Η ... ΤΡΟΥΜΠΑ, ξαναζεί ...
Εποχές «Τρούμπας» των δεκαετιών ’50 και ’60 έφερε στην Αλεξανδρούπολη ο αμερικανικός Στόλος
Και οι ελληνόφωνοι σε ρόλο ΠΟΡΝΗΣ…;;;
Θυμάμαι τότε στην δεκαετία του ’60, τι γινόταν στην Νέα Μάκρη, με την Αμερικανική Βάση και τα… ελεύθερα κορίτσια…
Και η αγορά, έσφυζε από ντόλλαρς…
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι σήμερα…
“Πτνα Ελλάδα, δεν θα ισιώσεις ποτέ…!!!”
Καλλιόπη Σουφλή
Eποχές Τρούμπας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 ζει η Αλεξανδρούπολη με τα πλοία του αμερικανικού Στόλου που ξεφορτώνουν συνέχεια εφόδια για τα αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα για τις χώρες του ΝΑΤΟ περί την Ουκρανία, αλλά και για την ίδια την Ουκρανία.
Τα πρώτα δείγματα από την παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων φάνηκαν με το που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 24 Μαΐου, το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USS Arlington», μήκους 208 μέτρων και πλάτους 64 μέτρων.
Η απόφαση της κυβέρνησης για μόνιμη αμερικανική βάση στην πόλη είχε τις συνέπειες που όλοι φαντάζονταν
Τα στούντιο που προσφέρουν «μασάζ» δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο, τα νυχτερινά κέντρα διπλασίασαν τους τζίρους τους και γενικά στα περίπου τρία 24ωρα που το πλοίο έμεινε δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το πλήρωμά του κατέκλυσε τα τοπικά εστιατόρια, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και τους χώρους ψυχαγωγίας.
«Ξεπουλήσανε τα πάντα. Μέχρι και τα καταστήματα τατουάζ δεν σταματούσαν», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Γκοτσίδης, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Εβρου
Πληροφορίες θέλουν το αμέσως επόμενο διάστημα να εγκαθίστανται μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή στρατιωτικά στελέχη του Στρατού των ΗΠΑ, καθώς η περιοχή θα μετεξελιχθεί σε μόνιμη αμερικανική στρατιωτική βάση εξέλιξη που δίνει νέα ώθηση στην κτηματαγορά, αλλά και την τοπική οικονομία.
Πέραν των αναγκών στέγασης, στις ανάγκες που εκτιμάται ότι θα προκύψουν από την εγκατάσταση των υψηλόβαθμων αξιωματικών περιλαμβάνονται αγγλόφωνα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και υπηρεσίες ψυχαγωγίας, για τα οποία καταγράφεται ήδη μια πρώτη κινητικότητα σε επίπεδο διερεύνησης νέων επενδύσεων.
Η Τρούμπα έκλεισε από τον δήμαρχο Α.Σκυλίτση τον Αύγουστο του 1967 λόγω της «απαραδέκτου δια την κοινωνίαν του Πειραιώς καταστάσεως».
Στην περιοχή έγινε κέντρο του ελληνικού City με την εγκατάσταση εκατοντάδων εφοπλιστικών εταιρειών, πριν αυτές ξαναφύγουν για Λονδίνο στην δεκαετία του ’80.
Καλώς ήρθε το δολλάριο – μαθήματα αγγλικών
Μοίρασέ το:
Ετικέτες: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΗΠΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
- Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
- Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
- Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
- Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
- Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.