Ο κόσμος χωρίζεται στα δύο: Η Ρωσία γιγαντώνει ενεργειακά τον Ευρασιατικό Άξονα- Διοχετεύει στην Κίνα όλο το Φ.Α. της Ευρώπης!

Ο κόσμος χωρίζεται στα δύο: Η Ρωσία γιγαντώνει ενεργειακά τον Ευρασιατικό Άξονα- Διοχετεύει στην Κίνα όλο το Φ.Α. της Ευρώπης!

1 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:258
Μοίρασέ το

Πoλεμικές προετοιμασίες της Ανατολής

Η σημερινή συμφωνία για τον ρωσοκινεζικό αγωγό έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, μαζί με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Ιαπωνία πιέζουν ασφυκτικά με οικονομικές κυρώσεις την Ρωσία, μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

 

 

 

Δεν χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης, τι σηματοδοτεί αυτή η συνεργασία Ρωσίας – Κίνας, για την Ευρώπη…

Και πάλι θα πληρώσουν οι λαοί τις ανίερες πράξεις των κυβερνητικών τους μαριονετών που στήνουν τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ένα μήνα μετά το μανιφέστο στρατιωτικής συμμαχίας Ρωσίας-Κίνας κατά των ΗΠΑ, το WarNews247 επιβεβαιώνεται απόλυτα καθώς η Μόσχα διοχετεύει στο Πεκίνο όλο το φυσικό αέριο που προοριζόταν για την Ευρώπη.

H νέα συμφωνία Ρωσίας-Κίνας θα επιτρέψει στην Gazprom να ανακατευθύνει φυσικό αέριο προς την Κίνα από κοιτάσματα που τώρα τροφοδοτούν μόνο την Ευρώπη μέσω μιας διασύνδεσης μεταξύ των συστημάτων αγωγών της προς τα δυτικά και τα ανατολικά.

Το μέλλον θα δείξει αν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη με τις κινήσεις τους εναντίον της Ρωσίας έπραξαν καλά ή δημιούργησαν την μεγαλύτερη στρατιωτική και ενεργειακή συμμαχία στον πλανήτη με ολέθριες συνέπειες για την Δύση.

Γιατί Ρωσία-Κίνα δεν θα είναι μόνες σε αυτόν τον νέο πόλεμο Δύσης-Ανατολής…

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Ραγδαίες εξελίξεις: Μανιφέστο στρατιωτικής συμμαχίας Ρωσίας-Κίνας εναντίον ΝΑΤΟ & AUKUS – Κόβουν και την παροχή ενέργειας στην ΕΕ!

Νέος ρωσικός αγωγός προς Κίνα

Πιο αναλυτικά, ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom προχώρησε σήμερα ένα βήμα πιο κοντά στο μεγαλύτερο deal προμήθειας φυσικού αερίου προς την Κίνα.

Ο Ρωσικός ενεργειακός γίγαντας υπέγραψε συμβόλαιο – όπως μεταδίδει το Bloomberg – για να σχεδιάσει τον αγωγό Soyuz Vostok που θα φτάνει στην Κίνα μέσω Μογγολίας.

Αυτό δήλωσε η Gazprom και εάν η Ρωσία ολοκληρώσει την νέα συμφωνία με την Κίνα, ο αγωγός Soyuz Vostok θα μεταφέρει 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο στην Κίνα.

H νέα συμφωνία με την Κίνα θα επιτρέψει στην Gazprom να κατασκευάσει έναν σύνδεσμο μεταξύ των αγωγών της στη Δύση και την Ανατολή, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανακατευθύνει προς την Κίνα το φυσικό αέριο που τροφοδοτεί τώρα μόνο την Ευρώπη.

Αυτό θα μπορούσε να μετριάσει σημαντικά την εξάρτηση της Gazprom από την αγορά της γηραιάς ηπείρου που είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου στον κόσμο.

Η σημερινή συμφωνία για τον ρωσοκινεζικό αγωγό έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, μαζί με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Ιαπωνία πιέζουν ασφυκτικά με οικονομικές κυρώσεις την Ρωσία, μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι κλιμακούμενες κυρώσεις έχουν – μεταξύ πολλών άλλων – κόψει και την πρόσβαση της Ρωσίας στο «μαξιλάρι» των 640 δις δολαρίων που έχει χτίσει η χώρα και βρίσκεται σε αποθεματικά της Τράπεζας της Ρωσίας εκτός ρωσικών συνόρων.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Ρωσία προς Ευρώπη: “Οι πολίτες σας θα ξαναγυρίσουν στις ξυλόσομπες”- Ανακατευθύνει το φυσικό αέριο προς Κίνα! (βίντεο)

Υπεγράφη η σύμβαση

Την ώρα που οι εξαγωγές φυσικού αερίου παραμένουν ανεπηρέαστες σε αυτή τη φάση του πολέμου, η Ευρώπη αναζητά εναλλακτικές για να απεξαρτηθεί από το αέριο της Gazprom.

Η Gazprom συζητά εδώ και αρκετά χρόνια με την Κίνα την προοπτική προμήθειας φυσικού αερίου μέσω Μογγολίας.

«Σήμερα (σσ χτες) υπεγράφη η σύμβαση για τον σχεδιασμό του αγωγού και αυτό σημαίνει πως το έργο έχει περάσει στο στάδιο της πρακτικής εφαρμογής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexey Miller, σχετικά με τη σύνδεση Soyuz Vostok, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες για την προμήθεια αερίου προς την Κίνα.

 

Από το 2019 η Gazprom προμηθεύει την Κίνα

 

Το 2014, η Gazprom υπέγραψε συμφωνία 30 ετών, αξίας 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απευθείας προμήθεια έως και 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα μέσω της διασύνδεσης Power of Siberia, μέσω της οποίας οι παραδόσεις ξεκίνησαν στα τέλη του 2019.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τους τελευταίους μήνες, όταν οι ροές της Gazprom προς την Ευρώπη περιορίστηκαν, οι ροές προς την Κίνα υπερέβαιναν τακτικά τον ημερήσιο όγκο των συμβολαίων.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Ρωσία κατέληξε σε μια μικρότερη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Κίνα για 25ετείς άμεσες προμήθειες έως και 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως από κοιτάσματα στην Άπω Ανατολή.

 

 

Πηγή

Προβολές : 258


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα