Κηδείες Covid. Παράνομες και αντιεπιστημονικές οι οδηγίες τέλεσής τους στην Ελλάδα.

Κηδείες Covid. Παράνομες και αντιεπιστημονικές οι οδηγίες τέλεσής τους στην Ελλάδα.

21 Δεκεμβρίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:549
Μοίρασέ το
 

 
 
 
Δεν έχετε αντιληφθεί πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θέλει να καταστρέψει όλο τον ελληνικό λαό;
Εφαρμόζουν ακραίες καταστάσεις, προκειμένου να δολοφονήσουν πρώτα τις ψυχές μας και μετά και εμάς τους ίδιους με κάθε τρόπο. 
 
Όσο για την “δικαιοσύνη”, μην την ψάχνετε…
 
Μήπως “εκπορνεύεται σε κρεβάτια πολιτικών και σε στοές…”;;;
 
Και σε ότι αφορά στην “εκκλησία”, μήπως εκεί είναι τόσα πολλά τα γυναικεία ονόματα και οι τόσες οι ζαρτιέρες, που τα χάνεις…;;; σιγά μην ασχοληθούν με την περιύβριση των νεκρών…
 
 
Καλλιόπη Σουφλή

Στοιχεία στην εκπομπή “Αντιθέσεις” ότι οι νεκροί κηδεύονται με οδηγίες για Ebola

Ο γιατρός και ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι κηδείες COVID-19 στην Ελλάδα γίνονται με βάση πολύ αυστηρές οδηγίες σφραγίσματος του νεκρού με αποτέλεσμα οι οικείοι που επιθυμούν, σύμφωνα με τις λατρευτικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές τους παραδόσεις, να μην μπορούν να αποχαιρετήσουν τον δικό τους άνθρωπο, αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα οι κηδείες γίνονται καθ’ υπέρβαση των σχετικών με το θέμα οδηγιών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Συγκεκριμένα, σε Τεχνική Έκθεση με τίτλο «Ζητήματα σχετικά με τον ασφαλή χειρισμό των σορών αποθανόντων προσώπων που αποτελούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19» που δημοσίευσε με ημερομηνία 23 Μαρτίου 2020 το ECDC, περιγράφεται ρητά και κατηγορηματικά ότι τα άμεσα συγγενικά πρόσωπα του θανόντος μπορούν όχι μόνο να παρευρίσκονται στην κηδεία, αλλά, αν το λατρευτικό τους πιστεύω είναι τέτοιο που τους επιβάλει και μη επεμβατικές διαδικασίες φροντίδας της σορού, να το πράξουν, τηρώντας βέβαια τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Μάλιστα οι οδηγίες αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: «Μπορεί να πραγματοποιηθεί έκθεση της σορού για τους πενθούντες. Εάν οι συγγενείς ή θρησκευτικοί εκπρόσωποι πρόκειται να αγγίξουν την σορό, θα πρέπει να τηρούνται οι βασικές προφυλάξεις και να χρησιμοποιούνται ΜΑΠ για την πρόληψη της μετάδοσης μέσω της άμεσης επαφής…».

-Με οδηγίες για Ebola οι Κηδείες στην Ελλάδα

Μάλιστα, στην ίδια εκπομπή, αποκαλύφθηκε ότι και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (US CDC) έχει αντίστοιχες οδηγίες τις οποίες ανανέωσε σχετικά μόλις τον Σεπτέμβριο του 2020.

Με βάση τα στοιχεία σε σχετικό πίνακα, προκύπτει ότι οι οδηγίες που, καθ’ υπέρβαση και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους επιστημονικής τεκμηρίωσης, ακολουθούνται στην Ελλάδα αφορούν τον κηδεία και ταφή ατόμων που έχουν καταλήξει από τον ιό Ebola!

Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν επίσης οδηγίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εκεί περιγράφεται η δυνατότητα παρουσίας στενού συγγενή σε κηδεία ακόμη κι αν αυτός είναι θετικός στον ιό και έχει αυστηρή οδηγία απομόνωσης-καραντίνας, αρκεί να τηρεί αυστηρά τις αποστάσεις και τα μέτρα ατομικής προστασίας και να έχει ενημερώσει όλους τους παρευρισκόμενους ότι είναι θετικός στον ιό.

Στην αποκάλυψη αυτή , τοποθετήθηκαν κορυφαίοι νομικοί και συνταγματολόγοι που μετείχαν στην εκπομπή με κάποιους εξ αυτών να αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το θέμα εγέρσεως αγωγών αποζημίωσης από συγγενείς αποθανόντων από COVID-19 που στερήθηκαν της λατρευτικής και θρησκευτικής τους ανάγκης και πεποίθησης τον τελευταίο αποχαιρετισμό σε οικεία τους πρόσωπα.

Στην εκπομπή τονίστηκε ότι παρέκκλιση από διεθνείς οδηγίες και πρακτικές δεν μπορεί να γίνεται με αυθαίρετη επίκληση θεωρητικών κινδύνων αλλά θα πρέπει να εξηγείται και να τεκμηριώνεται με ισχυρά επιστημονικά δεδομένα.

Ειδάλλως είναι αδικαιολόγητη, ακραία, και θέτει σοβαρό ζήτημα προσβολής του νεκρού, των συγγενών και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του καθενός, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Η υπέρβαση στην Ελλάδα των οδηγιών κηδείας και ταφής του ECDC και του US CDC, εφαρμόζοντας στην χώρα μας οδηγίες αντιμετώπισης της σορού ως περιστατικό Ebola, έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να στερούνται τον τελευταίο αποχαιρετισμό στα οικεία τους πρόσωπα με βάση το προσωπικό, λατρευτικό και θρησκευτικό τους συναίσθημα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στα πλαίσια της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Οδηγίες CDC – Αμερικανικό Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (οι δυο πίνακες έχουν δίπλα δίπλα οδηγίες για κηδείες με Covid-19 και Ebola , όπου φαίνεται ότι ακολουθούμε του Ebola)  (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ)

                                                          (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΩ)

Οι οδηγίες του ECDC -Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για κηδείες – ταφές Covid-19  (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ)

Οι οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Κηδείες και μια επίμαχη περικοπή για το πώς ένας στενός συγγενής  με Covid-19 μπορεί να παραστεί στη κηδεία στενού συγγενικού του προσώπου (ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ)

 

Απόσπασμα απο την εκπομπή ANTITHESEIS 18/12/2020

Πηγή

Προβολές : 549


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα