών της Πυροσβεστικής και όταν το αναζητά σε έφοδο στο Συντονιστικό Κέντρο, οι αξιωματικοί του ζητούν… ένταλμα, για να τους απαντήσει «μα εγώ είμαι το ένταλμα».

Αφού περνούν τέσσερις ώρες, εντοπίζει το υπόγειο που είχε τοποθετηθεί το καταγραφικό και όταν το επισκέπτεται, διαπιστώνει πως το καταγραφικό έχει ξηλωθεί…

Τελικά, στα μέσα Ιουνίου ολοκληρώνεται η έρευνα του ανακριτή και ζητάει από την Εισαγγελία συμπληρωματική δίωξη για το Μάτι.

 

Τα μοιραία λάθη

 

Το πάζλ των μοιραίων λαθών ξεκινά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την απουσία εναέριας επιτήρησης από το ΓΕΑ, όποτε δεν εντοπίστηκε η πυρκαγιά.

Επόμενο λάθος στην αλυσίδα λαθών υπήρξε η απόφαση μεταστάθμευσης των εναέριων μέσων στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν εκεί τα πτητικά μέσα, αν και ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είχε ενημερώσει ότι αυτό επίκειτο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, λάθος κατά τον ανακριτή ήταν και η διαχείριση την ίδια ώρα της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο της Motor Oil, αφήνοντας από λάθος επιχειρησιακή εκτίμηση το Μάτι χωρίς πτητικά μέσα.

 

Λάθη διαπιστώνει η ανακριτική έρευνα και στο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Αφενός «στελέχη της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, ενώ γνωρίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, δεν προχωρούν στην εκκένωση της περιοχής την κρίσιμη στιγμή», δηλαδή μεταξύ 17.30 και 17.40. Και αφετέρου «παράλληλα κανείς δεν δίνει εντολή στα πυροσβεστικά πλοιάρια (τέσσερα στον αριθμό) αλλά και σε σωστικές λέμβους των ΕΜΑΚ να μεταβούν στην περιοχή και να συνδράμουν στη διάσωση όσων είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα».

 

 

Δημοσιεύω και το παρακάτω σχόλιο, από την πηγή, γιατί πρέπει να απαντήσω σ’ αυτόν που μιλά μόνον για … πολιτικό ρεμβασισμό.

ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ… ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Δεν πρόκειται λοιπόν για “πολιτικό ρεβανσισμό”, αλλά αντιθέτως, ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η SINGULAR LOGIC ΝΑ ΝΟΘΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Πολιτικός ρεβανσισμός είναι ο μόνος στόχος των πρακτορίσκων της γνωστής φυλλάδας. Σιγά μην νοιάζονται για τα θύματα. Ακολουθούν το παλιό και δοκιμασμένο μοτίβο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη του γουότεργκεητ, ότι και καλά έγινε προσπάθεια συγκάλυψης από πολιτικά πρόσωπα ενώ αυτό ποτέ δεν συνέβη. Μόνο πολιτικές εντυπώσεις θέλουν να δημιουργήσουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, ξέρουν καλά ότι δικαστικά δεν πρόκειται να αποδειχθεί τίποτα, η ρετσινιά όμως θα μείνει.

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα