Ξεχάστε τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας... ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗ... ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ... ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. (βίντεο)

Ξεχάστε τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας... ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗ... ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ... ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. (βίντεο)

30 Ιανουαρίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:892
Μοίρασέ το
Ξεχάστε τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας... ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝΙΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗ... ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ... ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ. (βίντεο)

 

 
Έτσι θα γίνει η Ελλάδα…

Σε χθεσινό άρθρο του el.gr (ΕΔΩ), παρουσιάστηκε η απόφαση για την σύνταξη μίας Λευκής Βίβλου, η οποία θα αλλάξει την Ελλάδα, όπως την ξέραμε, με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Δήλωσε αναλυτικά η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού:

 

«Ο εορτασμός μας θα έχει πάρα πολλά επίπεδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τιμήσουμε την Επανάσταση και τους ήρωες. Όμως θέλουμε, και είναι πρωτεύον, αποφασίσαμε, ο εορτασμός της 200ης επετείου να έχει ένα αποτύπωμα στο μέλλον. Να είναι, δηλαδή, το παράθυρό μας στο μέλλον. Θα έλεγα, συμβολικά, να είναι η απαρχή της συνέχειας. Μέσα από το Forum, λοιπόν, με την συμμετοχή των 14 θεσμικών φορέων, που θα γίνει στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου, θα συνταχθεί μία Λευκή Βίβλος για τα επόμενα 20 χρόνια. Τι περιμένουμε από την χώρα μας στο άμεσο μέλλον.

Τι τομές χρειάζονται, τι προτάσεις για βελτίωση, συνεκτιμώντας την διεθνή πραγματικότητα, τις δυνατότητες αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχουμε», σημείωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Θα κληθείτε να συμπληρώσετε το παζλ της σημερινής Ελλάδας. Να περιγράψετε τον δρόμο για το αύριο. Εκμεταλλευόμαστε -εντός εισαγωγικών- την τεράστια πείρα σας να προετοιμαστείτε να παρουσιάσετε προτάσεις ή ακόμα και τομές για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για την πορεία μας τα επόμενα 20 χρόνια. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, είμαστε δίπλα σας οργανωτικά, το γνωρίζετε, και επενδύουμε σε αυτή σας τη συνεργασία», προσέθεσε, απευθυνόμενη στους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων.

 

 

ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ

Οι λευκές βίβλοι που εκδίδονται από την Επιτροπή είναι έγγραφα που περιλαμβάνουν προτάσεις δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε συγκεκριμένους τομείς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν προέκταση των πράσινων βίβλων, σκοπός των οποίων είναι η έναρξη διαδικασίας διαβουλεύσεων σε επίπεδο ΕΕ.

Ο σκοπός μιας λευκής βίβλου είναι να βοηθήσει να αρχίσει μια συζήτηση με το κοινό, τους ενδιαφερόμενους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο προκειμένου να καταστήσει εύκολη την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης. Η λευκή βίβλος της Επιτροπής του 1985 για την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς αποτελεί ένα παράδειγμα προσχεδίου που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο και είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθεί νομοθεσία ευρέος φάσματος στον εν λόγω τομέα.

Υπάρχει για παράδειγμα η Λευκή Βίβλος της Τεχνητής Νοημοσύνης, με βάση την οποία  η ζωή, η διοίκηση, οι επιχειρήσεις, η Υγεία κτλ. Θα προσαρμοστούν στην νέα της πραγματικότητα.

Την «λευκή βίβλο» της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη με τομείς δράσης είχε παρουσιάσει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι για τα μεγάλα δεδομένα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερα δεδομένα έχουμε τόσο πιο έξυπνοι είναι οι αλγόριθμοι. Αυτή είναι μια πολύ απλή εξίσωση και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα που βρίσκονται εκεί έξω», είχε δηλώσει.

 

 

Ποια θα είναι η Λευκή Βίβλος για την «νέα Ελλάδα»;;;

Το el.gr από το 2019 είχε προβλέψει πως η Γιάννα Αγγελοπούλου, σαν μία Ελληνίδα «Χίλαρι Κλίντον», θα ηγηθεί μπροστά από τις κάμερες στις αλλαγές που έρχονται στην χώρα μας (ΕΔΩ).

Τότε ακούσαμε τα πρώτα λόγια και χθες ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν ειπωθεί η Ελλάδα θα αλλάξει:

ΕΘΝΙΚΑ

Η νέα Ελλάδα θα βλέπει πια με άλλο μάτι την Ελληνική Επανάσταση. Θα είναι πολυπολιτισμική και όχι πια ελληνοκεντρική.

Είχε δηλώσει το 2019, η κα Αγγελοπούλου: «Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ».

Ο τελευταίος είναι ένας 18χρονος, γιος «προσφύγων και μεταναστών» από την Συρία που μπήκε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υψηλή βαθμολογία.

Ως επιστέγασμα της τότε ομιλίας της ήρθε η αφίσα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η οποία δείχνει μία συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή, η οποία, ενώ παραλείπει σημαντικότατους Έλληνες, καταλήγει τελικά στον συμπαθή, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, παρουσία της κας Αγγελοπούλου και του Κ. Μητσοτάκη, επισημάνθηκαν η ανάγκη αξιοποίησης νέων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, η σημασία της στροφής προς την «πράσινη» ανάπτυξη (Ατζέντα 2030) και θίχτηκαν ζητήματα όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, οι εργασιακές σχέσεις με δεδομένες και τις τεχνολογικές εξελίξεις και η διαγενεακή αλληλεγγύη.

Η Ελλάδα θα αλλάξει με βάση το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει στο γραφείο του –και μάλιστα επιδεικνύει- το βιβλίο «Μεγάλη Επανεκκίνηση του Klaus Schwab, συνιδρυτή του Φόρουμ.

Στο φόρουμ του Νταβός που διεξάγεται φέτος μέσω βιντεοδιάσκεψης, ειπώθηκαν μερικές από τις αλλαγές σε οικονομία και κοινωνία, τις οποίες θα ακολουθήσει και η Ελλάδα με την Λευκή Βίβλο.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

 

 • Για την δημιουργία πλούτου δεν θα χρειάζεται πια μόνο το οικονομικό κεφάλαιο, αλλά το ανθρώπινο, το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό κεφάλαιο. Όλα αυτά τα κεφάλαια δημιουργούν μαζί έναν «κοινόχρηστο πλούτο».
 • Οι άνθρωποι και το περιβάλλον θα είναι στην κορυφή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου: Με βάση τις ανάγκες του περιβάλλοντος επομένως, θα ρυθμίζονται οι κανόνες της Αγοράς.
 • Θα υπάρχει συλλογική υπευθυνότητα: Κανείς δεν θα μπορεί να αποφασίζει για τον εαυτό του και δεν θα είναι πια αφεντικό του μαγαζιού του, παρά όλοι θα εναρμονίζονται με το νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
 • Ψηφιακός μετασχηματισμός: Η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθά στην διακυβέρνηση: Με άκαμπτο και απόλυτο τρόπο θα εφαρμόζονται οι πολικές που θα αποφασιστούν.

 

Συμπερασματικά η Ελλάδα θα αλλάξει οικονομικά και κοινωνικά, υπό την έννοια πως πλέον αυτοσκοπός των επιχειρήσεων δεν θα είναι το κέρδος, αλλά το «αποτύπωμά» τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον, σε έναν ψηφιακά «αυτοδιοικούμενο» κόσμο.

Οι εταιρίες θα αξιολογούνται με κριτήρια κοινωνικά και κλιματικά.

Όποιες εταιρίες δεν συμμορφώνονται με την βιώσιμη ανάπτυξη της Ατζέντας 2030 δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην «Μεγάλη Επανεκκίνηση» και στην Νέα Εποχή.

Δείτε μερικά πρόσφατα βίντεο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ:

 

το λινκ του βίντεο, εδώ 

το λινκ του βίντεο εδώ 

 

το λινκ του βίντεο εδώ 

 

 

Πηγή

Προβολές : 892


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα