Μήπως αρχίζεις να υποψιάζεσαι γιατί ΕΚΑΨΑΝ την Βαρυμπόμπη;;;

Μήπως αρχίζεις να υποψιάζεσαι γιατί ΕΚΑΨΑΝ την Βαρυμπόμπη;;;

4 Αυγούστου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,093
Μοίρασέ το

Έτσι θα γίνει το Τατόι το 2025: Με σπα, ξενοδοχείο, μουσείο και εστιατόριο – Η Λίνα Μενδώνη στα «Π»

 

Για να δούμε ένα ένα τι κρύβονται πίσω από τα λόγια της οβριάς…

“Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τον ξενοδόχο”, είπε η εβραία… Φυσικά και δεν μπορεί να κάνει τον ξενοδόχο, αφού θα ανήκει στον … εκμεταλλευτή…

Εμφανίζεται ως χορηγός και ο πρίγκηπας της Αγγλίας, ο Κάρολος.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ.

ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ;

Η ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ.

Η ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΗ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ.

Έτσι για να μην ξεχνάμε.

Αλοίμονο αν έλειπε η οικογένεια Μαρτίνου…

Τι καταγωγής είπαμε πως είναι αυτοί;;;

Ε καλά… τι θα ήταν…

Για την περίπτωση που δεν γίνονται κατανοητά όλα αυτά σχετικά με το ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ, δηλαδή τα βασιλικά κτήματα του Κοκού, είναι ένα ακόμη δείγμα πως ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΣΥΖΥΓΟ.

Τι είπατε; Πως δεν καταλάβατε τι σχέση έχει η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ;;;

Σε λίγο, με τους σχεδιασμούς που έχουν κάνει με περιουσιολόγια και πτωχευτικό κώδικα, δηλαδή την εφαρμογή της ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2030, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΟΒΡΙΟΧΑΖΑΡΟΙ ΘΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.

Καταλάβατε τώρα ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Σαλαμοποιούν τα σχέδιά τους, για να μην κάνει ο λαός συσχετισμούς… και πάντα τα σατανικά τους σχέδια έχουν μακροπρόθεσμη ολοκλήρωση.

Τώρα βέβαια, αναγκάζονται να τα τρέξουν, γιατί βιάζονται να τα ολοκληρώσουν.

Τα «Π» συνάντησαν την υπουργό Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη, και αποκαλύπτουν τα σχέδια για τη µεγάλη ανάπλαση των θερινών ανακτόρων και πώς αυτή θα αναβαθµίσει την τουριστική δραστηριότητα

Σε δύο χρόνια από σήµερα τίποτα δεν θα θυµίζει τις εγκαταλελειµµένες εγκαταστάσεις των πρώην βασιλικών ανακτόρων του Τατοΐου και τις εικόνες ντροπής από τα ρηµαγµένα ανάκτορα, των οποίων η αναβάθµιση καθυστερούσε για χρόνια. Οι βασικοί λόγοι;

Γραφειοκρατία και… ιδεοληψία. Οποιος έπαιρνε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει την προσπάθεια αναστήλωσης χαρακτηριζόταν «βασιλικός» και σκόνταφτε πάνω σε κοινωνικοπολιτικά στερεότυπα. Το Τατόι είναι κοµµάτι της ελληνικής ιστορίας και σήµερα γυρίζει σελίδα. Μέχρι το 2025 θα είναι ένας πολυσύνθετος τουριστικός και πολιτιστικός πυρήνας της Αθήνας, της Αττικής, µε πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, υπηρεσίες wellness – spa και εστίασης και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα συµβάλλουν δραστικά στην εθνική οικονοµία. ∆ιότι ο µεγάλος στόχος δεν είναι µόνο η βιωσιµότητα, αλλά και η κερδοφορία που θα αφήσει η µεγάλη αυτή επένδυση, µε εκτιµώµενο συνολικό προϋπολογισµό 97-130 εκατ. ευρώ.

Σηµαντικό ρόλο στην επιθυµητή αυτοχρηµατοδότηση θα έχει η πρότυπη ξενοδοχειακή µονάδα που σχεδιάζεται να λειτουργήσει εντός του κτήµατος. Θα είναι µόνο ένα ξενοδοχείο και θα κρατήσει το ιστορικό όνοµα «Το Τατόιον».

«Ο στόχος είναι το “Τατόιον”, ναι µεν, να λειτουργήσει ως πρότυπη ξενοδοχειακή µονάδα, αλλά, για να µπορέσει να είναι ανταγωνιστική και ανταποδοτική, ο φορέας διαχείρισής της θα πρέπει να συµπεριλάβει και κάποια από τα παρακείµενα κτίρια, όπως οι στρατώνες κ.λπ.», εξήγησε η υπουργός Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη, σε συνάντηση µε την εφηµερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στο υπουργικό της γραφείο.

tatt
tat3
tat2
tat1
tat_erg
Screen_Shot_2021-04-20_at_02_57_00

«Από εκεί και πέρα, µέσα στο κτήµα θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφετέριες και αναψυκτήρια, που θα συνδυάζονται µε τη λειτουργία των µουσειακών υποδοµών, αλλά και ανεξάρτητα από αυτές.

Στη µελέτη βιωσιµότητας έχει προβλεφθεί και η λειτουργία ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονοµίας», ανέφερε και τόνισε πως στόχος είναι να χρησιµοποιούνται τα προϊόντα που θα παράγονται στο κτήµα και στο αγρόκτηµα, ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιµότητα και η ποιότητα.

Στόχος είναι τα όποια κέρδη να επανεπενδύονται στο ίδιο το κτήµα.

Η υπουργός δίνει µεγάλη σηµασία στην τουριστική ανάπτυξη που προβλέπεται για το Τατόι, κάνοντας λόγο για υψηλή επισκεψιµότητα.

«Σύµφωνα µε τη µελέτη βιωσιµότητας, οι επισκέπτες του Τατοΐου θα µπορούν να επιλέγουν να διαµένουν είτε στο “Τατόιον” είτε σε άλλες ξενοδοχειακές µονάδες της Αθήνας ή της Αττικής.

Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες του κτήµατος µπορεί να κυµαίνονται ετησίως από 1,5 έως 1,7 εκατοµµύρια», εκτίµησε, διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο, πέρα από φιλόδοξο και οραµατικό, είναι και ρεαλιστικό.

«Από τη στιγµή που θα ολοκληρωθεί, θα προσφέρει έναν πολύ σηµαντικό αναπτυξιακό πόρο.

Και δεδοµένου ότι ο τουρισµός της Αττικής βασίζεται στην ελληνική πρωτεύουσα, και ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο, έχουµε ως στόχο να διευρύνουµε τον χρόνο παραµονής των επισκεπτών στην Αθήνα».

Το ερώτηµα που προκύπτει είναι ποιος θα αναλάβει τη µεγάλη επένδυση του Τατοΐου, µιας και, σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες, το επενδυτικό ενδιαφέρον προέρχεται από επιχειρηµατίες άµεσα σχετιζόµενους µε τους κλάδους της εστίασης, της φιλοξενίας και του αγροτικού τοµέα.

«Αυτό που µπορώ να πω για την ώρα είναι ότι έχουµε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και για το ξενοδοχείο αλλά και για τις επιχειρήσεις εστίασης και τις δραστηριότητες της φάρµας για την αναβίωση των παραδοσιακών αγροτικών, κτηνοτροφικών και οινοπαραγωγικών δραστηριοτήτων», απάντησε η υπουργός, λέγοντας πως αυτήν την ώρα ένα από τα πρώτα θέµατα που θα συζητήσει η νέα υπουργική επιτροπή θα είναι η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα αναλάβει όλη την κατά νόμο διαδικασία για την ανεύρεση των ιδιωτών που θα αναλάβουν τη διαχείριση του κάθε τμήματος, όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση του Ελληνικού.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει το κράτος να κάνει τον ξενοδόχο, ούτε τον εστιάτορα ούτε τον έμπορο. Ο φορέας, όμως, θα περιλαμβάνει ασφαλώς και εκπροσώπους της Πολιτείας», τόνισε.

Σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι δυναμικές καμπάνιες του νέου Τατοΐου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, η κ. Μενδώνη απάντησε: «Προς τα τέλη Ιουνίου και προς τις αρχές Ιουλίου θα δημοπρατήσουμε τα ανάκτορα. Αφού, λοιπόν, ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάστασή τους, θα έχει περισσότερο νόημα να θέσουμε τη στρατηγική μας για τις καμπάνιες».

Μια άλλη εμπορική δραστηριότητα που θα ανοίξει η ανάπλαση του Τατοΐου είναι η αξιοποίηση της ετικέτας «Τατόι» σε premium κρασιά.

Μενδωνη_υπουργειο_με_Παραπολιτικα_2

 

Brand κρασιών 

«Αδειάζοντας τα διάφορα κτίρια, βρήκαμε από ρούχα και προσωπικά αντικείμενα μέχρι μια ολόκληρη κάβα.

Εκεί εντοπίσαμε ετικέτες από προϊόντα του κτήματος κατά την περίοδο της βασιλείας.

Αμέσως προχωρήσαμε στην κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων, για τα οποία αναμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον», επεσήμανε η υπουργός.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, καθώς ο ιδιώτης που θα εκμεταλλευτεί το αμπέλι θα αποκτήσει και το ιστορικό αυτό brand name.

Από τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησαν οι μελέτες για την ωρίμανση των έργων στο Τατόι, δήλωσε η υπουργός.

«Χάρισε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε, τα έργα ωρίμασαν και δόθηκε η δυνατότητα ωρίμανσής τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μέχρι το 2025 έχουμε διασφαλίσει τους πόρους από διάφορες πηγές χρηματοδότησης: από τα έργα που έχουμε εντάξει από το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, την Περιφέρεια Αττικής».

Πόροι και χορηγοί

Οσον αφορά τα χορηγικά προγράμματα, το υπουργείο υποστηρίζεται από το Ιδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και την «ΑΜΚΕ Αιγέας» του Αθανασίου & Αικατερίνης Μαρτίνου, με επαρκή συνδρομή, γεγονός που δεν υποχρεώνει το ΥΠΠΟΑ να αναζητήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης, για την ώρα. «Είμαστε ευγνώμονες στους χορηγούς», είπε η κ. Μενδώνη.

Ενα μεγάλο θέμα που ανοίγεται εδώ είναι το κατά πόσο το Τατόι θα έχει έναν δίαυλο επικοινωνίας ή και αλληλοστήριξης με άλλα παλάτια και αντίστοιχης ιστορικής σημασίας κτήματα διεθνώς.

«Ο φορέας διαχείρισης που θα αναλάβει την αξιοποίηση του Τατοΐου θα έχει επαφές με αντίστοιχα συγκροτήματα. Αλλωστε, και στη μελέτη μας οι ερευνητές μας ανέτρεξαν σε 18 αντίστοιχες περιπτώσεις κτημάτων (σ.σ.: είτε με ανάκτορα είτε χωρίς) σε όλη την Ευρώπη, ώστε να αντλήσουν οικονομικά στοιχεία», απάντησε η κ. Μενδώνη. Οσο για τον φιλέλληνα πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μελέτη ανάπλασης του Τατοΐου, γεννάται το ερώτημα εάν είναι υπό συζήτηση η όποια αρωγή του βρετανικού παλατιού. «Πράγματι, ο πρίγκιπας Κάρολος ενδιαφέρθηκε για το Τατόι. Το ίδρυμά του έχει βοηθήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις την αποκατάσταση εφάμιλλων του Τατοΐου κτημάτων. Εμείς του δώσαμε τα στοιχεία που ζήτησε και, όπως είπα στην πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε στη διάθεσή του, αν χρειαστεί οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Ξέρω πως, αν του ζητήσουμε τεχνογνωσία, θα την παρέχει.

Οσον αφορά το οικονομικό σκέλος, δεν θεωρώ πως θα χρειαστεί η οικονομική στήριξη του βρετανικού παλατιού», αποσαφήνισε.

WiFi & υποδομές

«Αυτήν τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη πολλές μελέτες βιωσιμότητας, καθώς και η εκτέλεση σωστικών έργων στα κτίρια που έχουν άμεση ανάγκη, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή τους», είπε η υπουργός ερωτηθείσα για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται αυτήν την ώρα οι εργασίες.

«Παράλληλα, τρέχουν η μελέτη και η εκτέλεση των δικτύων υποδομών, των έργων συντήρησης και των έργων ψηφιοποίησης χιλιάδων αντικειμένων», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως όλα τα προηγούμενα αφορούν τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος, με τον οποίο θα ασχοληθεί εντατικά τα επόμενα χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού.

Στη συνολική έκταση των 44.000 στρεμμ. ο ιστορικός πυρήνας καταλαμβάνει περίπου 1.800 στρέμματα και περιλαμβάνει 27 κτίρια που έχουν κηρυχθεί πολιτιστικά μνημεία από το 2003.

«Για τα κτίρια που δεν είναι χαρακτηρισμένα μνημεία το υπουργείο δεν σκοπεύει να αλλοιώσει τον αρχικό τους χαρακτήρα», ξεκαθάρισε η κ. Μενδώνη.

Αυτήν τη στιγμή, ούτε ο ιστορικός πυρήνας ούτε το κτήμα διαθέτουν τις βασικές υποδομές.

«Τώρα εξασφαλίζεται το WiFi, ενώ ξεκινήσαμε συνεργασία με το ΥΠ.ΕΝ. και τον ΑΔΜΗΕ για να υπογειοποιηθούν τα δίκτυα. Μεγάλη προσοχή δίνεται και σε ένα επιπρόσθετο κομμάτι που αφορά τη μεταφορά των επισκεπτών.

Οπως, για παράδειγμα, να γίνουν έργα στον αμαξιτό δρόμο ή στην παροχή χώρου στάθμευσης, όπου εμπλέκεται το υπουργείο Υποδομών», είπε η υπουργός, αναφερόμενη και στην υπό εξέλιξη διαδικασία ύδρευσης και αποχέτευσης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 17 Απριλίου 2020

 

Πηγή

Προβολές : 2,093


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα