Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τα «πεπραγμένα» της Κ.Σακελλαροπούλου στα χρόνια των Μνημονίων: Οι ευθύνες της
Στην ανακοίνωση παρατίθενται όλες οι δικαστικές αποφάσεις που είχε λάβει από την εποχή που κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τις αποφάσεις της που έκριναν νόμιμο το κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων και Πάσχα από τους δημοσίους υπαλλήλους.
Αργήσατε πολύ, κυρίες και κύριοι της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Τα γράψαμε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, και το ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, από την πρώτη στιγμή της επιλογής της από τον Μητσοτάκη.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
Με μία ανακοίνωση που φεύγει από τις συνηθισμένες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) παραθέτει και αναλύει τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τελικά βρέθηκε στη θέση αυτή με ψήφους σχεδόν όλων των κομμάτων.
Στην ανακοίνωση παρατίθενται όλες οι δικαστικές αποφάσεις που είχε λάβει από την εποχή που κρίθηκε συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τις αποφάσεις της που έκριναν νόμιμο το κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων και Πάσχα από τους δημοσίους υπαλλήλους.
Το pronews.gr δημοσίευσε πρώτο χθες την ανακοίνωση αλλά εξαιτίας της ιδιαίτερης σημασίας που έχει την αναδημοσιεύουμε και σήμερα.
Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
«Η 3η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1993 ως παγκόσμια ημέρα για την ελευθεροτυπία, ημέρα που υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα και ειδικά μετά από την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Απ΄ ότι φαίνεται (τουλάχιστον στο twitter) για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, μεγαλύτερη σημασία είχε το “καλωσόρισμα” του ανοίγματος της εστίασης και η “απόλαυση ενός καφέ” και μιας “φιλικής κουβέντας”.
Υποθέτουμε ότι οι 4 κατάλληλα επιλεγμένοι για “φιλική κουβέντα” γιατροί των νοσοκομείων “Ευαγγελισμός” και “Σωτηρία”, δεν θα χάλασαν την ωραία αυτή ατμόσφαιρα περιγράφοντάς της π.χ την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία, για το προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες να κρατήσει στη ζωή συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, για το πώς τα “χειροκροτήματα” στα μπαλκόνια δεν διώχνουν την κούραση και την απελπισία ούτε φέρνουν κλίνες προσωπικό και φάρμακο.
Σίγουρα στη φιλική αυτή κουβέντα, δεν θα ειπώθηκε τίποτα για το πως στις 23 Νοεμβρίου του 2010, η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως μέλος τότε του ΣΤΕ μαζί με τον τον Πάνο Πικραμμένο έκρινε, ότι το Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις.
Είναι επίσης βέβαιο ότι οι 4 γιατροί του Ευαγγελισμού και της Σωτηρίας δεν θα την ρώτησαν γιατί ως πρόεδρος του δικαστηρίου υπερψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας να κηρυχθεί νόμιμη η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα.
Ασφαλώς σε αυτή την “γιορταστική ατμόσφαιρα” του ανοίγματος της εστίασης, δεν είχε θέση η απορία που είχε εκφραστεί το 2015 από δεκάδες ΜΜΕ σχετικά με το πώς “έπεσε στα μαλακά” ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που είχε κατηγορηθεί για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς επίσης και για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία.
Για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ το ειδικό δικαστήριο έκρινε τότε πως ο πρώην υπουργός διέπραξε μεν «λαθροχειρία», αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες) από τη λίστα , ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα ενώ για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία κρίθηκε αθώος (οι δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να κριθεί ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος ο κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος και τα μέλη του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ταξιαρχία Κόμβου, ενώ υπέρ της άποψης να καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο αδίκημα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα μέλη του δικαστηρίου Δημήτριος Κόμης, Αργύρης Σταύρακης και Μαρία Γαλάνη).
Μπορεί η ελευθεροτυπία να θεωρείται και δίκαια, ως ένας σημαντικός πυλώνας της Δημοκρατίας, μπορεί να προστατεύεται από το Σύνταγμά μας και από από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ.
Μπορεί την τελευταία δεκαετία περισσότεροι από 800 δημοσιογράφοι κι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ να έχουν σκοτωθεί ή δολοφονηθεί σε μη εμπόλεμες ζώνες από παραστρατιωτικούς πυρήνες, οργανωμένες ομάδες εγκληματιών, η αστυνομικές αρχές.
Μπορεί ακόμα και τώρα δημοσιογράφοι να συλλαμβάνονται, να διώκονται, να απάγονται, να υφίστανται ξυλοδαρμούς κι επιθέσεις, να δολοφονούνται, με τις περισσότερες περιπτώσεις από αυτές να μην ερευνώνται και να μην εξιχνιάζονται ποτέ.
Όμως αυτό που έχει τελικά σημασία για κάποιους, είναι αν από σήμερα μπορεί ο Έλληνας να απολαύσει τον καφέ του (χωρίς φυσικά την νοσηρή επενέργεια της μουσικής υπόκρουσης και εφόσον έχει παιδαγωγηθεί από την διδασκαλία του SMS).
Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας μας αναγκάζουν να σκεφτούμε την ποιητική “προτροπή” του αξέχαστου Μανόλη Αναγνωστάκη:
Ἡ ἀπόφαση
Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Ἔστω ἀπαντεῖστε μ᾿ ἕνα ναὶ ἢ μ᾿ ἕνα ὄχι.
Τὸ ἔχετε τὸ πρόβλημα σκεφτεῖ
Πιστεύω ἀσφαλῶς πὼς σᾶς βασάνισε
Τὰ πάντα βασανίζουν στὴ ζωὴ
Παιδιὰ γυναῖκες ἔντομα
Βλαβερὰ φυτὰ χαμένες ὦρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φίλμς. Κι αὐτὸ σᾶς βασάνισε ἀσφαλῶς.
Μιλᾶτε ὑπεύθυνα λοιπόν. Ἔστω μὲ ναὶ ἢ ὄχι.
Σὲ σᾶς ἀνήκει ἡ ἀπόφαση.
Δὲ σᾶς ζητοῦμε πιὰ νὰ πάψετε
Τὶς ἀσχολίες σας νὰ διακόψετε τὴ ζωή σας
Τὶς προσφιλεῖς ἐφημερίδες σας· τὶς συζητήσεις
Στὸ κουρεῖο· τὶς Κυριακές σας στὰ γήπεδα.
Μιὰ λέξη μόνο. Ἐμπρὸς λοιπόν:
Εἶστε ὑπὲρ ἢ κατά;
Σκεφθεῖτε το καλά. Θὰ περιμένω».
Μοίρασέ το:
Ετικέτες: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
- Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
- Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
- Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
- Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
- Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.
Όλοι οι πρόεδροι της δημοκρατίας που πέρασαν στην χώρα είναι απλά γλάστρες.Δεν θα ξεχάσω τον Κάρολο Παπούλια και τον Προκόπη Παυλόπουλο που στα χρόνια των μνημονίων έκαναν τις γλάστρες και δεν σήκωσαν έστω ένα ανάστημα να φέρουν αντίρρηση σε οποιουσδήποτε καταστροφικούς όρους για την οικονομία που επέβαλαν από την ευρωπαϊκή τράπεζα όπου οι εδώ κυβερνήσεις έτρεξαν σαν δουλικά να τα εγκρίνουν.
Κατώτεροι του ύψους των περιστάσεων ανάξιοι για την θέση αυτήν τελείως διακοσμητικοί.
Όσο για τον Μητσοτάκη δυο χρόνια τώρα που κυβερνάει φάνηκε πως τα έκανε σκατά στον τρόπο διακυβέρνησης κυρίως επειδή δεν στήριξε όσο θα έπρεπε τις πληττόμενες επιχειρήσεις αλλά και επειδή έκλεισε άσκοπα μαγαζιά και καταστήματα.Θα μπορούσαν κάλλιστα να παραμείνουν ανοιχτά επισημαίνοντας στον κόσμο την έννοια της ατομικής ευθύνης και οτί θα είναι άξιος της μοίρας του σε περίπτωση που υποβιβάσει ή δείξει αδιαφορία απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο και παράλληλα την έκτακτη οργάνωση και ενδυνάμωση των νοσοκομείων.Ο Τσίπρας θα ήταν πιο άξιος και καλύτερα θα την διαχειρίζονταν την κατάσταση και με βεβαιότητα θα έδινε μεγαλύτερο βάρος και θα στήριζε οικονομικά την κοινωνία κατά πολύ περισσότερο για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες των δυσμενών συνθηκών.
Πες τα Γρηγόριε
Αυτά τα φράγκικα κολλυβογράμματα, η ημιμάθεια και δήθεν επιστημοσύνη μας ψοφήσανε…
Αίσχος διά τήν ποντικομούρα επίορκη, αντίχριστη καί εχθρόν Πίστεως καί Πατρίδος, όπως αίσχος καί διά κάποια, η οποία κομπάζει ότι …..εδιδάχθει 2-3 κολλυβογράμματα!!!!!! περί ψυχολογίας (ουχί απλώς αψυχολόγητη αλλά ΑΨΥΧΗ ούσα) ανερυθριάστως καί υπεραιρόμενη αυτοπροσδιορίζεται ως «δόλια» (ήτοι καταχθονίως ραδιούργα), ως «έρμη» (ήτοι έρημη εκ Θείας ελάμψεως), ως «κατακαημένη» (ήτοι κατακεκαυμένη καί καταπυρπολημένη μέ επιβεβαρυμένη κατάθλιψη) καί άλλα παρόμοια ανεκδιήγητα. Αίσχος διά τοιούτου είδους καταστροφικής καί υπερφίαλης ψευδοεκπαιδεύσεως.