Η κυβέρνηση στέλνει κωδικοποιημένο μήνυμα στη Δικαιοσύνη για τον Λιγνάδη; Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις…

Η κυβέρνηση στέλνει κωδικοποιημένο μήνυμα στη Δικαιοσύνη για τον Λιγνάδη; Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις…

22 Φεβρουαρίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:620
Μοίρασέ το

 

Ουδεμία έκπληξις· στη χαμαιτυπική και απολύτως δυστοπική νεοελληνική μπανανία, η «Δικαστική Εξουσία» έχει αποδείξει αναρίθμητες φορές ότι είναι ευθέως εξαρτημένη από τη «Νομοθετική» και την «Εκτελεστική Εξουσία».

Διόλου τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στον λιγνΑΔΗ. 

Κι έχει και μακρά συνέχεια η Κατάντια.

 

Είναι δεδομένο ποια πως όλη αυτή η διαστροφή και η σαπίλα, πρέπει να εκριζωθεί και να καεί ολοσχερώς, πριν καταλήξει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός  στον Άδη…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Γράφει ο Γιώργος Μιχάλακας

 

Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος τής Υφηλίου, σε οποιαδήποτε χώρα που σέβεται τον εαυτό της, αν το Υπουργείο Πολιτισμού είχε ως διευθυντή για το «Εθνικό Θέατρο» έναν άνθρωπο που μετέπειτα καταγγελλόταν ως παιδόφιλος και βιαστής, η παραίτηση τού αρμόδιου υπουργού θα ήταν αυτονόητη και θα απετελούσε την ελάχιστη έκφραση Πολιτικής Ευθιξίας·

αν μάλιστα η παραίτηση δεν υποβαλλόταν ακαριαία, τότε θα ερχόταν η δέουσα καρατόμηση προκειμένου να διαχεόταν και να παγιωνόταν στην κοινωνία το Αίσθημα Δικαίου.

 

Όμως, όταν μιλάμε για τη θλιβερή νεοελληνική μπανανία, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

Τι κι αν το «Φιλότιμο» είναι λέξη που υπάρχει ως έννοια μόνο στην Ελληνική Γλώσσα, τι κι αν το «Φιλότιμο» έχει εντοπισθεί ως συναισθηματική κατάσταση μόνο από τούς Έλληνες· το στερητικό «α-» και ο διάσπαρτος «Καρεκλοκενταυρισμός» συνιστούν μία ακαταπολέμητη αφιλοτιμία που έχει απλώσει τα δίχτυα της σε κάθε έκφανση τής Δημόσιας και Ιδιωτικής Ζωής.

 

Οι εγχώριοι πολιτικοί (όχι όλοι, μα η συντριπτική πλειοψηφία), σάρκες εκ τής σαρκός μίας μεσαιωνίζουσας κοινωνίας κι αποκυήματα μίας κάλπης που είναι μονίμως γκαστρωμένη από αεριτζήδες και αμνήμονες πολίτες, αποστρέφονται καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα την Ευθύνη.

Έτσι, χωρίς ίχνος αιδούς, αξιοπρέπειας και ευσυνειδησίας, εφαρμόζουν το «Χαρακίρι» με αντίστροφη φορά· ουδέποτε στρέφουν το ξίφος στη δική τους κοιλιά, αλλά το κατευθύνουν πάντοτε στην κοιλιά των ψηφοφόρων τους.

Υπ’ αυτό το καθεστωτικό πλαίσιο ευθυνοφοβίας και μετάθεσης ευθυνών, λειτουργεί αυτές τις ζοφερές ημέρες και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία επιλέγει να παραμένει ακόμα στη θέση της παρά τις σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη (εξελίξεις που -εν προκειμένω- προσβάλλουν βάναυσα το «Εθνικό Θέατρο»).

 

Υπ’ αυτό το καθεστωτικό πλαίσιο ευθυνοφοβίας και μετάθεσης ευθυνών, λειτουργεί, βεβαίως, και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιλέγει να διατηρεί την υπουργό στη θέση της και μάλιστα να τη στρατολογεί εκτάκτως προκειμένου να περιοριστεί -και ει δυνατόν να εκμηδενιστεί- το πολιτικό κόστος.

 

Εμφανίσθηκε, λοιπόν, η εκτάκτως στρατολογημένη Μενδώνη, και επιδιδόμενη σε θεαματική κυβίστηση προέβη σε εκκωφαντική διαφοροποίηση των πρόσφατων κυβερνητικών θέσεων.

Ενώ μέχρι πρότινος εκπορεύονταν από τη «Νέα Δημοκρατία» έντονες επιφυλάξεις προς κάθε είδους καταγγελία για βιασμό και -εν γένει- σεξουαλική κακοποίηση, ενώ η μόνιμη επωδός ήταν αυτή η γνωστή «καραμελίτσα» που λέει ότι μόνο η Δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να εκδίδει ετυμηγορίες, ενώ το διαχρονικώς αλάνθαστο «Κοινό Περί Δικαίου Αίσθημα» πετιόταν συστηματικά και επιδεικτικά στα σκουπίδια από ακραία σκανδαλώδεις δικαστικές αποφάσεις σε σοβαρότατες υποθέσεις, ενώ χρησιμοποιούταν διαρκώς ο μειωτικός όρος «τηλε-δίκες» και εγκαλούνταν τα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» για ανθρωποφαγία, ενώ υπήρχε πασίδηλη και ποικιλότροπη προσπάθεια υποβάθμισης (ποιος ξεχνάει το εκτενές κατάπτυστο «πλυντήριο» που επιχειρήθηκε από το δελτίο ειδήσεων τού «Star», με κορωνίδα τού χυδαίου ξεπλύματος τη φράση «Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι τού κυκλώνα για το… Τίποτα»), ξάφνου υπήρξε ραγδαία αλλαγή στην αξιολόγηση τής φλέγουσας συγκυρίας.

 

Η ειδοποιός λεπτομέρεια που (επ)έφερε την ανατροπή ήταν ότι υπήρξαν πλέον καταγγελίες εις βάρος τού Λιγνάδη για κακουργήματα που δεν έχουν παραγραφεί.

Έτσι, αυτό το όζον κράτος που χρησιμοποιεί αδιαλείπτως την Παραγραφή ώστε να παραδίδει άσπιλους κι αμόλυντους στην κοινωνία τούς κάθε λογής απατεώνες, εγκληματίες και μαφιόζους, έχασε ένα σημαντικό όπλο του.

 

Αυτό το όζον κράτος

που έχει μετατρέψει την «Παραγραφή» σε συνώνυμη με την «Αθωότητα»,

απώλεσε την «Υπ’ Αριθμόν 2» αγαπημένη μεθόδευσή του

(η «Υπ’ Αριθμόν 1» είναι η Συγκάλυψη).

 

Ως εκ τούτων, η -ευρισκόμενη σε εμφανή ταραχή- Λίνα Μενδώνη, εν απολύτω αντιφάσει συγκριτικά με τις προηγούμενες κυβερνητικές τοποθετήσεις, επεδόθη σε ντεμαράζ βαρύγδουπων δηλώσεων που ήταν έμπλεες τής απέλπιδας αντίληψης «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…»:

«Ο Λιγνάδης μάς εξαπάτησε και με εξαπάτησε.

Με βαθιά Υποκριτική Τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει
ότι δεν έχει καμία σχέση μ’ όλα αυτά…», εξεστόμισε ανερυθριάστως και αυτοθυματοποιούμενη η Υπουργός Πολιτισμού τής Ελλάδος.

 

Στη συνέχεια ήρθε και η κλασική απόσειση των ευθυνών..:

«Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου.»

(παρεμπιπτόντως, ως Υπουργός Πολιτισμού θα όφειλε να μιλάει σωστά Ελληνικά και να εγνώριζε ότι δύο αρνήσεις συνθέτουν μία κατάφαση).

 

Τέλος, η Λίνα Μενδώνη δεν ορρώδησε να υποκαταστήσει τη μέχρι πρότινος ανυποκατάστατη Δικαιοσύνη

και να εκδώσει ετυμηγορία:

«Ο Λιγνάδης ΕΙΝΑΙ ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Αυτό προκύπτει, όμως, τώρα.».

 

«Ο Λιγνάδης ΕΙΝΑΙ ένας επικίνδυνος άνθρωπος.».

Αυτή είναι η φράση-κλειδί που θα μάς οδηγήσει στο Μέλλον και θα μάς συνδέσει ευθέως και με το Παρελθόν.

 

Παρ’ ότι πιστεύω ακράδαντα ότι ο Λιγνάδης είναι ΕΝΟΧΟΣ

και (τού) πρέπει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή (εφ’ όσον κριθεί ότι διέπραξε όσα τού καταλογίζονται), από πού κι ως πού μία υπουργός προβαίνει σε αυτοσχέδια πρόωρη δίκη;

Επειδή υπάρχουν καταγγελίες;

Μα και πριν υπήρχαν.

Και πριν υπήρχαν, αλλά μόνο εμείς τις πιστεύαμε.

Και πριν υπήρχαν, αλλά εκείνες ήταν παραγεγραμμένες.

 

Γιατί η Μενδώνη στιγματίζει διά βίου τον Λιγνάδη και με πάσα βεβαιότητα λέει ότι είναι «επικίνδυνος άνθρωπος»;

Επειδή έτσι διατείνονται κάποιοι καταγγέλλοντες;

Με ποιο δικαίωμα ένας πολιτικός παράγων -όπως η Υπουργός Πολιτισμού- καταργεί εμμέσως πλην σαφώς το «Τεκμήριο τής Αθωότητας»;

Γιατί αποκλείει την πιθανότητα τής Σκευωρίας;

 

Φυσικά, τα ερωτήματα που διατυπώνω δεν ενέχουν την οποιανδήποτε μομφή ή δυσπιστία προς τα θύματα·

τουναντίον, πιστεύω ότι αληθεύουν μέχρι κεραίας οι καταγγελίες και ψυχανεμίζομαι ότι με το πέρασμα των ημερών θα πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Τα ερωτήματά μου είναι ρητορικού χαρακτήρα

και αποτελούν τον μηχανισμό για να ξεμπροστιάσω

τον ήδη εξελισσόμενο κυβερνητικό χειρισμό.

 

Κατά την προσωπική μου άποψη, η διατύπωση «Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.» -όπως και η εν τω συνόλω διαφοροποίηση απέναντι στο πρόσωπό του- αποτελεί καραμπινάτο κωδικοποιημένο μήνυμα που στέλνει η «Νέα Δημοκρατία» τού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη.

 

Ουδεμία έκπληξις· στη χαμαιτυπική και απολύτως δυστοπική νεοελληνική μπανανία, η «Δικαστική Εξουσία» έχει αποδείξει αναρίθμητες φορές ότι είναι ευθέως εξαρτημένη από τη «Νομοθετική» και την «Εκτελεστική Εξουσία».

Ε, λοιπόν, το σινιάλο για καταδίκη τού Λιγνάδη, έχει ήδη δοθεί.

 

Μακάρι όλα τα πολιτικά σινιάλα να ήταν έτσι,  και να έλεγαν «Ελληνική Δικαιοσύνη, προχώρα και μη φοβάσαι.».

Όμως, δεν είναι.

 

Προσωπικώς, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Λιγνάδης θα καταλήξει στη φυλακή (και δεν έχω και τον παραμικρό οίκτο).

Αυτό που με ενοχλεί αφόρητα είναι,πως η περίπτωση Λιγνάδη θυμίζει -σε φωτοτυπικό βαθμό- τον Τσοχατζόπουλο·

όπως το πλέον καταστροφικό κόμμα τής Μεταπολίτευσης, το «ΠΑ.ΣΟ.Κ.», εξέπλυνε αναρίθμητες απατεωνιές στο πρόσωπο ενός διεφθαρμένου στελέχους, αντίστοιχο ξέπλυμα διαβλέπω ότι θα επιχειρηθεί και τώρα.

 

Είναι βέβαιο, λοιπόν,  ότι το απολύτως διεφθαρμένο Σύστημα θα επιδοθεί σε λυσσαλέα προσπάθεια να συρρικνώσει το πολυμελές κύκλωμα των βιαστών και των σεξουαλικών κακοποιητών, και να το μετατρέψει σε μονοπρόσωπο φαινόμενο(ή έστω, αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, να επιτευχθεί η μέγιστη μείωση απωλειών).

 

Είναι βέβαιο ότι το απολύτως διεφθαρμένο Σύστημα θα χώσει τον Λιγνάδη στη φυλακή, καθώς τον θεωρεί πια ως «καμένο χαρτί»και συνάμα θέλει να τον χρησιμοποιήσει ως μία πρώτης τάξεως επίφαση Νομιμότητας και Δικαιοσύνης.

 

Εν κατακλείδι, διά στόματος Μενδώνη εστάλη σήμα στη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει απρόσκοπτα, καθώς δεν θα μπορούσε η «Νέα Δημοκρατία» να εσήκωνε το βάρος τής αδράνειας -ή και τής προσπάθειας αποσιώπησης-σε δεύτερη σκοτεινή ιστορία ομοίου περιεχομένου·

θυμίζω ότι ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής και υπουργός τής «Ν.Δ.», αλλά και για ένα «φεγγάρι» στενός συνεργάτης τού Κυριάκου Μητσοτάκη, εχρησιμοποίησε τη διπλωματική ασυλία για να μη δικαστεί στη Μολδαβία και εδώ βρήκε ως απόλυτη σύμμαχό του την Παραγραφή.

 

Πάμε τώρα να κάνουμε μία εύγλωττη σύγκριση,

που θα πιστοποιήσει των λόγων το Αληθές…

 

Αναμφίβολα, μία από τις πιο βαριές και πολυσυζητημένες δικαστικές υποθέσεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας, είναι αυτή που εξελίχθηκε γύρω από το θανατηφόρο φορτίο τού «Noor One».  

 

Τι συνέβη στην περίπτωση τού «Noor One»;

Η «Νέα Δημοκρατία» τού Κυριάκου Μητσοτάκη άπλωσε υπερμέγεθες πέπλο προστασίας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ουδέποτε έκανε την οποιανδήποτε αρνητική δήλωση για τον εφοπλιστή που έως και σήμερα φέρεται ως εμπλεκόμενος σε εμπόριο ηρωΐνης·

και πώς θα γινόταν να συνέβαινε κάτι τέτοιο, αφού ο Μαρινάκης -όχι μόνο συνδέεται με δεσμούς κουμπαριάς με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και…- είναι ποικιλοτρόπως χορηγός τής «Ν.Δ.»

(ναι μεν έδωσε -σύμφωνα με δήλωσή του- λιγότερα από χίλια ευρά για δύο air-conditions και τρεις υπολογιστές που εδώρισε στη «Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά», αλλά συνάμα έχει προσφέρει και χιλιάδες ανεκτίμητες προπαγανδιστικές αποθεώσεις μέσω των «Μ.Μ.Ε.» που κατέχει και ελέγχει).

 

Έτσι, ουδεμία έκπληξη προκαλεί, ότι υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στενοί συνεργάτες τού Κυριάκου Μητσοτάκη -όπως ο περιβόητος Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης και πλείστοι άλλοι-έχουν υπάρξει ταλιμπανικοί υποστηρικτές τής αθωότητας τού εύσωμου εφοπλιστή.

 

Οποία σύμπτωσις, το περιρρέον κλίμα που επεκρατούσε στη «Νέα Δημοκρατία», ενσαρκώθηκε και στις τελεσίδικες αποφάσειςτής άτεγκτης, αδέκαστης και ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Πενιχρότατη απόδοση ευθυνών, ποινές με προκλητική αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ ανεσύρθη από τα νομικά κιτάπιαμέχρι και η σπανιοτάτως χρησιμοποιούμενη «αθώωση λόγω ελαχιστοτάτων αμφιβολιών» (έτσι εγλύτωσε την πολυετή κάθειρξη ο Αιμίλιος Κοτσώνης,πάλαι ποτέ «δεξί χέρι» τού Μαρινάκη).

 

Όπως στην περίπτωση Λιγνάδη, έτσι κατ’ αντιστοιχίαν και στην περίπτωση Μαρινάκη -είτε μιλάμε για το «Noor One», είτε για τα «στημένα» παιχνίδια τού «Κοριόπολις»-υπήρξαν στοιχεία που θεωρητικώς έφταναν μέχρι και τον βαθμό τού Αδιάσειστου(καταγεγραμμένες συνομιλίες από την «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», κ.λπ.).

Κι όμως, σιγή ασυρμάτου από τη «Νέα Δημοκρατία» τού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ως τέως «Αξιωματική Αντιπολίτευση» και ως νυν Κυβέρνηση δεν έχει εντοπίσει διαχρονικώς την παραμικρή σκιά στην αμφιλεγόμενη πορεία τού εφοπλιστή-χορηγού της.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ενοχοποιώ τον Μαρινάκη·  

άλλωστε, για τα «στημένα» απηλλάγη, ενώ και η εμπλοκή του στην υπόθεση τού «Noor One» οδεύει προς το αρχείο.

 

Απλώς, επισημαίνω τις απολύτως αντιφατικές και εκ διαμέτρου αντίθετες συμπεριφορές που εξεδήλωσε το κυβερνών κόμμα σε δύο περιπτώσεις με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Ήτοι, τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά οδηγούν στην «Κοινωνία των Ανισοτήτων».

 

ΥστερόΓιωργο..:

Κατόπιν τούτων,καθίσταται σαφές ότι η «Νέα Δημοκρατία» τού Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το «Κοινό Περί Δικαίου Αίσθημα» κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον·

άλλοτε συντάσσεται με αυτό και άλλοτε τίθεται αναφανδόν εναντίον του.

 

«Συμπτώσεις…», θα (μού) πείτε, και θα ’χετε και δίκιο.

Μάλιστα, η «Νέα Δημοκρατία» τα πάει τόσο καλά με τις συμπτώσεις,που πλέον δεν θα πρέπει να θεωρείται «κόμμα» αλλά «οιωνός».

 

Η «οιονεί δικαιοσύνη» που λέγεται «Νέα Δημοκρατία», γίνεται «οιωνός».

Όπερ μεθερμηνευόμενον, ο τέως προσδιοριζόμενος με τον διακριτικό τίτλο «γνωστός σκηνοθέτης», να ετοιμάζεται πάραυτα για τη «στενή».

 

Επιτέλους, η ετυμηγορία -υπό τη μορφή τής ανερυθρίαστης κυβίστησης- εξεδόθη έστω και με απολύτως ύποπτη χρονική καθυστέρηση..:

«Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.».

Όμως, το μέγα πρόβλημα τής νεοελληνικής μπανανίας εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς υπάρχουν ακόμα αναρίθμητοι επικίνδυνοι άνθρωποι που χαίρουν πάσης φύσεως ασυλίας·

αρχής γενομένης από τούς ευρισκόμενους εντός τής Βουλής,  που παραδοσιακώς συστήνονται ως «Σωτήρες τού Έθνους» αλλά στην ουσία λειτουργούν ως… αποτεφρωτήρες.

 

Διόλου τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στον λιγνΑΔΗ. 

Κι έχει και μακρά συνέχεια η Κατάντια.

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΙ!

 

Γιώργος Μιχάλακας

Αλήτης -αλλά όχι ρουφιάνος- Δημοσιογράφος

 

 

Πηγή

Προβολές : 620


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα