Πράσινη αλητεία ή ημέρα της κρίσης; Ημέρα της κρίσης ή εωσφορικό σχέδιο κατά των λαών;

10 Αυγούστου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:525
Μοίρασέ το

 

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

 

 

 

 

 

Αν και για μια ακόμη φορά, το άρθρο έρευνα της Χρυσούλας Μπουκουβάλα, αποκαλυπτει τον ΕΦΙΑΛΤΗ που περιμένει την ανθρωπότητα, σχεδιασμένο από τα τέρατα που κυβερνούν παγκοσμίως, ναι μεν ας είμαστε προετοιμασμένοι για τρομακτικές καταστάσεις, αλλά ας μην χάνουμε την πίστη μας, την αισιοδοξία και το κουράγιο μας.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

© Aπεροπία. Τα άρθρα του ιστολογίου aperopia.fr έχουν γραφεί κατόπιν κοπιαστικής έρευνας ή μετάφρασης. Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευσή τους από άλλες ιστοσελίδες ακόμα και με ενεργό σύνδεσμο, ή η αποστολή περιεχομένου με email. Επιτρέπεται η διακίνηση του άρθρου μόνον με αποστολή ενεργού link που οδηγεί απευθείας στο ιστολόγιο aperopia.fr


 

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα


Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να παρατηρήσει ότι κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών των πολιτών με τη δικαιολογία του περιορισμού της διασποράς της ασθένειας Covid-19, οι κυβερνήσεις της Δύσης, σαν να εκτελούν κοινές εντολές, ενσωματώνουν στις εθνικές τους νομοθεσίες διατάξεις για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης και ευρύτερα νόμους για την κρατικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας και την φτωχοποίηση των πολιτών.

Είναι το αφήγημα το κορωνοϊού μια άσκηση ετοιμότητας για την υποδούλωση των ανθρώπων με τη δικαιολογία της κλιματικής «απειλής» ή μήπως η απειλή είναι φυσική, θα μας χτυπήσει σύντομα, αλλά όχι όπως νομίζουμε;

 

Το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

 

Όσοι ακούμε για πρώτη φορά την ονομασία Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – ΠΕΣΒΑ (World Business Council for Sustainable Development – WBCSD) οφείλουμε να τη σημειώσουμε προσεκτικά, γιατί σίγουρα θα την ακούμε πολύ συχνά αμέσως μετά τη λήξη του φιάσκου της ψευτοπανδημίας Covid-19.

Το ΠΕΣΒΑ στο οποίο συμμετέχουν 200 πολυεθνικές εταιρείες που είναι και μέλη του Φόρουμ του Νταβός, είναι άλλο ένα μόρφωμα των υπερπλουσίων.

Επίσημα δηλώνει ότι τα μέλη του έχουν στόχο να επιταχύνουν τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο κόσμο όπου περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν όλοι καλά έως το 2050.

Ανεπίσημα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να θεωρήσουμε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Στην ιστοσελίδα του στα αγγλικά, σε ένα άρθρο με τίτλο «Αποφεύγοντας ένα κλιματικό lockdown», που δημοσιεύτηκε στις 21.10.2020, ουσιαστικά διαβάζουμε ένα οργισμένο μανιφέστο σοβιετοποίησης της Δύσης:

«Η μετατόπιση των πάγων της Αρκτικής, οι πυρκαγιές στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και αλλού και οι διαρροές μεθανίου στη Βόρεια Θάλασσα, είναι όλα προειδοποιητικά σημάδια ότι πλησιάζουμε σε ένα σημείο καμπής για την κλιματική αλλαγή, όπου η προστασία του μέλλοντος του πολιτισμού θα απαιτήσει δραματικές επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο του «κλιματικού lockdown», οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων, θα απαγορεύσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και θα επιβάλλουν ακραία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να σταματήσουν τις γεωτρήσεις.

Για να αποφύγουμε λοιπόν ένα τέτοιο σενάριο, πρέπει να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας δομές και να εφαρμόσουμε τον καπιταλισμό διαφορετικά.

Πολλοί πιστεύουν ότι η κλιματική κρίση διαφέρει από την υγειονομική και την οικονομική που προκαλούνται από την πανδημία. Ωστόσο, οι τρεις κρίσεις και οι λύσεις τους είναι αλληλένδετες.

Η κλιματική αλλαγή θα επιτείνει τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που επισημαίνονται από την πανδημία. Αυτά περιλαμβάνουν τη μειωμένη ικανότητα των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν κρίσεις δημόσιας υγείας, την περιορισμένη ικανότητα του ιδιωτικού τομέα να αντέξει τη συνεχή οικονομική διαταραχή και τη διάχυτη κοινωνική ανισότητα.

Η κλιματική κρίση είναι επίσης κρίση δημόσιας υγείας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει υποβάθμιση του πόσιμου νερού. Σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα ζουν σε αφόρητη ζέστη έως το 2070.

Η αντιμετώπιση αυτής της τριπλής κρίσης απαιτεί αναπροσανατολισμότης εταιρικής διακυβέρνησης, της χρηματοδότησης, της πολιτικής και των ενεργειακών συστημάτων προς έναν πράσινο οικονομικό μετασχηματισμό.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να εξαλειφθούν τρία εμπόδια: οι επιχειρήσεις να κατευθύνονται από τους μετόχους αντί από τα ενδιαφερόμενα μέρη, η χρηματοδότηση που χρησιμοποιείται με ανεπαρκείς και ακατάλληλους τρόπους και η κυβέρνηση που βασίζεται σε ξεπερασμένη οικονομική σκέψη και λανθασμένες υποθέσεις.

Η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις πρέπει να αφορά λιγότερο τις επιδοτήσεις, τις εγγυήσεις και τα προγράμματα διάσωσης και περισσότερο τη δημιουργία συνεργασιών.

Αυτό σημαίνει την προσθήκη αυστηρών όρων σε κάθε εταιρική διάσωση.

Στην τρέχουσα κρίση, για παράδειγμα, η γαλλική κυβέρνηση εξάρτησε τη διάσωσή της για τη Renault και την Air France-KLM, από δεσμεύσεις για μείωση ρύπων.

Απαιτούνται πολλά περισσότερα για να επιτευχθεί μια πράσινη και βιώσιμη ανάκαμψη. Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις ενδέχεται να χρησιμοποιούν τον φορολογικό κώδικα για να αποθαρρύνουν τις εταιρείες από τη χρήση ορισμένων υλικών.

Η υπομονετική και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση είναι θεμελιώδης, επειδή ένας κύκλος επενδύσεων 3-5 ετών δεν ενθαρρύνει την καινοτομία που απαιτείται στην ηλεκτρονική κινητικότητα (e-mobility), την ανάπτυξη φυσικού κεφαλαίου (ως προγράμματα αναδιαμόρφωσης) και πράσινων υποδομών.

Επειδή οι αγορές δεν θα οδηγήσουν από μόνες τους σε μια πράσινη επανάσταση, η κυβερνητική πολιτική πρέπει να τις κατευθύνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό θα απαιτήσει ένα επιχειρηματικό κράτος που καινοτομεί, αναλαμβάνει κινδύνους και επενδύει παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα.

Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να επανασχεδιάσουν συμβάσεις προμηθειών προκειμένου να απομακρυνθούν από τις επενδύσεις χαμηλού κόστους από τους υφιστάμενους προμηθευτές και να δημιουργήσουν μηχανισμούς που «συμπλέκουν» την καινοτομία πολλών φορέων για την επίτευξη δημόσιων πράσινων στόχων.

Τέλος, πρέπει να επαναπροσανατολίσουμε το ενεργειακό μας σύστημα γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το αντίδοτο στην κλιματική αλλαγή.

Πρέπει επομένως να εκδιώξουμε τα συμφέροντα των ορυκτών καυσίμων από τις επιχειρήσεις, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την πολιτική. Οικονομικά ισχυρά ιδρύματα όπως οι τράπεζες, τα πανεπιστήμια, και οι επιχειρήσεις πρέπει να αποχωρούν από εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Το παράθυρο για την έναρξη μιας κλιματικής επανάστασης και την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης από την COVID-19 κλείνει γρήγορα.

Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα αν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον της εργασίας, και της χρήσης ενέργειας και να κάνουμε την έννοια της «πράσινης καλής ζωής» πραγματικότητα για τις επόμενες γενιές. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η ριζική αλλαγή είναι αναπόφευκτη».

Τι να πρωτοσχολιάσουμε από το παραπάνω κείμενο, καθώς όταν συνδυάσουμε το παζλ όλων όσων συμβαίνουν, η Μεγάλη Εικόνα μας αποκαλύπτεται πανηγυρικά:

Η κομμουνιστοποίηση και η επιστροφή των σοβιέτ, κυρίως για τη δυτική λευκή πρώην μεσαία τάξη.

Και αυτό πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί χρησιμοποιώντας τη φυσική υπερθέρμανση του πλανήτη ως «κλιματική απειλή» μπροστά στην οποία δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε αντίρρηση.

Τίτλοι ελληνικών καθεστωτικών ΜΜΕ. Η κλιματική απειλή εγκαθίσταται ως η υπέρτατη μόνιμη απειλή που δεν θα τελειώσει ποτέ. Ακριβώς τα ίδια δημοσιεύματα υπάρχουν και στα διεθνή καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ιδού τα στοιχεία του παζλ:

– Εφαρμόζεται κραυγαλέα η στρατηγική δημιουργίας κρίσεων για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και της κοινωνίας κάτι που ανέκαθεν έκαναν οι διεθνείς συνομώτες των Στοών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, μέσω του περιβόητου δόγματος PRS: problem – reaction – solution, (πρόβλημα – αντίδραση – λύση), όπως άλλωστε τονίζει και η αρθρογράφος, Μαριάνα Ματζουκάτο, σύμβουλος του ΠΟΥ και του ΟΗΕ.

– Τα τελευταία δέκα χρόνια φυτεύονται ταυτοχρόνως πυρκαγιές, πλείστες δε φορές με άπνοια, σε όλες σχεδόν τις χώρες που βρίσκονται υπό την σφαίρα του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε τον επίσημο ιστότοπο της ΝΑSA FIRMSπου δείχνει από δορυφόρο όλες τις πυρκαγιές του κόσμου σε πραγματικό χρόνο, θα διαπιστώσουμε το αδιανόητο: Ότι ξεσπούν παντού, ακόμα και στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Άνθρωποι, ζώα, δάση και περιουσίες κατακαίγονται, με δικαιολογία την αυτανάφλεξη των δέντρων λόγω ξηρασίας. Εάν όμως αυτό αλήθευε, τότε με μηδέν μποφόρ θα ήταν αδύνατον να εξαπλωθεί η φλόγα ενός καιόμενου δέντρου σε τόσο μεγάλη έκταση, καθώς οι πυρκαγιές εισχωρούν πλέον ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό.

Επομένως, ανάβονται εστίες ταυτόχρονα προκειμένου να εκβιαστούν κυβερνήσεις και να επιτευχθεί η μετάβαση στην κομμουνιστοποίηση.

− Τα τελευταία δέκα χρόνια εκατομμύρια άρθρα έχουν γραφτεί (μόνο στα δυτικά ΜΜΕ) που κατηγορούν μετά βδελυγμίας την βρώση ζωικών τροφών και φυσικών λαχανικών, και εξυμνούν τις τεχνητές, εργαστηριακές τροφές που όλως τυχαίως κατασκευάζουν τα ίδια τα μέλη του ΠΕΣΒΑ.

− Οι μικροί κτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωργοί διώκονται απηνώς μέσω ποικίλων νομοθετημάτων που δεν ενσωματώνουν παρά τους 17 στόχους της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για την δήθεν Βιώσιμη Ανάπτυξη.

− Οι λιγνιτικές μονάδες κλείνουν αδίκως ενώ δεν έχουν καμμία επίδραση στην άνοδο της θερμοκρασίας, εφόσον όσες ανεμογεννήτριες και αν φυτέψουμε στις κορυφές των βουνών και όσα φωτοβολταϊκά και αν βάλουμε στα χωράφια, η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει κατακόρυφα, και οι καταστροφές θα πολλαπλασιάζονται.

− Το αποτέλεσμα είναι ότι οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια των καυσώνων ή των μεγάλων χιονοπτώσεων, τουλάχιστον στη χώρα μας είναι συνεχείς, ώστε να δικαιολογηθούν οι εισαγωγές ρεύματος, και να αυξάνουν συνεχώς τα τιμολόγια λόγω μίζας των μεσαζόντων. Η φυσική αλλαγή του κλίματος χρησιμοποιείται στυγνά ως ευκαιρία πλουτισμού κάποιων επιτήδειων.

− Οι ΑΠΕ δεν προσφέρουν ενεργειακή αυτάρκεια διότι όταν υπάρχει άπνοια ή χαμηλή ηλιοφάνεια, η απόδοση φτάνει στο ναδίρ επειδή δεν υπάρχουν συσσωρευτές αποθήκευσης ενέργειας.

− Η πίεση στην Ελλάδα να μην εξορύξει τα τεράστια κοιτάσματα ορυκτών της καυσίμων, είναι εις όφελος πετρελαϊκών εταιρειών αμερικανικών και τουρκικών συμφερόντων.

− Τον Μάρτιο του 2021 στη χώρα μας ψηφίστηκε ο Νόμος 4784/2021 για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα που ενταφιάζει όλα τα ΙΧ μηχανοκίνητα (αυτοκίνητα, σκάφη και μοτοσυκλέτες) με κινητήρα ορυκτών καυσίμων, αλλά ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τις συνέπειές του.

− Σταδιακά αποκαλύπτονται δήθεν λάθη των δυτικών κυβερνήσεων που έγιναν κατά την πανδημία, όπως η αναποτελεσματικότητα των διαγνωστικών τεστ και τα πρωτόκολλα της διασωλήνωσης, φανερώνοντας την υποτιθέμενη ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν κρίσεις δημόσιας υγείας. 

Ας μην ξεγελιόμαστε: όλα είναι προσχεδιασμένα από χρόνια για να παρουσιαστεί ότι εξαιτίας πλέον της κλιματικής «απειλής», μόνο μια παγκόσμια κυβέρνηση θα μπορέσει να τα λύσει, καταργώντας τις εκλογές.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Δεν μας έφτανε όμως το ΠΕΣΒΑ, έχουμε και έναν άλλο οργανισμό που έχει κι αυτός βαλθεί να τιμωρεί όποιον λευκό πληβείο καταναλώνει ενέργεια:

Τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας – ΔΟΕ (International Εnergy Sanitation – ΙΕΟ) στον οποίο συμμετέχουν 30 χώρες του τόξου του ΝΑΤΟ (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης), ενώ άλλες 4 είναι υποψήφιες για ένταξη, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ.

Ο ΔΟΕ έχει θέσει ως ευγενή στόχο του τη μηδενική εκπομπή άνθρακα και τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1.5ο μέχρι το 2050. κάτι που θα γίνει όταν τα κράτη που έχουν υπογράψει το Green Deal θα πληρώσουν 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ προκειμένου να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 0,001%!

Η πλήρης αντιστροφή της λογικής είναι εδώ.

Ο ΔΟΕ μας προειδοποιεί επίσης ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι του, θα πρέπει να αλλάξουν οι συνήθειες των πολιτών των κρατών-μελών του.

Διαβάζοντας την ενότητα «Βehavioral changes» (Αλλαγές συμπεριφοράς) πληροφορούμαστε με οργή αυτά που έχουν σχεδιαστεί για την εξαθλίωση της δυτικής μεσαίας τάξης, χωρίς να μας διαφεύγει και η ενσωμάτωση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών του Τρίτου Κόσμου στην Ευρώπη, που προβλέπει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Με κατεστραμμένη την ευρωπαϊκή οικονομία και την ανεργία στα ύψη, ακόμα και των πιο εξειδικευμένων εργαζομένων λόγω της ψευτοπανδημίας με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;

Με την πρόφαση των «κλιματικών προσφύγων» όλα γίνονται. Ειδικά μετά από «δραστικές» επιχειρήσεις χειραγώγησης του καιρού.

Σύντομα λοιπόν θα βλέπουμε να «παίζουν» λυσσωδώς στα καθεστωτικά ΜΜΕ όσα ακριβώς απαιτεί το ΠΕΣΒΑ και ο ΔΟΕ και να ενσωματώνονται στις εθνικές νομοθεσίες.

Προκειμένου να εξαϋλωθεί η μεσαία τάξη της Δύσης ο ΔΟΥ έχει σχεδιάσει:

• περιορισμό του πολύ ζεστού νερού για οικιακή χρήση.
• ανώτατο όριο θέρμανσης εσωτερικών χώρων 19-20ο.
• κατώτατο όριο ψύξης εσωτερικών χώρων 24-25ο.
• όριο ανώτερης ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους 100 χμ./ώρα.
• τα αεροπορικά επαγγελματικά και τουριστικά ταξίδια να μην υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2019, και πολλά άλλα.

Μερικές αλλαγές συμπεριφοράς του ΔΟΕ για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης σε κάθε τομέα της ζωής μας, εντελώς «τυχαία» συμπίπτουν με ορισμένα από τα δήθεν υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό κατά της διασποράς της Covid-19 και κυρίως με τους νόμους που ψηφίζονται εν κρυπτώ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλοι οι τομείς της ανθρώπινης συμπεριφοράς μπορούν να ελεγχθούν με μέτρα κατά του περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη που βεβαίως δεν θα επιτευχθεί ποτέ με ανθρώπινα μέσα, ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Τα υγειονομικά lockdown ως προοίμιο των κλιματικών lockdown

Τούτων δοθέντων, η συνομωσία / «μηχανή» της ψευτοπανδημίας, δεν είναι παρά μία ήπια άσκηση ετοιμότητας πριν από την επόμενη και βιαιότερη επίθεση με στόχο:

1. Τη μείωση του λευκού πληθυσμού των χωρών του τόξου του ΝΑΤΟ που έχει και την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση παγκοσμίως,

2. Την εφαρμογή μόνιμων μέτρων εξουδετέρωσης και υφαρπαγής της περιουσίας του με επιχείρημα την ανάγκη μείωσης του CO2.

Ήδη βιώνουμε τα σημάδια: εμπρησμοί τύπου Μάτι σε δεκάδες χώρες που ξεσπούν με ταυτόχρονες εστίες, ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό και με πλήρη άπνοια.

Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι τόσες πυρκαγιές δεν μπορεί να οφείλονται μόνο σε αυτανάφλεξη δέντρων, αλλά είναι εσκεμμένες στα πλαίσια του εξαναγκασμού των λαών σε «προσαρμοστικότητα» όπως είπε και ο ΟΗΕ, εξ αιτίας της κλιματικής «κρίσης».

Μόλις λοιπόν σημάνει η λήξη της ψευτοπανδημίας, θα κηρυχθεί μια μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι που προβλέπεται άλλωστε και από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση που δεν είναι παρά ακριβώς αυτό:

Η ληστεία και η φτωχοποίηση των κοινωνιών, πριν από το τσιπάρισμά τους και τον μετασχηματισμό των ανθρώπων σε υπάκουα υβρίδια που θα έχουν προκύψει από γενετική μηχανική: αυτό σημαίνει Homo Sapiens 2.0. και Ελλάδα 2.0: τα πορθμεία του Άδη.

Γιατί η κλιματική αλλαγή δεν είναι ανθρωπογενής

Ωστόσο, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κλιματική αλλαγή σε καμμία περίπτωση δεν οφείλεται στην κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Σε τι οφείλεται όμως;

Οι ακλόνητες αποδείξεις από τα ποικίλα ορυκτολογικά, τα γεωλογικά, τα παλαιοντολογικά και τα αρχαιολογικά ευρήματα μας διδάσκουν ότι το κλίμα της Γης, κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της έχει αλλάξει πολλές φορές ακαριαία και με ολέθριες συνέπειες, δίχως να ευθύνονται οι άνθρωποι.

Ιδού οι κυριότερες αιτίες:

1. Οι κύκλοι μιας πλήρους ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της Γης που διαγράφει έναν κώνο. Ένας πλήρης κύκλος διαρκεί περίπου 26.000 χρόνια (για την ακρίβεια, 25.920) και λέγεται Μετάπτωση των Ισημεριών ή Ουράνιο Έτος ή Μεγάλος Ενιαυτός.

Η κλίση του άξονα της Γης είναι 23,50 και κυμαίνεται από 22,20 έως 24,50.

Κάθε 72 χρόνια ο Ήλιος, όπως φαίνεται από τον γήινο ορίζοντα, μετατοπίζεται κατά μία μοίρα στην πορεία του στην εκλειπτική. Σε 2.160 χρόνια έχει διατρέξει 30,8 μοίρες (ή έναν πλήρη ζωδιακό οίκο) και θα εμφανιστεί ακριβώς στο ίδιο σημείο μετά από 25.920 χρόνια.

Κάθε «εποχή» αυτού του μεγάλου κοσμικού έτους διαρκεί 6.480 χρόνια και κάθε «μήνας» 2.160 χρόνια.

 Η μέση κλίση του άξονα της Γης είναι 23,50. Ωστόσο, εξ αιτίας της ηλιακής δραστηριότητας, κατά περιόδους αυτή η ισορροπία χάνεται, και όταν η Γη γείρει στις 260 συμβαίνει αντιστροφή των πόλων.

Aριστερά, η συνήθης κλίση είναι 23.50. Δεξιά, μια κλίση 260 θα αντιστρέψει τους πόλους.Αυτός ο αριθμός ταυτίζεται με τον Μεγάλο Ενιαυτό και είναι χαραγμένος σε πολλά αρχαία αστρονομικά μνημεία της Γης μεταξύ των οποίων στη Θόλο της Επιδαύρου, τις πυραμίδες της Γκίζας και του Γιουκατάν, αλλά και σε παραστάσεις των Ναΐτών Ιπποτών, αποδεικνύοντας τις προηγμένες αστρονομικές γνώσεις των αρχαίων πολιτισμών.


Σχέδιο του δαπέδου της Θόλου της Επιδαύρου που βρίσκεται στο Μουσείο της Επιδαύρου. Οι 26 εξωτερικοί κίονες συμβολίζουν την μετάπτωση των ισημεριών (Τέλεος Ενιαυτός).

Η αντιστροφή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως: πτώση μετεωριτών, επίδραση άλλων πλανητών, κ.ά.

2. Οι μετατοπίσεις του φλοιού της Γης. Κάθε 12.000 περίπου χρόνια, δηλαδή στο τέλος κάθε Μικρού Ενιαυτού που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Ηλιακό Έτος, αλλοιώνεται ο ωκεάνιος φλοιός και συμβαίνει ένας μικρότερος κατακλυσμός σαν του Νώε.

3. Η πτώση μεγάλων μετεωριτών ή κομητών, σχετικά σπάνια.

4. Οι μεγα-εκρήξεις ηφαιστείων, συχνές.

5. Οι εκλάμψεις ακτίνων γάμμα (GRB -Gamma Ray Burst) εξ αιτίας της γέννησης μελανής οπής ή έκρηξης υπερκαινοφανούς αστέρος (σουπερνόβα) ή σύγκρουσης αστέρων νετρονίων, που είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Τα ανωτέρω έχουν προκαλέσει μαζικούς και τοπικούς κατακλυσμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις, πυρκαγιές, σεισμούς, τυφώνες, τσουνάμι, καταποντίσεις ηπείρων, ανορθώσεις ορέων, καταβυθίσεις, ρήγματα, δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα και φαινόμενο θερμοκηπίου, υπερθέρμανση και εν συνεχεία παγετώνες, με αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό των ανθρώπινων κοινωνιών που αναγκάζονταν κάθε φορά να ζουν μέσα σε σπήλαια προκειμένου να επιβιώσουν.

Όπως διαπιστώνουμε, καμμία σχέση δεν έχει η κατανάλωση …ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους.

Η όποια τεχνολογία είχαν αναπτύξει χανόταν και έπρεπε να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν. Ωστόσο, τα ιερατεία και οι μυστικές αδελφότητες ήταν ταγμένες να φυλάττουν ευλαβικά τις επιστημονικές γνώσεις, όσα βέβαια κατάφερναν να επιβιώσουν.

Ας εξετάσουμε λοιπόν πιο αναλυτικά τις δύο πρώτες αιτίες αλλαγής του κλίματος.

Αντιστροφή πόλων

 

Κατά καιρούς το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί. Αυτό οφείλεται στην ηλιακή δραστηριότητα που επηρεάζει τις μετακινήσεις του τετηγμένου σιδήρου του εξωτερικού πυρήνα της.

Όταν το πεδίο εξασθενεί πολύ, τότε σημαίνει ότι ο εσωτερικός σίδηρος έχει μετακινηθεί και θα συμβεί αντιστροφή μαγνητικών πόλων.

Αυτή μπορεί να γίνει σταδιακά σε διάστημα εκατοντάδων ετών ή απότομα, δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες, οπότε ανάλογα με το πόσο βίαιη είναι η μετακίνηση αλλάζουν και οι γεωγραφικοί πόλοι.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 183 αντιστροφές μαγνητικών πόλων σε διάρκεια 84 εκατομμυρίων ετών.

Πότε όμως έγινε η τελευταία;

Από τον φλοιό ενός απολιθωμένου δέντρου καουρί της Νέας Ζηλανδίας μία ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσε πως πριν από 41.400 χρόνια, κατά το τέλος της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, σχεδόν εξαφανίστηκε όλο το μαγνητικό πεδίο της Γης, κάτι που κατέληξε σε αντιστροφή των πόλων του.

Η αντιστροφή, όπως απέδειξε το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ προκάλεσε μια τεράστια ποικιλία δραματικών κλιματικών και περιβαλλοντικών φαινομένων:

Ο πλανήτης μας επί χίλια χρόνια σαρωνόταν από βίαιες ηλεκτρικές καταιγίδες, ο ουρανός ήταν κόκκινος, άνθρωποι και ζώα εξολοθρεύτηκαν μαζικά καθώς μεγάλες περιοχές του πλανήτη είχαν επί μήνες διαρκώς μέρα και άλλες είχαν διαρκώς νύχτα, λόγω της λόξωσης της κλίσης του άξονα της Γης.

Τελικά, οι εναπομείναντες πληθυσμοί εξαναγκάστηκαν να ζουν για πολύ καιρό σε σπήλαια προκειμένου να προστατευτούν από την υπεριώδη ακτινοβολία που ήταν αποτέλεσμα της εξαΰλωσης του όζοντος και γι’ αυτό εκείνη την εποχή υπάρχουν τόσες πολλές βραχογραφίες.

Ωστόσο, ο Ηρόδοτος στο βιβλίο του «Ευτέρπη», κεφ. 142: 4 μιλάει και για γεωγραφική αντιστροφή διηγούμενος ότι οι Αιγύπτιοι ιερείς που τότε κρατούσαν ήδη ιστορικά αρχεία 33.500 ετών από τον πρώτο ιδρυτή της Αιγύπτου Ήφαιστο, του είπαν ότι αν και ο Ήλιος ανέτειλε τέσσερις φορές από την Δύση (δηλαδή ότι έγινε αντιστροφή και η Γη άλλαξε κλίση), αυτό δεν είχε καμμία επίπτωση στις ανθρώπινες δραστηριότητες της περιοχής της Αιγύπτου:

«ἐν τοίνυν τούτῳ τῷ χρόνῳ τετράκις ἔλεγον ἐξ ἠθέων τὸν ἥλιον ἀνατεῖλαι· ἔνθα τε νῦν καταδύεται, ἐνθεῦτεν δὶς ἐπαντεῖλαι, καὶ ἔνθεν νῦν ἀνατέλλει, ἐνθαῦτα δὶς καταδῦναι. καὶ οὐδὲν τῶν κατ᾽ Αἴγυπτον ὑπὸ ταῦτα ἑτεροιωθῆναι, οὔτε τὰ ἐκ τῆς γῆς οὔτε τὰ ἐκ τοῦ ποταμοῦ σφι γινόμενα, οὔτε τὰ ἀμφὶ νούσους οὔτε τὰ κατὰ τοὺς θανάτους».

Αλλά και ο Πλάτων αναφέρει στην «Πολιτεία» ότι ο άξονας της Γης άλλαξε δραματικά, δηλαδή ότι είχε γίνει γεωγραφική αντιστροφή:

«Το περί της μεταβολής δύσεως τε και ανατολής ηλίου και των άλλων αστέρων, ως άρα όθεν μεν ανατέλλει νυν, είς τούτον τότε τον τόπον εδύετο, ανέτελλε δ’ εκ του εναντίου […] την του παντός φοράν τότε μέν εφ’ α νυν κυκλείται φέρεσθαι, τότε δ’ έπι τά εναντία»…

Επίσης, οι θρύλοι των ιθαγενών φυλών της Γης του Πυρός (Παταγωνία) μιλούν για τη μέρα που ο ήλιος ανέτειλε από τη δύση και του Περού για τη μέρα που ο ήλιος έμεινε για καιρό στον ορίζοντα (προφανώς εκείνες οι περιοχές είχαν διαρκώς μέρα).

Εκείνη η αντιστροφή θεωρείται ότι ήταν και η αιτία της εξαφάνισης της μεγαπανίδας σε πολλές περιοχές, αλλά και της εξαφάνισης των ανθρώπων του Νεάντερνταλ.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σπήλαιο Φράγχθι της Αργολίδας αρχικά κατοικήθηκε το 40.000 π.Χ. από ανθρώπους του Νεάντερταλ. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από πολλά σπήλαια που έχει αποδειχτεί ότι κατοικούνταν εκείνη την εποχή, όπως επίσης και εκείνο της Θεόπετρας στην Θεσσαλία.

Η μαγνητική ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού

Σε ποια κατάσταση είναι όμως σήμερα το μαγνητικό μας πεδίο; Πλησιάζουμε σε μια αντιστροφή;

Ήδη έχει διαπιστωθεί ότι από το 1840 συμβαίνει μια σαφής εξασθένηση σε μία μεγάλη περιοχή ανάμεσα στην Αφρική και στην Νότιο Αμερική, που ονομάζεται Μαγνητική Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού.

Προς το παρόν, η καθεστωτική άποψη είναι ότι δεν δημιουργεί επίγειες καταστροφές, αλλά απειλεί με καρκίνους τα πληρώματα των διαστημικών σταθμών, και δημιουργεί τεχνικά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα συστήματα γεωεντοπισμού. Η ανωμαλία αυτή όμως απλώνεται πλέον στο ένα πέμπτο του πλανήτη μας.

Έχει υπολογιστεί ότι αν το πεδίο εξασθενήσει κατά 90%, η πρώτη ηλιακή καταιγίδα που θα μας χτυπήσει θα τσακίσει όλα τα ηλεκτρικά δίκτυα επιφέροντας κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού.

H μαγνητική ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού.

Πτώση μετεωρίτη

Εκτός όμως από την αντιστροφή των πόλων, πρόσφατες ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι πολλά κομμάτια ενός μεγάλου μετεωρίτη που εξερράγη στην ατμόσφαιρα, έπεσαν στη Γη κατά την χρονολογία που ο Πλάτωνας, στον «Τίμαιο» και στον «Κριτία» αναφέρει ότι βυθίστηκε το νησί της Ποσειδωνίας (ή αλλιώς Ατλαντίδας) περίπου το 9.600 π.Χ.

Πιο συγκεκριμένα, το 2018 χάρη στα δεδομένα που συνέλεξε το πρόγραμμα Arctic Regional Climate Assessment and Operation IceBridge της ΝΑSΑ μέσω ραντάρ και άλλων οργάνων, το οποίο μελετούσε επί χρόνια την περιοχή, ανακαλύφθηκε κάτω από τον παγετώνα Hiawatha της βορειοδυτικής Γροιλανδίας ένας μεγάλος κρατήρας διαμέτρου 31 χιλιομέτρων.

Η δημιουργία του κρατήρα χρονολογήθηκε από τους επιστήμονες στο 10.700 π.Χ. και συμπέραναν ότι ο κρατήρας είναι αποτέλεσμα της πτώσης ενός τεράστιου σιδερένιου θραύσματος πλάτους άνω του ενός χιλιομέτρου εκείνου του μετεωρίτη.

Το 2019 το σοκ της πρόσκρουσης επιβεβαιώθηκε και στη νότια Χιλή.

Η περιοχή της βόρειας Αμερικής και της βόρειας Ευρώπης που επηρεάστηκε από την πρόσκρουση αναρίθμητων θραυσμάτων και γέμισε με κρατήρες, ονομάστηκε Όριο της Νεώτερης Δρυάδας (Younger Dryas Boundary).

Τα κρουστικά κύματα από εκείνες τις προσκρούσεις προκάλεσαν μετατόπιση του άξονα της Γης κατά 150, τσουνάμι, κατακλυσμό και άνοδο της στάθμης των υδάτων κατά 122 μέτρα, σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, αφανισμό της μεγαπανίδας, ενώ μετά ακολούθησε μια παγετώδης περίοδος οκτακοσίων ετών.

Εικαστική αναπαράσταση της πτώσης των θραυσμάτων του μετεωρίτη που έγειρε τον άξονα της Γης κατά 150.

Μάλιστα δε ένας Έλληνας και ένας Βρετανός ερευνητής, ο Δημήτρης Τσικριτσής και ο Μάρτιν Σουίτμαν της Σχολής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έκαναν σχετική δημοσίευση υποστηρίζοντας ότι τα χαραγμένα σύμβολα του Γκιομπεκλί Τεπέ στην Τουρκία αντιστοιχούν στον ουρανό του 10.950 π.Χ. (± 250 χρόνια) και «προδίδουν» έτσι το χτύπημα του μετεωρίτη σε μια εποχή που σχεδόν ταυτίζεται με τις εκτιμήσεις για το ξεκίνημα της Νεώτερης Δρυάδας.

Μελλοντική πρόσκρουση μετεωρίτη προβλέπει όμως και η «Αποκάλυψη» του Ιωάννου:

Κεφ. Η΄
8-10 […] καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων.
8-11 καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ ῎Αψινθος. […]
8-12 […] καὶ ἐπλήγη τὸ τρίτον τοῦ ἡλίου καὶ τὸ τρίτον τῆς σελήνης καὶ τὸ τρίτον τῶν ἀστέρων, ἵνα σκοτισθῇ τὸ τρίτον αὐτῶν, καὶ τὸ τρίτον αὐτῆς μὴ φανῇ ἡ ἡμέρα, καὶ ἡ νὺξ ὁμοίως.

Ημέρα της κρίσης ή εωσφορικό σχέδιο κατά των λαών;

Τα τελευταία τετρακόσια χρόνια, αρκετοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι βιβλικές καταστροφές που επαναλαμβάνονται τακτικά στον πλανήτη μας οφείλονται σε φυσικές αιτίες και πάσχισαν να προβλέψουν τις επόμενες.

Από την τεράστια βιβλιογραφία, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Ντάγκλας Βογκτ (Douglas Vogt), ιδρυτής του Ιδρύματος Diehold και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας των ΗΠΑ, στο βιβλίο του «God’s Day of Judgment: The Real Cause of Global Warming» (Η ημέρα της κρίσης του Θεού: Η πραγματική αιτία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης)προειδοποιεί ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μας αποτελεί ένδειξη μιας επικείμενης μεγάλης ηλιακής έκλαμψης που θα πυροδοτήσει αντιστροφή των πόλων ανάμεσα στον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2046 και εν συνεχεία θα ακολουθήσει μια νέα εποχή παγετώνων.

Αυτή τη χρονολογία ισχυρίζεται ότι την ανακάλυψε κωδικοποιημένη μέσα στην εβραϊκή Πεντάτευχο (Τορά), όπως επίσης και ότι το διάστημα ανάμεσα σε δύο αντιστροφές πόλων είναι 12.068 χρόνια (δηλαδή περίπου ο Μικρός Ενιαυτός).

Ο συγγραφέας, αν και ερευνητής του εβραϊκού αλφαβήτου το οποίο συσχετίζει με την κβαντική υπολογιστική, έχει επικριθεί σφοδρά από τους οργανισμούς λογοκρισίας των ελίτ ως κινδυνολόγος και οπαδός θεωριών συνομωσίας, ωστόσο τα γραφόμενά του στηρίζονται σε επιστημονικούς πίνακες 420 ετών ηλιακών παρατηρήσεων και μελέτης αρχαίων επιγραφών.

Ο Βογκτ μας πληροφορεί ότι κάθε 88 χρόνια (οκτώ ηλιακούς κύκλους των 11 ετών) υπάρχει ένα ηλιακό μέγιστο γνωστό ως Κύκλος Γκλάισμπεργκ (Gleissberg). Το 1958, οι αστρονόμοι σοκαρίστηκαν όταν παρατηρούσαν περισσότερες από 350 ηλιακές κηλίδες καθημερινά για πάνω από μία εβδομάδα.

Οι ουρανοί των ΗΠΑ γέμισαν από κόκινο σέλας, οι άνθρωποι τρόμαξαν γιατί πίστεψαν ότι ξέσπασαν πυρκαγιές και προκλήθηκαν ραδιοφωνικά μπλακ άουτ στη Βόρεια Αμερική, ενώ αεροπλάνα που πετούσαν στην Ανταρκτική δεν λάμβαναν κανένα σήμα.

Οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου ανησύχησαν και Ω! του θαύματος: μόλις λίγους μήνες αργότερα δημιουργήθηκε η NASA.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η αιτία της ίδρυσής της ήταν μια από τις μεγαλύτερες γεωμαγνητικές καταιγίδες στην ιστορία (10-12.2.1958), και η συνεχής παρατήρηση αυτού του φαινομένου που τουλάχιστον από τότε, η NASA έχει μάθει ότι στην κορύφωσή του προκαλεί αντιστροφές πόλων.

Ο Bογκτ ισχυρίζεται λοιπόν ότι κάθε περίπου 11.968 χρόνια (136 κύκλους Γκλάισμπεργκ) ο ήλιος κάνει μια κολοσσιαία έκλαμψη προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και τελικά την ανατροπή των μαγνητικών πόλων της Γης που ακολουθεί μια εποχή παγετώνων.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι δυνάμεις που έπρεπε να μας προετοιμάσουν και να μας προστατέψουν απ’ αυτό το γεγονός επέλεξαν συνειδητά να αποκρύπτουν, να παραποιούν τις σχετικές πληροφορίες και να καθησυχάζουν το κοινό.

Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη κατασκευάστηκε για να αποκρύψει τη φριχτή αλήθεια.

Άλλος διάσημος υποστηρικτής της θεωρίας των κατακλυσμών λόγω αντιστροφής των μαγνητικών πόλων, είναι ο Τσαν Τόμας (Chan Thomas) με το βιβλίο του «The Adam and Eve story» (Η ιστορία του Αδάμ και της Εύας).

Το βιβλίο του Τόμας που εργαζόταν σε μια εταιρεία που ερευνούσε το θέμα των ΑΤΙΑ για λογαριασμό της αμερικανικής αεροπορίας, κυκλοφόρησε το 1966, αλλά αμέσως λογοκρίθηκε από τη CIA και αποσύρθηκε από την κυκλοφορία ως απόρρητο μέχρι το 1993 που αποχαρακτηρίστηκε.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε όλο το βιβλίο στα αγγλικά.

Ο Τόμας, που χρειάστηκε είκοσι χρόνια έρευνας για να ολοκληρώσει το βιβλίο του, υποστηρίζει την άποψη ότι υπήρχε ένας μεγάλος παγκόσμιος και τεχνολογικά προηγμένος πολιτισμός που καταστράφηκε και ότι όλα τα σημαντικά μεγαλιθικά μνημεία είναι προκατακλυσμιαία και δημιουργήματα εκείνου του πολιτισμού.

Στο βιβλίο του περιγράφει γλαφυρά τη διαδικασία με την οποία ο άξονας της Γης θα αλλάξει κλίση, και η λεκάνη του κόλπου της Βεγγάλης θα γίνει ο βόρειος πόλος, και ο Ειρηνικός ωκεανός δυτικά του Περού, ο νότιος.

Η βόρεια και η νότια Αμερική, μέσα σε τρεις ώρες από την αντιστροφή, θα χτυπηθούν από τσουνάμι που θα ορθωθούν σαν βουνά ύψους 3.5 χιλιομέτρων καταπίνοντας τις ακτές του Ειρηνικού, σαρώνοντας όλη τη βόρεια, την κεντρική και τη νότια Αμερική μέχρι τη δυτική Βραζιλία.

Λόγω της τήξης των πολικών πάγων όλες οι παράκτιες πόλεις του κόσμου θα βυθιστούν κατά 60 μέτρα κάτω από το νερό.

Τυφώνες, πυρκαγιές, σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, εξαΰλωση της πανίδας και της χλωρίδας, θάψιμο κάτω από τόνους λάσπης και τελικά στρώμα πάγου, θα ισοπεδώσουν την ενδοχώρα.

Μέσα σε έξι έως δώδεκα ώρες από την αντιστροφή, οι άνεμοι γύρω από τον ισημερινό θα φυσούν με την εφιαλτική ταχύτητα των 1037 μιλίων την ώρα. Την έκτη μέρα, οι θυελλώδεις άνεμοι θα καταλαγιάσουν και τα νερά των ωκεανών θα τραβηχτούν από τα ορεινά.

Η Νέα Υόρκη, μαζί με άλλες μεγαπόλεις των ΗΠΑ θα βυθιστεί στον πάτο του Ατλαντικού κάτω από ηλεκτρική καταιγίδα και σεισμό, καλυμμένη από μια απίστευτη ποσότητα λάσπης, επιβεβαιώνοντας έτσι και την Αποκάλυψη του Ιωάννου για τη Βαβυλώνα, τη «μητέρα των πορνών» που θα χαθεί οριστικά, μετατρεπόμενη σε νέα Ατλαντίδα:

Κεφ. ΙΣΤ’

16-18 καὶ ἐγένοντο ἀστραπαὶ καὶ φωναὶ καὶ βρονταί, καὶ σεισμὸς ἐγένετο μέγας, οἷος οὐκ ἐγένετο ἀφ’ οὗ οἱ ἄνθρωποι ἐγένοντο ἐπὶ τῆς γῆς […].
16-19 καὶ ἐγένετο ἡ πόλις ἡ μεγάλη εἰς τρία μέρη, καὶ αἱ πόλεις τῶν ἐθνῶν ἔπεσαν.[…]
16-20 καὶ πᾶσα νῆσος ἔφυγε, καὶ ὄρη οὐχ εὐρέθησαν […]

Σταδιακά, η Γροιλανδία, οι περιοχές του αρκτικού κύκλου και η Ανταρκτική θα πρασινίσουν ξανά, και θα γίνουν τροπικές όπως ήταν κάποτε.

Καμμία ήπειρος δεν θα εξαιρεθεί, αλλά ωστόσο η Αυστραλία, και χώρες όπως το Ιράν, η Μογγολία, η Νότιος Αφρική, και η Νέα Ζηλανδία θα υποστούν πολύ ελαφρύτερες συνέπειες. Γενικά, θα επιβιώσουν μόνο μερικοί τυχεροί στα πολύ ψηλά βουνά.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη Νέα Ζηλανδία έχουν αγοράσει ολόκληρες εκτάσεις και κατασκευάσει μπούνκερ ο Μπιλ Γκέιτς και πολλοί δισεκατομμυριούχοι.

Ίσως ο παρακάτω χάρτης του οραματιστή-μελλοντολόγου Γκόρντον-Μάικλ Σκάλιον (Gordon-Michael Scallion) του 1980 που είδε στον ύπνο του έναν κατακλυσμό μετά από αντιστροφή πόλων, εξηγεί το γιατί:

Χάρτης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας μετά από την αντιστροφή πόλων. Η Νέα Ζηλανδία έχει ανορθωθεί πολύ και νέα εδάφη εμφανίζονται από το βυθό του Ειρηνικού ωκεανού.

Οι ισχυρισμοί του Σκάλιον ίσως εξηγούν επίσης και το λόγο για τον οποίο πριν από χρόνια ο Ντένις Μήντοους (Denis Meadows), ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου «Τα όρια της ανάπτυξης» που χρηματοδότησε η Λέσχη της Ρώμης, σε μία διάλεξή του στη Μόσχα είχε αναφερθεί ότι αναμένει εκατομμύρια πρόσφυγες από την Κίνα προς τη Σιβηρία εξ αιτίας κλιματικών καταστροφών.

Η Κίνα και η Ιαπωνία μετά τον υποτιθέμενο κατακλυσμό.

Σχεδόν όλη η Ευρώπη θα εξαϋλωθεί και μαζί της και η Ελλάδα, ενώ θα ανορθωθεί όγκος ξηράς από το βυθό του Ατλαντικού που υποτίθεται ότι θα είναι η βυθισμένη Ατλαντίδα.

Πρώτα μετεωρίτης και έπειτα σεισμοί και κατακλυσμοί ή πρώτα αντιστροφή πόλων και μετά κατακλυσμοί, σεισμοί και εποχή των παγετώνων, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί, εάν και εφόσον συμβεί, και αν αυτά δεν είναι παρά εικασίες ευφάνταστων συγγραφέων και οραματιστών ή σενάρια αγγλοσαξονικών μυστικών υπηρεσιών και μεγαλοτραπεζιτών για να πείσουν τους αφελείς επενδυτές να επενδύσουν στην Πράσινη Ανάπτυξη και τους πολίτες να απεμπολίσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι όλα αυτά έχουν γίνει στο παρελθόν αρκετές φορές, επομένως θα επαναληφθούν, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε.

Αδιάσειστα στοιχεία παγκόσμιου προκατακλυσμιαίου πολιτισμού

Και τούτο διότι υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες που κραυγάζουν ότι ο τελευταίος τεχνικά εξελιγμένος και παγκοσμιοποιημένος πολιτισμός αναπτύχθηκε πολλές χιλιάδες χρόνια νωρίτερα απ’ όσο μας λέει η επίσημη ιστορία, αλλά καταστράφηκε απότομα, προφανώς από την πτώση εκείνου του μετεωρίτη.

Η αντιστροφή των πόλων είχε προηγηθεί χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά πριν απ’ αυτήν, μία άλλη αντιστροφή ή ένας άλλος μετεωρίτης ή η έκρηξη του ηφαιστείου Τόμπα περίπου 75.000 π.Χ. μπορεί να είχαν καταστρέψει ακόμα αρχαιότερους πολιτισμούς.

Και επειδή μόνο οι πέτρες αντέχουν τόσο πολύ στο χρόνο, τα διασωθέντα ευρήματα είναι μεγαλιθικά οικοδομήματα που απαιτούν τέτοια τεχνολογία αιχμής για να γίνουν, που ούτε σήμερα δεν διαθέτουμε.

Ιδού λοιπόν μερικά μνημεία με χαρακτηριστική προκατακλυσμιαία πολυγωνική δόμηση:

− Το Οσίριον της Αβύδου, ο αρχαιότερος ναός της Αιγύπτου, χτισμένο με την ίδια ακριβώς τεχνική των μεγαλιθικών οικοδομημάτων της νότιας Αμερικής και της Ιαπωνίας, πάνω σε προκατακλυσμιαίες βάσεις.

Το Οσίριον.

− Οι θηριώδεις μονόλιθοι των κτιριακών συγκροτημάτων του Ογιανταϊτάμπο (Olliantaytambo) και του Κούζκο (Kuzco), στο Περού.

Ο τοίχος των έξι μονόλιθων με τα χαρακτηριστικά εξογκώματα, Ογιανταϊτάμπο, Περού.

− Τα τείχη της Νήσου του Πάσχα (Easter Island) στον Ειρηνικό ωκεανό, και η αλφάβητος των επιγραφών που βρέθηκαν στο νησί είναι σχεδόν ίδια με την αλφάβητο πάνω σε βραχογραφίες της Βραζιλίας, του Γκιομπεκλί Τεπέ, της Χαράπα της κοιλάδας του Ινδού, της αρχαίας Κίνας, της Σρι Λάνκα, και της ελληνικής πινακίδας του Δισπηλιού, ηλικίας τουλάχιστον 7.000 ετών.

Τα τείχη της Νήσου του Πάσχα είναι ίδιας τεχνοτροπίας με του Περού και όλων των άλλων μεγαλιθικών του κόσμου.

− Οι μονόλιθοι του Μημείου Γιανγκτσάν (Yangshan Μonument) επίσης στην Κίνα, που μοιάζουν με τεράστια μπούνκερ. Η επίσημη ερμηνεία της κινεζικής κυβέρνησης είναι πως πρόκειται για ένα μνημείο της δυναστείας των Μινγκ του 1405 μ.Χ. του οποίου οι Κινέζοι μηχανικοί δεν υπολόγισαν σωστά το …βάρος και το εγκατέλειψαν.

Χαρακτηριστικά προκατακλυσμιαία εξογκώματα στο μνημείο Γιανγκτσάν.

Σύγκριση ανθρώπων και οικοδομημάτων. Ο μεγαλύτερος μονόλιθος ζυγίζει 26.250 τόνους!

Οι οροφές του μνημείου, όπως και των γαλαριών Λονγκιού είναι χαραγμένες από αυλακώσεις μηχανήματος απόξεσης πέτρας που αποδεικνύει χρήση ηλεκτρισμού.

Aπόδραση μέσω μεγάλης ληστείας;

Τούτων δοθέντων, οι δύο παρακάτω εκδοχές της πραγματικότητας φαίνεται να είναι οι πιο λογικές:

Ο πραγματικός σκοπός της ίδρυσης της NASA ήταν η αναζήτηση στοιχείων και αλλού στο ηλιακό μας σύστημα για την επικείμενη καταστροφή και μαζί με τις στρατιωτικές υπηρεσίες των άλλων μεγάλων δυνάμεων προετοιμάζονται κρυφά για την απόδραση ολίγων εκλεκτών είτε σε τροχιακό σταθμό, είτε στη Σελήνη. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό, έχουν κατασκευάσει υπόγειες βάσεις,

Παράλληλα, οι ανυποψίαστοι πληθυσμοί έχουν πιστέψει το αφήγημα της υπερθέρμανσης λόγω χρήσης ορυκτών καυσίμων (που από το 1950 μέχρι σήμερα, η άνοδος του CO2, είναι 60 ppm, δηλαδή μόνο 0,006%), το αφήγημα της ψευτοπανδημίας και των «Πράσινων πιστοποιητικών εμβολιασμού». Μ’ άλλα λόγια, πράσινα άλογα!

Αν αληθεύουν αυτά, τότε έτσι εξηγείται γιατί τα χρήματα των κοινών θνητών όλου του κόσμου ληστεύονται μέσω δήμευσης της κρατικής περιουσίας από τους πτωχευτικούς μηχανισμούς του ΔΝΤ και της ανηλεούς φορολόγησης, και γιατί ο κρατικός χρυσός πολλών κρατών παρακρατείται αναίτια έτσι ώστε να χρηματοδοτεί αυτά τα σχέδια.

Επισημαίνουμε ότι αυτό το άνομο σχέδιο έχει εκτεθεί λεπτομερώς σε δημόσια θέα στην θρυλική πλέον ταινία επιστημονικής φαντασίας Interstellar που μεταδίδει πολλά εσωτεριστικά και μετανθρωπιστικά μηνύματα, ωστόσο ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί ότι οι προειδοποιήσεις της επαληθεύονται καθημερινά.

Για παράδειγμα, η ταινία αφηγείται ότι ο πληθυσμός της Γης έχει ήδη μειωθεί αισθητά, εξ αιτίας διαδοχικών περιφερειακών και ασύμμετρων εξοντωτικών πολέμων, όχι απαραίτητα πυρηνικών, μαζικών δολοφονιών με ρίψεις βομβών, καθώς και εξ αιτίας …πανδημιών.

Οι επιζώντες ήταν πάμπτωχοι, εξαθλιωμένοι και μελλοθάνατοι, υπέφεραν από σιτοδείες λόγω ελάττωσης του οξυγόνου και σκονοθύελλες κατέστρεφαν τις καλλιέργειες.

Τα σχολεία ήταν υποτυπώδη, η παιδεία και το σύστημα υγείας είχαν καταρρεύσει και δεν υπήρχε περίθαλψη, ωστόσο ακόμα πλήρωναν φόρους.

Ο κόσμος πίστευε ότι ο στρατός και η ΝΑSA είχαν καταργηθεί, ωστόσο εκείνη δούλευε πυρετωδώς σε υπόγειες βάσεις προκειμένου μια χούφτα εκλεκτών να διαφύγει σε κάποιον εξωπλανήτη στο διάστημα, διότι η ζωή στη Γη θα ήταν πλέον αδύνατη.

Σ’ αυτές τις γιγάντιες βάσεις ζούσαν από χρόνια οι οικογένειες των εκλεκτών, οι καλύτεροι επιστήμονες, υπήρχαν σχολεία και πανεπιστήμια, πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία, εργαστήρια βιοτεχνολογίας, και στρατιωτικές βάσεις με διαστημόπλοια.

Σήμερα βλέπουμε ότι μία προς μία οι προειδοποιήσεις της ταινίας επαληθεύονται:

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, η γεωμηχανική, η πανδημία, η διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, οι γιγάντιες σκονοθύελλες που ενσκήπτουν διαρκώς στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, και τέλος οι μαζικοί εμπρησμοί δολοφονούν ανθρώπους και τους στερούν τη περιουσία τους.

Μένει να δούμε σκονοθύελλες και στην Ευρώπη και να αποκαλυφθούν οι υπόγειες βάσεις για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι…

Eφιάλτης. Η θηριώδης σκονοθύελλα του Τέξας, 5.6.2019.

Στυγνή υποδούλωση μέσω μεγάλης ληστείας

Η δεύτερη εκδοχή είναι πως η ηγεσία του Νταβός γνωρίζει μεν ότι θα συμβεί αντιστροφή πόλων που θα φέρει κατακλυσμό και εν συνεχεία παγετώνες, αλλά είτε έχει στοιχεία ότι αυτό θα αργήσει πολύ, και έχει υπόγειες βάσεις αλλά δεν έχει ακόμα ετοιμάσει διαστημική διαφυγή, είτε γνωρίζει ότι η καταστροφή δεν θα έχει μοιραίες συνέπειες και προχωρεί ακάθεκτα στο σχέδιο δραστικής μείωσης του πληθυσμού μέσω δολοφονικών εμβολιασμών, κάμψης του ηθικού, ληστείας της περιουσίας του, και τελικά μέσω τσιπαρίσματος και μετατροπής του σε υβρίδια Homo Sapiens 2.0.

Τι να κάνουμε;

 

Είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο, οφείλουμε να επιβιώσουμε με κάθε τρόπο. Προς το παρόν μπορούμε να υιοθετήσουμε τα εξής:

1. Πλήρη εξοβελισμό όλων των τύπων καθεστωτικών ΜΜΕ. Έλεγχο και διασπορά της όσο το δυνατόν διασταυρωμένης πληροφορίας, για όσο καιρό θα υπάρχει το διαδίκτυο. Διασπείροντας τη πληροφορία, μία κρίσιμη μάζα ανθρώπων δεν θα αργήσει να αντιληφθεί ότι η φυσική κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται σαν όπλο υποδούλωσής της από μια χούφτα ανήθικων σατανιστών.


2. Κάθετη απόρριψη κάθε αφηγήματός τους περί ανίκητων και αιμοβόρων δήθεν ερπετοειδών εξωγήινων ή εσωγήινων οντοτήτων, καθώς και περί Θείας επεμβάσεως, χριστιανών αγίων που θα μας σώσουν, ή μετενσαρκωμένου βυζαντινού αυτοκράτορα Βατάτζη σε χασομέρη γόνο γερμανο-εβραίων γαλαζοαίματων που είναι πολύ πιθανόν ότι θα ηγηθεί των Ελλήνων, δήθεν για να απελευθερώσει τη χώρα μας.

Τέτοιου είδους ψυχολογικές επιχειρήσεις πολέμου (ΨΕΠ) απονευρώνουν και παραλύουν κάθε αντίσταση και παραδίδουν τις τύχες μας στα χέρια των προαιώνιων εχθρών μας.


3. Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τα εγκλήματά τους (πριν αποδράσουν ή πριν μας ξεκάνουν όλους).


4. Ανυπακοή στις άνομες διαταγές τους, μαζική συσπείρωση και οργάνωση τρόπων επιβίωσης. Οι πραγματικοί Έλληνες θα επιβιώσουν με κάθε τρόπο.

 

ΠΗΓΕΣ:

Net Zero by 2050: A road map for the Global Energy Sector, ΙΕΟ

Who establishes Council on the Economics of Health for All, WHO

A large impact crater beneath Hiawatha Glacier in northwest Greenland | Science Mag

Sea Level, Ice and Vegetation Changes, 19,000 BC – 10,000 AD, Blue Marble

Geomagnetic polarity reversals: A connection with secular variation and core‐mantle interaction? | Reviews of Geophysics – Wiley Online Library

The South Atlantic Anomaly: The Key for a Possible Geomagnetic Reversal

What Will Happen When Earth’s North And South Pole Flip? Ι Τech Insider

Four centuries of geomagnetic secular variation from historical records | Philosophical Transactions of the Royal Society of London. Series A: Mathematical, Physical and Engineering Sciences

Earth’s Magnetic Field Flip Could Happen Sooner Than Expected I Scientific American

Earth’s Magnetic Field flips more often than ever I BBC

Η αντιστροφή των πόλων πριν 42.000 χρόνια άλλαξε την ιστορία του πλανήτη | Το Κουτί της Πανδώρας

Η αντιστροφή των πόλων της Γης πριν 42.000 χρόνια ήταν καταστροφική I Unboxholics

Prepare for the coming space weather storm I Nature

Mysterious underground labyrinth in Egypt holds secrets kept outside world I Ancient Pages

Τhere is an incredible lost underground city beneath the pyramids of Giza I Ancient Code

There is a massive underground labyrinth in Egypt. Why is it kept from the public

Ollantaytambo

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

Έλενα Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ, Η Μυστική Δοξασία, τόμοι Ι, ΙΙ,ΙΙΙ & ΙV, εκδ. Πνευματικός Ήλιος, 2019.

Jean-André Deluc, Lettres physiques et morales sur les montagnes et sur l’histoire de la terre et de l’homme, 5 τόμοι, 1778-1780, ψηφιοποίηση: Βιβλιοθήκη Linda Hall (ΗΠΑ).

Δημήτριος Π. Δημόπουλος, Στο άδυτο των ελληνικών μαντείων, εκδ. Ελεύθερη Σκέψις, 2000.

 

Πηγή https://aperopia.fr/08-2021/prasini-aliteia-i-imera-tis-krisi/

Προβολές : 525


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα