Κορυφαίοι Επιστήμονες Του Κόσμου Για Το Κλίμα Δηλώνουν Ότι: “Η Πράσινη Ατζέντα Είναι Μια Απάτη Του WEF (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) Με Στόχο Τον Αποπληθυσμό

Κορυφαίοι Επιστήμονες Του Κόσμου Για Το Κλίμα Δηλώνουν Ότι: “Η Πράσινη Ατζέντα Είναι Μια Απάτη Του WEF (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) Με Στόχο Τον Αποπληθυσμό

29 Αυγούστου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:409
Μοίρασέ το

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, λένε οι Happer και Lindzen, τα δεδομένα έχουν παραποιηθεί ανειλικρινά για να ταιριάζουν στην αφήγηση της κλιματικής αλλαγής.

Δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα αλλά σε πολιτικές απόψεις, παγκοσμιοποιητικές αφηγήσεις και κερδοσκοπικά μοντέλα που έχουν αποδειχθεί συστηματικά λανθασμένα.

Mετάφραση: Απολλόδωρος

Sean Adl-Tabatabai | Διαβάστε το εδώ

 

Δύο από τους κορυφαίους κλιματολόγους του κόσμου μίλησαν για να προειδοποιήσουν το κοινό ότι η πράσινη ατζέντα που προωθείται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους παγκοσμιοποιητές είναι μέρος μιας καλοστημένης απάτης για τον αποπληθυσμό του πλανήτη.

Όπως έχει ήδη αναφέρει η The People’s Voice, οι παγκοσμιοποιητές συνεργάζονται με τους παγκόσμιους ηγέτες για να επιτύχουν τους περίφημους στόχους ‘Net Zero‘ (“Καθαρό Μηδέν”) της πράσινης ατζέντας.

Αυτή η ατζέντα κατά της ζωής καθοδηγείται από το WEF και άλλους παγκοσμιοποιητικούς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Share Apollodoros’s Newsletter

Ο δημοσίως δηλωμένος στόχος της πράσινης ατζέντας είναι η καταπολέμηση του “παγκόσμιου βρασμού” με τον σοβαρό περιορισμό των βασικών ελευθεριών των ανθρώπων και τη μείωση της ποιότητας ζωής των φυσιολογικών ανθρώπων.

Ωστόσο, δύο από τους κορυφαίους κλιματολόγους του κόσμου αντιδρούν στους παγκοσμιοποιητές, προειδοποιώντας σε πρόσφατη κατάθεσή τους ότι η κίνηση προς την εφαρμογή της ατζέντας του WEF “θα είναι καταστροφική για τη χώρα, χωρίς επιστημονικά δικαιολογημένο λόγο”.

Το Slaynews.com γράφει – Ο William Happer, ομότιμος καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Princeton, και ο Richard Lindzen, ομότιμος καθηγητής ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), έχουν αμφότεροι βγει επίσημα στο προσκήνιο για να προειδοποιήσουν ότι οι ισχυρισμοί της EPA του Biden βασίζονται σε μια “φάρσα” και χρησιμεύουν μόνο για να προωθήσουν την παγκοσμιοποιημένη πράσινη ατζέντα.

Παραθέτοντας εκτεταμένα δεδομένα για να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους, οι Happer και Lindzen υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιεί η EPA για να δικαιολογήσει τους νέους κανονισμούς δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα αλλά σε πολιτικές απόψεις, παγκοσμιοποιητικές αφηγήσεις και κερδοσκοπικά μοντέλα που έχουν αποδειχθεί συστηματικά λανθασμένα.

“Η αντιεπιστημονική μέθοδος ανάλυσης, που βασίζεται στη συναίνεση, στην αξιολόγηση από ομοτίμους, στην κυβερνητική γνώμη, σε μοντέλα που δεν λειτουργούν, στην επιλογή δεδομένων και στην παράλειψη ογκωδών αντιφατικών δεδομένων, χρησιμοποιείται συνήθως σε αυτές τις μελέτες και από την EPA στον προτεινόμενο κανόνα”, κατέθεσαν οι Happer και Lindzen.

“Καμία από τις μελέτες δεν παρέχει επιστημονική γνώση και, συνεπώς, καμία δεν παρέχει επιστημονική υποστήριξη για τον προτεινόμενο κανόνα”.

“Όλα τα μοντέλα που προβλέπουν την καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη αποτυγχάνουν στο βασικό τεστ της επιστημονικής μεθόδου: υπερπροβλέπουν κατάφωρα την υπερθέρμανση σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα”, δήλωσαν.

“Η επιστημονική μέθοδος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τα ορυκτά καύσιμα και το διοξείδιο του άνθρακα να προκαλέσουν καταστροφική αύξηση της θερμοκρασίας και ακραία καιρικά φαινόμενα”.

Τα κλιματικά μοντέλα, όπως αυτά που χρησιμοποιεί η EPA, είναι σταθερά λανθασμένα εδώ και δεκαετίες στην πρόβλεψη των πραγματικών αποτελεσμάτων, προειδοποιεί ο Happer.

Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα που προκαλούν φόβο εξυπηρετούν καλά όταν πρόκειται να ωθήσουν το κοινό να συμμορφωθεί με αντιδημοφιλείς πολιτικές.

“Αυτό αποτελούσε ήδη ντροπή τη δεκαετία του ’90, όταν ήμουν διευθυντής ενεργειακών ερευνών στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ”, δήλωσε.

“Χρηματοδοτούσα πολλές από αυτές τις εργασίες και ήξερα τότε πολύ καλά ότι τα μοντέλα υπερεκτιμούσαν την αύξηση της θερμοκρασίας κατά ένα τεράστιο ποσό”.

Ο ίδιος και ο συνάδελφός του υποστήριξαν ότι η EPA υπερεκτίμησε κατάφωρα τη ζημία από τις εκπομπές CO2, ενώ αγνόησε τα οφέλη του CO2 για τη ζωή στη Γη.

Πολλοί που πολέμησαν τους κανονισμούς της EPA για το κλίμα το έκαναν υποστηρίζοντας αυτό που ονομάζεται “δόγμα των μεγάλων ζητημάτων”.

Το επιχείρημα είναι ότι η EPA δεν έχει την εξουσία να επινοεί κανονισμούς που έχουν τόσο τεράστιο αντίκτυπο στους Αμερικανούς χωρίς σαφή κατεύθυνση από το Κογκρέσο.

Οι Happer και Lindzen, ωστόσο, έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Υποστηρίζουν ότι οι κανονισμοί της EPA αποτυγχάνουν στο τεστ της “State Farm” επειδή είναι “αυθαίρετοι και ιδιότροποι”.

“Ξανά και ξανά, τα δικαστήρια έχουν εφαρμόσει τις αρχές της “State Farm” για να ακυρώσουν τους κανόνες της υπηρεσίας όταν η υπηρεσία απέτυχε να εξετάσει μια σημαντική πτυχή του προβλήματος ή επέλεξε δεδομένα για να υποστηρίξει ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα”, δήλωσαν.

Η υπόθεση στην οποία αναφέρθηκαν είναι η υπόθεση State Farm κατά Campell (pdf), του 2003, στην οποία το Ανώτατο Δικαστήριο υποστήριξε ότι “ένα κράτος δεν μπορεί να έχει έννομο συμφέρον να κάνει σκόπιμα το νόμο τόσο αυθαίρετο ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία που βασίζεται αποκλειστικά στην προκατάληψη ή το καπρίτσιο”.

Σύμφωνα με την κατάθεση των Happer και Lindzen, “600 εκατομμύρια χρόνια δεδομένων CO2 και θερμοκρασίας έρχονται σε αντίθεση με τη θεωρία ότι τα υψηλά επίπεδα CO2 θα προκαλέσουν καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη”.

Παρουσιάζουν δεδομένα CO2 και θερμοκρασίας που δείχνουν πολύ υψηλότερα επίπεδα τόσο CO2 όσο και θερμοκρασιών από ό,τι σήμερα, με μικρή συσχέτιση μεταξύ των δύο.

Υποστηρίζουν επίσης ότι τα σημερινά επίπεδα CO2 βρίσκονται ιστορικά σε χαμηλό σημείο.

“Η συχνά ιδιαίτερα τονισμένη αύξηση του CO2 κατά 140 [μέρη ανά εκατομμύριο] από την αρχή της βιομηχανικής εποχής είναι ασήμαντη σε σύγκριση με τις μεταβολές του CO2 κατά τη διάρκεια της γεωλογικής ιστορίας της ζωής στη Γη”, αναφέρουν.

Επιπλέον, η κατάθεση των επιστημόνων προς την EPA ανέφερε ότι οι κανόνες της υπηρεσίας για τις εκπομπές δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι το CO2 και τα ορυκτά καύσιμα είναι απαραίτητα για τη ζωή στη γη, ιδίως για την ανθρώπινη ζωή.

“Τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα δημιουργούν περισσότερη τροφή για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης περισσότερης τροφής για τους ανθρώπους σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία”, δήλωσαν.

“Οι αυξήσεις του διοξειδίου του άνθρακα κατά τους δύο τελευταίους αιώνες από τη Βιομηχανική Επανάσταση, από περίπου 280 μέρη ανά εκατομμύριο σε περίπου 420 ppm, προκάλεσαν περίπου 20 τοις εκατό αύξηση της τροφής που είναι διαθέσιμη στους ανθρώπους παγκοσμίως, καθώς και αυξημένο πρασίνισμα του πλανήτη και καλοήθη αύξηση της θερμοκρασίας”.

Περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των φυτών και υψηλότερες γεωργικές αποδόσεις, υποστήριξαν.

Επιπλέον, τα συνθετικά λιπάσματα, τα οποία είναι παράγωγα του φυσικού αερίου, είναι υπεύθυνα για σχεδόν τη μισή παγκόσμια παραγωγή τροφίμων σήμερα.

Οι στόχοι “καθαρού μηδενός” θα μείωναν τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 40 γιγατόνους ετησίως, μειώνοντας αναλογικά την προσφορά τροφίμων, είπαν.

Εκτός από την αγνόηση των πλεονεκτημάτων του CO2, δήλωσαν ότι οι κανόνες της EPA για τις εκπομπές και η αφήγηση περί “παγκόσμιας θέρμανσης” που έχει χρησιμοποιηθεί για να τους δικαιολογήσει βασίζονται σε μια απάτη.

Εκτός από τη διδασκαλία φυσικής στο Princeton, το έργο του Happer στη φυσική επί δεκαετίες έχει επικεντρωθεί στην ατμοσφαιρική ακτινοβολία και τις ατμοσφαιρικές αναταράξεις, ενώ οι εφευρέσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί από αστρονόμους και στην εθνική άμυνα.

“Η ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα είναι η ειδικότητά μου και γνωρίζω περισσότερα γι’ αυτήν από ό,τι, υποθέτω, οποιοσδήποτε επιστήμονας του κλίματος”, δήλωσε ο Happer.

Η εξειδίκευσή του, είπε, “περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της ίδιας φυσικής που εμπλέκεται στο κλίμα, και τίποτα από αυτά δεν είναι πολύ ανησυχητικό”.

Η αφήγηση περί “υπερθέρμανσης του πλανήτη” υποστηρίζει ότι καθώς οι άνθρωποι καίνε ορυκτά καύσιμα, εκπέμπουν υψηλότερες συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης, το οποίο απορροφά το ηλιακό φως και δημιουργεί ένα “φαινόμενο του θερμοκηπίου”, παγιδεύοντας την ηλιακή ακτινοβολία και θερμαίνοντας τη Γη.

Όμως ο Happer προειδοποιεί ότι μια πτυχή των εκπομπών CO2 που τα μοντέλα της “υπερθέρμανσης του πλανήτη” δεν λαμβάνουν υπόψη τους είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται “κορεσμός” ή η φθίνουσα επίδραση του CO2 στην ατμόσφαιρα σε υψηλότερες συγκεντρώσεις.

“Στις σημερινές συγκεντρώσεις του CO2, περίπου 400 μέρη ανά εκατομμύριο, μειώνει την ακτινοβολία προς το διάστημα κατά περίπου 30 τοις εκατό, σε σύγκριση με αυτό που θα είχαμε αν το αφαιρούσαμε όλο”, δήλωσε ο Happer.

“Έτσι, αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει αρκετή αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, και δόξα τω Θεώ γι’ αυτό- βοηθάει στο να γίνει η Γη κατοικήσιμη, μαζί με τις επιδράσεις των υδρατμών και των νεφών”.

“Αλλά αν μπορούσατε να διπλασιάσετε την ποσότητα του CO2 από 400 σε 800, και αυτό θα πάρει πολύ χρόνο, το ποσό που θα μειώσει την ακτινοβολία προς το διάστημα είναι μόνο ένα τοις εκατό”, δήλωσε ο Happer.

“Πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πόσο δύσκολο είναι για το πρόσθετο διοξείδιο του άνθρακα να κάνει διαφορά στην ακτινοβολία προς το διάστημα.

“Αυτό ονομάζεται κορεσμός και είναι γνωστό εδώ και έναν αιώνα”.

Εκτός από τα επιστημονικά επιχειρήματα σχετικά με το γιατί η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι υπερβολική, οι επιστήμονες παραθέτουν επίσης δεδομένα που δείχνουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων υπερθέρμανσης του πλανήτη και των πραγματικών παρατηρήσεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, λένε οι Happer και Lindzen, τα δεδομένα έχουν παραποιηθεί ανειλικρινά για να ταιριάζουν στην αφήγηση της κλιματικής αλλαγής.

“Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το αρχείο θερμοκρασίας”, δήλωσε ο Happer.

“Αν κοιτάξετε τα αρχεία θερμοκρασιών που δημοσιεύτηκαν πριν από 20 χρόνια, έδειξαν πολύ καθαρά ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μακράν τα θερμότερα χρόνια που είχαμε ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1930.”Αν κοιτάξετε τα δεδομένα σήμερα, αυτό δεν ισχύει πλέον”, είπε.

“Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα δεδομένα ή για αυτό που βλέπει το κοινό, έχουν σταδιακά μειώσει τις θερμοκρασίες της δεκαετίας του ’30 και στη συνέχεια αύξησαν τη θερμοκρασία των πιο πρόσφατων μετρήσεων”.

Τα παραπλανητικά δεδομένα χρησιμοποιούνται συχνά από την EPA ως απόδειξη της “υπερθέρμανσης του πλανήτη”, σημειώνουν οι Happer και Lindzen.

Σύμφωνα με τους διάσημους επιστήμονες του κλίματος, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί δεδομένα που φαίνεται να δείχνουν “ημερήσιες θερμοκρασίες”.

Ωστόσο, η EPA δείχνει στην πραγματικότητα μια “αναλογία” ημερήσιων υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών ρεκόρ.

Η χρήση αυτών των δεδομένων σε διαγράμματα που προκαλούν φόβο “έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι θερμοκρασίες αυξάνονται σταθερά”, προειδοποιούν.

Αντίθετα, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες τη δεκαετία του 1930 σε σχέση με σήμερα.

Οι υποστηρικτές της αφήγησης περί υπερθέρμανσης του πλανήτη συχνά δηλώνουν ότι πρόκειται για “πάγια επιστήμη” και ότι σχεδόν όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική και αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της NASA, “η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών επιστημόνων που δημοσιεύουν μελέτες για το κλίμα -97%- συμφωνεί ότι ο άνθρωπος προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

“Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους επιστημονικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο έχουν εκδώσει δημόσιες δηλώσεις που εκφράζουν αυτό το συμπέρασμα, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών και αμερικανικών επιστημονικών ακαδημιών, της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και ενός πλήθους έγκριτων επιστημονικών φορέων σε όλο τον κόσμο”.

Μια έκθεση του Πανεπιστημίου Cornell αναφέρει ότι “πάνω από το 99,9% των επιστημονικών εργασιών που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται κυρίως από τον άνθρωπο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα 88.125 μελετών που σχετίζονται με το κλίμα”.

Όμως ο Happer υποστηρίζει ότι η συναίνεση δεν είναι επιστήμη.

Ο Happer επικαλείται μια διάλεξη για την επιστημονική μέθοδο από τον διάσημο φυσικό Richard Feynman, ο οποίος είπε: “Αν διαφωνεί με το πείραμα, είναι λάθος”.

“Η επιστήμη ποτέ δεν έγινε με συναίνεση”, δήλωσε ο Happer.

“Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζεις ότι κάτι είναι αληθινό στην επιστήμη είναι να το συγκρίνεις με το πείραμα ή τις παρατηρήσεις.

Δεν έχει σημασία αν υπάρχει συναίνεση, δεν έχει σημασία αν ένας νομπελίστας λέει ότι είναι αλήθεια, αν διαφωνεί με τις παρατηρήσεις, είναι λάθος”, είπε.

“Και αυτή είναι η κατάσταση με τα κλιματικά μοντέλα.

“Είναι ξεκάθαρα λάθος, επειδή δεν συμφωνούν με τις παρατηρήσεις”.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής παραθέτει μια ομιλία του γιατρού και συγγραφέα Michael Crichton στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας το 2003, στην οποία είπε: “Η συναίνεση είναι η δουλειά της πολιτικής”.

“Η επιστήμη, αντίθετα, απαιτεί μόνο έναν ερευνητή που τυχαίνει να έχει δίκιο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποτελέσματα που μπορούν να επαληθευτούν με αναφορά στον πραγματικό κόσμο”, είπε ο Dr. Crichton .

“Στην επιστήμη, η συναίνεση είναι άσχετη.

“Αυτό που έχει σημασία είναι τα αναπαραγώγιμα αποτελέσματα”.”Οι αρχικές προβλέψεις για τις κλιματικές καταστροφές ήθελαν τη Νέα Υόρκη να έχει πλημμυρίσει μέχρι τώρα, να μην έχει απομείνει πάγος στον Βόρειο Πόλο, η Αγγλία να έχει γίνει σαν τη Σιβηρία μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Happer.

“Τίποτα από αυτά που προέβλεπαν δεν επαληθεύτηκε.

“Πρέπει να κάνεις κάτι για να συνεχίσουν να έρχονται τα χρήματα, οπότε άλλαξαν το ‘φαινόμενο του θερμοκηπίου’ σε ‘κλιματική αλλαγή'”.


***Δικτυογραφία:

World’s Top Climate Scientists Declare ‘Green Agenda Is a WEF Depopulation Scam’

World’s Top Climate Scientists Declare ‘Green Agenda Is a WEF Depopulation Scam’

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/wef-9ae

Προβολές : 409


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα