Δεν μας τα λέτε καλά “άγιοι” Αρχιερείς της ... “ΙΕΡΑΣ” ΣΥΝΟΔΟΥ...

Δεν μας τα λέτε καλά “άγιοι” Αρχιερείς της ... “ΙΕΡΑΣ” ΣΥΝΟΔΟΥ...

23 Μαΐου, 2020 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:789
Μοίρασέ το

Τιμολέων Νικηταράς Πως είπατε άγιοι Αρχιερείς της Ι.Σ. πως είναι άκυρος και ανυπόστατος ο αφορισμός του Αμβρόσιου στους Χριστομάχους πολιτικούς?
Μάλλον δεν ισχύει η διάγνωσις!

 

Υπάρχει όμως κι άλλη μία άποψη και καλόν είναι, να την λάβουμε σοβαρά υπόψη.

ΟΛΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΠΕΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

17 Μαΐου

 Ο αείμνηστος Αυγουστίνος Καντιώτης είχε αφορίσει το 1990 τον τότε γνωστό σκηνοθέτη Θεόδωρον Αγγελόπουλο, λόγω γυρισμάτων στην Φλώρινα μιας βλάσφημης ταινίας. Άρα σήμερα ο Αμβρόσιος γιατί δεν μπορεί?

Τελικά ο σκηνοθέτης δεν μετανόησε, ενώ ο επίσκοπος του είχε δώσει τρία χρόνια διορία να μετανοήσει και είχε άδοξο τέλος. Το 2011 σκοτώθηκε από μοτοσυκλέτα που τον παρέσυρε.

Ας προσέξουν λοιπόν και ας μετανοήσουν και οι σημερινοί βλάσφημοι και Χριστομάχοι πολιτικοί, διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται! Η εκκλησία του Χριστού θα ζεί εις τον αιώνα!

 

Τιμολέων Νικηταράς Πως είπατε άγιοι Αρχιερείς της Ι.Σ. πως είναι άκυρος και ανυπόστατος ο αφορισμός του Αμβρόσιου στους Χριστομάχους πολιτικούς?
Μάλλον δεν ισχύει η διάγνωσις!

https://www.pentapostagma.gr/…/6941616_dimos-berykios…

 

Με όλο τον σεβασμό πάτερ αυτό δεν ισχυει. Δεν έχει δικαίωμα αφορισμού μόνον η Ι.Σ. Ο αφορισμός έχει την ίδια ακριβώς ισχύ και από έναν Επίσκοπο αν γίνει, όπως έπραξε και ο αείμνηστος Α. Καντιώτης.
 
Επιπλέον διαβάζουμε κατά Μιχαηλάρη σελ. 82 τα εξής:
 
Ποιές κατηγορίες ιερωμένων έχουν δικαίωμα να αφορίζουν

“Πατριαρχών και μητροπολιτών.
Ο οικουμενικός πατριάρχης λοιπόν και οι άλλοι πατριάρχες έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν έπιτίμια σε κληρικούς κα λαϊκούς. Το ίδιο δικαίωμα φυσικά έχουν και οι επίσκοποι (μητροπολίτες), ως πνευματικοί προϊστάμενοι των διαφόρων εκκλησιαστικών περιφερειών. Το δικαίωμα αυτό θεωρείτα αυτονόητο σε τέτοιο βαθμό ώστε ούτε καν περιλαμβάνεται υπόμνηση του στις πράξεις εκλογή τους”

Μιχαηλάρης Παναγιώτης “ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ” σελ. 82
Διατριβή 1994

Πηγή

Προβολές : 789


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα