“Η “πολυκρίση” της καταστροφής”: Η Τεχνοκρατία η Μητέρα όλων των Πολέμων κατακτά τον κόσμο

“Η “πολυκρίση” της καταστροφής”: Η Τεχνοκρατία η Μητέρα όλων των Πολέμων κατακτά τον κόσμο

27 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:298
Μοίρασέ το

 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

Τα ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Δύο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ που μπορούν να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ την ΑΤΟΜΙΚΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ που αντιμετωπίζουμε είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και η ΕΝΙΣΧΥΣΗ των ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Και οι δύο ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ των ατόμων από τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ και κατ’ επέκταση, είναι λιγότερο πιθανό να εξαναγκαστούν σε αυτά τα νέα σκλαβικά συστήματα της Μεγάλης Επαναφοράς

 

Μετάφραση blümlifee

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ: DR. JOSEPH MERCOLA

 

Αυτός ο συγγραφέας δήλωσε για πρώτη φορά το 2015 ότι η Τεχνοκρατία είχε κηρύξει τον πόλεμο στην ανθρωπότητα.

Η σημερινή “πολυκρίση” είναι η επέκταση της πολιτικής της καμένης γης για τη μετατροπή της κοινωνίας σε ερείπια, καθιστώντας δυνατή την πολιτική του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για “Καλύτερη ανοικοδόμηση” (Build Back Better).

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ.

Τα ΕΘΝΗ-ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Η προβαλλόμενη εικόνα σε αυτό το άρθρο ήταν μια πολιτική γελοιογραφία από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν η Τεχνοκρατία ήταν σε πλήρη άνθιση στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι παρατηρητές είδαν τους κινδύνους. Κατονόμασαν τους Τεχνοκράτες και απέρριψαν την Τεχνοκρατία. ⁃ ο Συντάκτης του TN

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

> Ο Adam Tooze, ιστορικός της οικονομικής κρίσης και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, προειδοποιεί ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια “πολυκρίση” — μια τέλεια καταιγίδα πολλαπλών παγκόσμιων κοινωνικοοικονομικών επιρροών

> Πολυκρίση δεν είναι απλώς η παρουσία πολλών κρίσεων ταυτόχρονα. Μάλλον, αναφέρεται σε μια κατάσταση όπου το σύνολο είναι πιο επικίνδυνο από το άθροισμα των μερών, καθώς κάθε μεμονωμένη κρίση κλιμακώνεται, επιδεινώνει και επιδεινώνει άλλες ταυτόχρονες κρίσεις

> Ο Tooze προβλέπει ότι αρκετές κρίσεις μπορεί να ξεσπάσουν και να συγκλίνουν τους επόμενους έξι έως 18 μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας επισιτιστικής κρίσης, των επιδημιών πανδημίας, του στάσιμου πληθωρισμού, μιας κρίσης δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη και ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου

> Ενώ η πλειοψηφία των οικονομολόγων είναι αισιόδοξη και προβλέπει μόνο μια ήπια και προσωρινή ύφεση που θα πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023, τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο δεν φαίνονται καλά. Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι εγχώριες επενδύσεις, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, η μεταποίηση και τα κυκλικά φορτία των σιδηροδρόμων των ΗΠΑ μειώνονται όλα, ενώ ο πληθωρισμός και τα επιτόκια αυξάνονται. Το καταναλωτικό συναίσθημα, ένδειξη της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στην οικονομία και της προθυμίας τους να ξοδέψουν, είναι επίσης καθοδικό με ρυθμό ρεκόρ

Δύο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ που μπορούν να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ την ΑΤΟΜΙΚΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ που αντιμετωπίζουμε είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και η ΕΝΙΣΧΥΣΗ των ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Και οι δύο ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ των ατόμων από τις ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ και κατ’ επέκταση, είναι λιγότερο πιθανό να εξαναγκαστούν σε αυτά τα νέα σκλαβικά συστήματα της Μεγάλης Επαναφοράς

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του Substack [1] , ο Adam Tooze, ιστορικός χρηματοοικονομικής κρίσης και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Columbia, [2] εξετάζει και εξηγεί αυτό που αποκαλεί ως επικείμενη “πολυκρίση της καταστροφής” — μια τέλεια καταιγίδα παγκόσμιων κοινωνικοοικονομικών επιρροών που σηματοδοτούν το μελλοντικό πρόβλημα.

 

ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΣΗΣ

Χρησιμοποιώντας διαγράμματα και τις λεγόμενες “Κrisenbilder”, δηλαδή “εικόνες κρίσης”, ο Tooze απεικονίζει τα πολλά αλληλένδετα μοτίβα πίεσης που παίζουν στην παγκόσμια σκηνή. Το πρώτο γράφημα παρακάτω απεικονίζει την κατάσταση από τις 21 Ιανουαρίου 2022.

interconnected stress patterns

(γράφημα)

Το δεύτερο γράφημα παρακάτω δείχνει την πολυπλοκότητα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Όπως σημειώθηκε από τον Tooze: [3]

“Αυτό που κάποτε ήταν ένας σχετικά ευανάγνωστος χάρτης έχει γίνει ένα μπερδεμένο χάος… Ο πόλεμος είχε τον αντίκτυπο που είχε επειδή επιδείνωσε τις υπάρχουσες εντάσεις. Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονταν ήδη το 2021 και προκαλούσαν προειδοποιήσεις για μια επερχόμενη κρίση.

Οι αγορές ενέργειας ήταν πιεσμένες πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Τώρα και οι δύο στρεσογόνοι παράγοντες έχουν συνδεθεί με τον πόλεμο. Έχω επισημάνει με κόκκινο αυτό που αναδεικνύεται ως μια σειρά μακροσκοπικών κινδύνων, οι οποίοι μπορεί να έρθουν όλοι στο κεφάλι τους επόμενους 6-18 μήνες”.

complexity caused by the Russia-Ukraine conflict

(γράφημα)

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Όπως σημειώνει ο Tooze, αντιμετωπίζουμε τώρα μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις και α) μας χτυπούν όλους ταυτόχρονα και β) αρκετές από αυτές αλληλοενισχύονται και επιδεινώνονται. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα που σχετίζεται με ορισμένα από αυτά.

Ποιά μπορεί να είναι η δυναμική πανδημίας των νέων παραλλαγών του COVID;

Θα κλιμακωθεί η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας σε πυρηνικό πόλεμο;

Πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε με αρκετή ακρίβεια πώς θα εξελιχθούν αυτά τα σενάρια. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις αντισταθμίζουν ή βελτιώνουν άλλες, αλλά, και πάλι, είναι δύσκολο να προβλεφθεί η πιθανότητα να συμβούν.

Στο παρακάτω διάγραμμα, ο Tooze συνοψίζει τα κύρια σημεία κρίσης και την πιθανή επιρροή τους μεταξύ τους. Σημειώστε ότι αναφέρεται σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις ως “εντελώς προσωρινές και άκρως συζητήσιμες”.

Πράγματι, ορισμένοι από τους αναγνώστες του επισημαίνουν αρκετές πρόσθετες επιρροές που θα μπορούσαν να προστεθούν στο μείγμα, όπως η οπλοποίηση του δολαρίου ΗΠΑ, η αποπλατφόρμιση της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, η ανάμειξη των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, η ώθηση για επέκταση ΝΑΤΟ, επιτρέποντας στις υπηρεσίες υγείας να υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική και πολλά άλλα.

Ωστόσο, η ανάλυση του Tooze – όσο ελλιπής κι αν είναι – μπορεί να είναι χρήσιμη για όσους επιθυμούν να αναλογιστούν τις πιθανές συνέπειες των παγκόσμιων αλληλεπιδράσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους έξι έως 18 μήνες.

How do risks interact

(πίνακας)

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023-2024

Όπως εξηγεί ο Tooze, η “πολυκρίση” δεν είναι απλώς η παρουσία πολλών κρίσεων ταυτόχρονα. Μάλλον, είναι “μια κατάσταση… όπου το σύνολο είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από το άθροισμα των μερών”. [4]

Ο λόγος για τον οποίο το σύνολο καταλήγει να είναι πιο επικίνδυνο από οποιονδήποτε συνδυασμό κρίσεων μαζί είναι ο τρόπος που κλιμακώνονται και επιδεινώνονται η μία την άλλη με συμβιωτικό τρόπο. Και, αν ο Tooze έχει δίκιο, μπορεί να βρεθούμε στη μέση αυτής της πολυκρίσης κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους έξι έως 18 μήνες ή το 2023 οδεύοντας προς το 2024.

Ο Tooze εξηγεί: [5]

“Αυτό που μας βοηθάει είναι να διακρίνουμε τους τύπους κινδύνου με βάση το βαθμό και το είδος της διασύνδεσής τους. Ο κίνδυνος πυρηνικής κλιμάκωσης ξεχωρίζει για το γεγονός ότι δεν επηρεάζεται σημαντικά από κανέναν από τους άλλους κινδύνους.

Θα αποφασιστεί με τη λογική του πολέμου και της λήψης αποφάσεων στη Μόσχα και στην Ουάσιγκτον. Μια επισιτιστική κρίση δεν καθιστά μια πυρηνική κλιμάκωση περισσότερο ή λιγότερο πιθανή. Από την άλλη πλευρά, μια πυρηνική κλιμάκωση θα κλιμάκωσε, τουλάχιστον, δραματικά αρκετούς από τους άλλους κινδύνους.

Ο συνεχιζόμενος πληθωρισμός πιθανότατα θα λειτουργήσει ως μοχλός αρκετών άλλων κινδύνων, αλλά αυτοί οι κίνδυνοι με τη σειρά τους (COVID, ύφεση, κρίση χρέους της EZ sov) πιθανότατα θα αποκλιμακώσουν τον κίνδυνο πληθωρισμού.

Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά τείνω να πιστεύω ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός. Οι περισσότεροι από τους μεγάλους κραδασμούς που μπορεί να αναμένουμε, τείνουν να είναι αποπληθωριστικοί ως προς τον αντίκτυπό τους.

Αντίθετα, μια ύφεση φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή εν μέρει επειδή η επίδραση των περισσότερων από τους κακούς κραδασμούς που μπορεί να περιμένουμε – από τον COVID, τον αυξανόμενο πληθωρισμό ή ένα δημοσιονομικό αδιέξοδο στο Κογκρέσο – δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το προφανές επόμενο βήμα είναι να ρωτήσετε εάν οι βρόχοι ανάδρασης στον πίνακα είναι θετικοί ή αρνητικοί. Έτσι, για παράδειγμα, μια ύφεση καθιστά πιο πιθανή μια κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, η οποία με τη σειρά της θα εξαπολύσει σοβαρές αποπληθωριστικές πιέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αντίθετα, ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα φαίνεται να κοπάζει. Τα αποτελέσματα που παράγει τείνουν μάλλον να μειώνουν τον πληθωρισμό παρά να τροφοδοτούν μια επιτάχυνση. Τουλάχιστον όπως έχω καθορίσει τον πίνακα εδώ.

Μια παγκόσμια κρίση πείνας φαίνεται ανησυχητικά πιθανή εν μέρει επειδή όλοι οι άλλοι σημαντικοί κίνδυνοι θα επιδεινώσουν αυτό το πρόβλημα. Μια κρίση πείνας, ωστόσο, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους φτωχούς και ανίσχυρους ανθρώπους σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, επομένως είναι απίθανο να υπάρξει ανάδραση για να επιδεινώσει οποιαδήποτε από τις άλλες μεγάλες κρίσεις.

Είναι μια επίδραση δυνάμεων που δρουν αλλού, παρά η ίδια η κινητήρια δύναμη της κλιμάκωσης. Σε αυτό το βαθμό, ο πίνακας γίνεται ένας τρόπος για τη χάραξη της ιεραρχίας ισχύος της άνισης και συνδυασμένης ανάπτυξης. Μερικοί άνθρωποι δέχονται σοκ. Άλλοι τα προκαλούν”.

 

ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Σε ένα άρθρο του Substack την 1η Ιουλίου 2022, [6] ο Tooze κάνει μια βαθύτερη βουτιά στις πιο βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικά. Το Ομοσπονδιακό αποθεματικό σφίγγει τώρα τη νομισματική του πολιτική “πιο απότομα από κάθε άλλη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980”, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει “πεισματικά υψηλός” την ίδια στιγμή.

Το ερώτημα στο μυαλό όλων είναι αν βρισκόμαστε σε ύφεση και μπορεί να επιδεινωθεί σε ύφεση; Η ύφεση είναι όταν μια χώρα βιώνει μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ η ύφεση χαρακτηρίζεται από πιο μακροπρόθεσμες μειώσεις της οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών, οι ΗΠΑ βρίσκονταν επίσημα σε ύφεση από τον Φεβρουάριο του 2020. [7] , [8] Όταν η οικονομία αναπτύχθηκε 5,7% το 2021, δηλώθηκε ανάκαμψη [9] , αλλά στη συνέχεια το ΑΕΠ μειώθηκε ξανά, πρώτα με ετήσιο ρυθμό 1,6% το πρώτο τρίμηνο του 2022, ακολουθούμενο από αρνητικό 2,1% το δεύτερο τρίμηνο, [10] που έθεσε τεχνικά τις ΗΠΑ σε έδαφος ύφεσης για άλλη μια φορά.

Ο Tooze σημειώνει ότι η πλειοψηφία των οικονομολόγων είναι αισιόδοξη και προβλέπει μόνο μια ήπια και προσωρινή ύφεση που θα χτυπήσει το 2023, αλλά τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο δεν φαίνονται καλά. Από τις αρχές Ιουλίου 2022, οι καταναλωτικές δαπάνες, οι εγχώριες επενδύσεις, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια, η μεταποίηση και τα κυκλικά φορτία των σιδηροδρόμων των ΗΠΑ μειώνονται, ενώ ο πληθωρισμός και τα επιτόκια αυξάνονται. [11] , [12]

Το καταναλωτικό συναίσθημα, ένδειξη της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στην οικονομία και της προθυμίας τους να ξοδέψουν, είναι επίσης σε καθοδική με ρυθμό ρεκόρ. [13] Ο Tooze τελειώνει την κριτική του δηλώνοντας:

“Σε όλα αυτά, μπορείτε να πείτε ότι αυτή είναι μια ζοφερή προοπτική. Και υπάρχουν εκείνοι που είναι ολοένα και πιο δύσπιστοι για την πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης. Όμως, είναι σίγουρα πολύ νωρίς για να το πούμε.

Εάν ο στόχος του παιχνιδιού είναι να ελέγξει τον πληθωρισμό επιφέροντας επιβράδυνση, τότε τα στοιχεία που βλέπουμε, μέχρι στιγμής, είναι ακριβώς αυτά που θα αναζητούσατε. Αυτό που μένει να φανεί είναι πώς αλληλεπιδρούν οι διαφορετικές δυνάμεις της ύφεσης και αν εξελίσσονται σε πραγματικά βαριές καιρικές συνθήκες”.

 

ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

 

Αν και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να προβλέψουμε με ακρίβεια πόσο άσχημη θα γίνει η κατάσταση, φαίνεται συνετό να πούμε ότι όλοι αντιμετωπίζουμε δύσκολες στιγμές.

Ένας παράγοντας που ο Tooze δεν περιλαμβάνει σε καμία από τις αναλύσεις του είναι το προφανές πλέον γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις κρίσεις δημιουργούνται σκόπιμα, με στόχο τη διάσπαση και την αποσυναρμολόγηση των σημερινών συστημάτων προκειμένου να δικαιολογηθεί η εισαγωγή εντελώς νέων συστημάτων.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το σύστημα τροφίμων είναι δύο βασικά παραδείγματα όπου φαίνεται να λαμβάνει χώρα σκόπιμη αποδόμηση. Βασικά, αυτό που σκοπεύουν να υποστηρίξουν οι τεχνοκράτες ελιτιστές που φαντάζονται τους εαυτούς τους κυβερνήτες του κόσμου είναι ότι επειδή τα συστήματα δεν λειτουργούν πλέον, πρέπει να “οικοδομηθούν καλύτερα” (build back better).

Ωστόσο, τα νέα συστήματα με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή δεν θα ωφελήσουν τον πληθυσμό γενικότερα. Αυτό ισχύει παγκοσμίως, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα νέα συστήματα, που οριοθετούνται υπό τη σημαία της Μεγάλης Επαναφοράς, είναι συστήματα σκλάβων τα οποία, όταν δικτυωθούν μεταξύ τους, θα σχηματίσουν μια εικονική ψηφιακή φυλακή.

Κάθε άτομο στον πλανήτη θα είναι υπό την συλλογική τους εξουσία, καθώς οι τεχνοκράτες θα κατέχουν τα πάντα, ενώ στην υπόλοιπη ανθρωπότητα θα διατίθενται πόροι όπως τρόφιμα και ενέργεια βάσει κριτηρίων υπακοής.

Τα καλά νέα είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν για το τι ετοιμάζει αυτό το “βαθύ κράτος” και αυτό είναι άλλο ένα ατού που μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα και, ελπίζουμε, να μειώσει τις επιπτώσεις ορισμένων από αυτές τις κρίσεις.

Δύο στρατηγικές που μπορούν να ενισχύσουν την ατομική και τοπική ανθεκτικότητα στις πιέσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η δημιουργία τοπικών συστημάτων διατροφής [14] και η ενίσχυση των συνδέσεων με τη γειτονιά και την κοινότητα.

Χτίζοντας ένα ισχυρό τοπικό σύστημα τροφίμων, μειώνετε την επισιτιστική ανασφάλεια και χτίζοντας ένα κοινοτικό δίκτυο ειδικών, μειώνετε τις επιπτώσεις ενός καταρρέοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς μπορείτε απλώς να ανταλλάσσετε αγαθά και υπηρεσίες.

Η κοινωνική συνοχή προσφέρει επίσης πολλά ψυχολογικά οφέλη. [15] Τα τοπικά συστήματα τροφίμων και τα κοινοτικά δίκτυα μειώνουν επίσης την εξάρτηση των ατόμων από κρατικές δωρεές και κατ’ επέκταση, είναι λιγότερο πιθανό να εξαναγκαστούν σε αυτά τα νέα συστήματα σκλαβοποίησης της Μεγάλης Επαναφοράς.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Όπως εξήγησε ο Brian Williams, πρώην τοπικός προγραμματιστής τροφίμων στο Κολόμπους του Οχάιο, σε ένα άρθρο του StrongTown το 2017, [16] η οικοδόμηση ενός ισχυρού τοπικού συστήματος τροφίμων υπερβαίνει τους κοινοτικούς κήπους, τις αγορές των αγροτών και τα μερίδια της γεωργίας που υποστηρίζεται από την κοινότητα (CSA).

Αν και αυτές είναι πολύτιμες πηγές, δεν φτάνουν αρκετά μακριά. Παρέχει αρκετές εξαιρετικές προτάσεις για όσους επιθυμούν να πρωτοστατήσουν σε ένα τοπικό κίνημα τροφίμων στη δική τους πόλη, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω. Ο Williams περιλαμβάνει πολλές άλλες προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του, αλλά αυτές είναι μερικές από τις κεντρικές: [17]

Εξασφάλιση δεσμεύσεων τοπικών αγορών από σχολεία, νοσοκομεία, κολέγια, εστιατόρια, τοπικά παντοπωλεία και άλλα ιδρύματα — Τέτοιες δεσμεύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής για μια ισχυρή τοπική αγορά τροφίμων.

Όταν έχετε ζήτηση από μεγάλα ιδρύματα, μπορείτε στη συνέχεια να φέρετε αγρότες, μεταποιητές τροφίμων και διανομείς σε ένα πλήρες δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς τα συμβόλαια θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να υποστηρίζουν όλους και να κάνουν την προσπάθεια οικονομικά βιώσιμη.

• Ζητήστε υποστήριξη από υπάρχοντες μεταποιητές και διανομείς τροφίμων — Πολλές μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ​​και μπορεί να είναι περισσότερο από πρόθυμες να γίνουν μέρος του τοπικού σας δικτύου. Δύο βασικά στοιχεία είναι τα σφαγεία και οι εταιρείες μεταφοράς φορτηγών για τη διανομή των τροφίμων από το ένα μέρος στο άλλο. Χρειάζεστε όμως και επεξεργαστές τροφίμων που μπορούν να πλένουν, να συσκευάζουν και να κόβουν σε κύβους ή να κόβουν το φαγητό.

• Δημιουργήστε ένα δίκτυο τοπικών αγροτών που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν — Οι μεμονωμένοι αγρότες μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μεγάλων συμβάσεων, αλλά η συγκέντρωση της παραγωγής από πολλές εκμεταλλεύσεις μπορεί.

• Δημιουργία οικονομικής υποδομής — Εάν ορισμένες υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες, καθορίστε τι χρειάζεται και καλέστε την κοινότητα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι διατεθειμένος να ιδρύσει μια εταιρεία για να καλύψει μια τοπική ανάγκη.

Λάβετε υπόψη ότι η οικονομική παραγωγικότητα είναι το κλειδί για να λειτουργήσει ένα τοπικό σύστημα τροφίμων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να επωφεληθούν οικονομικά, διαφορετικά το σύστημα δεν θα είναι βιώσιμο. Τα καλά νέα είναι ότι ένα τοπικό δίκτυο διατηρεί τα χρήματα εντός της κοινότητας και είναι πιο εύκολο να παραμείνετε οικονομικά βιώσιμοι όταν τίποτα δεν παρασύρεται σε παίκτες εκτός πολιτείας που δεν ξοδεύουν τα κέρδη τους στην κοινότητά σας.

• Δημιουργία σχέσεων με τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας, αξιωματούχους οικονομικής ανάπτυξης, νομοθετικούς εκπροσώπους και τραπεζίτες — Όπως σημειώνεται από τον Williams, “Οι υπάλληλοι δημόσιας υγείας … ρυθμίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Εάν η ρύθμισή τους φαίνεται πολύ άκαμπτη ή μη ρεαλιστική, οι ειδικοί στην οικονομική ανάπτυξη μπορούν να βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες και να αναζητήσουν άλλες ευκαιρίες.

Οι τράπεζες τροφίμων έχουν ήδη φορτηγά και είναι πιθανοί συνεργάτες στις προκλήσεις διανομής. Οι τραπεζίτες έχουν χρήματα να δανείσουν σε αγρότες που θέλουν να επεκταθούν, διανομείς που χρειάζονται άλλο φορτηγό και μεταποιητές που αυξάνονται για να καλύψουν τη ζήτηση”.

 

Πηγές και Αναφορές

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 298


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα