Κωνσταντίνος Βαθιώτης; “Ο κορωνοϊός δεν αποσυνέθεσε μόνο την δημόσια υγεία αλλά και την δημοκρατία!”

Κωνσταντίνος Βαθιώτης; “Ο κορωνοϊός δεν αποσυνέθεσε μόνο την δημόσια υγεία αλλά και την δημοκρατία!”

20 Αυγούστου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,136
Μοίρασέ το

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Η παρούσα κυβέρνηση επιδίδεται συνεχώς και αδιαλείπτως σε ένα παραλήρημα αλαζονείας, αρνούμενη οιαδήποτε καλόπιστη μορφή ελέγχου, την ώρα μάλιστα που η αντιπολίτευση αλλά και το σύνολο σχεδόν των νομικών της χώρας μοιάζει να πάσχει από αφωνία.”

 

Σύψας… σήψη… Μήπως τα φωνήεντα δείχνουν την αλήθεια;

Το όνομα είναι οιωνός… δηλαδή σημάδι… δηλαδή, πεπρωμένο (αλλά μήπως και κατάρα;)

Το όνομα και η “δημοκρατία” βρίσκονται σε πλήρη σήψη…

Μήπως τελικά πρέπει να τους αφήσουμε να σαπίσουν τελείως και να αποσυντεθούν;

Μήπως τελικά “η δημοκρατία” δεν είναι και το καλλίτερο πολίτευμα;

Μήπως στο όνομά της έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα;

Μήπως τούτος ο ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ, έχει ανάγκη την ολιγαρχία των ΑΡΙΣΤΩΝ;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Και γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

“Επιδίωξη της τυραννίας είναι, να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφετέρου, για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές…”

Εσείς, βλέπετε κάποια διαφορά με την … “δημοκρατία τους”.

Υ.Γ.2. Και γίνεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ ο Άλντους Χάξλεϋ:

“Η τέλεια δικτατορία, θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μια φυλακή χωρίς τοίχους, στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν.

Ένα σύστημα δουλείας, όπου χάρη στην κατανάλωση και την διασκέδαση, οι δούλοι θα … αγαπήσουν την δουλεία τους…”

Εσείς βρίσκετε διαφορές της … “δημοκρατίας τους” με την δικτατορία;

Υ.Γ.3. Ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, είναι Αναπλ. Καθηγητής Νομικής, του Πανεπιστημίου Θράκης.

 

“Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων”.
 
Αξιότιμε κύριε Σύψα, όταν αξιώνετε διαρκώς νέες θυσίες από τους πολίτες με αυτοπεριορισμούς που οδηγούν όχι μόνο σε πρωτοφανή συρρίκνωση-κατάλυση των θεμελιωδών δικαιωμάτων αλλά προπάντων σε βάναυση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, θα πρέπει να τεκμηριώνετε ειδικώς και εμπεριστατωμένως κάθε τρομολαγνική πρόβλεψή σας, ιδίως όταν χρησιμοποιείτε βερμπαλισμούς που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης καθιερώθηκαν σαν φράσεις φετίχ ανεπίδεκτες ελέγχου.
 
Διαφορετικά ο πολίτης δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής για τις επιλογές του, αφού καλείται να εφαρμόσει οδυνηρά μέτρα χωρίς να έχει επαρκώς διαφωτισθεί περί των κινδύνων, οι οποίοι απορρέουν όχι μόνο από την μη χρήση αλλά και από την παρατεταμένη χρήση της μάσκας.
 
Εν προκειμένω: Βάσει ποίων στοιχείων και επιστημονικών δεδομένων νομιμοποιείστε να προβλέπετε ότι θα έχουμε “εκατόμβη νεκρών, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα”; Nomen est omen…
 
Θέτω υπ’ όψιν υμών αλλά και όλων των μελών της ελληνικής κυβερνήσεως, των υγειονομικών διαχειριστών συμπεριλαμβανομένων, το ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Φωτέα “Η πόλις και ο άνθρωπος”, εκδ. Ευθύνη/Αναλόγιο, 2001, σελ. 32/33:
 
«Το βασικότερο στοιχείο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί ομαλά είναι ο έ λ ε γ χ ο ς.
 
Και δεν εννοούμε μόνο τον κλασικής μορφής έλεγχο, όπως εκφράζεται με την συνταγματικά κατοχυρωμένη αντιπολίτευση ή την ελευθερία του Τύπου.
 
Μιλούμε για τον έλεγχο ως μια  η θ ι κ ή  δύναμη της κοινωνίας που είναι διαρκώς π α ρ ο ύ σ α.
 
Ο έλεγχος προς την εξουσία ταυτίζεται με την ίδια την κοινωνική συνείδηση.
 
Ο έλεγχος ως παρουσία της συνείδησης, διδάσκει ή και υποχρεώνει την εξουσία να έχει αυτοέλεγχο.
 
Η συνάντηση ελέγχου και αυτοελέγχου ή, με όρους περισσότερο συνηθισμένους, κριτικής και αυτοκριτικής αποτελεί την καλύτερη βάση της δημοκρατίας.
 
Βέβαια, μαζί με τον έλεγχο και το περιεχόμενό του, τίθεται αμέσως και το θέμα των ορίων του.
 
Αυτά δε τα όρια, τα επικαλούνται και ελέγχοντες και ελεγχόμενοι.
 
Οι πρώτοι [υποστηρίζουν] ότι δεν τα υπερβαίνουν ποτέ, και οι δεύτεροι ότι οι ελέγχοντες τους αδικούν επειδή τα υπερβαίνουν πάντοτε.
 
Αυτή η διελκυστίνδα, όταν αφορά την παρουσία του ελέγχου στην πολιτική και κοινωνική ζωή, αποτελεί την υπονόμευσή του.
 
Οι ελεγχόμενοι θεωρούν εξ υπαρχής τους ελέγχοντες  λ α σ π ο λ ό γ ο υ ς,  και οι ελέγχοντες τους ελεγχόμενους  α ν α ί σ θ η τ ο υ ς.
 
Η ουσία του ελέγχου είναι η α π ο δ ο χ ή του: Αν όχι να τον επιζητείς, τουλάχιστον να τον αποδέχεσαι.
 
Η αποδοχή του ελέγχου είναι κοπιαστική άσκηση.
 
Η ανθρώπινη φύση αρνείται, στο βάθος, τον έλεγχο.
 
Αρνείται, φυσικά, και την γονιμότερη μορφή ελέγχου, τον αυτοέλεγχο.
 
Όταν όμως αρνείται τον έλεγχο, αρνείται και τον δ ι ά λ ο γ ο.
 
Έλεγχος και διάλογος συμπορεύονται.
 
Μέσα στον διάλογο υπάρχει ο έλεγχος.
 
Ο αντίλογος, η αντίκρουση, η αντιπαράθεση και τελικά ο αλληλοεπηρεασμός και η σύνθεση είναι μια διαδικασία αμοιβαίου ελέγχου απόψεων και ιδεών.
 
Αν αποσυντεθεί αυτή η διαδικασία, έχει και η δημοκρατία  α π ο σ υ ν τ ε θ ε ί.
 
Το επίσης δύσκολο, και στην κατανόηση και στην εφαρμογή του, είναι ότι τα πράγματα πρέπει να προχωρούν και με τον έλεγχο και παρά τον έλεγχο.
 
Δηλαδή τον καλόπιστο έλεγχο να μην τον φοβάσαι και τον κακόπιστο να τον ξεπερνάς.
 
Συνήθως οι ηγεσίες, ακολουθώντας την παρόρμηση της ανθρώπινης φύσης και το σύνδρομο του “αλάθητου” που αναπτύσσεται γύρω από τους φορείς της εξουσίας, θεωρούν κάθε έλεγχο  κ α κ ό π ι σ τ ο  και κακόβουλο.
 
Απ’ εκεί προέρχονται και δύο καταστροφικές για την δημοκρατία συνέπειες:
Ο  φ ό β ο ς  του ελέγχου που οδηγεί σε παραλυσία επειδή και η  α δ ι α φ ο ρ ί α τον οδηγεί σε αδίστακτη διαχείριση της δύναμης.
 
Και η έλλειψη αποφασιστικότητας και η έλλειψη δισταγμών στραγγαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των κοινωνιών και των δημοκρατικών πολιτευμάτων.
 
Όσο δεν γίνεται κατανοητό ότι ο έλεγχος είναι μια δύναμη υ γ ε ί α ς και ο κατ’ εξοχήν τρόπος επικοινωνίας, επειδή  π ε ρ ι ο ρ ί ζ ε ι  την  ε π ι β ο υ λ ή  και την
ε π ι β ο λ ή  του ενός πάνω στον άλλο, η δημόσια ζωή θα ταλαιπωρείται και θα κατολισθαίνει.
 
Η εκτροπή ή και η διαστροφή του ελέγχου, που πολλαπλασιάζεται και από την κακή χρήση των λεγόμενων μέσων ενημέρωσης δεν πρέπει να γίνεται λόγος ή πρόφαση για την άρνησή του.
 
Μολαταύτα, πρέπει να τον θεωρούμε πυρήνα των ορθών αποφάσεων και κύριο αντίπαλο των  α λ α ζ ο ν ι κ ώ ν  εξουσιών».
 
Δυστυχώς, με όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, το ανωτέρω χωρίο καθίσταται επίκαιρο περισσότερο παρά ποτέ.
 
Διότι η παρούσα κυβέρνηση επιδίδεται συνεχώς και αδιαλείπτως σε ένα παραλήρημα αλαζονείας, αρνούμενη οιαδήποτε καλόπιστη μορφή ελέγχου, την ώρα μάλιστα που η αντιπολίτευση αλλά και το σύνολο σχεδόν των νομικών της χώρας μοιάζει να πάσχει από αφωνία.
 
Ενόσω δε η κυβέρνηση υποβάλλει τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές μαρτύριο παρατεταμένης και απάνθρωπης μασκοφορίας υπό υψηλές θερμοκρασίες, υλοποιώντας παραλλήλως πρόσθετους περιορισμούς που καταστρέφουν οικονομικά πλήθος κόσμου, επιμένει να δείχνει το αυταρχικότερο πρόσωπό της, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος επιείκειας ή κατανόησης προς τους βασανιζόμενους πολίτες, οι οποίοι δεν δικαιούνται να εκφράζουν την γνώμη τους αλλά οφείλουν να “κάθονται σούζα” μπροστά στους ειδικούς και να εφαρμόζουν κατά γράμμα ό,τι τους ζητούν.
 
Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον: ο κορωνοϊός δεν αποσυνέθεσε μόνο την δημόσια υγεία αλλά και την δημοκρατία!
 

Πηγή

Δραματική έκκληση Σύψα: Τηρήστε τα μέτρα αλλιώς θα έχουμε εκατόμβες νεκρών

Για τη νέα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για τα πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Νίκος Σύψας

Δραματική έκκληση Σύψα: Τηρήστε τα μέτρα αλλιώς θα έχουμε εκατόμβες νεκρών

Στην ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αναφορικά με την έξαρση της επιδημίας του κοροναϊού, τη στιγμή που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 262, αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Παράλληλα απηύθυνε δραματική έκκληση στους πολίτες -ειδικά στους νέους- να τηρήσουν τα μέτρα.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ακόμα, παρουσίασε με μελανά λόγια τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. «Έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει διπλασιασμός κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έγινε απότομα και κρούσματα σε γηροκομεία. Σε Ισπανία και Γαλλία στα γηροκομεία έγινε το Βατερλό. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον».

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμενης ειδικευόμενης γιατρού στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατο όριο πχ για μια παρέα.

Καταλήγοντας ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας που ήδη υπάρχουν.

Το βίντεο, εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 1,136


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα