Ότι γίνεται στη Χαβάη, γίνεται ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... (βίντεο)

Ότι γίνεται στη Χαβάη, γίνεται ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... (βίντεο)

25 Αυγούστου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:518
Μοίρασέ το

 

Γιατί πίσω από τις φωτιές στη Χαβάη βρίσκεται η γνωστή συμμορία του WEF.

Θυμίζει κάτι όλο αυτό; Ναι θυμίζει Μάτι… Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία για περίεργες φωτιές που περνούν απο την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη… για περίεργα φώτα σαν λέϊζερ που πέφτουν απο τον ουρανό.

Έχουμε κι άλλα στοιχεία που είναι πολύ πιο κραυγαλέα.

Η Χαβάη προορίζεται να γίνει μια ψηφιακή αποικία των ΗΠΑ για πλούσιους και να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου από τεχνολογία ΑΙ (Artificial intelligence).

 

 

 

 

 

Και το μόνο που παρελήφθη απ’ αυτό το λιαν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που επιβεβαιώνει ΓΙΑΤΙ ΚΑΗΚΕ Η ΧΑΒΑΗ- ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΙ είναι, πως ο  κυβερνήτης της Χαβάη, ανήκει στα γεννήματα εχιδνών… “ασήμαντη λεπτομέρεια”…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γιατί πίσω από τις φωτιές στη Χαβάη βρίσκεται η γνωστή συμμορία του WEF.

Ο αριθμός των νεκρών στη Χαβάη απο τις φονικές πυρκαγιές, έχει ήδη ξεπεράσει τους 100 και δεν αποκλείεται ο τελικός αριθμός να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες από τη στιγμή που οι αγνοούμενοι αγγίζουν του 1.300!

Ο κυβερνήτης της Χαβάη, Τζος Γκριν, ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει διαρκώς να ανεβαίνει, φτάνει μόνο να αναλογιστούμε πως οι επιχειρήσεις των διασωστικών ομάδων έχουν ερευνήσει μόνο… το ένα τέταρτο του νησιού.

«Έχουν χαθεί ήδη 101 ζωές» μετέφερε, συμπληρώνοντας «οι ομάδες έρευνας έχουν ολοκληρώσει ως τώρα μόνο το ένα τέταρτο του τομέα που επιχειρούν».

Προσχεδιασμένο το έγκλημα απο την γνωστή διεθνή εγκληματική συμμορία

Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, γιατί το λέμε με τόση σιγουριά; Δείτε τα στοιχεία και θα καταλάβετε:

Ένα “τυχαίο” περιστατικό, είναι πως τα μόνα σπίτια που κάηκαν, ήταν οι παραδοσιακές παραγκούπολεις των ντόπιων κατοίκων. Οι αρχές προστάτεψαν μόνο τις οικίες των δισεκατομμυριούχων που δεν έπαθαν τίποτα.

Τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων αποτεφρώθηκαν. Απολύτως αηδιαστικό όπως λέει και η κοπέλα στο βίντεο…

 

 

 

Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια όχι μόνο να σώσουν τις κατοικίες των φτωχών αλλα και τις ζωές των ντόπιων. Κάποιοι κατέφυγαν στη θάλασσα να σωθούν, όπως δείχνει το βίντεο παρακάτω.

Μα καλά η αμερική δεν διαθέτει υπερσύγχρονα πυροσβεστικά συστήματα για να μπορέσει τουλάχιστον να ελέγξει μια φωτιά;

 

 

 

 

Θυμίζει κάτι όλο αυτό; Ναι θυμίζει Μάτι… Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία για περίεργες φωτιές που περνούν απο την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη… για περίεργα φώτα σαν λέϊζερ που πέφτουν απο τον ουρανό.

 

Ενδεχομένως για κάποιους να ακούγεται ως συνομωσιολογία, γιαυτό και δεν θα μείνουμε στο ποιος έβαλε την φωτιά, ο νοών νοείτω.

 

Έχουμε άλλα στοιχεία που είναι πολύ πιο κραυγαλέα.

Η Χαβάη προορίζεται να γίνει μια ψηφιακή αποικία των ΗΠΑ για πλούσιους και να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου από τεχνολογία ΑΙ (Artificial intelligence).

Μέχρι το 2023, η Χαβάη ήταν σχεδιασμένο να γίνει η πρώτη ψηφιακή πολιτεία των ΗΠΑ προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη στο όνομα της κλιματικής αλλαγής. Η Χαβάη προορίζεται να γίνει μια ψηφιακή αποικία των ΗΠΑ για πλούσιους και να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου από την ψηφιακή τεχνολογία ΑΙ (Artificial intelligence).

Πιο συγκεκριμένα αυτό προορίζεται για το το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το Μάουι, που όλως τυχαίως ήταν αυτό που χτύπησε η “κλιματική αλλαγή” και εντελώς τυχαία, επιλέχτηκε να γίνει η πρώτη ψηφιακή πολιτεία των ΗΠΑ προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη.

Ο πολιτικός που επέλεξαν για να εφαρμόσει τα «Πράσινα» Σχέδιά τους για το Κλίμα στη Χαβάη είναι ο Κυβερνήτης Τζος «Γκριν», ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πριν απο την πυρκαγιά έδωσε μια κεντρική ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη εξηγώντας πώς η Χαβάη θα γινόταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, και θα κατείχε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη μετατροπή σε «100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και την ανάπτυξη των βιώσιμων οικονομικών σχεδίων του WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ).

 

 

 

Αυτό που δεν μας λένε κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, 2023, πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο Smart City (Συνέδριο Έξυπνων Πόλεων) στο Μάουι! Μιλάμε για το ίδιο νησί που μόλις κάηκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.hicss.psnc.pl, διαβάζουμε τα εξής σχετικά:

Το 57ο Διεθνές Συνέδριο της Χαβάης για τις Επιστήμες Συστημάτων 3-6 Ιανουαρίου 2024.

Το Διεθνές Συνέδριο της Χαβάης για τις Επιστήμες των Συστημάτων (HICSS) είναι ένα κορυφαίο διεθνές φόρουμ για την παρουσίαση της έρευνας συστημάτων υπολογιστών στον τομέα της επιστήμης της πληροφορίας και της τεχνολογίας των πληροφοριών, αντίστοιχα. Το HICSS διεξάγει συνεδρίες σε διάφορα βασικά θέματα που το συνέδριο αντιμετωπίζει ξεχωριστά. Κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια αποτελείται από τα λεγόμενα μίνι κομμάτια που δίνουν έμφαση στη συζήτηση και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τρόπο που μοιάζει με εργαστήριο. Το μίνι κομμάτι που ανακοινώθηκε εδώ για την έξυπνη ανάπτυξη εφαρμογών και τη ροή δεδομένων: IoT, I4.0, έξυπνες πόλεις και πολλά άλλα αποτελεί μέρος του τμήματος τεχνολογίας λογισμικού.

Σύμφωνα με το παραπάνω σάιτ, συζητούσαν σε εκείνο το συνέδριο πως να μετατρέψουν το Μάουι σε ένα έξυπνο… νησί, ή πράσινο ή βιώσιμο, αυτοί είναι εναλλακτικοί όροι που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και, ως γνωστόν, αυτές οι έξυπνες περιοχές ή πόλεις είναι εφεύρημα του περιβόητου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) του γνωστού ευγονιστή Κλάους Σβαμπ.

Δείτε αυτό το LINK για περισσότερες λεπτομέρειες:

https://lists.aisnet.org/pipermail/aisworld_lists.aisnet.org/20220429/044769.html

Οι πόλεις και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο εισέρχονται σε μια νέα εποχή μετασχηματισμού στην οποία οι κάτοικοι και το περιβάλλον τους συνδέονται όλο και περισσότερο μέσω των ταχέως μεταβαλλόμενων ευφυών τεχνολογιών, που μερικές φορές αποκαλούνται έξυπνες τεχνολογίες. Αυτός ο μετασχηματισμός, ο οποίος έχει γίνει κορυφαία προτεραιότητα για πολλές πόλεις και άλλες τοπικές κυβερνήσεις, προσφέρει μεγάλες υποσχέσεις για βελτιωμένη ευημερία και ευημερία, αλλά, επίσης, θέτει σημαντικές προκλήσεις στη σύνθετη διασταύρωση τεχνολογίας και κοινωνίας.

Μια έξυπνη και συνδεδεμένη κοινότητα μπορεί να θεωρηθεί ως κοινότητα που ενσωματώνει συνεργικά τις ευφυείς τεχνολογίες με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, για να βελτιώσει την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία όσων ζουν, εργάζονται ή ταξιδεύουν σε αυτήν. Με βάση την έννοια της κοινοτικής πληροφορικής, οι έξυπνες κοινότητες μπορούν να θεωρηθούν ότι δίνουν τη δυνατότητα και ενδυναμώνουν τους πολίτες και υποστηρίζουν τις ατομικές και κοινοτικές αναζητήσεις για ευημερία.

Αν και η βιβλιογραφία είναι πλούσια σε αναφορές σε έξυπνες πόλεις και κοινότητες, αυτή εξακολουθεί να είναι μια αναπτυσσόμενη και ασαφής έννοια λόγω της πολυδιάστατης και πολύπλευρης πτυχής της που υπερβαίνει την απλή χρήση τεχνολογίας και υποδομής. Αν και η τεχνολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση τις έξυπνες τεχνολογίες, δεν είναι η μόνη πτυχή που καθορίζει τις έξυπνες πόλεις και κοινότητες. Νέες μελέτες δείχνουν ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες έχουν τεράστια επιρροή στην κοινωνική ζωή, καταλύοντας νέες ανάγκες των πολιτών και μεταμορφώνοντας τον τρόπο αντιμετώπισης τους, επηρεάζοντας την ικανότητα των ανθρώπων να ασκούν το «δικαίωμά τους στην πόλη/κοινότητα» και επηρεάζοντας την κοινωνική βιωσιμότητα σε διάφορα επίπεδα. .

Η διοίκηση της πόλης και η διαχείριση της κοινότητας, η ενοποίηση πληροφοριών, η ποιότητα των δεδομένων, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια, οι θεσμικές ρυθμίσεις και η συμμετοχή των πολιτών είναι επομένως μερικά από τα ζητήματα που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή για να γίνει μια κοινότητα πιο έξυπνη σήμερα και στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, η βιβλιογραφία για τις έξυπνες πόλεις και κοινότητες είναι κατακερματισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατηγικές που: Οι πόλεις και οι κοινότητες πρέπει να ακολουθήσουν για να γίνουν πιο έξυπνες. Αυτό στο οποίο συμφωνεί το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφίας είναι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνουν έξυπνες και διαφορετικές οι κοινότητες που έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις που αντικατοπτρίζουν τις ιδιαιτερότητές τους. Επιπλέον, η έλευση αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ανοιχτή διακυβέρνηση, τα ανοιχτά δεδομένα, τα μεγάλα δεδομένα, το blockchain, τα chatbots κ. περιοχή.

Αυτή η μίνι πίστα στοχεύει στη διερεύνηση αυτών των θεμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων και των έξυπνων κοινοτήτων καθώς και στον αντίκτυπο αυτών των πρωτοβουλιών για να κατανοήσουμε πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να διαμορφώσουν την κοινωνική βιωσιμότητα, τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινοτήτων και την ευημερία των κατοίκων της. Επικεντρώνεται επίσης στην ενορχηστρωμένη αλληλεπίδραση και ισορροπία πρακτικών έξυπνης διακυβέρνησης, έξυπνης δημόσιας διοίκησης, έξυπνων κοινοτήτων, έξυπνων πόρων και μόχλευσης ταλέντων σε αστικούς, αγροτικούς και περιφερειακούς χώρους που διευκολύνονται από νέες χρήσεις ΤΠΕ και άλλων τεχνολογιών.

Ως αποτέλεσμα, οι τομείς εστίασης και ενδιαφέροντος για αυτό το μίνι κομμάτι περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στα ακόλουθα θέματα:

-Ταξινομήσεις έξυπνων πόλεων και κοινοτήτων

-Η έξυπνη διακυβέρνηση ως το θεμέλιο για τη δημιουργία έξυπνων αστικών και περιφερειακών χώρων (στοιχεία, προϋποθέσεις και αρχές έξυπνης διακυβέρνησης)

-Έξυπνες πόλεις και έξυπνη διακυβέρνηση (εστιακές περιοχές, τρέχουσες πρακτικές, περιπτώσεις και πιθανές παγίδες)

-Έξυπνες συνεργασίες (τριπλή/τετραπλή/πενταπλή έλικα, συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και συμμετοχή πολιτών)

-Ο αντίκτυπος του ψηφιακού μετασχηματισμού στην αλλαγή του ρόλου των πολιτών στη πόλη

-Έξυπνες πόλεις, κοινότητες και περιοχές (περιπτώσεις, βαθμολογίες, συγκρίσεις,
και κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας)

-Οφέλη από τον αντίκτυπο των αναδυόμενων τεχνολογιών στους πολίτες και τους ντόπιους κοινότητες

-Συλλογική νοημοσύνη για έξυπνες πόλεις και κοινότητες

-Αναδυόμενες τεχνολογίες σε έξυπνες πόλεις και κοινότητες (τεχνητές
νοημοσύνη, μεγάλα δεδομένα, ανοιχτά δεδομένα, ανοιχτή κυβέρνηση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και
δίκτυα, chatbots, κ.λπ.)

-Έξυπνη διακυβέρνηση σε πόλεις και κοινότητες στην εποχή των αναδυόμενων τεχνολογιών

-Ο ρόλος των ψηφιακών τεχνολογιών τόσο στην αυξανόμενη κοινότητα
βιωσιμότητα και βελτίωση της κοινωνικής βιωσιμότητας και των ανισοτήτων

-Έξυπνες υπηρεσίες

-Αστικο-αγροτικά κενά σε έξυπνες κοινότητες

-Δυνατότητες ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας σε έξυπνες πόλεις και κοινότητες.

– Καινοτόμες λύσεις για έξυπνες πόλεις και κοινότητες

-Δημιουργία κοινωνιών γνώσης για έξυπνες πόλεις και κοινότητες

-Έξυπνες πόλεις και κοινότητες και η συμβολή τους στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

Στο παρακάτω έγγραφο θα δείτε και την ελληνική συμμετοχή του καθηγητή Δημήτρη Γκούσκο απο το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Δείτε τον Δημήτρη Γκούσκο να μιλάει σε ένα βίντεο με ενθουσιασμό για τα οφέλη της “ψηφιακής διακυβέρνησης.

 


Οι περισσότερες πληροφορίες γιαυτό το άρθρο προέρχονται απο τον ιστότοπο greeknewsondemand.com, απο το άρθρο Μεγάλο συνέδριο της Ελίτ για να γίνει ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ το ΜΑΟΥΙ έγινε ΕΚΕΙ…ΠΡΙΝ ΚΑΕΙ!!! – Στο κόλπο και το…Ε.Κ. Πανεπιστήμιο Αθηνών!

 

 

Πηγή

Προβολές : 518


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα