Ο ραββίνος του Putin “πολύ καλός φίλος” με τον Ναθάνιελ Ρότσιλντ, συναντήθηκαν στo Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

20 Μαρτίου, 2023 22 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:590
Μοίρασέ το

 

Μου δίνει πραγματικά μεγάλη χαρά να παρουσιάσω τον αποψινό ομιλητή. Είναι ο Αρχιραββίνος της Ρωσίας, αναγνωρισμένος από τον Πρόεδρο Vladimir Putin.

Είναι μεγάλη τιμή να έχω τη χαρά να βοηθήσω στην παρουσίαση του Ραβίνου Lazar, του ομιλητή μας, απόψε.

Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να περνιέσαι ως … “Ορθόδοξος” και να έχεις κολλητό σου σύμβουλο έναν ραββίνο, και παράλληλα με τα κεριά της Ορθοδοξίας, να ανάβεις και την επτάφωτη του ΔΙΑΒΟΛΟΥ;;;
Όποιος μου το εξηγήσει, θα του κάνω δώρο … τέσσερις φανατικούς Πουτινικούς ιστολόγους… που το παίζουν κι αυτοί χριστιανοί ορθόξοξοι…
Βρε, λέτε ν’ ανάβουν κι αυτοί την … επτάφωτη;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό του Πούτιν με τους οβριούς, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ως ελάχιστη συνεισφορά αφύπνισης για το ποιός είναι στην πραγματικότητα ο Πούτιν, τον οποίον δεσμεύει η ΧΑΜΠΑΝΤ… καθότι ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ… 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

8 Ιανουαρίου 2022 | Anno Domini | Διαβάστε το εδώ


Από την Oxford Chabad Society, Μάρτιος 2008 Anno Domini

Η δεύτερη ετήσια διάλεξη μνήμης του Joseph Graham παρουσιάζει τον Αρχιραββίνο της Ρωσίας Berel Lazar


Καλωσόρισμα και αφιέρωμα: ραββίνος Eli Brackman, Διευθυντής της Εταιρείας Chabad του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Καλησπέρα! Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους εδώ απόψε στη δεύτερη διάλεξη μνήμης του Joseph Graham από την Chabad Society του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η αποψινή διάλεξη φιλοξενείται στη μνήμη του Joseph Graham, του παππού του Elliot Shear. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Elliot και στους γονείς του για την παρουσία τους απόψε και για τη χορηγία της αποψινής διάλεξης.

 

Ο Joseph Graham είναι κάποιος που ήρθε στην Αγγλία από τη Γερμανία το 1939, αφήνοντας πίσω του ολόκληρη την οικογένειά του που χάθηκε στο Ολοκαύτωμα. Αυτή είναι μέρος μιας σειράς διαλέξεων που διοργανώνουμε στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα και είναι σε αυτές τις διαλέξεις και στη γενική διαιώνιση της εβραϊκής ζωής που η μνήμη αυτών των ανθρώπων ζει και αφιερώνουμε την αποψινή διάλεξη στον Joseph Graham.

Την αποψινή διάλεξη θα δώσει ο Αρχιραββίνος της Ρωσίας Berel Lazar. Είναι τιμή μας που τον φιλοξενούμε και τον ευχαριστούμε που ήρθε στην Οξφόρδη παρά το εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμά του. Η διάλεξή του είναι η δεύτερη διάλεξη για το μνημόσυνο του Joseph Graham, η οποία ακολουθεί την προηγούμενη διάλεξη που έδωσε ο πρώην Αρχιραββίνος του Ισραήλ, Ραββίνος Israel Meir Lau.

Απόψε έχουμε επίσης την τιμή να φιλοξενούμε τον αξιότιμο Nathaniel Rothschild, ο οποίος είναι εδώ μαζί μας απόψε ως επίτιμος προσκεκλημένος. Τον ευχαριστούμε πολύ που ήρθε.

Έχουμε επίσης την τιμή να φιλοξενούμε τον επικεφαλής του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών στο St Antony’s College, καθηγητή Ρωσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθηγητή Robert Service.

Φιλοξενούμε επίσης την αξιότιμη πρόεδρο της Chabad Society του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Melissa Friedman, και όλους τους αξιότιμους προσκεκλημένους που είναι μαζί μας απόψε.

Το θέμα της αποψινής διάλεξης είναι: “Η εβραϊκή ζωή στη Ρωσία: χθες και σήμερα”. Θα προχωρήσουμε με μια εισαγωγή από τον καθηγητή Ρωσικών Σπουδών, καθηγητή Robert Service, ο οποίος συμφώνησε να κάνει κάποιες εισαγωγικές παρατηρήσεις εκ μέρους του πανεπιστημίου.

Εισαγωγή: καθηγητής Robert Service, Διευθυντής του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών, κολλέγιο St Antony’s

Είναι μεγάλη μου χαρά που με κάλεσαν να βοηθήσω στην παρουσίαση του Αρχιραββίνου της Ρωσίας Ραβίνου Berel Lazar.

Είναι αδύνατο να κατανοήσουμε την ιστορία της Ρωσίας, της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας ξανά, χωρίς να κατανοήσουμε τη σχέση μεταξύ Ρώσων και Εβραίων, Ρώσων και Ουκρανών και Ουκρανών και Εβραίων. Ήταν πολύπλοκη και βασανιστική. Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα ήταν εξαιρετικά βασανιστική.

Συχνά σκεφτόμαστε τα χρόνια της δεκαετίας του 1930 ως το ναδίρ της εβραϊκής θρησκευτικής ζωής, της χριστιανικής θρησκευτικής ζωής, της μουσουλμανικής θρησκευτικής ζωής και όλης της θρησκευτικής ζωής. Στην πραγματικότητα όμως, ένας από τους μεγαλύτερους διώκτες της θρησκευτικής πίστης στην ΕΣΣΔ ήταν ο διάδοχος του Στάλιν, δηλαδή ο Νικήτα Χρουστσόφ.

Με άλλα λόγια, οι δεκαετίες των θρησκευτικών διώξεων, οι δεκαετίες στην προσπάθεια εξάλειψης της θρησκευτικής πίστης, της θρησκευτικής οργάνωσης, της θρησκευτικής πρακτικής, ήταν πράγματι πολύ μεγάλες και στη συνέχεια ξεπέρασαν κατά πολύ τον Ιωσήφ Στάλιν.

Μιλάμε για ένα θέμα για το οποίο μπορούμε πλέον να μιλάμε ως ιστορικό. Υπάρχει τώρα κάτι σαν θρησκευτική ανεκτικότητα στη Ρωσία, αλλά είναι αμφισβητούμενη θρησκευτική ανεκτικότητα στη Ρωσία. Δεν είναι εντελώς απλή υπόθεση να είσαι θρησκευόμενος πιστός στη ρωσική ομοσπονδία σήμερα. Εμπλέκονται κάθε είδους πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, καθώς και θρησκευτικά ζητήματα. Μου δίνει πραγματικά μεγάλη χαρά να παρουσιάσω τον αποψινό ομιλητή. Είναι ο Αρχιραββίνος της Ρωσίας, αναγνωρισμένος από τον Πρόεδρο Vladimir Putin. Είναι μεγάλη τιμή να έχω τη χαρά να βοηθήσω στην παρουσίαση του Ραβίνου Lazar, του ομιλητή μας, απόψε.

Επίτιμος προσκεκλημένος: Ο αξιότιμος κ. Nathaniel Rothschild

Το μόνο μου προσόν για να μιλήσω απόψε είναι ότι είμαι πολύ καλός φίλος με τον Ραββίνο Lazar. Ευχαριστώ τον Elliot Shear για τη χορηγία αυτής της εκδήλωσης και ευχαριστώ τον φίλο και επιχειρηματικό μου εταίρο David Slager για τη χορηγία αυτού του κέντρου και την πραγματοποίησή του.

Πηγαίνω στη Ρωσία από το 1992, όταν ήμουν ακόμη φοιτητής στην Οξφόρδη. Όταν άρχισα να επισκέπτομαι τακτικά τη Ρωσία γύρω στο 2001, δεν είχα ιδέα για την αναζωπύρωση της εβραϊκής ζωής. Ωστόσο, συνάντησα τον Ραββίνο Λαζάρ στην Ελβετία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και εντυπωσιάστηκα βλέποντας αυτή τη φιγούρα και τελικά συνδεθήκαμε και αρχίσαμε να μιλάμε, και από εκεί ξεκίνησε μια φιλία και άρχισα να επισκέπτομαι το κέντρο του στη Ρωσία, πολλές φορές το χρόνο.

Για μένα ήταν μια απίστευτη εμπειρία να παρακολουθώ την ανάπτυξή του και τις προσπάθειές του σε αυτό. Έχει πάνω από 140.000 μέλη, σερβίρει πάνω από 1.000 γεύματα την ημέρα και βοηθά 15.000 ηλικιωμένους. Είναι ένα μέρος όπου το επισκέπτονται Εβραίοι και μη Εβραίοι. Διαθέτει συναγωγή και πισίνα, ενώ γίνονται εργασίες για την κατασκευή ενός εβραϊκού μουσείου. Ταυτόχρονα ο ραβίνος Λαζάρ είναι μια μεγάλη ενοποιητική δύναμη στη Ρωσία. Έχω γνωρίσει μερικούς σημαντικούς ανθρώπους στο κέντρο του, συμπεριλαμβανομένου ενός κορυφαίου μουσουλμάνου επιχειρηματία στη Ρωσία, ο οποίος είναι τώρα στενός φίλος.

Έχω μόνο θαυμάσια πράγματα να πω και είναι μεγάλη μου τιμή να τον παρουσιάζω εδώ απόψε.

 

Διάλεξη: Αρχιραββίνος της Ρωσίας Ραβίνος Berel Lazar

Το κάλεσμά μου να γίνω διάσημος είναι στην πραγματικότητα να είμαι φίλος του κ. Rothschild και είναι χαρά μου να τιμήσω τον κ. Rothschild και τον David Slager για όσα έχουν κάνει εδώ στην Οξφόρδη για την Oxford University Chabad Society, με το άνοιγμα του Slager Chabad Centre, υπό την ηγεσία του Rabbi Brackman. Θα πρέπει να είναι ένα μάθημα για πολλούς από εμάς να μην ξεχνάμε αυτά της Άλμα-Άτα. Να μην ξεχνάμε αυτά που λάβαμε και να θυμόμαστε να δίνουμε πίσω. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ είναι προς τιμήν του Elliot Shear, ο οποίος είναι χορηγός της αποψινής διάλεξης στη μνήμη του παππού του, Joseph Graham.

Σε λίγες εβδομάδες θα γιορτάσουμε τη γιορτή του Πουρίμ, όταν διαβάζουμε τον πάπυρο της Εσθήρ. Η ιστορία ξεκινά με ένα μεγάλο πανηγύρι, χωρίζει τη γυναίκα του, ξαναπαντρεύεται και συνεχίζει και συνεχίζει μέχρι τελικά να φτάσει στο σημείο, όπου οι Εβραίοι σώθηκαν από τον κακό Αμάν κατά τη διάρκεια του Περσικού του εβραϊκού λαού τον 5ο αιώνα π.Χ.. Το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό σημείο της ιστορίας. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναρωτηθεί γιατί είναι απαραίτητες όλες αυτές οι λεπτομέρειες, πέρα από το γεγονός ότι οι Εβραίοι είναι καλοί αφηγητές ιστοριών.


Η πλήρης διάλεξη.


Δικτυογραφία :

Putin’s rabbi ‘very good friends’ with Nathaniel Rothschild, met at World Economic Forum

Putin’s rabbi ‘very good friends’ with Nathaniel Rothschild, met at World Economic Forum

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/putin-o

Προβολές : 590


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα

Δεν βρέθηκαν άρθρα.