“Αν πέσει ο Πούτιν, η Κίνα χάθηκε”: Non paper Πεκίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Οι παγκόσμιες αλλαγές & ο Γ’ Π.Π.

14 Μαρτίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:517
Μοίρασέ το

 

Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος”

Η ανάλυση αν και έχει φιλοαμερικανική προσέγγιση, εντούτοις περιέχει σοβαρές αλήθειες.

Είναι μια καθαρά φιλοαμερικανική ανάλυση, που παραβλέπει πολύ σημαντικά στοιχεία και κυρίως το τεράστιο χρεός των ΗΠΑ, τους εσωτερικούς της αντιπάλους, και την τεράστια οικονομική διείσδυση της Κίνας τόσο στις ΗΠΑ όσο και σ’ ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο.

Παραβλέπει επίσης την στρατιωτική δύναμη της Κίνας.

Το σημαντικότερο δε που παραβλέπει, είναι ο ρόλος ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ στην σιωνιστική συμμορία της ΣΥΝΑΡΧΙΑΣ των Καμπαλιστών.

Από τη στιγμή που εδώ και χρόνια,  το… πρώτο βιολί του Ρότσιλντ, ο Σόρος, έχει εκδιωχθεί από τον Πούτιν και την Ρωσία και είναι όχι μόνον persona non grata, αλλά και καταζητούμενος, αυτό λέει πολλά.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Έχοντας συμμετάσχει πριν χρόνια σε σεμινάρια διαπραγματεύσεων  στο εξωτερικό, στα οποία εμπεριέχονταν και θέματα πολιτικά και πολεμικά, και μάλιστα από κορυφαίους Καθηγητές των πολεμικών – πολιτικών γεγονότων ως εκπαιδευτές, αυτό που έχω να καταθέσω είναι πως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ… αλλά και αυτό που βγαίνει, είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτά που έχουν συζητηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες…

Το WarNews247 παρουσιάζει το Α’ Μέρος μιας μεγάλης κινεζικής ανάλυσης για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και τις παγκόσμιες συνέπειες.

Την ανάλυση υπογράφει ο Hu Wei, αντιπρόεδρος του Eρευνητικού Κέντρου Δημόσιας Πολιτικής του Κρατικού Συμβουλίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Έρευνας Δημόσιας Πολιτικής της Σαγκάης, πρόεδρος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Ινστιτούτου Chahar, καθηγητής και διδακτορικός επόπτης.

Η ανάλυση αν και έχει φιλοαμερικανική προσέγγιση, εντούτοις περιέχει σοβαρές αλήθειες.

Πιθανά αποτελέσματα του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου

“Ο Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος είναι η πιο σοβαρή γεωπολιτική σύγκρουση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα έχει πολύ μεγαλύτερες παγκόσμιες συνέπειες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

I. Προβλέποντας το μέλλον του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου

1. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην είναι σε θέση να πετύχει τους αναμενόμενους στόχους του, γεγονός που φέρνει τη Ρωσία σε οριακό σημείο. Ο σκοπός της επίθεσης του Πούτιν ήταν να λύσει πλήρως το ουκρανικό πρόβλημα νικώντας την Ουκρανία με ένα blitzkrieg, αντικαθιστώντας την ηγεσία της και τοποθετώντας μια φιλορωσική κυβέρνηση.

Ωστόσο, το blitzkrieg απέτυχε και η Ρωσία δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει έναν παρατεταμένο πόλεμο και το υψηλό κόστος του. Η έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου θα έθετε τη Ρωσία στην αντίθετη πλευρά όλου του κόσμου και ως εκ τούτου ξέρει ότι δεν μπορεί να κερδηθεί. Οι καταστάσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι επίσης όλο και πιο δυσμενείς. Ακόμα κι αν ο ρωσικός στρατός καταλάβει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και δημιουργήσει μια κυβέρνηση μαριονέτα, αυτό θα συμβεί με υψηλό κόστος και δεν θα σημάνει τελική νίκη.

Σε αυτό το σημείο, η καλύτερη επιλογή του Πούτιν είναι να τερματίσει αξιοπρεπώς τον πόλεμο μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών, κάτι που απαιτεί από την Ουκρανία να κάνει ουσιαστικές παραχωρήσεις. Ωστόσο, αυτό που δεν είναι εφικτό στο πεδίο της μάχης είναι επίσης δύσκολο να επιτευχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

 

“Εμπλοκή Δύσης και περαιτέρω κλιμάκωση”

2. Η σύγκρουση μπορεί να κλιμακωθεί περαιτέρω και η ενδεχόμενη εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ενώ η κλιμάκωση του πολέμου είναι δαπανηρή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Πούτιν να μην εγκαταλείψει εύκολα, δεδομένου του χαρακτήρα και της δύναμής του.

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μπορεί να κλιμακωθεί πέρα ​​από το πεδίο και την περιοχή της Ουκρανίας, και μπορεί να περιλάβει ακόμη και την πιθανότητα πυρηνικού χτυπήματος.

Μόλις συμβεί αυτό, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν μπορούν να κρατήσουν απόσταση από τη σύγκρουση. Αυτό θα πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο ή ακόμη και έναν πυρηνικό πόλεμο.

Το αποτέλεσμα θα ήταν μια καταστροφή για την ανθρωπότητα και μια αναμέτρηση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Αυτή η τελική αντιπαράθεση, δεδομένου ότι η στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας δεν ταιριάζει με αυτή του ΝΑΤΟ, θα ήταν ακόμη χειρότερη για τον Πούτιν.

“Η εξόριστη κυβέρνηση και ο ανταρτοπόλεμος”

3. Ακόμα κι αν η Ρωσία καταφέρει να καταλάβει την Ουκρανία, εξακολουθεί να είναι μια πολιτική καυτή πατάτα. Στη συνέχεια, η Ρωσία θα μεταφέρει ένα βαρύ φορτίο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ανεξάρτητα από το αν ο Volodymyr Zelensky είναι ζωντανός ή όχι, η Ουκρανία πιθανότατα θα δημιουργήσει μια εξόριστη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία μακροπρόθεσμα. Η Ρωσία θα υπόκειται τόσο σε δυτικές κυρώσεις όσο και σε εξέγερση εντός του εδάφους της Ουκρανίας.

Οι γραμμές μάχης θα είναι πολύ μεγάλες. Η εγχώρια οικονομία θα είναι μη βιώσιμη και τελικά θα διαλυθεί. Το διάστημα αυτό δεν θα ξεπερνά τα λίγα χρόνια.

“Η κατάρρευση της Ρωσίας”

4. Η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία μπορεί να αλλάξει ή να διαλυθεί στα χέρια της Δύσης. Μετά την αποτυχία του Blitzkrieg του Πούτιν, η ελπίδα για τη νίκη της Ρωσίας είναι μικρή και οι δυτικές κυρώσεις έχουν φτάσει σε πρωτοφανή βαθμό.

Καθώς τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων επηρεάζονται σοβαρά και καθώς οι δυνάμεις κατά του πολέμου και του Πούτιν συγκεντρώνονται, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας πολιτικής ανταρσίας στη Ρωσία.

Με την οικονομία της Ρωσίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εάν ο Πούτιν εκδιωχθεί από την εξουσία λόγω εμφύλιων συρράξεων, πραξικοπήματος ή άλλου λόγου, η Ρωσία δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τη Δύση.

Σίγουρα θα υποκύψει στη Δύση, ή ακόμη και θα διαμελιστεί περαιτέρω, και η θέση της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης θα έφτανε στο τέλος της.

II. Ανάλυση των επιπτώσεων του ρωσο-ουκρανικού πολέμου στο διεθνές τοπίο

1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακτήσουν την ηγεσία στον δυτικό κόσμο και η Δύση θα γίνει πιο ενωμένη. Προς το παρόν, η κοινή γνώμη πιστεύει ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας σηματοδοτεί την πλήρη κατάρρευση της ηγεμονίας των ΗΠΑ, αλλά ο πόλεμος στην πραγματικότητα θα φέρει τη Γαλλία και τη Γερμανία, που ήθελαν να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ, πίσω στο αμυντικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ, καταστρέφοντας το όνειρο της Ευρώπης για την επίτευξη ανεξάρτητης διπλωματίας και αυτοάμυνας.

Η Γερμανία θα αυξήσει πολύ τον στρατιωτικό της προϋπολογισμό. Η Ελβετία, η Σουηδία και άλλες χώρες θα εγκαταλείψουν την ουδετερότητά τους. Με το Nord Stream 2 σε αναμονή επ’ αόριστον, η εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο των ΗΠΑ θα αυξηθεί αναπόφευκτα. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα σχηματίσουν μια στενή κοινότητα κοινού μέλλοντος και η αμερικανική ηγεσία στον δυτικό κόσμο θα ανακάμψει.

Νέο «Σιδηρούν Παραπέτασμα»

 

2. Το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» θα δημιουργηθεί ξανά όχι μόνο από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά  μεταξύ του δυτικού στρατοπέδου και των ανταγωνιστών του.

Η Δύση θα χαράξει τη γραμμή μεταξύ δημοκρατιών και αυταρχικών κρατών.

Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα δεν θα χωρίζει τα δύο στρατόπεδα του σοσιαλισμού και του καπιταλισμού, ούτε θα περιορίζεται στον Ψυχρό Πόλεμο. Θα είναι μια μάχη ζωής και θανάτου μεταξύ όσων είναι υπέρ και κατά της δυτικής δημοκρατίας.

Η ενότητα του δυτικού κόσμου κάτω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε άλλες χώρες: η στρατηγική των ΗΠΑ για τον Ινδο-Ειρηνικό θα παγιωθεί και άλλες χώρες όπως η Ιαπωνία θα παραμείνουν ακόμη πιο κοντά στις ΗΠΑ, οι οποίες θα σχηματίσουν ένα άνευ προηγουμένου ευρύ δημοκρατικό ενωμένο μέτωπο.

 

3. Η δύναμη της Δύσης θα αυξηθεί σημαντικά, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να επεκτείνεται και η επιρροή των ΗΠΑ στον μη δυτικό κόσμο θα αυξηθεί. Μετά τον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο, ανεξάρτητα από το πώς η Ρωσία θα επιτύχει τον πολιτικό του μετασχηματισμό, θα αποδυναμώσει πολύ τις αντιδυτικές δυνάμεις στον κόσμο. Το σκηνικά μετά τις σοβιετικές και ανατολικές αναταραχές του 1991 μπορεί να επαναληφθούν ξανά. Η Δύση θα έχει περισσότερη «ηγεμονία» τόσο από άποψη στρατιωτικής ισχύος όσο και από άποψη αξιών και θεσμών, η σκληρή ισχύς και η ήπια ισχύς της θα φτάσουν σε νέα ύψη.

“Αν πέσει ο Πούτιν, η Κίνα χάθηκε”

 

4. Η Κίνα θα απομονωθεί περισσότερο. Για τους παραπάνω λόγους, εάν η Κίνα δεν λάβει προληπτικά μέτρα για να απαντήσει, θα αντιμετωπίσει περαιτέρω περιορισμό από τις ΗΠΑ και τη Δύση. Μόλις πέσει ο Πούτιν, οι ΗΠΑ δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον δύο στρατηγικούς ανταγωνιστές, αλλά θα πρέπει μόνο να θέσουν την Κίνα σε στρατηγικό περιορισμό.

Η Ευρώπη θα αποκοπεί περαιτέρω από την Κίνα. Η Ιαπωνία θα γίνει η εμπροσθοφυλακή κατά της Κίνας. Η Νότια Κορέα θα περιέλθει περαιτέρω στις Η.Π.Α.

Η Ταϊβάν θα συμμετάσχει στη χορωδία κατά της Κίνας και ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να επιλέξει πλευρές υπό τη νοοτροπία του κοπαδιού. Η Κίνα όχι μόνο θα περικυκλωθεί στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το QUAD και το AUKUS, αλλά επίσης θα αμφισβητηθεί από τις δυτικές αξίες και συστήματα”.

 

Συνεχίζεται…

 

Πηγή

Προβολές : 517


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα