Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής Pfizer λέει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως τον Οκτώβριο

Ο επικεφαλής της φαρμακευτικής Pfizer λέει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως τον Οκτώβριο

30 Μαΐου, 2020 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:243
Μοίρασέ το

Με περισσότερα από 100 εργαστήρια να προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλιο για τον COVID-19, στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών ελπίζουν να κυκλοφορήσει ένα πριν από το 2021, αλλά αναφέρουν ότι υπάρχουν «τρομακτικές» προκλήσεις στην παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων.

Όταν ένα εμβόλιο για να είναι σωστά και επιστημονικά τεκμηριωμένο κάνει 10-12 έτη, το γισραέλι, βρήκε εμβόλιο σε … λίγους μήνες…

Εμβόλιο από το … Ισραήλ…!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αστειεύεστε… κάντε το εσείς, για να δούμε πως είναι τα … ζόμπι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κανένα εμβόλιο και από κανένα κράτος…

ΤΕΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ –

 

Times of Israel
Της ΝΙΝΑ ΛΑΡΣΟΝ

Τα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας δήλωσαν την Πέμπτη ότι ένα ή περισσότερα εμβόλια για τον COVID-19 θα μπορούσαν να αρχίσουν να κυκλοφορούν πριν από το 2021, αλλά προειδοποίησαν ότι οι προκλήσεις θα ήταν «τρομακτικές» καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 15 δισεκατομμύρια δόσεις για να σταματήσει η πανδημία.

Πάνω από 100 εργαστήρια σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένων 10 που έχουν φτάσει στο στάδιο της κλινικής δοκιμής.

Ο Albert Bourla, επικεφαλής της Pfizer, δήλωσε ότι η εταιρεία του πιστεύει ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του έτους.

Η Pfizer διεξάγει κλινικές δοκιμές με τη γερμανική εταιρεία Biontech για διάφορα πιθανά εμβόλια (mRNA) στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Αν τα πράγματα πάνε καλά και τα αστέρια είναι ευθυγραμμισμένα, θα έχουμε αρκετές ενδείξεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας ώστε να μπορούμε… να έχουμε εμβόλιο στα τέλη Οκτωβρίου», είπε.

«Πολλοί άνθρωποι ελπίζουν ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο, ελπίζουμε αρκετά εμβόλια, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Pascal Soriot, επικεφαλής της AstraZeneca, μέσω εικονικής ενημέρωσης.

Η εταιρεία του συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη και διανομή ενός εμβολίου που δοκιμάζεται στη Βρετανία.

Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να χορηγηθεί άδεια για ένα νέο εμβόλιο για γενική χρήση, αλλά εν όψει της πανδημίας COVID-19, πειραματικά εμβόλια που έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά έναντι του νέου κορανοϊού θα μπορούσαν πιθανώς να κερδίσουν έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA), η οποία διοργάνωσε την Πέμπτη ενημέρωση, υπογράμμισε τις «τρομακτικές» προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία στην ώθηση για εμβόλιο.

Μία πρόκληση, η οποία μπορεί να φαίνεται αντίθετη με την κοινή λογική, είναι ότι οι ρυθμοί μετάδοσης μειώνονται γρήγορα στην Ευρώπη, όπου πραγματοποιούνται ορισμένες από τις δοκιμές.

Σύντομα θα είναι πολύ χαμηλοί για να διεξαχθούν σωστά κλινικές δοκιμές εμβολίων σε φυσικό περιβάλλον, δήλωσε ο Soriot, προσθέτοντας ότι οι λεγόμενες μελέτες «ανθρώπινης πρόκλησης» στις οποίες οι άνθρωποι εκτίθενται σκόπιμα στον ιό για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα, δεν θεωρήθηκαν ηθικά αποδεκτές με τον COVID -19.
«Μας πιέζει ο χρόνος», είπε.

Ο νέος κορονοϊός έχει σκοτώσει περισσότερα από 358.000 άτομα και έχει μολύνει τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια παγκοσμίως σε διάστημα λίγων μηνών.

Ο διευθυντής της IFPMA Thomas Cueni επεσήμανε εκτιμήσεις ότι ο κόσμος θα χρειαστεί περίπου 15 δισεκατομμύρια δόσεις για να σταματήσει ο ιός, δημιουργώντας τεράστιες διοικητικές προκλήσεις.

Τόνισε ότι η βιομηχανία δεσμεύτηκε να διασφαλίσει την δίκαιη πρόσβαση σε ένα μελλοντικό εμβόλιο, αλλά αναγνώρισε ότι «δεν θα έχουμε επαρκείς ποσότητες από την πρώτη μέρα, ακόμη και με τις καλύτερες προσπάθειες».

Μόλις αναπτυχθεί ένα εμβόλιο, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την παραγωγή της απαιτούμενης ποσότητας είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά γυάλινα φιαλίδια για να αποθηκεύονται οι δόσεις.

«Δεν υπάρχουν αρκετά φιαλίδια στον κόσμο», δήλωσε ο Soriot, προσθέτοντας ότι η AstraZeneca, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, εξετάζει τη δυνατότητα τοποθέτησης πολλαπλών δόσεων σε κάθε φιαλίδιο.

Ο Paul Stoffels, αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Johnson και Johnson, εν τω μεταξύ είπε ότι εάν χρειάζονταν 15 δισεκατομμύρια δόσεις, θα χρειαζόταν ένας αριθμός διαφορετικών εμβολίων για την ικανοποίηση της αρχικής ζήτησης.

«Δεν μπορούν όλα τα υποψήφια εμβόλια να πάνε σε όλο τον κόσμο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, οπότε κάπου μεταξύ πέντε και δέκα θα χρειαστούν σίγουρα για να εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο κόσμος», είπε.

Μία πρόκληση είναι ότι ορισμένα από τα εμβόλια που υποβάλλονται σε δοκιμές απαιτούν αποθήκευση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που θα μπορούσε να είναι δύσκολο σε μέρη που δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή.

Ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη αλληλεγγύης και διασφάλισης δίκαιης διανομής ενός εμβολίου του COVID-19, οι επικεφαλής των φαρμακευτικών εταιρειών απέρριψαν κατηγορηματικά κάθε πρόταση ότι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να διαγράφονται από την έρευνα για τα εμβόλια.

«Η πνευματική ιδιοκτησία είναι απολύτως θεμελιώδης για τη βιομηχανία μας», δήλωσε η επικεφαλής της GSK Emma Walmsley.

Εν τω μεταξύ, ο Soriot επεσήμανε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες επενδύουν επί του παρόντος δισεκατομμύρια δολάρια με ελάχιστες πιθανότητες ανάκτησης του κόστους.
“Εάν δεν προστατεύετε την πνευματική ιδιοκτησία τότε ουσιαστικά δεν υπάρχει κίνητρο για κανέναν να καινοτομήσει”, είπε.

 

Πηγή

Προβολές : 243


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα