Με την Τουρκία να θέτει διαρκώς θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών εμείς υποβαθμίζουμε την ΑΣΔΕΝ;

5 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:209
Μοίρασέ το

 

Την παρούσα στιγμή, το να έρχεται η χώρα μας από μόνη της και να υποβαθμίζει τη διοίκηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να τη βάζει κάτω από μία άλλη διοίκηση μικρότερου επιπέδου από αυτό που ήταν μέχρι τώρα , δίνει προς την άλλη πλευρά, τους Έλληνες πολίτες, αλλα και διεθνώς την αίσθηση ότι εμείς υποβαθμίζουμε στρατιωτικά τα νησιά μας και τη διοίκηση.

 

Πόσο βρώμικος είναι ο ρόλος του Φλώρου;;;

Τον ρόλο των εβραιοχάζαρων Μητσοτάκηδων, τον γνωρίζουμε…

Έχει υποσχεθεί στους οβραίους γονιδιακά αδελφούς του, ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο Φλώρος και οι ανώτατοι στρατηγοί, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η ΑΣΔΕΝ είναι η διοίκηση όλων των νήσων του Αιγαίου και ιδιαίτερα του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτή η διοίκηση ήταν πάντοτε υψηλού επιπέδου και απευθείας υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ διαμέσου του αρχηγού ΓΕΣ. Είναι η στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι υπεύθυνη για όλες τις δυνάμεις οι οποίες θα δράσουν στα νησιά του Αιγαίο μέχρι και το Καστελόριζο και πολλές φορές μαζί με πλοία από το πολεμικό ναυτικό και αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας αποτελούσε μία διακλαδική δύναμη για το αρχιπέλαγος.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι μία από τις μεγαλύτερες και σοβαρότερες διοικήσεις, που το επίπεδο της και η άμεση υπαγωγή της στο ΓΕΕΘΑ προδικάζει την υψηλή σημασία που δίνουμε στο Αιγαίο, στην αποτροπή σύμφωνα με το αμυντικό μας δόγμα  και στην ύπαρξη Στρατιωτικής υποδομής στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του υπαρκτού κινδύνου από την Τουρκία (με τις εγκατεστημένες και προσανατολισμένες δυνάμεις και αποβατικό στόλο στα παράλια της Μικράς Ασίας).

Για αυτή τη δύναμη υπάρχει μία προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης,  του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του ΓΕΕΘΑ, να υποβαθμιστεί και να τεθεί κάτω από τη διοίκηση της Στρατιάς που εδρεύει στη Λάρισα , με την λογική ότι θέλουν να αναβαθμίσουν τον Στρατάρχη σε αρχηγό όλων των χερσαίων Δυνάμεων, όπως αντίστοιχα υφίσταται στην αεροπορία και το ναυτικό με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Αρχηγό Στόλου.

Αυτή η τροποποίηση έχει τα παρακάτω τεράστια λάθη:

α. Είναι λάθος στη στρατηγική και τακτική αντιμετώπιση γενικότερα της διοίκησης, του ελέγχου και του επιχειρησιακού μοτίβου του στρατού, καθόσον τα θέατρα επιχειρήσεων στη χώρα μας είναι δυο το χερσαίο (Έβρος) και του αρχιπελάγους, άρα είναι εκ προοιμίου εγκληματικό ή τουλάχιστον πολύ αισιόδοξο και  έχει πολλές παγίδες το να έχουμε χρεωμένα δύο θέατρα επιχειρήσεων σε μία διοίκηση(στρατιά).

β. Υφίσταται όμως και ένα πολύ σοβαρότερο  ατόπημα, το οποίο αγγίζει τα όρια του κατευνασμού με την Τουρκία .

Όπως όλοι γνωρίζουμε την παρούσα περίοδο υπάρχει μία μεγάλη πίεση και ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με τη χρήση πολλών επιχειρημάτων με ψευδείς  βάσεις και άλλα πολλά.

Κατόπιν αυτού, την παρούσα στιγμή, το να έρχεται η χώρα μας από μόνη της και να υποβαθμίζει τη διοίκηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και να τη βάζει κάτω από μία άλλη διοίκηση μικρότερου επιπέδου από αυτό που ήταν μέχρι τώρα , δίνει προς την άλλη πλευρά, τους Έλληνες πολίτες, αλλα και διεθνώς την αίσθηση ότι εμείς υποβαθμίζουμε στρατιωτικά τα νησιά μας και τη διοίκηση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 209


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα