ΗΠΑ: Μελέτη Δείχνει ότι τα Εμβόλια κατά της Γρίπης Προκαλούν Αυτόματες Αποβολές και Θνησιγένειες

ΗΠΑ: Μελέτη Δείχνει ότι τα Εμβόλια κατά της Γρίπης Προκαλούν Αυτόματες Αποβολές και Θνησιγένειες

11 Αυγούστου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:528
Μοίρασέ το

 

Γνωρίζατε ότι μεταξύ των ετών 2009-2010, με τα εμβόλια κατά της γρίπης, σημειώθηκε αύξηση 43,5% στις αυτόματες αποβολές;
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 91% των εγκύων γυναικών να αρνηθούν το εμβόλιο κατά της γρίπης λόγω φόβου για το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, έτσι δεν είναι;

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…
ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…
ΚΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ…
ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…
Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Dave Mihalovic, Prevent Disease.com | Διαβάστε το εδώ

 

Γνωρίζατε ότι μεταξύ των ετών 2009-2010, με τα εμβόλια κατά της γρίπης, σημειώθηκε αύξηση 43,5% στις αυτόματες αποβολές; Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 91% των εγκύων γυναικών να αρνηθούν το εμβόλιο κατά της γρίπης λόγω φόβου για το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο. Η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, έτσι δεν είναι;


Μια σύγκριση των αναφορών απώλειας εμβρύου στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Γεγονότων Εμβολίων (VAERS) κατά τη διάρκεια τριών διαδοχικών εποχών γρίπης δείχνει ότι υπήρξε συνεργιστική τοξικότητα που προκάλεσε αυτόματες αποβολές (SAB) και θνησιγενείς γεννήσεις (SB) μετά τις συστάσεις του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) για τα εμβόλια πανδημίας και γρίπης που χορηγούνται σε έγκυες γυναίκες.

Η συντριπτική πλειονότητα των εγκύων γυναικών που επισκέπτονται το ιατρείο αρνούνται πλέον το εμβόλιο κατά της γρίπης λόγω φόβων ότι θα βλάψει το έμβρυο και οι φόβοι τους είναι πλέον επιστημονικά δικαιολογημένοι. Περισσότερο από το 90% όλων των μελλουσών μητέρων θα λένε τώρα όχι στο εμβόλιο της γρίπης λόγω του φόβου της αποβολής και της παράδοσης τοξικών υποπροϊόντων στο αγέννητο παιδί τους.

Το 2011, ο Dr. Alessandro Bertoucci, ο οποίος ανέλυσε τις ιατρικές πρακτικές 256 ιατρών που αντιμετώπιζαν περισσότερους από 600.000 ασθενείς, ανέφερε ότι ένα εντυπωσιακό 91% των εγκύων γυναικών αρνούνται τα εμβόλια κατά της γρίπης λόγω του φόβου της αποβολής και των υποψιών για τοξίνες στο ίδιο το εμβόλιο.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο περιοδικό Human and Experimental Toxicology διαπίστωσε άμεση στατιστική συσχέτιση μεταξύ των υψηλότερων δόσεων εμβολίου και των ποσοστών βρεφικής θνησιμότητας. Ήταν μια επιβεβαίωση που πολλοί υποστηρικτές του αντιεμβολιασμού περίμεναν εδώ και καιρό και η οποία τεκμηριώνει περαιτέρω και προσθέτει στα προκαταρκτικά στοιχεία ότι οι εμβολιασμοί είναι τοξικά δηλητήρια που δεν έχουν θέση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μελέτη, “Τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας παλινδρομήθηκαν σε σχέση με τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που χορηγούνται συνήθως: Υπάρχει βιοχημική ή συνεργιστική τοξικότητα;” ( Infant mortality rates regressed against number of vaccine doses routinely given: Is there a biochemical or synergistic toxicity?), διεξήχθη από τους Gary S. Goldman και Neil Z. Miller, οι οποίοι μελετούν τους κινδύνους των εμβολίων εδώ και 25 χρόνια.

Το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας (IMR) είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες της κοινωνικοοικονομικής ευημερίας και των συνθηκών δημόσιας υγείας μιας χώρας. Το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών των ΗΠΑ ορίζει 26 δόσεις εμβολίων για βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους – οι περισσότερες στον κόσμο – παρόλα αυτά 33 έθνη έχουν χαμηλότερα IMR. Η Αυστραλία και ο Καναδάς βρίσκονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα με 24 δόσεις εμβολίων.

Ορισμένες χώρες έχουν IMRs που είναι μικρότερα από το μισό του ποσοστού των ΗΠΑ: Η Σιγκαπούρη, η Σουηδία και η Ιαπωνία είναι παραδείγματα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), “η σχετική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σε σύγκριση με τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας φαίνεται να επιδεινώνεται”.

Η πιο πρόσφατη μελέτη του Goldman “Σύγκριση των αναφορών εμβρυϊκής απώλειας VAERS κατά τη διάρκεια τριών διαδοχικών εποχών γρίπης” Comparison of VAERS fetal-loss reports during three consecutive influenza seasons ) συσχέτισε επιτυχώς την εμβρυϊκή τοξικότητα που προέκυψε από τη χορήγηση τόσο των εμβολίων πανδημίας (A-H1N1) όσο και των εμβολίων εποχικής γρίπης κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009/10.

Από το 1997, η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP) συνιστά τον εμβολιασμό ρουτίνας των εγκύων γυναικών με τρισθενές αδρανοποιημένο εμβόλιο γρίπης (TIV) μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Η σύσταση αυτή επεκτάθηκε το 2004 ώστε να περιλαμβάνει όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης.

Όλες οι προηγουμένως δημοσιευμένες μελέτες σε έγκυες γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκε TIV ανέφεραν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης.

Συχνά αναφερόμενες εκθέσεις με αξιολόγηση από ομοτίμους σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού κατά της γρίπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ΔΕΝ αποκαλύπτουν ανεπιθύμητες εκβάσεις μεταξύ των γυναικών. Πολλές από αυτές τις μελέτες, που χρησιμοποίησαν εμβόλια γρίπης “χωρίς Thimerosal”, δεν είχαν επαρκή στατιστική ισχύ για την επαρκή ανίχνευση και αξιολόγηση των επιπλοκών λόγω του μικρού μεγέθους του δείγματος.

Σε μια άλλη μελέτη παρακολούθησης της ασφάλειας (που διεξήχθη μεταξύ 2.291 εγκύων γυναικών), την οποία επικαλείται η ACIP, δεν διαπιστώθηκε αυξημένη παιδική θνησιμότητα που να σχετίζεται με την έκθεση σε TIV κατά την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, οι απώλειες εμβρύων ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση, όπως διαπιστώθηκε στις κριτικές αξιολογήσεις της μελέτης.

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του πανδημικού (μονοδύναμου) εμβολίου κατά της γρίπης A-H1N1 δεν είχε προηγουμένως τεκμηριωθεί σε έγκυες γυναίκες. Ούτε ο συνδυασμός δύο διαφορετικών εμβολίων γρίπης είχε ποτέ δοκιμαστεί σε έγκυες γυναίκες. Τα ένθετα του εμβολίου A-H1N1 από τους διάφορους κατασκευαστές περιείχαν αυτή την προειδοποίηση: “Δεν είναι επίσης γνωστό εάν αυτά τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο έμβρυο όταν χορηγούνται σε έγκυες γυναίκες ή μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα αναπαραγωγής”.

Τον Οκτώβριο του 2010, οι Moro et al συνόψισαν ότι κατά τη διάρκεια 19 εποχών γρίπης (1990/91 έως 2008/09) υπήρξαν συνολικά 17 αναφορές αυτόματης αποβολής (SAB) και 6 αναφορές θνησιγένειας (SB) μετά από TIV στη βάση δεδομένων VAERS.

Μια ανεξάρτητη έρευνα διεξήχθη από τον Εθνικό Συνασπισμό Οργανωμένων Γυναικών (National Coalition of Organized Women – NCOW) μέσω του Διαδικτύου για να χρησιμεύσει ως δεύτερη πηγή επιτήρησης για τις έγκυες γυναίκες που υπέστησαν εμβρυϊκή απώλεια A-H1N1 κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης 2009/10 με δύο εμβόλια. Η Eileen Dannemann, διευθύντρια του NCOW, επέβλεψε τη μελέτη αυτή και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν συνοψίζονται στην ενότητα Αποτελέσματα.

Σε απάντηση σε μια ανακοίνωση δημόσιας υπηρεσίας που διανεμήθηκε μέσω διαφόρων ιστότοπων στο Διαδίκτυο, οι ερωτηθέντες επικοινώνησαν με έναν από τους δύο συντονιστές της μελέτης μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Οι ερωτηθέντες παρείχαν σχετικές λεπτομέρειες, όπως (α) τύπος εμβολίου κατά της γρίπης που έλαβαν, (β) ημερομηνία εμβολιασμού, (γ) τύπος εμβολίου, (δ) ημερομηνία εμφάνισης συμπτώματος(-ων), (ε) ημερομηνία αυτόματης αποβολής ή αποβολής, (στ) γεωγραφική θέση, (ζ) εάν το ανεπιθύμητο συμβάν αναφέρθηκε ή όχι στο VAERS και (η) άλλα διάφορα σχόλια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης του Goldman δείχνουν ότι παρόλο που υπήρξε περίπου τετραπλάσια (43%/11,3%) αύξηση του ποσοστού των εγκύων γυναικών που εμβολιάστηκαν το 2009/10 σε σύγκριση με το 2008/09, υπήρξε 43,5 φορές αύξηση των αναφορών απώλειας εμβρύου – από 4 το 2008/09 σε 174 το 2009/10.

Με βάση τα σχόλια των ερωτηθέντων στην έρευνα του NCOW κατά την περίοδο 2009/10, είναι πιθανό ότι το διορθωμένο ως προς τη διαπίστωση ποσοστό των 535 εμβρυϊκών απωλειών ανά εκατομμύριο εμβολιασμένων εγκύων γυναικών αντιπροσωπεύει σημαντική υποεκτίμηση κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης με δύο εμβόλια 2009/10, δεδομένου ότι οι επαγγελματίες υγείας εξήγησαν στις ασθενείς ότι “τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της γρίπης υπερτερούν των κινδύνων”. Η ιατρική βιβλιογραφία που αναφέρει το μέσο ποσοστό των “1,9 εμβρυϊκών απωλειών ανά εκατομμύριο εμβολιασμένων εγκύων γυναικών” για τις προηγούμενες 19 περιόδους γρίπης με ένα εμβόλιο, με βάση τις καταμετρήσεις των αναφορών VAERS που δεν είχαν προσαρμοστεί για την υποεκτίμηση, πιθανώς συνέβαλε σε αυτή την αντίληψη ασφάλειας. Επειδή τόσο οι ασθενείς όσο και οι επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βασίστηκαν σε ένα ιστορικό προφίλ που ήταν ελλιπές όσον αφορά την αξιολόγηση των αναφορών εμβρυϊκών απωλειών, μια πιθανή σύνδεση με εμβρυϊκές απώλειες μετά τη χορήγηση εμβολίου(-ων) γρίπης κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009/10 σπάνια εξετάστηκε ή θεωρήθηκε εξαιρετικά απίθανη και, ως εκ τούτου, τις περισσότερες φορές δεν αναφέρθηκε.

Όταν ένα ή περισσότερα εμβόλια που περιέχουν Τhimerosal, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σκευασμάτων του εποχιακού TIV και των πανδημικών μονοδύναμων εμβολίων A-H1N1, χορηγούνται σε μια έγκυο γυναίκα, το έμβρυο εκτίθεται επίσης έμμεσα σε υδράργυρο.

Η σύνδεση μεταξύ του Thimerosal και των νευροαναπτυξιακών διαταραχών προκαλεί ανησυχία, διότι αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος ( ASD) έχουν υψηλότερα επίπεδα επιβάρυνσης του σώματος με υδράργυρο από τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Επιπλέον, υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ της σωματικής επιβάρυνσης από υδράργυρο και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων των ASD. Η άμεση μέτρηση της βλάβης στους εγκεφάλους των παιδιών με ASD ενισχύει αυτό το εύρημα- υπάρχει σημαντική δοσοεξαρτώμενη θετική συσχέτιση μεταξύ δεικτών οξειδωτικού στρες (ένδειξη εγκεφαλικής βλάβης) και επιπέδων υδραργύρου στους εγκεφάλους των παιδιών με ASD.

Η ποσότητα του υδραργύρου που συσσωρεύεται σε κάθε έμβρυο και η σοβαρότητα των επιπτώσεών του εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες εκτός από την έκθεση της μητέρας σε υδράργυρο λόγω των ενέσιμων εμβολίων αδρανοποιημένης γρίπης που περιέχουν Thimerosal. Τα οδοντιατρικά αμαλγάματα σε έγκυες γυναίκες συμβάλλουν στην αύξηση της επιβάρυνσης από υδράργυρο στο αναπτυσσόμενο έμβρυο και το νεογέννητο. Επίσης, το γενετικό υπόβαθρο μητέρας-εμβρύου μπορεί να διαμορφώσει την έκθεση του εμβρύου στον υδράργυρο- έτσι, ορισμένες γονιδιακές παραλλαγές επηρεάζουν την τοξικοκινητική του υδραργύρου προκαλώντας τη μεταβλητή ευαισθησία που παρατηρείται όσον αφορά την τοξικότητα του υδραργύρου. Αυτή η διακύμανση της γενετικής ευαισθησίας, σε συνδυασμό με παράγοντες της διατροφής και της χρήσης αντιβιοτικών, μπορεί να ενισχύσει συνεργιστικά την τοξικότητα του υδραργύρου και να αποκλείσει αποτελεσματικά την καθιέρωση ενός ασφαλούς επιπέδου δοσολογίας υδραργύρου για όλα τα άτομα.

Επιπλέον, η δόση αναφοράς 0,1 mcg/kg-ημέρα που η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) καθιέρωσε ως ασφαλή με βάση την από του στόματος λήψη υδραργύρου δεν ισχύει για την ενέσιμη χορήγηση Thimerosal μέσω εμβολιασμού, δεδομένου ότι η ένεση παρακάμπτει την προστασία απορρόφησης που παρέχεται από το γαστρεντερικό σύστημα εντέρων (η οποία προφανώς εξαρτάται επίσης από τον τρόπο παρασκευής των ψαριών ή άλλων τροφίμων που περιέχουν υδράργυρο), με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στον οργανισμό μεγαλύτερη ποσότητα της τοξικής δόσης του χορηγούμενου υδραργύρου.

Έτσι, είναι βιολογικά εύλογο ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου γρίπης 2009/10 με δύο εμβόλια, όταν οι έγκυες γυναίκες έλαβαν δύο εμβόλια γρίπης που περιείχαν Thimerosal το καθένα από τα οποία παρείχε 50 mcg Thimerosal (ή 25 mcg υδραργύρου ανά δόση), η δόση υδραργύρου του εμβρύου υπερέβη τη δόση αναφοράς (από το στόμα) της EPA για έκθεση από το στόμα (0,1 mcg υδραργύρου/kg-ημέρα). Αυτή η υπερβολική έκθεση θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει σε ορισμένες από τις αναφερόμενες SAB και SB. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι ο υδράργυρος στις ενέσιμες δόσεις εμβολίων που περιέχουν Thimerosal προτιμάται να βιοσυσσωρεύεται στους εμβρυϊκούς ιστούς.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ταυτόχρονη χορήγηση των εμβολίων της εποχικής γρίπης και του πανδημικού εμβολίου A-H1N1 κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009/10, υποδηλώνει μια συνεργιστική τοξικότητα και ένα στατιστικά σημαντικό υψηλότερο ποσοστό αναφοράς εμβρυϊκής απώλειας σε σχέση με τις εποχές με μία μόνο δόση.

Τα ποσοστά του VAERS των 6,8 και 12,6 αναφορών εμβρυϊκής απώλειας ανά εκατομμύριο εμβολιασμένων γυναικών για τις εν λόγω περιόδους ενός εμβολίου μπορεί να δώσουν στους επαγγελματίες υγείας την αίσθηση ότι τα εμβόλια γρίπης που χορηγούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σχετικά ασφαλή, ενώ, στην πραγματικότητα, τα ποσοστά αυτά αντικατοπτρίζουν απλώς το χαμηλό επίπεδο καταγραφής των περιπτώσεων που σχετίζονται με το VAERS και, συνεπώς, υποτιμούν κατάφωρα τα πραγματικά ποσοστά που απαντώνται στον πληθυσμό των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι ένα μόνο εμβόλιο έχει δοκιμαστεί και θεωρείται ασφαλές, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συνεργιστική επίδραση εμβρυϊκής τοξικότητας που συνδέεται με τη χορήγηση δύο ή περισσότερων εμβολίων που περιέχουν Thimerosal σε μια έγκυο γυναίκα και/ή συνεργιστική επίδραση τοξικότητας από το συνδυασμό των βιολογικά ενεργών συστατικών που περιέχονται στα εμβόλια που χορηγούνται ταυτόχρονα.

Επιπλέον, λόγω της αύξησης της τάξης μεγέθους των ποσοστών αναφοράς απώλειας εμβρύου, από 6,8 αναφορές απώλειας εμβρύου ανά εκατομμύριο εγκύους που εμβολιάστηκαν κατά την περίοδο 2008/09 με 1 δόση σε 77,8 κατά την περίοδο 2009/10 με 2 δόσεις, απαιτούνται περαιτέρω μακροπρόθεσμες μελέτες για την αξιολόγηση των ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων στα επιζώντα παιδιά. Απαιτείται πρόσθετη έρευνα σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την πιθανή συνεργιστική τοξικότητα που συνδέεται με τη χορήγηση εμβολίων που περιέχουν Thimerosal και η συσχέτιση έκθεσης-αποτελέσματος θα πρέπει να επαληθευτεί σε περαιτέρω τοξικολογικές μελέτες και μελέτες ελέγχου περιπτώσεων.


Πηγές:

Δικτυογραφία:

Study Shows Influenza Vaccines Cause Spontaneous Abortions and Stillbirths — Health & Wellness — Sott.net

https://www.sott.net/article/250722-Study-Shows-Influenza-Vaccines-Cause-Spontaneous-Abortions-and-Stillbirths

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/59f

Προβολές : 528


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα